«Ξανά οι φωνές του σκοταδισμού και του μίσους στο προσκήνιο με αφορμή την ονομασία της γειτονικής μας χώρας»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Ξανά οι φωνές του σκοταδισμού και του μίσους στο προσκήνιο με αφορμή την ονομασία της γειτονικής μας χώρας»

Ιανουάριος 08, 2018 - 19:02
18 σχόλια

Οι δυνάμεις που έχουν όφελος να διατηρείται η ένταση μεταξύ των λαών, δραστηριοποιούνται ξανά τις τελευταίες μέρες, με αφορμή την επικείμενη συμφωνία για την ονομασία της γειτονικής μας χώρας!

Προγραμματίζουν συλλαλητήριο με εθνικιστικό περιεχόμενο, αλλά στόχο έχουν τον τορπιλισμό της επικείμενης συμφωνίας!

Θα πρέπει να γνωρίζουν οι δυνάμεις αυτές του σκοταδισμού, πως στη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας κατοικούν πολλοί λαοί, όπως συμβαίνει και με τη γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων, όπως και με αυτή της Ευρώπης, όπως συμβαίνει και με τον πλανήτη γη!

Ως εκ τούτου κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η γη είναι δική του, ούτε πως η Ευρώπη είναι δική του, παρά μόνο ένας παρανοϊκός όπως ήταν ο Χίτλερ και ούτε εμείς μπορούμε να διεκδικήσουμε όλα τα Βαλκάνια που κάποτε ήταν υπό τη κυριαρχία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Βυζαντίου, γιατί τότε και οι Ιταλοί θα διεκδικήσουν τη μισή Ευρώπη που είχαν κάποτε κατακτήσει οι Ρωμαίοι και οι Τούρκοι την άλλη μισή.

Η φιλειρηνική συνύπαρξη των γειτονικών λαών πρέπει να είναι το ζητούμενο και αυτό επιτυγχάνεται μόνο με αμοιβαίες υποχωρήσεις!!!

Αυτή η εκκρεμότητα με τη γειτονική μας χώρα πρέπει γρήγορα να κλείσει αφού επί 25 χρόνια τώρα σέρνεται και μέρα με τη μέρα εξελίσσεται σε βάρος μας, εφ όσον 135 χώρες ήδη την έχουν αναγνωρίσει με το όνομα σκέτο Μακεδονία και αυτό έχει να κάνει με τη νεώτερη ιστορία μας.

Συγκεκριμένα το 1953 όταν ο Τίτο πρόεδρος τότε της Ομοσπονδιακής Λαϊκής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας έσπασε τις σχέσεις του με τον Στάλιν πρόεδρο τότε της ΕΣΣΔ, εν μέσω του ψυχρού πολέμου μεταξύ δύσης και Ανατολής, οι σύμμαχοί μας ικανοποιήθηκαν από τη στάση αυτή του Τίτο και του χαϊδεύανε τα αυτιά.

Τότε ακριβώς παρότρυναν την Ελλάδα να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τη Γιουγκοσλαβία, γνωρίζοντας όμως η Ελλάδα, πως το σύνταγμα της γειτονικής χώρας ανέφερε συγκεκριμένα, πως ένα από τα πολλά επί μέρους κρατίδια που αποτελούσαν την Ομοσπονδία της Γιουγκοσλαβίας ήταν και το κρατίδιο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και το οποίο με δημοψήφισμα θα μπορούσε να αποκτήσει την ανεξαρτησία του όποτε ο λαός του το αποφασίσει.

Αυτό ακριβώς έγινε το 1992 όταν με δημοψήφισμα το κράτος αυτό απέκτησε την ανεξαρτησία του με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας, όνομα  που το είχε εν γνώσει και με την αποδοχή της  Ελληνικής κυβέρνησης για πολλές δεκαετίες.

