Η Τρίπολη αναλαμβάνει τη φιλοξενία 240 προσφύγων από τη Συρία

Η Τρίπολη αναλαμβάνει τη φιλοξενία 240 προσφύγων από τη Συρία

Ιανουάριος 17, 2018 - 11:00
77 σχόλια

Θα φιλοξενηθούν σε 40 διαμερίσματα ιδιωτών - Βρέντας: Θα ενσωματωθούν στην τοπική κοινωνία

Όπως είχε γράψει το Arcadia Portal τον Αύγουστο που πέρασε (δείτε ΕΔΩ), το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης είχε δώσει ήδη από το περασμένο καλοκαίρι το «πράσινο φως» για για την υλοποίηση του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ που αφορά στη φιλοξενία σε διαμερίσματα που θα ενοικιαστούν για αυτό τον σκοπό.

Όπως έχει γίνει σε όλες τις πόλεις, 55 τον αριθμό, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, για την υποστήριξη των ατόμων θα προσληφθεί προσωπικό κατάλληλων ειδικοτήτων.

Σημειωτέον ότι ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νικολάου είχε ψηφίσει «κατά» στη συζήτηση του θέματος, καθώς δεν συμφώνησε με την ανάθεση της δράσης στις εταιρίες «Πελοπόννησος - Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης» και «Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα ΑΕ», ενώ είχε προτείνει να αναλάβουν οι υπηρεσίες του Δήμου το πρόγραμμα.

Κατά τη συνεδρίαση της 16ης Ιανουαρίου, όπως ήταν αναμενόμενο, εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης η φιλοξενία 240 ατόμων, Σύρων προσφύγων χριστιανών, όπως διευκρίνισε ο δήμαρχος, σε διαμερίσματα ιδιωτών.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Παναγιώτη Βρέντα, μας είπε ότι οι 240 πρόσφυγες θα στεγαστούν σε 40 διαμερίσματα, συνολικά, ιδιωτών, ενώ τα έξοδα του ενοικίου θα τα καλύπτει η Ύπατη Αρμοστεία.

Ακόμη, ο κ. Βρέντας είπε ότι ο Δήμος Τρίπολης ουδέποτε επιθυμούσε τη δημιουργία καταυλισμού στην πόλη, που θα ήταν επικίνδυνη τόσο για τους φιλοξενούμενους όσο και για τους κατοίκους, ενώ υπογράμμισε ότι έχουμε χρέος ως άνθρωποι απέναντι στους συνανθρώπους μας να τους παράσχουμε φιλοξενία ώσπου να εξεταστεί η αίτηση ασύλου τους. Εξάλλου, όπως είπε, οι Έλληνες έχουν μια μακρά ιστορία μετανάστευσης, ενώ είναι απαραίτητο να αποφρτιστούν τα νησιά από τον όγκο των μεταναστών και των ευυνών που έχουν επωμιστεί.

 

Απογευματινά μαθήματα ελληνικών για τα παιδιά των προσφύγων

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, ο Δήμος Τρίπολης σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα για τη κάλυψη των αναγκών των παιδιών των προσφύγων, τα οποία θα πρέπει να διδαχθούν ελληνικά για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του ελληνικού σχολείου.

Οι άνθρωποι αυτοί θα ενταχθούν στην κοινωνία μας.

Τέλος, ο κ. Βρέντας μίλησε για το όφελος που θα έχειη τοπική κοινωνία από την έλευση των προσφύγων, καθώς όχι μόνο κάποια ακίνητα θα ενοικιαστούν, αλλά και οι ίδιοι οι πρόσφυγες θα προμηθεύονται τα αγαθά από την τοπική αγορά.

Γαλανιάδη Εύα

 

Ειδήσεις: 

77 Σχόλια

Είναι ΛΙΠΟΤΑΚΤΕΣ Ηλίθιε όχι πρόσφυγες πολέμου.Και οι Αφρικάνοι είναι ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ σε ξένη χώρα Ηλίθιε σανοφάγε νεοραγιά.!!!

Αγνωστοί και ανώνυμοι σχολιάζουν για ενα ζήτημα που αφορά την Τρίπολη και την Αρκαδία..Αυτά τα τρολλάκια ντε του συριζα που κρύβονται σαν τις κατσαρίδες......

Κοιμησμένε λαέ αν θέλεις να αλλάξει κάτι σε αυτόν τον τόπο, οργανώσου βγες στο δρόμο και άσε το πληκτρολόγιο. Μόνο με κάτι οργανωμένο από πλευράς μας θα γίνει κάτι.

