Βρέθηκαν 17 διαμερίσματα για την εγκατάσταση των πρώτων προσφύγων στην Τρίπολη

Βρέθηκαν 17 διαμερίσματα για την εγκατάσταση των πρώτων προσφύγων στην Τρίπολη

Μάρτιος 12, 2018 - 16:04
27 σχόλια

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η φάση αναζήτησης κατοικιών σε διάφορες γειτονιές του πολεοδομικού ιστού της Τρίπολης, για τη στέγαση προσφύγων, στο πλαίσιο του Έργου «Πρόγραμμα στέγασης αιτούντων άσυλο - Accommodation and assistance to asylum seekers and refugees in Tripoli», του προγράμματος ESTIA.

Από το σύνολο των 29 αιτήσεων ιδιοκτήτων για τη μίσθωση των διαμερισμάτων τους, τα 27 διαμερίσματα κρίθηκαν κατάλληλα από αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου και Καταλληλότητας, η οποία πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο αυτών για την τήρηση των απαιτούμενων προδιαγραφών. Από τα παραπάνω, τα 17 διαμερίσματα θα μισθωθούν άμεσα για την εγκατάσταση των πρώτων οικογενειών προσφύγων ενώ τα υπόλοιπα 10 μέχρι τέλος Μαρτίου.

Η μίσθωση των διαμερισμάτων/ οικιών θα πραγματοποιηθεί από την Αναπτυξιακή Πάρνωνα, η οποία θα αναλάβει επίσης την πληρωμή των λογαριασμών ΔΕΚΟ και των κοινοχρήστων. Τα ενοίκια θα προκαταβάλλονται στην αρχή του κάθε τριμήνου μίσθωσης, έως τη λήξη του συμβολαίου.

Η διάρκεια του μισθωτηρίου συμβολαίου για κάθε διαμέρισμα/ οικία θα εκτείνεται έως τις 31/12/2018, με δυνατότητα ανανέωσης σε περίπτωση συνέχισης του προγράμματος και κατόπιν έγγραφης συναίνεσης των δύο μερών.

Η Αναπτυξιακή Πάρνωνα προχωράει στη 2η φάση για τη μίσθωση των υπόλοιπων διαμερισμάτων και για τον σκοπό αυτό προσκαλεί ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες κατοικιών να υποβάλλουν σχετική αίτηση.

Οι κατοικίες θα πρέπει να βρίσκονται εντός της πόλης της Τρίπολης, να έχουν επαρκή χώρο για τη στέγαση 6 ατόμων και επιφάνεια κατά μέσο όρο 60-90 τ.μ., να προσφέρουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες και υποδομές, καλές συνθήκες υγιεινής και επαρκή θέρμανση, καθώς και να έχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά ενοικίασης.

Το Πρόγραμμα ESTIA (στήριξη έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση) υλοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και χρηματοδοτείται από την Πολιτική Προστασία και Ανθρωπιστική Βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECHO). Αφορά τη δημιουργία θέσεων υποδοχής για 300 πρόσφυγες αιτούντες άσυλο, μέσω της ενοικίασης 50 διαμερισμάτων στην πόλη της Τρίπολης και την παροχή ολοκληρωμένης στήριξης στους ωφελούμενους, συμπεριλαμβανομένης της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, παραπομπή σε ιατρική και νομική στήριξη, υποστήριξη διερμηνείας και βοήθεια για τις μετακινήσεις τους.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα γραφεία της Αναπτυξιακής Πάρνωνα. Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, καθημερινά και ώρες 09:00-17:00, ή στο γραφείο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Τρίπολης, στο ισόγειο του Δημαρχείου (Υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας), καθημερινά και ώρες 08:00-15:00, ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας www.parnonas.gr ή του Δήμου Τρίπολης www.tripolis.gr

 

  • Για να δείτε την Πρόσκληση, όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εταιρείας, πατήστε 
  • Για να δείτε το κείμενο της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, με τους όρους και τα δικαιολογητικά συμμετοχής, τις ελάχιστες προδιαγραφές, τις λεπτομέρειες μίσθωσης κτλ, πατήστε εδώ
  • Για να κάνετε λήψη της Αίτησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (doc μορφή), πατήστε εδώ

 

Αναπτυξιακή Πάρνωνα.

Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ


27 Σχόλια

Ποιος τυχερος θα υποδεχτεί εκδιωχθέντες από την Συρία νεαρους τζιχαντηστες στην πολυκατοικία του ? Οεεεο ?

Ποιος τυχερός θα υποδεχτεί κυνηγημένους πρόσφυγες-οικογένειες από την εμπόλεμη Συρία στην πολυκατοικία του? Οεεεο?

Οταν μετά από μερικούς μήνες θα καταλάβουν οι Τριπολιτες, τι έγκλημα γίνεται, θα είναι πολύ αργά.

