Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού στα Ίμια

Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού στα Ίμια

Φεβρουάριος 13, 2018 - 10:38
10 σχόλια

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στα Ιμια. Τα μεσάνυχτα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού. Η τουρκική ναυτική παρουσία σε επίπεδο ακτοφυλακής στα Ιμια παραμένει αυξημένη ενώ με βάση το κριτήριο αναλογικότητας στην περιοχή, από την ελληνικά πλευρά δεν υπάρχουν πολεμικά στην περιοχή, αλλά μόνο σκάφη του Λιμενικού.

Πηγές του Λιμενικού ανέφεραν ότι το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής χτύπησε με την πλώρη την πρύμνη του πλοίου ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού με κωδικό "090", με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές.

Το σκάφος του Λιμενικού ήταν μήκους 60 μέτρων ολλανδικής κατασκευής και είχε αγοραστεί πριν από 1,5 χρόνο. Μετά το συμβάν επικράτησε ένταση και «εικονική ναυμαχία» μεταξύ ελληνικών και τουρκικών πλοίων που έσπευσαν στην περιοχή.

Οπως έγινε γνωστό από το περιστατικό δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το γεγονός δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, ενώ το σκάφος του Λιμενικού έχει μεταφερθεί για επισκευή στη Λέρο.

Το περιστατικό που έχει καταγραφεί αποδεικνύει την ένταση που υπάρχει στην περιοχή εδώ και πολλούς μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Ιανουαρίου τουρκική ακταιωρός ήρθε σε επαφή με την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» του Πολεμικού Ναυτικού η οποία βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων.

Ειδικότερα, κατά τη διέλευση του «Νικηφόρου», η τουρκική ακταιωρός προχώρησε σε έναν επικίνδυνο ελιγμό, ο οποίος οδήγησε στην επαφή με το πλοίο του ΠΝ.

(ΠΗΓΗ: kathimerini.gr)

Ειδήσεις: 

10 Σχόλια

Βεβαίως, η ελλαδική κυβέρνηση δεν έχει εκδώσει ούτε καν ανακοίνωση για αυτά τα περιστατικά. Ούτε έχει καταγγείλει τον «σουλτάνο» στην περιβόητη «συμμαχία», στην οποία βρίσκονται και η Ελλάδα και τη τουρκία. Απίθανο, βεβαίως, να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα εναντίον της τουρκίας, όπως το να σηκωθεί η Σημαία της Ελλάδος σε έδαφος, το οποίο ανήκει αδιαμφισβήτητα στην Πατρίδα μας

@ΠΡΟΔΟΤΕΣ Ρε συ πιστεύεις ότι θα πάνε να σηκώσουν σημαία πάλι με τα Ιμια; Ποιος θα το κάνει ο Τσιπρόκιο ή ο Μητσοτάκης χαχαχα Να το βυθίσουνε πρέπει για να μην ξεμυτήσουν στο Αιγαίο πάλι. Το 1975 2 F-5A δικά μας έριξαν 2 F-102A δικά τους σε παραβίαση τις ημέρες της εισβολής. Έκαναν 10χρόνια να βγούν πάλι στο Αιγαίο. Οι τούρκοι είναι πατριώτες και έχουν το θράσος να παίρνουν ότι θέλουν. Τους κόβεις το χέρι μόλις απλώσουν. Μόνο από δύναμη καταλαβαίνουν. Αλλιώς δεν εξημερώνονται και με την πολιτική κατευνασμού που εφαρμόζουν οι πολιτικοί μας απλά προσεύχεσε το λιοντάρι να σε φάει τελευταίο

Ο πρίγκιπας Ευγένιος της Σαβοίας, στρατηγός του αυστριακού στρατού έλεγε στους στρατιώτες του όταν πολεμούσαν τους τούρκους : ''Κανένα έλεος στους γενίτσαρους'' Ετοιμαστείτε...

Δώσε θάρρος στον χωριάτη να σ' ανέβει στο κρεβάτι..., έτσι συμβαίνει με τους φίλους και σύμμαχους μας πέραν του Αιγαίου, Τριζάτη Καρπαζιά θέλουν αλλά τι να κάνουμε

Την μόνη διπλωματία στο Αιγαίο που καταλαβαίνουν οι μογγολοτουρκοι ειναι η διπλωματία των harpoon ,και Exocet !!!Οσο ποιο γρήγορα γίνουν τροφή για τα μπακαλιαρακια τόσο καλύτερα για όλες τις χώρες που συνορεύουν με δαύτους !!

Μαζεύτε τα γιαταγάνια σας Ναυτάκια! Τα μπακαλιαράκια σας (τι ΖΩΩΝ ΘΕΕ ΜΟΥ!!!) θα μείνουν νηστικά από ανθρώπινο κρέας για απόψε. Ο Dow Jones είναι που πέφτει και οι “σύμμαχοι” κάνουν διορθωτικές κινήσεις για τον συγκρατήσουν.

ΔΕΝ ΤΑ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟΤΕ Η ΑΟΖ ΤΗΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΚΑΘΕΤΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ. ΑΝΑΜΕΙΝΑΤΕ...

Εσυ μέχρι πόσους Μογγολότουρκους το κόβεις να καθαρίσεις;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.