Αγωνιστικές κινήσεις εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ στην Τρίπολη (pics,vid)

Αγωνιστικές κινήσεις εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ στην Τρίπολη (pics,vid)

Ιανουάριος 12, 2018 - 16:50
3 σχόλια

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης κ. Πετρόπουλο την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου στις 13:30.

Οι καθηγητές έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τα οποία πλήττουν τη δημόσια εκπαίδευση, όπως η υποχρεωτική 30ωρη παραμονή στα σχολεία, κριτήρια συγχωνεύσεων, αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων, αξιολόγηση με οποιανδήποτε μορφή και:

  • Βάζουν εμπόδια στο απεργιακό δικαίωμα επιδιώκοντας ουσιαστικά την κατάργησή του.  
  • Μειώνουν  το αφορολόγητο από τα 9.600 ευρώ στα 5.681 ευρώ που συνεπάγεται μείον 700 ευρώ μείον τον χρόνο στις αποδοχές. Προωθούν την κατάργηση οικογενειακών επιδομάτων και φοροαπαλλαγών.
  • Αυξάνουν  τη φορολογία, μέσω της κατάργησης του 1,5% έκπτωσης φόρου, καθώς και αυξήσεις στις εισφορές για τον ΕΟΠΥΥ. Στον επανυπολογισμό των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων έως το τέλος του έτους, που θα αποτελέσει τον «προθάλαμο» για να περικοπεί το 2019 μέρος της «προσωπικής διαφοράς».
  • Εντείνουν τους πλειστηριασμούς  χιλιάδων λαϊκών κατοικιών. (Γι΄ αυτό ψήφισαν  τροπολογία που ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς και οδηγεί σε φυλάκιση έως και 6 μήνες).
Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Παράσταση διαμαρτυρίας ΕΛΜΕ στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης


3 Σχόλια

Ωραίες φυσιογνωμίες με φωτεινά χαρακτηριστικά, ευπροσήγοροι, καλοντυμένοι ό,τι χρειάζονται να αντικρίζουν τα παιδιά για να τους ανοίξει η όρεξη για μάθηση.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΟΣΟ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ;;;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.