Κ.κ. ιδιοκτήτες. Στην αρχή θα γλυκαθείτε με τα 2-3 χιλιαρικάκια που θα πάρετε. Μετα όμως θα κλαίτε με μαύρο δάκρυ γιατί και δεν θα μπορείτε να τους βγάλετε έξω και μέχρι τα τούβλα θα σας ξηλώσουν... άσε που θα σας έχουν μάθει πλέον απ΄ έξω και ανακατωτά και ανα πάσα στιγμή θα σας επισκέπτωνται....

λυπαμαι γιατι υπαρχουν Ελληνες με οικογενειες μακροχρονια ανεργοι με μικρα παιδια με παιδια που σπουδαζουν με προβληματα υγειας που βρισκονται σε εξαθλιωση και εσεις βρισκεται σπιτια στους ξενους.Αντι να φροντισεται τους δικους μας το παιζεται καλοι .Αλλα φταιμε και μεις που για λιγα χρηματα πουλαμε και τον ιδιο τον Θεο.Ειμαστε συγχρονοι ΙΟΥΔΕΣ.

Μέχρι χθες μας λέγατε να τους πάρουμε στα σπίτια μας. Ε αυτό κάνουμε, τι σας πειράζει τώρα; Λοιπόν για να τελειώνουμε,μισάνθρωπα φασιστικά παράσιτα, η πόλη και η χώρα δεν σας ανήκει.

Μηπως σε γλεντάνε και γουστάρεις ;Εμεις τι φταίμε στην πολυκατοικία να φαμε στην μάπα τους εραστές σου ;;;

Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες κ.17.22 . Θέλετε να μειωθούν οι Έλληνες σε ένα ποσοστό γύρω στο 17% και να τους αντικαταστήσετε με ελεγχόμενους λαθρομετανάστες. Συγχαρητήρια. Σε ποια ΜΚΟ ανήκετε;

χα,χα,χα επαρκή θέρμανση λεει..και εμεις έχουμε παγώσει γιατι αντι να τα δίνουμε για να ζεσταθούμε τα δίνουμε στην εφορία!!

H ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ - ΤΑΛΑΙΠΩΡΕ ΕΛΛΗΝΑ ΞΥΠΝΑ - ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Απέλαση χρειάζεται όπως κάνει το Ισραήλ με τους αφρικανούς. Δεν άκουσα. Μίλησε κανείς;

Έβαλε όλους τους άλλους μπροστά ο Πετράν, ακόμη και τον Δεσπότη, και νομίζει ότι έβγαλε την ουρά του απέξω. Ας κατεβει κανένας αξιόλογος χρυσαυγίτης στις εκλογές και να δούμε που θα πάτε όλοι σας, που μας κουνιέστε και μας επιβάλετε ότι θέλετε. Δεν ξεχνάμε ότι η απόφαση να έρθουν στην πόλη οι λαθρο εισβολείς ισλαμιστές πάρθηκε ομόφωνα.

Σε 5 χρόνια, κανείς δεν θα ασχολείται με φόρους,ΕΝΦΙΑ, λαικό κίνημα, εθνικά θέματα, ξεπούλημα,εργασιακα. Ο Έλληνας θα παλεύει με νεου τυπου προβλήματα. Πρωτόγνωρες επιδημίες, ακραία ελλειψη θέσεων σε παιδικούς σταθμούς, φρικώδη νεα εγκληματικότητα, ασχήμιες και καταστροφές σε υποδομές, εκκλησιες και νεκροταφεία. Οτι γίνεται σημερα στα νησιά όπου στοιβάζονται οι εκδιωχθεντες τζιχαντηστες με τις οικογενειές τους.

ΣΩΣΤΟΣ!

Τριπολιτσιωτες Χρυσαυγιτονεοδημοκράτες στις τρυπες σας

@09:26 φασίστας και αντισημίτης είσαι εσύ που δεν θέλεις απελάσεις λαθρομεταναστών

Εύγε στους ιδιοκτήτες που υποδέχονται τους πρόσφυγες. Να δείξουμε στην πράξη οτιδεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από κυνηγημένες οικογένειες. Είμαστε όλοι άνθρωποι εκτός από τους ουρακοτάγκους που ουρλιάζουν πιο πάνω.

Oι μεγάλες προδοσίες θελουν ισχυρούς και ετερόκλητους προδότες καθώς και μεγάλη "ροη χρήματος" (βλ. κυπριακό). Στο λαθροεπικοισμό εχουν πεσει σαν υαινες στον σβέρκο του Λαού, ΜΜΕ κανάλια ,ΟΗΕ,Εκκλησία, Δήμαρχοι,Περιφερειάρχες, ΕΕ, "Αριστερά", "Δεξιά", μεγάλοι επιχειρηματίες, καθηγητάδες πανεπιστημιακοι. ΟΛΗ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΕΧΟΥΝ !! Τυχαίο; Δεν νομίζω

Πατριωτισμός είναι να μου σκάσετε 450 το μήνα εσείς συριζαυγιτάκια για να μην το δώσω για ασιάτες

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.