Σαμαράς - Λυκουρέντζος φέρονται να είναι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Novartis

Σαμαράς - Λυκουρέντζος φέρονται να είναι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Novartis

Φεβρουάριος 05, 2018 - 20:25
33 σχόλια

Οκτώ υπουργοί και δύο πρώην πρωθυπουργοί στο σκάνδαλο Novartis

Η Βουλή θα αποφασίσει για οκτώ υπουργούς και δύο πρώην πρωθυπουργούς που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Novartis. Τη δικογραφία παρέδωσαν πριν από λίγο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να διαβιβαστεί στο Κοινοβούλιο, με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, η εισαγγελέας Διαφθοράς κυρία Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς κ. Ντζούρας και κ. Μανώλης.

Πηγές αναφέρουν ότι στα ονόματα συγκαταλέγονται και αυτά δυο πρώην Πρωθυπουργών του Αντώνη Σαμαρά και του Παναγιώτη Πικραμμένου ενώ οι υπουργοί είναι οι Γιάννης Στουρνάρας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Αδωνις Γεωργιάδης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Μάριος Σαλμάς, Ανδρέας Λοβέρδος και Γιώργος Κουτρουμάνης.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος υψηλόβαθμου στελέχους της NOVARTIS για δωροδοκία ενώ εξέδωσε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Η επίμαχη δικογραφία έχει επίσης διαβιβασθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στη Βουλή αποστέλλονται επίσης τρεις μηνυτήριες αναφορές μεταξύ των οποίων μία του κ. Ανδρέα Λοβέρδου σε βάρος του πρώην υπουργού Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή για υπέρμετρες αγορές φαρμάκων.

Οι εμπλεκόμενοι υπουργοί βαρύνονται με τα αδικήματα της δωροδοκίας και της απιστίας και έχουν θητεύσει σε θώκους Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης, από το 2006 έως τις αρχές του 2015.

Στις 8 το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής και αναπληρωτής υπουργός κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος θα έχουν σύσκεψη στο Μέγαρο μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να τον ενημερώσουν για τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή.

Σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος αναφέρει: 

«Ουδεμία σχέση έχω με το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η υπηρεσιακή κυβέρνηση της χρονικής περιόδου Μαίου - Ιούνιου 2012».

(ΠΗΓΗ: tovima.gr)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ


33 Σχόλια

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΝΕΦΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΤΩΣΕΙΣ. Δεκτές δοκιμές μόνο από νεοφιλελέδες. Προνομιακές τιμές, πολλές άτοκες δόσεις και δώρο το ξύδι!

Δύο πρωθυπουργοί και οχτώ υπουργοί. Ο Σκάι έτρεξε να μας πει ότι τα αδικήματα παραγράφηκαν, φαντάζομαι με το νόμο του Βενιζέλου, που κι αυτός είναι στους οχτώ. Συλλαλητήριο για τους κλέφτες που θα τη βγάλουν καθαρή δεν προβλέπεται;

Πόσο έτσουξε το συλλαλητήριο ωρε; έτρεξε ο άνεργος που είχε ζήσει 2 χρόνια Αιγάλεω στον Άρειο Πάγο, και τσουπ... Σαμαρά θα λέτε και θα κλαίτε

Και ω του θαύματος, βγαίνει αυτό το δήθεν συριζο-σκάνδαλο, ώρες μετά το σκαμπίλι από το συλλαλητήριο. Ποιο γραφικοί και από την Σαντορίνη οι Συριζαίοι. Μέχρι και τον ...Πικραμένο έχουν κατηγορούμενο. Μιλάμε οι τύποι δεν παίζονται. Κάποτε ήταν η Αυριανή με τις κατασκευασμένες φωτογραφίες των Γερμανών με τον Μητσοτάκη. Τώρα έχουμε τον βαξ και βάνη με τον Παπά να παριστάνουν τον Λαλιώτη. Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα. Η χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών.

ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ... Αυτός είναι ο τίτλος της δήλωσης μου απόψε 5-2 -2018,στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και της ανάρτησής μου στον προσωπικό μου λογαριασμό στο fb.Πιστεύω οτι στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της αντικειμενικής ενημέρωσης των πολιτών οφείλετε να δημοσιεύσετε το πλήρες κείμενο της σε συνέχεια της παραπάνω δημοσίευσης του Arcadia portal. Ευχαριστώ!!!