Η θύελλα που ενσκήψει στην Ελλάδα κτυπά και την Τρίπολη. Οι κάτοικοι γειτονικών δήμων πανηγυρίζουν, γιατί γλυτώνουν αυτοί και μας τους κάνουν πάσα τους "επενδυτές" και κοροϊδεύουν τους Τριπολιτσιώτες, μεμφοντάς τους! Θα έρθει και η σειρά τους.

Τώρα είναι βράδυ έκαναν το 8ωρο τους στα υπουργεία, στις πρεσβείες, στις ΜΚΟ και στα άλλα ευαγή ιδρύματα... και πήγαν στις τρύπες τους στην Εκάλη και στο Ψυχικό. Υπομονή και αύριο θα γλεντήσεις λαθρολάγνες τρολλάρες και συριζοτρόλληδες. Κατά τις 11 όμως πιάνουν εργασία γιατί δεν αντέχουν το πρωινό ξύπνημα.

Θα γυριστει ο μπορατ στο σεχι. Δε εχει διαφορές απο το καζακσταν. Επίσης το σεχι εχει τους περισσότερους τεμπελιδες απο οπου αλλου στο δημο μας. Πανε οι γυναίκες τους για δουλεία και αυτοι κοιμούνται. Αυτα τα κανουν οι δηθεν οπισθοδρομικοι πρόσφυγες?

Χαράς ευαγγέλια για την ιστορική Τριπολιτσά. Η μπούργκα και η ημισέληνος επιστρέφουν μετά από 200 χρόνια.

Όχι βέβαια τι λες τώρα κύριε χ αυτοί φορτώνουν ξύλο τις γυναίκες, παντρεύονται ανήλικες σύμφωνα με την διέυθυνση θρησκευτικών υποθέσεων του υπουργείου παιδείας των φίλων σου των τούρκων και άλλα ωραία και μεσαιωνικά.

χ πάλι ορθογραφικό λάθος έχεις. Το τεμπέληδες γράφεται με η αγράμματε γενίτσαρε που γουστάρεις και τον μπορατ.

@χ έχεις λάθος συντακτικό στην έκφραση ''...από όπου αλλού...'' γράφεται ''από οπουδήποτε'' Βλέπεις γραικύλε πάντα οι Έλληνες ήταν αυτοί που διέδιδαν την γνώση και το πνεύμα μέσω της διδαχής

23:27 εισαι πολυ βλαχουρια. Αντι να κάθεσαι να με διορθωνεις δεν απαντας ουσιαστικά. Οταν θα έρθουν οι πρόσφυγες φοβάμαι οτι θα σε ψαχνουμε. Γιατι απο την κουτοπονηριά σου θα εχεις χεστει. Ειναι ταλαίπωροι άνθρωποι δεν τους νοιαζει να εξισλαμισουν καποιον. Να έρθουν οι ανθρωποι και καλοδεχούμενοι. Δεν χρειάζονται οι δηλώσεις οι βαρύγδουπες. Τα μαθαμε ποια κατι βλαχομαγγιες. Οπου εχω κανει λαθος διορθωσεμαι.

Δεν πιστευω να μοιαζεις με το μπορατ . Εισαι σεχιωτακη ? Γι αυτο τρελαίνεσαι. Βλαχουρια εεε βλαχουρια. Θα σε φανε οι πρόσφυγες κλεισου στο σπιτι. Και λιτανεία να φυγει το κακο.

Δεν πιστευω να μοιαζεις με το μπορατ . Εισαι σεχιωτακη ? Γι αυτο τρελαίνεσαι. Βλαχουρια εεε βλαχουρια. Θα σε φανε οι πρόσφυγες κλεισου στο σπιτι. Και λιτανεία να φυγει το κακο.

Το ότι μερικά λοβοτομημένα τρολάκια γράφουν σκόπιμα ανορθόγραφα, πραγματικά με ξεπερνάει και παράλληλα δείχνει το μέγεθος της ψυχασθένειας και του καψίματος που τους διακατέχει...Τραβάτε τώρα καμμένοι να ρουφήξετε 'κανα ψυχοφάρμακο και μην ξεχάσετε στις εκλογές να ξαναψηφίσετε **, γιατί κάτι τέτοιοι ψυχάκηδες τον βγάλατε **...

