Τσίπρας: Ανοησία να μην την αξιοποιήσουμε την ευκαιρία για λύση του Σκοπιανού

Τσίπρας: Ανοησία να μην την αξιοποιήσουμε την ευκαιρία για λύση του Σκοπιανού

Ιανουάριος 21, 2018 - 09:16
12 σχόλια

Ο Πρωθυπουργός καλεί τους Βορειοελλαδίτες να μείνουν νηφάλιοι

«Αν υπάρξει ευκαιρία λύσης, θα είναι εθνική ανοησία να μην την αξιοποιήσουμε,» Αυτή τη θέση παίρνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαιώνει πως σέβεται τις ανησυχίες και ειδικότερα τις ευαίσθητες χορδές των συμπατριωτών μας στη Βόρεια Ελλάδα. «Ωστόσο, αυτό που τους καλώ να εκτιμήσουν νηφάλια είναι το τι προάγει το εθνικό συμφέρον και τι το υπονομεύει. Η μη λύση το υπονομεύει. Εδώ και 25 χρόνια οι γείτονες αναγνωρίζονται με το όνομα ''Δημοκρατία της Μακεδονίας'' από πολλές χώρες, ενώ εμείς παλεύουμε παντού ώστε να τους αποκαλούν όλοι πΓΔΜ. Ονομασία δηλαδή σύνθετη στην οποία περιλαμβάνεται ο όρος 'Μακεδονία', χωρίς όμως κανέναν προσδιορισμό που να αποτρέπει οικειοποίηση και της γεωγραφίας και της Ιστορίας. Αν λοιπόν υπάρξει ευκαιρία λύσης που θα αναιρεί αυτά τα αρνητικά δεδομένα που μας φόρτωσαν το 1992, τότε θα είναι εθνική ανοησία να μην την αξιοποιήσουμε».

Δεν είναι παράλογο, όμως, να εμπεριέχεται ο όρος ''Μακεδονία'' σε μία σύνθετη ονομασία, είτε με γεωγραφικό είτε με χρονικό προσδιορισμό, έναντι όλων, έτσι ώστε να γίνεται απολύτως σαφές ότι κανείς δεν διεκδικεί εδάφη ή ιστορία άλλων λαών.

«Έντιμος πατριώτης και πολιτικός ο Καμμένος» - «Αναξιόπιστος πολιτικός ο Μητσοτάκης»

Αναφορικά με τη διακριτή στάση του κυβερνητικού εταίρου, ο κ. Τσίπρας αναγνωρίζει πως «ο Πάνος (σ.σ. Καμμένος) έχει επίγνωση του προβλήματος και είναι ένας έντιμος και πατριώτης πολιτικός. Έχει επιφυλάξεις και τις έχει εκφράσει στο κυβερνητικό συμβούλιο, ωστόσο έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους την εμπιστοσύνη του στις προσπάθειες του υπουργού Εξωτερικών και την επιθυμία του να υπάρξει ευρεία συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων στο ζήτημα αυτό, εφόσον βέβαια βρεθεί ικανοποιητική συμφωνία».

Αντιθέτως, «ο κ. Μητσοτάκης διαπράττει τραγικό πολιτικό σφάλμα. Στο ονοματολογικό μία παίρνει αποστάσεις από τα συλλαλητήρια και την άλλη διαγράφει όσους αποτρέπουν τους βουλευτές του από το να συμμετέχουν. Έτσι αποδεικνύει στους Έλληνες ότι είναι ικανός να υπηρετήσει οποιαδήποτε άποψη, αρκεί να έχει ψηφοθηρικό όφελος και στους Ευρωπαίους ότι είναι ένας αναξιόπιστος πολιτικός, κλασικός εκπρόσωπος του παλιού πολιτικού προσωπικού που χρεοκόπησε τη χώρα».

Ειδήσεις: 

12 Σχόλια

Αλεξη 25 χρονια προπαγανδσς, τι να κλασουν μπροστα σε 2500 χρονια ιστορίας..... Μη ψαχνεις να βτεις αλοθι και σε αυτο το πωλητήριο..... Πουλησες ή μάλλον εκταμίευσες αρκετα .....δέ νομίζεις???? Μή παιζεις με την ιστορία....ετσι και αλλιως το προβλημα το εχουν τα σκοπιανα...αστους εκει σε 25 χρονια δε θα υπαρχουν σαν ςθνος....μη τους σωνεις....

