Αθωώθηκε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος

Αθωώθηκε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος

Μάρτιος 16, 2018 - 07:45
18 σχόλια

Την αθώωση του Μητροπολίτη Αμβροσίου αποφάσισε πριν από λίγα λεπτά το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, ύστερα από μια μαραθώνια συνεδρίαση εννέα και πλέον ωρών.

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος είχε κατηγορηθεί για παράβαση 12 άρθρων της νομοθεσίας, συγκεκριμένα κατηγορήθηκε για  «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος».

Νωρίτερα η Εισαγγελέας είχε προτείνει την αθώωση του Μητροπολίτη καθώς όπως αναφέρθηκε το άρθρο του Αμβροσίου δεν προκάλεσε βία ή μίσος.

Στην απολογία του ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος τόνισε πως τα όσα αναφέρονταν στο επίδικο  άρθρο είχαν να κάνουν με τους πολιτικούς ενώ χαρακτηριστικά τόνισε πως «κανένας δεν έφτυσε κανέναν και κανένας δεν επιτέθηκε σε κανέναν επειδή το είπα εγώ. Δεν έπρεπε να είμαι κατηγορούμενος».

Στην αγόρευσή τους οι δικηγόροι τόσο της μίας όσο και της άλλης πλευράς ακολούθησαν την υπερασπιστική τους γραμμή.

Να σημειωθεί πως από  τη μεριά των ομοφυλόφιλων είχαν προσέλθει  9 μάρτυρες, ενώ από την μεριά της υπεράσπισης του Μητροπολίτη βρέθηκαν  5 μάρτυρες.

protionline.gr

Ειδήσεις: 

18 Σχόλια

Μα κυρ.Εισαγγελέα δεν είναι το ζήτημα αν πράγματι προκλήθηκε βία ή μίσος. Ζήτημα είναι η δυνατότητα ή ο κίνδυνος να προκληθεί βία ή μίσος. Εξάλλου με το ίδιο σκεπτικό, της απλής δυνατότητας/κινδύνου πρόκλησης βίας/μίσους, καταδικάστηκαν πριν κάτι μήνες χρυσαυγιτες για δημόσια ομιλία που είχαν κάνει σε μια περιοχή της Αθήνας και μίλαγαν για "καθαρισμό της από σκουπίδια". Δεν είμαι φαν ούτε της Χ.Α ούτε της Εκκλησίας αλλά εδώ πέρα έχουμε 2 μέτρα και 2 σταθμά. Τουλάχιστον ελπίζω να έμαθε το μάθημα του ο κ.Μητροπολίτης και να μη ξεστομίζει τόσο μίσος τις επόμενες φορές.

Γιατί δεν αναφέρεται και τα υπόλοιπα που είπε στην απολογία του ο Αμβροσιος; «Αν είχα όπλο και μου το επέτρεπε ο νόμος θα τους πυροβολούσα όλους» Ου φονεύσεις... λόγια αγάπης από τον εκπρόσωπο της εκκλησίας μας. Ας μην αναφερθώ και στους χρυσαυγιτες δικηγόρους του παππούλη...

Θα πυροβολούσε και τους ομοφυλόφιλους που υπάρχουν και μέσα στην εκκλησία ή εκεί κάνουμε μόκο; Θά'πρεπε να ντρέπεται ο τραγόπαπας μ' αυτή τη ρητορική μίσους και φανατισμού στην οποία επιδίδεται...Ιεράρχης του κ@λου...

Αν πράγματι είπε στην απολογία του "αν είχα όπλο θα τους πυροβολούσα" και τον αθώωσαν τότε πρέπει το Δικαστήριο είτε να ήταν κοιμισμένο είτε μεροληπτικό. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Οποίος διαφωνεί με τους συριζορουβικωνες ειναι φασίστας !Οι Συριζαίοι θα διατάζουν και ολοι θα καθόμαστε προσοχή !Το καταλάβατε ;;;

Και με τη βούλα του δικαστηρίου επιτρεπτό το φτύσιμο στον τράγο

Βγήκαν οι μηδενιστές της αριστεράς να κάνουν διαμαρτυρία έξω απο το δικαστήριο !Οταν αυτοι απειλούν και λενε για κονσερβοκούτια δεν ειδα κανένας εισαγγελέας να τους καθίσει στο σκαμνί !Την άλλη φορά φώναζαν (Τότε στον μελιγαλα κάναμε μιση δουλεια )αυτο δεν πιάνει ομως για απειλή και κυρηγμα μίσους κύριοι της επιλεκτικής ληθης !!

Πριν λίγα χρόνια φοβόσουν μην χαρακτηρισθείς κομμουνιστής και σε τρέχουν Θεοί και δαίμονες........ τώρα φοβάσαι μην χαρακτηρισθείς φασίστας και έχεις τις ίδιες απολαβές.... ρε δε πάμε καθόλου καλά, στη σημερινή Ελλάδα μας!

@4:42 αν θες κάνε μήνυση κατά συγκεκριμένων προσώπων. Διαφορετικά μέχρι τότε κάνε μόκο. @22:45 το ζήτημα είναι να μην σπέρνεις το μίσος και την βία προς συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Αλλά μάλλον το μυαλουδάκι σου είναι πολύ μικρό για να τα καταλάβει όλα αυτά και τα έχεις κάνει αχταρμά με τις υπόλοιπες ιδέες και σκέψεις σου.

Εσυ γιατι ζορίζεσαι εισαι μέλος σε καμια Τ.ο του σφυριζα ;;Βεβαίως και θα κάνω μυνησεις στους κάφρους οπαδούς συνδέσμων μεγάλων ομάδων που όπου παίρνανε αφήνουν καμένη γη (αυτοι δεν χρειάζεται να απειλήσουν )το κάνουν πράξη με την μια ,και σε οσους χλευάζουν την πίστη μου και τις ιδέες μου, με απειλές !(διαφωνώ με τον αμβροσίο για αυτα που λεει γιατι η εκκλησία αλλα πρεσβεύει και οι αρχιερείς της )Δεν δέχομαι ομως την χούντα της αριστερατζας

@18:56 αν είχαμε χούντα θα είχαν έρθει ασφαλίτες ήδη στην πόρτα σου και θα σε είχαν εκπαραθυρώσει. Οπότε μη λες βλακείες. Ο οπαδοί ομάδων και ο Αμβρόσιος που κολλάνε;

Δηλαδη μπορώ να πω οτι επειδη δεν μου αρεσουν οι σεξουαλικες προτιμήσεις του γειτονα μου μπορώ να παρω οπλο και να τον πυροβολήσω... Και μάλιστα θα αθωωθώ! Πλεον η ελληνικη δικαιοσυνη εχει δεδικασμενο για αυτο το θέμα. #ουστ ρε

Δεν άρεσε η αυτονόητη απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης για αθώωση του Εθνικού Ιεράρχη Αμβρόσιου και έτσι η λετσαρία του «προοδευτισμού» προέβη στις συνήθεις ασχήμιες της, προκειμένου να δηλώσει την αντίθεσή της. Γνωστό, άλλωστε, πως όλοι αυτοί νοσταλγούν τα δικαστήρια του βουνού και τις στημένες δίκες της Μόσχας.

Η δίκη αυτή ήταν μια ευκαιρία για να φανεί ποιος κάνει κουμάντο σ' αυτή τη χώρα. Τα κεφάλια μέσα και όσοι δεν γουστάρουν ας μεταναστεύσουν. Εδώ είναι Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών.

ο υπουργός δικαιοσύνης Κοντονής (σπουδαγμένος στην Ρουμανία του Τσαουσέσκου), ζήτησε σήμερα τα πρακτικά της δίκης που περιλαμβάνουν το σκεπτικό της αθωωτικής απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου για τον Εθνικό Ιεράρχη Αμβρόσιο, γιατί τον… ξένισε η απόφαση!

Η αθώωση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου φαίνεται ότι έπεσε… βαριά στα στομάχια των «αντιρατσιστών», «δικαιωματάκηδων» και της υπόλοιπης συνομοταξίας. Ήθελαν μια καταδικαστική απόφαση του Αμβροσίου, προκειμένου να την χρησιμοποιήσουν ως «μπαμπούλα» για το άμεσο μέλλον και ως «μπούσουλα» για την άσκηση παρόμοιων διώξεων.

Δεν είναι η πρώτη φορά ούτε θα 'ναι η τελευταία, το παραμύθι της αδέκαστης δικαιοσύνης πάει μαζί με το άλλο παραμύθι της δημοκρατίας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.