@x σιγά ρε μαντάμ σουσού αριστοκράτησσα εσύ όταν έλθουν φόρα κάτι ελαφρύ και τρέξε να τους υποδεχθείς με χορό της κοιλιάς σαν καλό γιουσουφάκι χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

@χ Υ.Γ. 1 Δεν είπες κάποιο ουσιαστικό επιχείρημα για να σου απαντήσω ουσιαστικά. Μόνο ευσεβείς πόθους εκφράζεις και ευχολόγια ότι είναι ταλαιπωρημένοι, δεν θέλουν να μας εξισλαμίσουν κλπ. Η ευρωπαική εμπειρία έδειξε ότι δεν ενσωματώνονται στις κοινωνίες ζουν με τα επιδόματα και δεν εργάζονται ζητούν ίσα διακαιώματα τα οποία στην βάση της αμοιβαιότητας δεν τα παρέχουν στις δικές τους χώρες στους ξένους και όταν θα γίνουν θα θελήσουν να εφαρμόσουν το δικό τους πολιτικοθρησκευτικό νόμο την Σαρία σε μία κοινωνία δυτική δημοκρατική και προδευμένη αυτά δεν είναι αποδεκτά.

@χ Υ.Γ.2 Έτσι έρχονται σε σύγκρουση με τις κοινωνίες με πλείστα παραδείγματα τα επεισόδια την Στοκχόλμη στο Παρίσι και έτσι τροφοδοτείται και η τρομοκρατία Φτάνουν τα επιχειρήματα μου για να σου πω ότι δεν τους μισώ γιατί έτσι είναι η κουλτούρα τους αλλά θέλω να τους βοηθήσω να γυρίσουν πίσω στις χώρες τους γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να τους θρέψει. Εσύ όμως μας βρίζεις και μας ρατσιστές και αναλόγως σε αντιμετωπίζω. Ταλαιπωρημένοι είμαστε εμείς με τη τόση προπαγάνδα από το σύστημα που τους φέρνει και όχι αυτοί με τα iphone

07:37 εισαι ψυχακιας σίγουρα ξύπνησες τοσο νωρις και με τι μια να δεις τι σου απαντησα. Μάλλον δεν σου δινει κανενας σημασία γιατι εισαι κομπλεξαρα. Ο μονος τροπος Επικοινωνίας σου ειναι αυτος.ποσο αποτυχημενικουλας εισαι. Σεξουαλικα ανεπαρκης. Και τωρα ξανα διορθωσεμαι. Αφου το ξερω οτι θα απαντήσεις......

10:27 που να δουλεψουν δηλ? Αφου ρε φιλε δεν υπαρχουν δουλειές πουθενά. Μην φοβάσαι δεν θα σε πειράξει κανεις.

ΣΤΙΣ 10 ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΑ ΕΓΡΑΨΑ ΣΕ ΤΑΠΩΣΑ ΕΤΣΙ, ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ;; ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ

Γιατι εισαι φοβιτσιαρεις θα μας πεις? Με ταπωσες πραγματικά τι να πω. Μην φοβάσαι δεν θα σε πειράξει κανεις. Ουτε πρόσφυγες ουτε τιποτα. Παραμύθια ειναι ολα αυτα για να σας τρομοκρατουν. Και εσυ βλεπω εχεις τσιμπήσει. Μην φοβάσαι.

Θελουμε πρόσφυγες το καταλαβαίνετε. Νοιώθουμε ανία. Να έρθουν και άνθρωποι τις προκοπής στην πόλη μας. Βαρέθηκα τι βλαχια.

Παιδιά συναγερμός. Ξεμύτησαν οι κατσαρίδες οι αλληλέγγυοι γρήγορα το arotroll να τις ψεκάσουμε. ΠΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ ΠΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ ΠΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ ΠΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

ΞΥΠΝΑΤΕ, ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ;;;;; Οι λαθρομουσουλμάνοι έχουν εισβάλει πριν από κάτι μήνες στην πόλη μας! Δεν τους βλέπετε που τριγυρίζουν κατά ομάδες στους δρόμους και στις πλατείες με ένα κινητό πάντα στο χέρι;;;; Πληρώστε εσείς φόρους, ΕΝΦΙΑ, ασφαλιστικές εισφορές, για να παίρνουν αυτοί το 400ρι στο χέρι και με πληρωμένα όλα τα έξοδα διαμονής και διατροφής, να κορδοπατάνε αμέριμνοι.

http://diesy.gr/o-amir-ke-myrto/ ρατσισμός ενάντια στους έλληνες

Σελίδες

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.