Σύστημα μεριδοποίησης των γευμάτων και στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Σύστημα μεριδοποίησης των γευμάτων και στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Φεβρουάριος 13, 2018 - 11:28
3 σχόλια

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου για τον εξορθολογισμό των δαπανών και επομένως τη μείωση των εξόδων, εντάσσεται η απόφαση να γίνεται η μεριδοποίηση των γευμάτων των ασθενών στην κουζίνα και όχι στις κλινικές.

Με αυτόν τον τρόπο, όπως έχει αποδείξει η εμπειρία σε μεγάλα νοσοκομεία της χώρας όπου έχει εφαρμοστεί, μειώνονται τα έξοδα καθώς το φαγητό μαγειρεύεται ακριβώς για όσους ασθενείς φιλοξενούνται, και δεν υπάρχουν μερίδες διαθέσιμες στις κλινικές.

Βέβαια, αυτό δημιουργεί κάποια μικροπροβλήματα. Για παράδεγμα, την προηγούμενη εβδομάδα ασθενής που εισήχθη για νοσηλεία μετά το πέρας του μεσημεριανού φαγητού ύστερα από πολύωρη αναμονή στα Επείγοντα, παραπονέθηκε ότι δεν υπήρχε κάτι κατάλληλο να φάει στην κλινική.

«Όλα τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν», μας λέει ο διοικητής του Παναρκαδικού κ. Πέτρος Τομάρας: «Η σπατάλη πόρων στα δημόσια νοσοκομεία είναι μεγάλη. Βλέπετε τι γίνεται με τα υλικά. Προσπαθούμε να περιορίσουμε τη δαπάνη, αυτό είναι όλο. Η μεριδοποίηση του φαγητού θα μας εξοικονομήσει χρήματα και αυτό θα φανεί μετά από έξι μήνες».

Στις 2 Φεβρουαρίου δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης ο ετήσιος προγραμματισμός για το 2018 (δείτε ΕΔΩ), όπου παρουσιάζονται τα έργα που θα ολοκληρωθούν το επόμενο έτος, αλλά και αναλυτικά τα κόστη και τα έξοδα του νοσοκομείου.

Γαλανιάδη Εύα


3 Σχόλια

Και να θυμασαι, αγαπητε ασθενη αυτό που ειπε ο διοιηκητης: "Το φαγητο σου, ειναι σπαταλη πορων"

Το θέμα του φαγητού δεν είναι τίποτα μπροστά στην οικονομική αιμοραγία που πρέπει να υποστεί ο ασθενής για να του παρασχεθούν τα αυτονόητα. Οι τρόποι που σκαρφίζονται να στο επισημάνουν ξεπερνούν κάθε φαντασία. Μπορείς να κάνεις κάτι γι' αυτό κύριε διοικητά? Στην ανάγκη στήσε καραούλι στις κλινικές και έλεγξε τα πάντα και τους πάντες. Κάπιος τρόπος θα υπάρχει να τους κοπούν αυτές οι κακές συνήθειες.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.