Στις 26 και 27 Φεβρουαρίου το 10ο Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Τρίπολη

Στις 26 και 27 Φεβρουαρίου το 10ο Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Τρίπολη

Φεβρουάριος 14, 2018 - 17:01
1 σχόλια

Την αναβάθμιση του πολιτικού ρόλου των Περιφερειών διεκδικεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το 10ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 26 και 27 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη και στο Πνευματικό Κέντρο, ανακοίνωσε κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου η αντιπεριφερειάρχης κυρία Ντίνα Νικολάκου.

«Στο πλαίσιο της ενημέρωσης αλλά κυρίως της απόφασης του περιφερειάρχη για το 10ο Περιφερειακό Συνέδριο. Από την πρώτη στιγμή ο Πέτρος Τατούλης είχε τοποθετηθεί θετικά, με την έννοια της δυνατότητας ενδυνάμωσης του θεσμού των αιρετών Περιφερειών. Η ανταλλαγή προτάσεων έτσι κι αλλιώς είναι πάρα πολύ σημαντική», είπε.

Το συνέδριο πρέπει να είναι ουσιαστικό και να μην χαρακτηριστεί από εξαγγελίες και φιέστες.

«Το συνέδριο θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης. Στις δύο αυτές ημέρες, θα υπάρχουν συζητήσεις ανά θεματική ενότητα, όπου θα παρευρίσκονται υπουργοί, πολιτικοί αλλά και πολίτες και φορείς. Η καλή διοργάνωση θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Σκοπός είναι  να μην ακουστούν μόνο οι προτάσεις της περιφερειακής αρχής αλλά και οι προτάσεις των παρατάξεων του ΠεΣυ».

«Να αναβαθμίσουμε τον πολιτικό ρόλο των αιρετών Περιφερειών»

«Μπορούμε να έχουμε ένα καθοριστικό συνέδριο, οι αιρετές Περιφέρειες μπορούν όχι μόνο να έχουν τον στρατηγικό σχεδιασμό, αλλά και να κυβερνήσουν», υπογράμμισε η κυρία Νικολάκου και επεσήμανε ότι ήταν όρος απαράβατος να μην ηγείται του κυβερνητικού κλιμακίου κομματικό στελεχος.

«Δεν πάμε στο συνέδριο να συζητήσουμε επί παντός επιστητού, αλλά να έχουμε συγκεκριμένη ατζέντα θεμάτων και επάνω σε αυτό να ακούσουμε τι έχουν να μας πουν οι υπουργοί και τι σχεδιάζει η κυβέρνηση. Το σύνολο των υπουργών θα βρεθούν εδώ, και πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη δυνατότητα.

«Στο κλέισιμο του συνεδρίου θα ακούσουν οι πολίτες δύο πολιτικούς, τον περιφερειάρχη και τον Πρωθυπουργό. Δεν έχει οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα των συνεδριών, αλλά θα είναι και πρωινές και απογευματινές, με το κλείσιμο τη δεύτερη ημέρα, με την ομιλία του Περιφερειάρχη και μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού».

Η δημοκρατία επιτάσσει να ακουστούν όλες οι απόψεις.

Ο κ. Πατσαρίνος, από την πλευρά του, παρατήρησε ότι ο διάλογος με τους πολίτες που θα οδηγούσε στο Αναπτυξακό Συνέδριο δεν έγινε, και ρώτησε ποια είναι τα θέματα που θα θίξει η περιφερειακή αρχή, αν υπάρχουν οι θεματικές ενότητες και για τα τραπέζια εργασίας του συνεδρίου.

Η κυρία Νικολάκου απάντησε ότι η περιφεριακή αρχή ξέρει καλά τα προβλήματα των πολιτών και ότι ο περιφερειάρχης ανέλαβε πρωτοβουλία να συναντηθεί με τις παραγωγικές τάξεις μόλις χθες, Δευτέρα.

Γαλανιάδη Εύα


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Καλή επιτυχία στον καλό Μαθητή και εξαίρετο Δάσκαλο της Πολιτικής Πέτρο Τατούλή. Θα σας ακολουθώ από μακριά. Π.Δ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.