κ.κ. Αλέξης αυτές είναι οι εντολές που έλαβες από.... έξω? Από ποιον άραγε? Εντός της Μεσογείου ή από πέραν του Ατλαντικού, είναι αυτός?

Ο τύπος υπογράφει τα πάντα προκειμένου να μείνει στην εξουσία. Τα ΠΑΝΤΑ. Από την άλλη εντύπωση κάνει η στάση Καμένου, από την στιγμή που είναι γνωστό ότι είναι στην "γραμμή" των ΗΠΑ. Αν οι ΗΠΑ πράγματι θέλουν να τελειώσουν το θέμα τώρα, δεν θα ακουγόταν τίποτα από τους ΑΝΕΛ. Άρα είναι πολύ πιθανό το όλο σκηνικό να είναι αποπροσανατολισμός για κάτι άλλο. Το τι θα φανεί στο άμεσο μέλλον.

ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΑΥΤΟΣ ΦΤΑΙΕΙ;ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ;ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΟΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΛΕΕΙ,ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ,ΟΥΤΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΦΙΛΙΠΠΟ ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΟΙ.

Όσοι έχουν στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας ξέρουν για τον αντεθνικό ρόλο της αριστεράς σε όλες τις εποχές. Μην απορούν όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ για τον ΕΝΦΙΑ και τους φόρους. Πάντα αυτοί και τα άλλα αριστερά κόμματα μίλαγαν για ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ των Σκοπίων, για τουρκοκυπριακή ομοσπονδία ΑΝΑΝ αλλά οι παρτάκηδες οι Έλληνες άκουγαν τότε μόνο την τσέπη τους.

Ποιον αντεθνικό ρόλο ρε καμμενοι;;; Μήπως είναι οι ελληνες φασίστες και δοσίλογοι που έδιωξαν και τους γερμανούς;;; βγηκατε απο τα λαγουμια σας φασιστοειδη και προδότες που το παιζετε και πατριώτες

Μιλάτε ρε αριστεροί αμερικανοτσολιάδες του ομπάμα που σας έριχναν το 1942 λίρες οι Άγγλοι και δίνατε την Μακεδονία στον φίλο σας τον Τίτο και πιο παλιά στους Βούλγαρους κομητατζίδες γιατί δεν σας άρεσε ο ελληνικός εθνικισμός παρά μόνο ο Βουλγαρικός επειδή τα κανόνιζε η μαμά η Σοβιετία. Σήμερα είσαστε και οι γερμανοτσολιάδες της Μερκελ ΟΥΣΤ ΜΕΡΚΕΛΑΚΙΑ

Οι δοσίλογοι και οι συνεργάτες σαν του ΠΟΥΛΟ και άλλους εκτελέστηκαν στα δικαστήρια των συνεργατών. ΕΛΕΟΣ πια με την προπαγάνδα σας που σας άφησε η φοβική ΝΔ να την λέτε τόσα χρόνια. Ο Καραμανλής άλλωστε σας αναγνώρισε και σας έστρωσε τον δρόμο προς την Βουλή με κόκκινα χαλιά. Ο Φλωράκης ο καπετάν Γιώτης ρε κορόιδα είχε την μεγαλύτερη συλλογή σε κοστούμια στην Ελλάδα και κατά τα άλλα ζούσε το χλιδάτο σοσιαλιστικό του όνειρο με τα λεφτά του βουλευτή και της ΜΟΣΧΑΣ Χαχαχαχαχαχαχα

Ρε φασιστάκο 12:58 έτσι σου εχουν μαθει στο κόμμα; οτι η μερκελ ειναι χειρότερη απο το χιτλερ; α ρε σανο που το πας κατω αμασητο

Ρε καλικατζάρια ο αμερικανοεβραίος επιχειρηματίας Μπεναρόγια σας δημιούργησε στην Ελλάδα. Σανό που τρώτε από τους αγγλοσάξωνες! Μετά από κατσαπλιάδες γίνατε επιχειρηματίες. MADE IN USA χαχαχαχαχαχα. Ευτυχώς που ητηθήκατε λένε και οι δικοί σας. Λαζαρίδης και Κύρκος.

Ξυπνάτε, Δεξιοί & Αριστεροί το ίδιο αφεντικό υπηρετούν, είναι αυτό που έχει βάλει σκοπό την Διάλυση της Ελλάδος για να μπορέσει αυτό να επιβιώσει, σαν αφεντικό,σαν κράτος & σαν έθνος. Διαβάστε να μάθετε τόσο αριστερά όσο και δεξιά βιβλία για να το διαπιστώσετε........

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.