Άρχισε ο πόλεμος για τη μείωση 25% στους λογαριασμούς ρεύματος στην Αρκαδία (pics,vid)

Άρχισε ο πόλεμος για τη μείωση 25% στους λογαριασμούς ρεύματος στην Αρκαδία (pics,vid)

Ιανουάριος 23, 2018 - 19:04
3 σχόλια

Κωνσταντινόπουλος, Βλάσης, Παυλής, Γιαννακούρας, Μαντάς ενωμένοι ζητούν να αρθεί η αδικία

Στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ Τρίπολης την Τρίτη 23 Ιανουαρίου ξεκίνησε αυτό που ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής ονόμασε «πόλεμο για την Αρκαδία», δηλαδή η συλλογική και υπερκομματική και υπερπαραταξιακή προσπάθεια να δοθεί η ευεργετική μείωση κατά 25% στους λογαριασμούς ρεύματος σε ολόκληρη την Αρκαδία, όπως δόθηκε σε όλη τη Δυτική Μακεδονία.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής καλωσόρισε στην έναρξη της συζήτησης όλους τους συμμετέχοντες. «Ξέρετε για ποιον λόγο είμαστε εδώ. Ζητήσαμε την παρουσία σας, χωρίς να το πλατειάσουμε. Σημασία έχει να καταθέσει τη συμφωνία του ή τη διαφωνία του, ώστε να βγει στο τέλος ένα κείμενο».

Αρχίζει ο πόλεμος επειδή κάποιοι αποφασίζουν για άλλα συμφέροντα για όλους εμάς. Δεν ρωτηθήκαμε από κανέναν για όλα αυτά που παίζονται όλο αυτό το διάστημα.

«Το να βάζουν τη Μεγαλόπολη στις διαπραγματεύσεις σε αντιδιαστολή και αντίβαρο για τις μονάδες της Μακεδονίας… Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Η Μεγαλόπολη μπήκε γιατί εξυπηρετεί άλλους σκοπούς, πέρα από τις απομειώσεις. Το πρόβλημα είναι ότι η Μεγαλόπολη προετοιμάζεται για να δεχθεί με έντεχνο τρόπο όλα τα απορρίμματα της Νότιας Ελλάδας».

Μας παραπληροφορούν πολλοί. Μιλάνε για Παλαιόχουνη, αλλά εννοούν Μεγαλόπολη.

«Περίμενα εδώ να βρίσκεται ο Δήμος Μεγαλόπολης. Άθελά τους συνηγορούν σε ένα παιχνίδι ως προς τα επικίνδυνα απορρίμματα της μισής Ελλάδος και όλης της Πελοποννήσου».

Η ΤΕΡΝΑ θα είναι ο ανάδοχος της αγοράς της ΔΕΗ.

«Σήμερα αυτοί είναι απόντες. Και έχουν κρυφτεί. Αυτό που εδώ ήρθαμε να πούμε σήμερα αφορά ολόκληρη την Αρκαδία. Να σταματήσουν τα παιχνίδια που παίζουν».

Όταν θα γίνει το αναπτυξιακό συνέδριο θα τοποθετηθώ πολύ σκληρά για πολλά θέματα.

«Δεν παρευρίσκεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και έχει αποστείλει επιστολή. Ούτε ο Τάσος Παπαζαχαρίας. Έχει έρθει ο κ. Φαράτος, μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Το λέω επειδή έχουμε καλέσει τα κόμματα».

Ακολούθως, ο κ. Παυλής παρατήρησε ότι στην αίθουσα βρίσκονταν ελάχιστοι περιφερειακοί σύμβουλοι: «Δεν βλέπω Νότια Κυνουρία, δεν βλέπω Μεγαλόπολη, δεν βλέπω Γορτυνία».

Ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος πήρε τον λόγο αμέσως μετά, επισημαίνοντας ότι το ζήτημα είναι ότι γίνεται μια αδικία όχι ανάμεσα σε δύο περιοχές της Αρκαδίας, αλλά ανάμεσα στην Αρκαδία και στην Περιφέρεια Δυτική Μακεδονία.

Το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι το ΑΕΠ της Δ. Μακεδονίας είναι μικρότερο από της Πελοποννήσου, είναι ψέμα. Δώσαμε τα στοιχεία.

«Ως κόμμα καταθέσαμε τροπολογία, αλλά δεν την αποδέχθηκε ο υπουργός. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Θα πωληθούν δύο μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, αλλά στην Κοζάνη δεν πωλείται καμία μονάδα. Προτείνω να ενημερωθεί ο κόσμος και οι πολίτες της Αρκαδίας τι σημαίνει μείωση κατά 25% της αξίας του ρεύματος για μια επιχείρηση. Πρέπει να αρθεί αυτή η αδικία και πρέπει να συναντήσουμε τον κ. Φλαμπουράρη, συντονιστή της κυβέρνησης. Και αφού πάρουμε τις εκτιμήσεις, να συνεδριάσουμε και πάλι για την περαιτέρω διαδικασία».

Αν ενώσουμε τις φωνές μας, πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο κ. Κώστας Βλάσης, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος, όπως είπε, με χαρά αποδέχθηκε την πρόσκληση του δημάρχου.