"Μηδένα προ του τέλους μακάριζε" μη μακαρίζεις κανένα πριν δεις το τέλος του,η περίφημη ιστορική φράση του Σόλωνα προς τον Κροίσο, ισχύει και σήμερα, ξέρετε!

Γιατί ρε άσχετα παπαγαλάκια τρελαθηκατε; Το άρθρο είναι μισό! Δεν ξερατε ότι εδώ και ένα χρόνο οι ανακρίσεις για το παγκοσμιο σκάνδαλο της Novartis ξεκίνησε από τους εισαγγελείς των ΗΠΑ; Αυτοί βρήκανε και τους εμπλεκόμενους Έλληνες υπόπτους και έστειλαν τους φακέλους στην Ελλάδα και επειδή εμπλέκονται πολιτικά προσοπα

Γιατί ρε άσχετα παπαγαλάκια τρελαθηκατε; Το άρθρο είναι μισό! Δεν ξερατε ότι εδώ και ένα χρόνο οι ανακρίσεις για το παγκοσμιο σκάνδαλο της Novartis ξεκίνησε από τους εισαγγελείς των ΗΠΑ; Αυτοί βρήκανε και τους εμπλεκόμενους Έλληνες υπόπτους και έστειλαν τους φακέλους στην Ελλάδα και επειδή εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, στέλνονται στην βουλή για εξεταστική! Αυτή είναι η αλήθεια και φαίνεται ποιούς φοβίζει από την αρχή..Δεν έχετε εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη; Γιατί γράφετε ανοησίες; Τι σχέση έχει το συλλαλητήριο ή μήπως που νίκησε η ΑΕΚ; Ύποπτος πανικός

Αντε, κορόιδα, χειροκροτήστε τους, τα μυαλά στα κάγκελα για τη Μακεδονία που είναι ελληνική, τους ανοίγει η όρεξη να τρώνε τα κλεμμένα.

Τώρα έγινε το fbi φίλος της εν Ελλάδι αριστεράς; εντιμότητα από τον φλαμπουραρη και τον Καμμενο; κλεμμένα από τον σταθακη και τον ειδικό λογαριασμό του πανεπιστημίου Κρήτης;

Περιμένοντας τη διερεύνηση του λεγόμενου σκανδάλου Novartis, ας αναλογιστούμε για το γνωστό πέραν πάσης αμφιβολίας σκάνδαλο του νόμου περί ευθύνης υπουργών (και πρωθυπουργών φυσικά).

Φαντάσου να ζητήσουν με τα ίδια τεκμήρια και την ίδια μεθοδολογία των προστατευομένων στην Αμερική μαρτύρων την έκδοση του Κουφοντίνα ή ενός Ρουβίκωνα

Ναι έτσι έλεγαν και για το Ρουσόπουλο και στο δικαστήριο γέλαγαν και οι πέτρες με τις κατηγορίες.

Η Novartis με 50 ψωροεκατομμύρια σε εννέα (συν ένα υπηρεσιακό) πολιτικούς μιας χώρας αναφοράς, έβγαλε ποιος ξέρει πόσα δισεκατομμύρια. Αυτές είναι μπίζνες! Χαϊβάνια, κουνάτε τις σημαίες. Κι αν έχετε την ατυχία να χρειάζεστε καρδιολογικά ή ογκολογικά φάρμακα, τρέξτε στους κολλητούς σας που τα πήραν. Τους ξέρετε.

Χαϊβάνια, άκουσα το πρωί κάποια να λέει ότι σε μια ευνομούμενη πολιτεία δεν γίνονται αυτά που έκανε ο Τζανακόπουλος στον Άρειο Πάγο. Αλήθεια, στην ευνομούμενη ψωροκώσταινα ολόκληρος Βενιζέλος έστυψε το μυαλό του και έφτιαξε ένα νόμο περί ευθύνης υπουργών για να φυλάξει τα πελώρια νώτα του και έρχεται τώρα ένας Παπαγγελόπουλος να τον αποδομήσει!

Χαϊβάνια, άκουσα τώρα τον Βενιζέλο με τα πελώρια νώτα να λέει ότι είναι γελοιότητες και ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις. Τι κωλοπιλάλα τους έχει πιάσει όλους, ρε γαμώτο. Ευτυχώς, εσείς κουνάτε τα σημαιάκια για τη Μακεδονία ξακουστή! και δοξάζετε το Μίκυ.

Novartis, όπως Βατοπαίδι, λίστα Λαγκαρντ, κλπ.. Φάτε και άλλο σανό, ενώ ο Αλέξης και η παρέα του απολαμβάνουν την εξουσία..

Σε καμία χώρα που ερευνήθηκε το σκάνδαλο Novartis δεν υπάρχει εμπλοκή υπουργού. Τα πρώτα αστεία της δικογραφίας δείχνουν ότι είναι ΜΟΥΦΑ. Μην ανοίγεστε πολύ συριζόπουλα. Σας έχει πάρει ο βαξ και βάνης στον λαιμό του. Σας το έχω πει ότι η μονοφαγία σανού θα σας δημιουργήσει προβλήματα αλλά εσείς τον χαβά σας. Ας προσέχετε.

Μια φορά κι έναν καιρό κάποιος που λεγόταν Ερνέστο Τσε Γκεβάρα είπε και συνέχισε έως τον θάνατό του στη μάχη να λέει Patria o Muerte, πατρίδα ή θάνατoς. Τη φράση αυτή πήρε στα χέρια της η τιτουλάρια Αριστερά, την εξέτασε και αποφάνθηκε ότι είναι εθνικιστική.

Σύντροφοι, όταν δεν διακρίνεις την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ δυναμική της λαικής έκφρασης, γίνεσαι «τσόντα» του καθεστώτος….......

Ρουσόπουλος, Τατούλης, Κύρτσος, Οικονόμου, Βούλτεψη, Λαζαρίδης, Σπυράκη και πόσοι μου διαφεύγουν ακόμα... όλες αριστεράτζες που πήγαν στην ΝΔ γι'αυτό μεταλλάχθηκε από δεξιό σε κεντρώο κόμμα και πάει κατά διαόλου μεριά.

Έτσι εξηγείται η ξαφνική απόσυρσή του από την πολιτική και η αρνητικότητά τους να ασχοληθεί με οτιδήποτε έχει σχέση με τα κοινά.

20:32-ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΑΥΤΟ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΘΑ ΚΑΚΟΦΟΡΜΙΣΕΙ ΑΝ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙΣ.ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΛΑΛΙΩΤΗ ΑΠΕΧΟΥΝ ΜΑΚΡΑΝ ΑΠΟ ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ.

Όλοι οι Έλληνες πολιτικοί είναι πατριώτες που βάζουν το συμφέρον της χώρας πάνω από το προσωπικό τους (πεθαίνουν στην ψάθα, εξάλλου). Η Νovartis είναι μια αγγελικά πλασμένη φαρμακοβιομηχανία που από τις αγαθοεργίες κοντεύει να φαλιρίσει. Το υποτιθέμενο σκάνδαλο έχει στηθεί από εχθρούς του έθνους (εβραίους) για να προκαλέσουν διχόνοιες στην Ε.Ε.

Αν το σκάνδαλο NOVARTIS είναι σαν του Βατοπεδίου, λίστας Λαγκάρντ, SIEMENS, ή των εξοπλιστικών κ.λ.π. τότε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Εταίροι, οι Τραπεζίτες & οι Δανειστές μας, θα μας πίνουν το αίμα για πολλές Συριζοτετραετίες ακόμα. Η Νέα Δημοκρατία το πιθανότατο να διαλυθεί υπό το βάρος ενός τέτοιου σκανδάλου. Το πιθανότατο οι κατηγορίες να είναι πραγματικές. Το θέμα είναι όμως αν το σκιώδες πολιτικοοικονομικό κατεστημένο που μας κυβερνά, μη θέλοντας να κάψει τα γνωστά του χαρτιά αποφασίσει να καλυφθεί τελικά το σκάνδαλο δίνοντας στον ΣΥΡΙΖΑ μια ακόμα τετραετία & στην Νεα Δημοκρατία τη μη διάλυση της.