Όταν τότε η Ελλάδα διαμαρτυρήθηκε στους διεθνείς οργανισμούς για την ονομασία αυτή της γειτονικής μας χώρας, όλοι διαφώνησαν μαζί μας με το ερώτημα: πώς είναι δυνατόν να έχετε αποδεχτεί την ονομασία αυτή από το 1953 και τώρα να διαφωνείτε? Γι αυτό ακριβώς και δεν δίστασαν ούτε στιγμή να αναγνωρίσουν 135 κράτη τη χώρα αυτή με το όνομα Μακεδονία φέροντας έτσι την Ελλάδα σε δυσμενή θέση και εντελώς απομονωμένη, αφού και οι πιο στενοί μας σύμμαχοι ήδη την έχουν αναγνωρίσει

Τώρα επειδή έχει κυλίσει πολύ νερό από τότε στη διεθνή κατάσταση και έχοντας υπ όψη μας τις αρνητικές για μας εξελίξεις και εφ όσον οι γείτονές μας έχουν αλλάξει κατά πολύ από τις πρώην εθνικιστικές και αλυτρωτικές τους θέσεις και έχουν κάνει πολλές υποχωρήσεις σε πολλά θέματα, όπως είναι και αυτό της ονομασίας, θα πρέπει και μεις να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και με κάποιες υποχωρήσεις να δώσουμε μία λύση στο πρόβλημα και να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις μας προς όφελος και των δύο λαών στη κατεύθυνση της ειρηνικής και φιλικής συνύπαρξης.

Η Ελληνική Μακεδονία όση απελευθερώσαμε από τους Τούρκους  με το αίμα των Ελλήνων στρατιωτών το 1912-1913 στους Βαλκανικούς πολέμους, παραμένει Ελληνική και κανένας δεν μπορεί να μας τη πάρει, όπως και η βόρεια Μακεδονία που απελευθερώθηκε με το αίμα των Σλάβων και Βουλγάρων στρατιωτών από τους Τούρκους την ίδια περίοδο 1912-1913, θα παραμείνει με βάση τις διεθνείς συνθήκες, που όλοι  Βαλκανικοί λαοί έχουν υπογράψει, η μισή Σλάβικη και η άλλη μισή Βουλγάρικη.

Δεν χρειάζονται λοιπόν κραυγές και πλειοδοσία σε εθνικιστικές κορώνες, γιατί αυτές οδηγούν μόνο στο μίσος μεταξύ των λαών, σε συγκρούσεις και σε καταστροφές όπως συνέβη και με τους δύο παγκόσμιους πολέμους.

Τάσος Παπαζαχαρίας

Συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ

Αρκαδίας

Ειδήσεις: 
Tags: 

18 Σχόλια

O σκοταδισμός είναι ο ψεκασμένος στυλοβάτης σας που φέρνει τα λείψανα με τιμές αρχηγού κράτους δύστυχε συνταξιούχε ΔΕΗτζή

κ. Τασούλη μας εξελίσσεσαι σε διαμορφωτή της κοινής γνώμης για την παράταξή σου, μπράβο και σε ανώτερα! και βουλευτής!

Οι φωνές του γραικυλισμού ή ραγιαδισμού ή των yesmen έπιασαν δουλεία να μας πείσουν να δώσουμε το όνομα. Δεν σέβονται τις θυσίες των παπούδων τους; Όχι κύριοι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Ας του έχουν αναγνωρίσει μέχρι και οι εξωγήινοι εμείς δεν πρέπει να δώσουμε το brandname που λένε και τα αφεντικά σας οι αγγλοσάξωνες. Έτσι θα σώσουμε στο μέλλον την Βόρειο Ελλάδα από απόσχιση από τον εθνικό σώμα όπως σχεδιάζουν οι αμερικανοί. Μας βρίσκουν με δουλικούς πολιτικούς και ο λαός λέει: ''βρήκαμε παπά να θάψουμε καμμιά 40ριά'' ώστε να λύσουν προς ώφελος των εχθρών όλα τα εθνικά θέματα

@Κύριο Τάσο - Έλεος πια με το λιβανιστήρι. Το έχετε τερματίσει. Ούτε ερωτευμένος να ήσασταν με τον Τσίπρα και τον Καμμένο. