Κάτοικοι Δόριζας: Ζουν με αυταπάτες όσοι θέλουν το έργο των απορριμμάτων στο Μεγαβούνι (pics,vid)

Κάτοικοι Δόριζας: Ζουν με αυταπάτες όσοι θέλουν το έργο των απορριμμάτων στο Μεγαβούνι (pics,vid)

Μάρτιος 14, 2018 - 12:37
20 σχόλια

«Θέλουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς»

Τετάρτη 14 Μαρτίου ώρα 10:00, τοποθεσία Μεγαβούνι. Ανάμεσα στα χωριά Βαλτέτσι και Δόριζα σε υψόμετρο 1.050 μέτρων, ένα βραχώδες τοπίο, μια ακινητοποιημένη μπουλντόζα, ένα άντρας που φυλάει το μηχάνημα και μερικοί κάτοικοι από τη Δόριζα στο «καραούλι» για να μην ξεκινήσουν οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου συνθέτουν το σκηνικό του έργου της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Μεγαβούνι.

«Ο κ. δήμαρχος της Τρίπολης θέλει να βιάσει την παρθένα φύση. Θα σταθούμε απέναντι και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει αυτό!» είπε ο κ. Λυμπερόπουλος, εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Δόριζας σε δηλώσεις που έκανε στο Μεγαβούνι.

Ο κ. Λυμπερόπουλος μαζί με άλλους κατοίκους της Δόριζας εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη δημιουργία έργου διαχείρισης απορριμμάτων, που έχει εξαγγείλει ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Παυλής διότι, όπως αναφέρουν, δεν θέλουν να καταστραφεί το χωριό τους και να μολυνθούν τα νερά που πηγαίνουν στο χωριό.

Στο σημείο βρισκόταν μια μπουλντόζα για να ξεκινήσει τις εργασίες διαμόρφωσης χώρου, αλλά μένει ακινητοποιημένη επειδή, όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι, δεν υπάρχουν οι απαραίτητες άδεις για να ξεκινήσουν οι εργασίες. Οι κάτοικοι φυλάνε το χώρο και σημειωτέον ότι όποιος ξεκινήσει να κάνει εργασίες χωρίς όλα τα απαραίτητα έγγραφα, θα οδηγείται στο αυτόφωρο.

Ο δήμαρχος να μην κρύβεται, να μην απειλεί και να αποσύρει την μπουλντόζα

Εδώ υπάρχει ο ναός του Απόλλωνος και ο τόπος είναι ιστορικός, ανέφερε ένας άλλος κάτοικος, δείχνοντας την αντίδρασή του στις πράξεις και στα σχέδια του κ. Παυλή.

«Υποβαθμίζεται ο τόπος»

«Δεν μας δίνουν το δικαίωμα να ζήσουμε αξιοπρεπώς. Ο τόπος είναι σύνθετος και η περιοχή δεν προσφέρεται για ένα τέτοιο έργο. Η περιοχή είναι βραχώδης δεν μπορεί να στηθεί κάτι -ζούνε με αυταπάτες όσοι θέλουν να γίνει το έργο εδώ.»

Δεν γίνεται να γίνουμε νεροχύτης. Εμείς σαν πολίτες θέλουμε να εναντιωθούμε.
 

Έφ.Κ

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Αντιδράσεις κατοίκων Δόριζας για το έργο στο Μεγαβούνι


20 Σχόλια

2-3 κουτοπόνηροι θα εμποδίσουν το έργο διαχείρισης απορριμμάτων... Στο ίδιο έργο θεατές ας τους μαζέψει κάποιος επιτέλους

13/13 Ποιο έργο, ποιας διαχείρισης; Πίστεψες κι εσύ τα φούμαρα του Παυλ-όκιο για μονάδα διαχείρισης των απορριμμάτων; Ποιας; Αυτής...με το μηδενικό υπόλειμμα; Γελάνε όλα τα κοτρόνια, τα θυμάρια, τα λιθάρια και τα δέντρα στο Μεγαβούνι...

Αφου εισαι τοσο large ρε Τεο παρε τα σκουπίδια στο χωριό σου στο χωράφι σου κ στο σπίτι σου...θα κονομήσεις κιολας.

Αστυνομία εισαγγελέας και να μαζευτούν όλοι αυτοί οι παρατρεχάμενοι πρωί δήμαρχων που μοναδικό σκοπό έχουν να κολισιεργουν. Όσο για το σπίτι μου ειναι στη Μακρη άρα πολύ κοντά στο μεγαβουνι αγαπητέ φίλε

Ναι καλα σταμάτησαν απο τον φόβο τους τωρα. Οταν θα πάρει μπροστά η μπουλντόζα να δω ποιος θα κάτσει μπροστά!! Χα χα χα προεδρακο....

@14/16 Και βέβαια υπάρχει. Η εθελόντρια "δημοσιογράφος". Μεταξύ των πολλών επαγγελμάτων που κάνει, είναι και αυτό του εισαγγελέα...

Αν δεν πάρετε άδεια από το κόμμα έργο δεν γίνεται, πάρτε το χαμπάρι............! Όλοι κυρίες και κύριοι !

Επιλεκτικός στη μνήμη είναι ο πάρεδρος Κ. Λυμπερόπουλος. Γιατί δεν αναφέρει ότι στο βιασμό της φύσης συμμετείχε και το φωτοβολταϊκό πάρκο που ξεφύτρωσε σε βουνοκορφή της Δόριζας πριν από 8 χρόνια; Ιδιοκτήτες μάλιστα είναι ντόπιοι με ιδιόκτητες παραθεριστικές κατοικίες στη Δόριζα. Αυτή η περιοχή λοιπόν δεν ήταν παρθένα.; Λησμονεί ακόμα ο κ. Λυμπερόπουλος ότι Δοριζαίοι ήταν αυτοί που πούλησαν τα χωράφια τους στις ανεμογεννήτριες για ένα πεντοχίλιαρο και άλλοι σε πολύ υψηλότερες τιμές χωράφια για την εγκατάσταση των υποσταθμών. Αυτά όλα μαζί και όχι τα μισά έφεραν και τα σκουπίδια.

Ρε τι ζόρια έχουν στο κρανίο, οι αλητόμαγκες της κουκούλας. Που τους χάνεις που τους βρίσκεις εδώ γύρω έτοιμοι για το ξεκατίνιασμα της μάσκας και τη λάσπη. Σε όποιον ενοχλεί τον εργολαβάκο τους. Άντε βρε, με μια πιθανή κατοχή που ονειρευόσαστε για να σωθείτε, θα κάνετε καριέρα και πλούτη. Οι υποδείξεις σας θα κρεμάσουν κόσμο και ντουνιά. Μετά θα ζήσετε χωρίς τις ενοχλητικές φάτσες δίπλα σας. Αλλά επειδή αργεί εκείνη η μέρα,άντε αγοράστε καλό λιβάνι για να θυμιάσετε τον εργολάβο της λάσπης σας. Και φτύστε στον καθρέφτη σας να μη ματιαστείτε. Τι θα γίνει η Ελλάδα, χωρίς τσιράκια μετά από σας;

ΡΕ ΓΙΑΤΡΕ ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΤΑ ΜΕΤΕΦΕΡΕ Ο ΤΡΑΧΑΝΟΠΛΑΓΙΑΣ ΠΟΥ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΟΥΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

Πολύ σας μπαίνει στο ρουθούνι κι εσένα και του αφεντικού σου, του αυτοκρατορίσκου η Κυρία στην οποία ούτε τολμάς επώνυμα να αναφερθείς και καλά κάνεις. Αλλά αν έχεις κι εσύ το ανάστημα κάνε αυτό που κάνει ή εκτόξευσε τις ειρωνικές ρουκέτες σου επώνυμα. Για να έχεις και την ανάλογη απάντηση αν τις δει. Αλλιώς διάβαζε να μαθαίνεις τι σημαίνει αλήθεια. Μάθε να συμπεραίνεις μόνος σου για τον καθένα και χωρίς τις υποδείξεις του αφεντικού σου. Γιατί χρησιμοποιώντας και τις ίδιες λέξεις με αυτόν, καρφώνεσαι μόνος τους για το ποιος σε καθοδηγεί και για ποιο σκοπό.

17:48 Οι λέξεις και οι εκφράσεις δεν είναι κρυφές, έχουν δημοσιευτεί σε όλα τα ΜΜΕ και σε όλα τα σάϊτ, τις ξέρουν πλέον και οι πέτρες...Μάλλον εσένα τσούζουν και κόφτουν οι εκφράσεις, είτε είσαι η εύθικτη μαντάμ ή κάποιος ένθερμος υποστηριχτής της. Έχεις δε τόσο μεγάλο κόμπλεξ, που βλέπεις αφεντικά και υποδείξεις. Ο λόγος που δεν αναφέρομαι επώνυμα στην εν λόγω "κυρία" είναι γιατί δεν θέλω να λερώσω το στόμα μου με τα σκ@τ@, τους απόπατους και τους "λαϊκατζήδες" με τους οποίους κατά καιρούς συνεργάζεται, ξέρει αυτή (ή εσύ). Όσο για την ανωνυμία, φτάνει που εσύ υπογράφεις επώνυμα...κάφρε!

ωχ αμάν ! Άρχισαν τα ατελείωτα βρισίδια ! Βρίζεις κι εσύ σαν το αφεντικό σου όταν μπαρουτιάζεται. Και ξεμπροστιάζεται. Ίδιες αντιδράσεις ίδιος απόπατος φράσεων. Οι αντιδράσεις σας είναι πια τόσο προβλέψιμες που δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να σας καταλάβει ο καθένας ποιά ομάδα κρούσης είσαστε και τι ζόρι τραβάτε με συγκεκριμένα άτομα. Ο όμοιος στον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα ! Αυτό το τελευταίο για τον απόπατο των φράσεων σου .

Επιλεκτικη μνήμη ή αμνησία έχετε εσείς κύριε/α 16.26 καθότι έπρεπε να θυμάστε ότι όταν ξεκίνησε η κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου απέναντι απ την δική σας παραθεριστική οικία ΔΕΝ ήταν πάρεδρος ο Κ.Λυμπεροπουλος... Κρίμα να εξισώνεται τις καταστροφικές συνέπειες των υπολειμμάτων των σκουπιδιών με τα αιολικά Κ.α. πάρκα! Και ας παρουσιάζεστε ως αυτόκλητοι σωτήρες Μεγαβουνιου!

Τρομερό επιχείρημα στο 8.50 του βίντεο "γιατί να ασχοληθεί με το Μεγαβούνι αφού θα γίνει το εργοστάσιο της ΤΕΡΝΑ". ΟΥΣΤ παρτάκηδες προδότες, να πάνε τα σκουπίδια όλης της Πελοποννήσου στο Κεραστάρι για να μην πάνε της Τρίπολης στο Μεγαβούνι. Σιχαμένοι μια ζωή Δοριζαίοι...

Μα ούτε επί εποχής εγκατάστασης των νταμαριών και των ανεμογεννητριών ήταν πάρεδρος ο κ. Κ.Λυμπερόπουλος κύριε 21.30. Γιατί επιλέγει να αναφέρει μόνο αυτά τα δύο στις δηλώσεις του με τα παραδείγματα για το βιασμό της παρθένας φύσης της Δόριζας και παραλείπει το φωτοβολταϊκό πάρκο στην κορυφή (!) του βουνού που περιβάλει το χωριό; ΑΠΕ οι ανεμογεννήτριες ΑΠΕ και τα φωτοβολταϊκά. Ιδού το ερώτημα. Όσο για την κατοικία μου δεν είναι παραθεριστική. Λάθος σας πληροφόρησαν.

Άκου τι λέει ο 21.30 Nα μη συγκρίνουμε, τις βρωμιές των σκουπιδιών με τα παλούκια και τα τζάμια στα βουνό ! Τα σκουπίδια, κύριος ,τα πληρώναμε από παλιά, το κοστούμι με τα ΑΠΕ στο λογαριασμό της ΔΕΗ μας το φορτώσατε με το έτσι θέλω. Τώρα αγωνίζεστε να μην έρθουν τα σκουπίδια. Μαζέψτε πρώτα αυτά που είναι πεταμένα στους δρόμους της Δόριζας και μετά να μιλάτε.

Δοριζαιε 9.04 Αναφέρει μόνο αυτό γιατί αυτό είναι ο τωρινός "εχθρός" που πρέπει να πολεμήσει...και το κάνει... Με καμία 10αρια ακόμα.. οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι του καναπέ! Γι αυτό λουζεστε και τα αιολικοφωτοβολταικα από χρόνια...γιατί τα δεχτήκατε αμαχητί! Ανώνυμε 9.35 Τα σκουπίδια πάντα τα πληρώναμε έχεις δικιο, απλά τώρα θα τα πίνουμε και στο νερό μας...και θα τα τρώμε στα χωράφια μας! Ενημερωτικά τα αιολικά δίνουν ανταποδοτικά τέλη...δεν πληρώνεις γι αυτά...σε πληρώνουν! Αν όχι σε κοροϊδεύουν...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.