«Μακάρι να έβλεπα περισσότερο κόσμο εδώ. Το συγκεκριμένο θέμα μας ενώνει όλους, ανεξαρτήτως κομμάτων. Και προέκυψε επειδή στη διάταξη μπήκε όλη η Μακεδονία. Αρχικά, νομίζαμε ότι το θέμα αφορούσε μόνο στην περιοχή της Μεγαλόπολης. Από τον Δήμο Μεγαλόπολης δεν είχαμε κάποια πρόσκληση για αυτό το θέμα. Όταν έπεσε στην αντίληψή μου, κατέθεσα πολύ γρήγορα ερώτηση στη Βουλή. Εκτιμώ ότι το θέμα αφορούσε και τις συγκεκριμένες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Για μικροπολιτικούς λόγους, ίσως, έφεραν το θέμα για όλη τη Μακεδονία, επιπλέον για τους δύο Δήμους όπου δεν υπάρχει λιγνιτικό ορυχείο. Επομένως, χωρίς κανένα κριτήριο περιβαλλοντικό, η Μακεδονία και συγκεκριμένα 133.000 νοικοκυριά ευνοούνται από αυτή τη ρύθμιση, τη στιγμή που στην Αρκαδία μόλις 8.000. Η ρύθμιση είναι ψηφισμένη για έναν χρόνο και όχι διά παντός.

Όταν με προχειρότητα ψηφίζεται ένας νόμος, γίνεται κατάφωρη αδικία. Η νομοθέτηση αφορά ξεκάθαρα σε μικροπολιτικά συμφέροντα.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Αναστάσιος Κακλαμάνος ανέγνωσε την επιστολή του κ. Γιώργου Παπαηλιού. Ο βουλευτής δήλωσε τη λύπη του που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί και υπενθύμιζε ότι ο ίδιος είχε θέσει το ζήτημα στον υπουργό, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση για λόγους δημοσιονομικούς.

Δεν υπάρχει σκοπιμότητα.

«Το θέμα δεν είναι εύκολο. Χωρίς κορόνες και κινήσεις που γίνονται για το θεαθήναι, να προχωρήσουμε ενωμένοι».

Ο κ. Παναγιώτης Μαντάς, δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, δήλωσε ότι η παρουσία του απέχει πολύ από τη λογική «δώσε και σε μένα μπάρμπα». «Είμαι απόλυτα σύμφωνος με τη διαδικασία της οικονομικής ανταπόδοσης. Πουθενά στην τροπολογία δεν στοιχειοθετείται η ανταπόδοση. Ζητάμε να μας πουν με ποιον τρόπο έγινε η χωροθέτηση. Δεν είναι καν επιχείρημα το ΑΕΠ, οι περιοχές που υφίστανται οικονομική επιβάρυνση, πρέπει να έχουν αναλογική ανταπόδοση.

Δεν πρέπει να χωρίζουμε τους Δήμους μεταξύ μας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας έκανε λόγο για κατάφωρη αδικία εις βάρος της Αρκαδίας και επεσήμανε ότι οι λόγοι της αδικίας είναι η Τρίτη φάση ενός έργου που έχει ξεκινήσει νωρίς. Αναφέρθηκε στον Τριπόταμο, που την ονόμασε πρώτη αδικία του υπουργείου, ακολούθως την πώληση μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και, τρίτον, την αδικία να μην δοθεί μειωμένο ρεύμα σε ολόκληρη την Αρκαδία. Ακόμη, θύμισε ότι ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης είχε ζητήσει από τον κ. Σταθάκη να δοθούν ανταποδοτικά στη Μεγαλόπολη και στην Αρκαδία.

Να πετύχουμε το αυτονόητο. Να δικαιωθούμε.

Ο πρόεδρος του ΔΣ Τρίπολης Α.Κακλαμάνος διάβασε το ψήφισμα το οποίο συνέταξε η διαπαραταξιακή επιτροπή του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης το οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε «Απαιτούμε την άρση της αδικίας προς την Αρκαδία για την αποφυγή θεμάτων διάκρισης και κυρίως άνισης μεταχείρισης των πολιτών, με την ορθή αξιολόγηση της Αρκαδίας και με κριτήρια που ίσχυσαν για την αξιολόγηση της Δυτικής Μακεδονίας.

Απαιτούμε την δίκαιη κατάθεση νέας τροπολογίας – προσθήκης με στόχο:

Την άρση της άδικης απόφασης μη ένταξης ολόκληρου του Νομού Αρκαδίας στο καθεστώς έκπτωσης των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος
Την περαιτέρω επέκταση της προβλεπόμενης έκπτωσης και σε επαγγελματικά τιμολόγια, δίνοντας μία ανάσα στους επαγγελματίες του δήμου Τρίπολης που τόσο πολύ βάλλονται τα τελευταία χρόνια.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Άρχισε ο πόλεμος για τη μείωση 25% στους λογαριασμούς ρεύματος στην Αρκαδία


3 Σχόλια

Παυλή αν δεν κατονομάσεις ποιούς δείχνεις κανένας δεν θα σε πάρει πια στα σοβαρά. Βγάλτε τους φερετζέδες και μιλήστε καθαρά. Οι αοριστολογίες μόνο εσάς εκθέτουν. Με το θέμα των σκουπιδιών το ίδιο κάνετε εδώ και χρόνια. Άϊντε πια

Persona non grata ο κ. Παυλής στην Μεγαλόπολη. Έχουμε εξοργιστεί με τις δηλώσεις του πάνελ. Ας θυμηθεί ο κ. Παυλής πως τις ΣΔΙΤ μια χαρά τις υπέγραφε για το σκουπιδοεργοστασιο της παλαιοχουνης όταν όλοι οι Μεγαλόπολίτες φώναζαν για αυτό. Έπισης δεν είδα κανέναν απο το δημοτικό συμβουλειο της Τρίπολης του Άστρους ή κάποιων απο του βουλευτές ή τον αντιπεριφέριαρχή να κάνουν κάποια δήλωση κατά του ΧΔΒΑ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.