Με 70 σπίτια αρχίζουν από σήμερα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Με 70 σπίτια αρχίζουν από σήμερα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Φεβρουάριος 21, 2018 - 10:21
1 σχόλια

Σήμερα αναμένεται να βγουν στο ηλεκτρονικό σφυρί 70 ακίνητα ενώ μέχρι την Τρίτη είχαν καταχωρηθεί στην πλατφόρμα 1.784 πλειστηριασμοί. Στόχος είναι έως τον Απρίλιο να έχουν πραγματοποιηθεί 3.000 πλειστηριασμοί αυτού του είδους.

Την ίδια ώρα η Λαϊκή Ενότητα έχει κηρύξει τη σημερινή ημέρα «ημέρα δράσης κατά των πλειστηριασμών» καλώντας σε συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή στις 6 το απόγευμα ενώ συγκέντρωση στις 6:30 το απόγευμα καλεί το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι ένα από τα δύο προαπαιτούμενα που εκκρεμούν αλλά και η βασική αιτία για να παγώσει μέχρι τα μέσα Μαρτίου η δόση των 5,7 δισ. ευρώ. Το άλλο είναι η απόφαση του ΣτΕ για την επένδυση στο Ελληνικό, η οποία αναμένεται να εκδοθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Το «χρονοδιάγραμμα» που έχουν θέσει οι δανειστές στις τράπεζες, με την Έκθεση Συμμόρφωσης της Κομισιόν προβλέπει 40.000 πλειστηριασμούς ετησίως τα επόμενα τρία χρόνια. Από την αποτελεσματική έκβαση των πλειστηριασμών θα κριθεί αν οι τράπεζες προσεγγίσουν τον στόχο που έχει τεθεί από την ΕΚΤ για τουλάχιστον 3.000 πράξεις έως τον προσεχή Απρίλιο.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.