Μας κάνανε να σιχαθούμε με την δεξιά, τώρα να σιχαθούμε με την αριστερά, τι μένει; το κέντρο; άστο αυτό από το ανένδοτο έχει πάει περίπατο, επαναλαμβάνω τι μένει; πάνε να διαλύσουν την Ελλάδα! όλοι οι προσκυνημένοι......καλά το είπε ο Κολοκοτρώνης <<φωτιά & τσεκούρι στους προσκυνημένους>>! ο Θεός να μας φυλάει! Τι είναι πάλι τούτο με την NOVARTIS?

Φίλε STOIXOS το μακεδονικό θα μπορούσε να εξελιχθεί και σε εθνική τραγωδία (αν και το θεωρώ απίθανο, όσο και να προσπαθήσουν οι επαγγελματίες πολιτικοί μας), προς ώρας είναι το παιχνιδάκι για χαϊβάνια. Το σκάνδαλο της Novartis θα 'πρεπε να μας ξυπνήσει από το κώμα, να πάψουμε να τους δοξάζουμε όλους αυτούς, να τους φτύνουμε (μεταφορικά) κάθε φορά που θα απευθύνονται στο "έθνος" για να μας σώσουν. Μ'αυτή την ιστορία, ο Σύριζα κινδυνεύει να ανατραπεί. Την αλήθεια, ίσως τη μάθουμε μέσω των πιέσεων από τους άλλους 29 που πληρώνουν με καπέλο τα φάρμακα επειδή η Novartis λάδωσε έλληνες πολιτικούς.

Φίλε STOIXOS το μακεδονικό θα μπορούσε να εξελιχθεί και σε εθνική τραγωδία (αν και το θεωρώ απίθανο, όσο και να προσπαθήσουν οι επαγγελματίες πολιτικοί μας), προς ώρας είναι το παιχνιδάκι για χαϊβάνια. Το σκάνδαλο της Novartis θα 'πρεπε να μας ξυπνήσει από το κώμα, να πάψουμε να τους δοξάζουμε όλους αυτούς, να τους φτύνουμε (μεταφορικά) κάθε φορά που θα απευθύνονται στο "έθνος" για να μας σώσουν. Μ'αυτή την ιστορία, ο Σύριζα κινδυνεύει να ανατραπεί. Την αλήθεια, ίσως τη μάθουμε λόγω των πιέσεων από τους άλλους 29 που πληρώνουν με καπέλο τα φάρμακα επειδή η Novartis λάδωσε έλληνες πολιτικούς.

Γιατί ο Κούλης ταυτίζει τους λίγους που έχουν εμπλακεί στο σκάνδαλο με ολόκληρη την παράταξη; Ο τσαμπουκάς δεν είναι πολιτικό επιχείρημα, κουράζει το "φιλοθεάμον" κοινό. Όσοι τα πήραν, αν αποδειχθεί ότι τα πήραν, κάπου θα τα έχουν βάλει. Υπάρχει και μια άλλη εκδοχή, ακόμα πιο βρώμικη. Να τα έδωσαν στο κόμμα. Αν έχει βάση, τότε εξηγείται η κωλοπιλάλα που τους έχει πιάσει όλους.

Εδώ λαδώνονται μέχρι και οι κλητήρες και βγάζουν περιουσίες από το λάδωμα και το διαλαλούν εδώ και εκεί καμαρώνοντας, εδώ θεωρούν "ενοχλητικό" και τον αποπέμπουν όποιον δ.υ. δεν συγχνωτίζεται μαζί τους, οι πολιτικοί δεν θα το κάνανε, που σήμερα είναι στην εξουσία και μπορούν να βγάλουν και αυτοί το κατιτίς τους και αύριο όχι?

Μην το ψάχνετε πολύ μακριά, ενημερωθείτε και κοιτάξτε τριγύρω σας, να δείτε ποιοί βρίσκονται εσαεί σε θέσεις κλειδιά. Όλοι τους διαλεγμένοι "ένας προς ένας" που εξυπηρετούν ανελλιπώς μόνο το "σύστημα". Δεν φτάσαμε τυχαία σε αυτή την κατάσταση, οι επιλογές μας φταίνε.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.