Όλοι δίπλα στον Τατούλη

Όλοι δίπλα στον Τατούλη

Μάρτιος 21, 2018 - 12:39
13 σχόλια

Ένα μάλλον αναπάντεχο γεγονός, τόσο αναπάντεχο που προκαλεί όλων των ειδών τις υποψίες στην κοινή γνώμη, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, πυροδότησε το ντόμινο που είχε ήδη στηθεί λίγο μετά τη διοργάνωση του 10ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου. Ο λόγος, για τις καταγγελίες της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη για την τοποθέτηση «κοριών» στο γραφείο της και την έφοδο της Αστυνομίας την Τρίτη στο Διοικητήριο Μεσσηνίας.

Στην άκρη αυτού του ντόμινο, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του. Ωστόσο, η παραίτηση αυτή ήταν κατά κάποιον τρόπο προαναγγελθείσα.

Ο Περικλής Μαντάς είχε ασχοληθεί με το κομμάτι του τουρισμού, δηλαδή με τη «ναυαρχίδα» της αναπτυξιακής πολιτικής της Περιφέρειας. Επίσης, πρόκειται για έναν από τους περισσότερο προβληθέντες αντιπεριφερειάρχες και μέχρι πρότινος πρόσωπο που έχαιρε της πλήρους εμπιστοσύνης του περιφερειάρχη. Ο τρόπος, όμως, με τον οποίον ο κ. Μαντάς χειρίστηκε την υπόθεση της κυρίας Αλειφέρη και το γεγονός ότι, ενώ γνώριζε, δεν ενημέρωσε τον περιφερειάρχη, ως όφειλε, οδήγησαν τον Πέτρο Τατούλη στο να ζητήσει την παραίτησή του την Τρίτη το βράδυ. Ο κ. Μαντάς την υπέβαλε αμέσως, δήλωσε την ανεξαρτητοποίησή του και υπογράμμισε ότι πάνω από την πολιτική ηθική, ο ίδιος τοποθετεί την προσωπική.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που εκδόθηκε μετά τη σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής από τον περιφερειάρχη και αφού ο ίδιος ενημερώθηκε από την κυρία Αλειφέρη τηλεφωνικά για την πιθανή υποκλοπή και τηλεφωνική παρακολούθηση του γραφείου της, ο κ. Τατούλης αιφνιδιάστηκε. Αιφνιδιάστηκε ακόμα περισσότερο δε, όταν ο κ. Μαντάς του είπε ότι είχε ενημερωθεί αρκετές ημέρες νωρίτερα, αλλά, κατά παράβαση της θεσμικής του υποχρέωσης, δεν ενημέρωσε τον περιφερειάρχη. Το γεγονός αυτό οδήγησε τον περιφερειάρχη να ζητήσει –και να λάβει- την παραίτηση του κ. Μαντά.

Σημειωτέον ότι ο Περικλής Μαντάς, με τις δηλώσεις του μετά τη διεξαγωγή του Αναπτυξιακού Συνεδρίου, έστειλε το σαφές μήνυμα ότι συντάσσεται με τον Αντώνη Σαμαρά και, μάλιστα σε μια περίοδο ιδιαιτέρως φορτισμένη για τον πρώην πρωθυπουργό. Η πλευρά Σαμαρά, θυμίζουμε, με το πρόσχημα ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου δεν έκανε την αντιπολίτευση που θα ήθελε ο πρώην πρωθυπουργός στον Αλέξη Τσίπρα, επιχείρησε πολιτική παρέμβαση στα εσωτερικά του αυτοδιοικητικού θεσμού. Σε όλα αυτά, ο κ. Τατούλης απάντησε καλώντας όλους όσοι υπηρετούν την κομματική τους ιδιότητα να «κοιταχτούν στον καθρέφτη» και απαίτησε από τα στελέχη της παράταξής του να σεβαστούν την ψήφο των πολιτών και να υπηρετήσουν μόνο τον θεσμικό τους ρόλο. Η δήλωση του κ. Τατούλη φωτογράφιζε σαφώς τον κ. Μαντά.

 

Πιο δυνατή και ενωμένη η παράταξη Τατούλη

Με τη χθεσινή σκληρή κοινή ανακοίνωσή της, η παράταξη Τατούλη απέδειξε ότι είναι αρραγής. Ακόμη, ο περιφερειάρχης εκτιμάται ότι θα εκμεταλλευτεί τη συγκυρία για να τολμήσει τις αλλαγές που έχει προαναγγείλει για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, εντάσσοντας νέα πρόσωπα στην παράταξη.

Ο κ. Σαμαράς, από την άλλη, προσπαθεί σκληρά, και θα προσπαθήσει ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα, να ισχυροποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τη θέση του στο τελευταίο του προπύργιο, που είναι η Μεσσηνία. Αλλά, όπως αποδεικνύεται, το στήσιμο του παιχνιδιού από τους δύο Μεσσήνιους θα γυρίσει μπούμερανγκ αφού όλη η διοίκηση της Περιφέρειας βρέθηκε απέναντί τους για την εξωθεσμική και παραβατική τους συμπεριφορά.

Επιπλέον, από την Πειραιώς πληροφορούμαστε ότι υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για το σαμαρικό μπλοκ και τις κινήσεις του στη Μεσσηνία. Παράλληλα, έκδηλη είναι η αυξανόμενη δυσαρέσκεια απέναντι στο πρόσωπο του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ δεν είναι λίγες οι φωνές που εκφράζουν τη δυσαρέσκεια του κόμματος απέναντι στα σαμαρικά στελέχη.

Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις είναι μπροστά μας και αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως και το πόρισμα που είτε θα επιβεβαιώσει είτε θα διαλύσει τις υποψίες της κυρίας Αλειφέρη για την τοποθέτηση «κοριών» στο γραφείο της. Μια υπόθεση εξαιρετικά σοβαρή για ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία, όπως φαίνεται, πολύ βολικά, φέρνει «κάθαρση» στη Μεσσηνία.

Γαλανιάδη Εύα


13 Σχόλια

Κυρία Γαλανιάδη, σας πληροφόρησε προσωπικά ο Μητσοτάκης και σας είπε για την δυσαρέσκειά του; Για να μάθετε και όχι μόνο να μεταφέρετε απόψεις γραμμένες από άλλους ο νέος υποψήφιος της ΝΔ για την περιφέρεια, θα είναι εκλεκτός του Σαμαρά, τόση είναι δυσαρέσκεια στο Σαμαρικό μπλόκ.

Πολύ ωραίο και κατατοπιστικό το σχόλιο σου φίλε Anonymous των 13:19, αλλά δε μας είπες ούτε το όνομα ούτε την πηγή σου... Οπότε μάλλον κι εσύ μεταφέρεις απόψεις άλλων χωρίς καμιά εγκυρότητα...

Ακόμη και τον Πατσαρίνο(!!!) μπορεί να κατεβάσουν οι μεσσηνιοι της ΝΔ προκειμένου να πάρουν την περιφέρεια στη Μεσσηνία

Εχει ερθει το πληρωμα του χρονου για τον Τατουλη,η ηττα του στην περιφερεια ειναι δεδομενη..Ολα τα αλλα ειναι σπασμωδικες κινησεις

Ως πρώην Τατουλικός κι εγώ πιστεύω ότι ο Τατούλης πράγματι έχει τελειώσει πολιτικά.

Το άρθρο σας είναι αποτέλεσμα ρεπορτάζ ή σκονάκι …..; Θεωρείτε (δικά σας λόγια), στημένο παιχνίδι το θέμα από τους Μεσσήνιους, αναφέρετε το Δελτίο Τύπου χωρίς να αναφέρετε το τι ισχυρίστηκε ο κος Μαντάς (δημοσιογραφικό σφάλμα), το συμπέρασμά σας και όχι ρεπορτάζ σας, καταλήγει σε πολιτική παρέμβαση Σαμαρά στα εσωτερικά του αυτοδιοικητικού θεσμού, μάλλον έχετε δημοσκόπηση υπόψη σας για να λέτε «τελευταίο προπύργιο η Μεσσηνία», έχετε «βαρβάτο ρεπορτάζ» από την Πειραιώς για να μιλάτε για δυσαρέσκεια των Σαμαρικών. Αυτό δεν λέγεται ρεπορτάζ, αλλά τοποθέτηση και δε φαίνεται να είναι δικιά σας.

ΜΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ .......... "ΠΑΤΣΑΡΙΝΟ"? ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟ "ΠΙΚΑΤΣΟΥ" ??

δε μου το λεγατε ρε παιδια πιο νωρις μα βγω εξω να παω να πλακωσω κανεναν για το πετρο μας,καλε κυριε πετρο μας εμεις μαζι σας θα ειμαστε ,μεχρι το σαββατο το βραδυ ετσι? τη κυριακη μαυροπετρουλος ,εχεις να φας μαυρε μου τετοιο φουμο ........................

Εμείς πάντως ψηφίζουμε Πέτρο εδώ και αρκετά χρόνια (παλιός φίλος του πατέρα μου) μόνο και μόνο γιατί όταν χρειαστούμε κάτι μπορεί και έχει τις άκρες να το κανονίσει. Όποιος και να βγεί το ίδιο θα είναι, τουλάχιστον να είναι κάποιος δικός μας. Πιστεύω με το ίδιο σκεπτικό ψηφίζουν και πάρα πολλοί απο εμάς.

Όποιος έχει στοιχειώδη αντίληψη.....δε βλέπει σπασμωδικές κινήσεις από τατούλη... Αυτό που θα μπορούσε να εικάσει, είναι σπασμωδικές κινήσεις από αυτούς που θέλουν ρίξη τατουλη με Ν.Δ. κάτι που δε φάνηκε από τους μεσσήνιους νεοδημοκρατες της παραταξης τατούλη... Και πάλι μπράβο κα Γαλανιάδη.

@21.50 συμφωνούμε "στα τέσσερα" του αφεντικού σου........να τον χαιρόσαστε! εμείς περπατάμε χωρίς κοριούς με τον κ. Πέτρο. Προσχεδιασμένα, ίσως, πράγματα εναντίον του κ. Πέτρου, γιατί; Φοβόσαστε κάτι; Ο κ. Κούλης δεν είναι τόσο χαζός να χάσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου , να το θυμόσαστε αυτό!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.