Αθώοι λόγω έκτακτης ανάγκης Παυλής και Τότσης για τα απορρίμματα

Αθώοι λόγω έκτακτης ανάγκης Παυλής και Τότσης για τα απορρίμματα

Μάρτιος 22, 2018 - 19:17
7 σχόλια

Στο τριμελές πλειμμελιοδικείο στο Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης εκδικάστηκαν την Πέμπτη 22 Μαρτίου τρεις υποθέσεις που αφορούσαν στο μακρινό 2014 και στη δραματική κατάσταση που βίωνε ο Δήμος Τρίπολης τότε, καθώς τα απορρίμματα έπνιγαν κάθε δρόμο και κάθε γειτονιά για διάστημα άνω των δύο μηνών.

Στην πρώτη υπόθεση, κατηγορούμενος ήταν ο πρώην αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηλίας Τότσης. Συγκεκριμένα, η υπόθεση αφορούσε στη μη αποκομιδή απορριμμάτων κατά τον Οκτώβριο του 2014 στην Τρίπολη. Μάρτυρας υπεράσπισης σε αυτή την υπόθεση ήταν ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ο οποίος υποστήριξε ότι η δημοτική αρχή είχε αναλάβει μόλις τον Σεπτέμβριο του 2014, ότι ο εργολάβος της μεταφοράς των απορριμμάτων δεν εκτελούσε τα συμφωνηθέντα και ότι η κατάργηση του Πλατώματος είχε αφήσει την πόλη χωρίς ΧΑΔΑ και δίχως λύση για τα απορρίμματα. Στο δικαστήριο προσκομίστηκαν διάφορα έγγραφα. Ουσιαστικά, αυτό που έφερε την αθώωση του κ. Τότση, ήταν το γεγονός  ότι η πόλη είχε τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Στη δεύτερη υπόθεση, κατηγορούμενος ήταν και πάλι ο κ. Τότσης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σε αυτοψία που έγινε ύστερα από υπόδειξη του ΑΤ Τρίπολης, τον Νοέμβριο του 2014 είχαν συγκεντρωθεί απορρίμματα στον δρόμο Τρίπολης - Τεγέας κοντά στο γήπεδο του Αστέρα, τα οποία δεν είχαν περισυνελεγεί από τον Δήμο Τρίπολης. Ο κ. Παυλής, ο οποίος ήταν και πάλι μάρτυρας υπεράσπισης, υποστήριξε ότι σε εκείνο το σημείο κάνουν απόθεση απορριμμάτων οι Ρομά, οι οποίοι πετούν τα σκουπίδια τους ανεξέλεγκτα. Σε εκείνο το σημείο η πρόεδρος ρώτησε αν υπάρχουν κάδοι στον χώρο. Ο κ. ΠΑαυλής απάντησε ότι πρέπει να υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων στο σημείο. Ο κ. Τότσης κατά την απολογία του επεσήμανε ότι εκείνη την περίοδο η πόλη βρισκόταν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ότι είχαν θέσει ως προτεραιότητα να μαζεύουν τα απορρίμματα από το νοσοκομείο, τα σχολεία και τα άλλα νευραλγικά σημεία της πόλης. Ο κ. Τότσης αθωώθηκε, λόγω της έκτακτης ανάγκης.

 

«Να μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας»

Στη συνέχεια, το εδώλιο του κατηγορουμένου μοιράστηκαν οι κκ. Τότσης και Παυλής. Η επόπτρια Δημόσιας Υγείας κυρία Μαρία Ξενοδημητροπούλου ως μάρτυρας είπε ότι τον Νοέμβριο του 2014 ύστερα από αυτοψία της υπηρεσίας της διαπιστώθηκε ότι δεν γινόταν αποκομιδή απορριμμάτων σε ολόκληρη την περιοχή της Τρίπολης. Ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Π. Τσιλιβής αναφέρθηκε στην πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετώπισε η δημοτική αρχή, με τους τόνους τα απορρίμματα στους δρόμους, και προσκόμισε έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν τις κινήσεις της δημοτικής αρχής προς πάσα κατεύθυνση, προκειμένου να κατορθώσει να απομακρύνει τα απορρίμματα. Ακούστηκαν στην αίθουσα οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής να στείλει τα απορρίμματα στην Κοζάνη, στον Βόλο, στην Κόρινθο, στη Φυλή -με την οποία ο Δήμος είχε συνεργασία, ωστόσο η ποσότητα των απορριμμάτων που είχε συμφωνηθεί να δεχθεί η Φυλή από τον Δήμο Τρίπολης είχε κατά πολύ ξεπεραστεί. Ακόμα, ο κ. Τσιλιβής υπογράμμισε ότι από το 1994, ουσιαστικά τίποτα δεν έχει προχωρήσει σε σχέση με τα απορρίμματα, γεγονός που οδήγησε τη χώρα μας στο να γίνει μια απέραντη χωματερή.

Ο κ. Παυλής, από την πλευρά του, αναφέρθηκε στην άκαρπη προσπάθεια και στη σθεναρή αντίδραση που αντιμετώπισε όταν αποφάσισε να οδηγήσει τα απορρίμματα στο Λεβίδι, αλλά και στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Μεγαβούνι που κατέθεσε τον Δεκέμβριο του 2014 και τελικώς εγκρίθηκε τον Φεβρουάριο του 2017, προκειμένου να καταδείξει την πολύ αργή διαδικασία που στοιχίζει, όπως είπε, χρόνο. Ακόμη, ο δήμαρχος Τρίπολης δήλωσε ότι σαφώς αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί, αλλά, όπως είπε, συναντά παντού εμπόδια που υπαγορεύονται ίσως από συγκεκριμένα συμφέροντα πυ δεν αφήνουν τους Δήμους, όχι μόνο στην Αρκαδία αλλά και παντού στην Πελοπόννησο, να εφαρμόσουν τα δικά τους σχέδια διαχείρισης απορριμμάτων.

Ο κ. Παυλής, ακόμα, αναφέρθηκε στο έργο στο Μεγαβούνι, λέγοντας ότι ο εργολάβος έχει ξεκινήσει τη διαμόρφωση του χώρου και ότι το Δασαρχείο έχει παραχωρήσει τα 62 στρέμματα.

Η πρόεδρος επέμεινα να μάθει για ποιον λόγο η δημοτική αρχή Παυλή δεν πήγε τα απορρίμματα στην Αγία Τριάδα, και ο δήμαρχος απάντησε ότι δεν μπορεί να αφήσει κάποιους να πεθάνουν για να μην πεθάνουν κάποιοι άλλοι. Στη συνέχεια, όταν η πρόεδρος ρώτησε για τη συνεργασία της δηνοτικής αρχής και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο κ. Παυλής επεσήμανε ότι έπρεπε να αδειοδοτήσει έναν χώρο, έστω και προσωρινό, αλλά ποτέ δεν πήρε καμία απάντηση.

Ενοχλούμε κανέναν; Γιατί να μην κάνουμε εμείς προσωρινή διαχείριση;

Τελικώς, οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι λόγω της έκτακτης ανάγκης. Σημειωτέον ότι σε δύο άλλες υποθέσεις που πήραν αναβολή για το τέλος Σεπτεμβρίου - αρχές Οκτωβρίου, κατηγορούμενοι θα βρεθούν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και  ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής 

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 

7 Σχόλια

Κότα "λυράτη" ο Παυλής σήμερα στο δικαστήριο. Του φταίγαν όλοι και όλα, αποποιήθηκε την αρμοδιότητα, ξέχασε τις "λύσεις" που διαλαλούσε όταν ήταν αντιπολίτευση και φλόμωσε στο ψέμα την έδρα ότι δήθεν έχει πρωτόκολλο εγκατάστασης στο Μεγαβούνι που "θα " κάνει διαχείριση κλ.π.

Ναι καλά. Ο Παυλης έφερε το μεγαβουνι από την πρώτη στιγμή και αν τον είχαν αφήσει κάποιοι πρώην δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα!! Κάλιο αργά παρά πιτε όμως και σύντομα το μαγαβουνι θα είναι πραγματικότητα! Ο Σμυρνιωτακις τι είχε κάνει τέσσερα χρόνια που ήταν δημαρχος; Τίποτα μόνο Αγ τριάδα ρέματα Μεγαλοπολη Γορτυνία!!

Ο ΠΑΥΛΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ,ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΗΤΕΥΣΗ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΝ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ.ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΒΟΥΝΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΚΑΚΟΥΡΙ

Τελικα καποιοι ανθρωποι θελουν να τους δουλευουν το εχουν στο αιμα τους να τους κοροιδευουν και να λενε ευχαριστω.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.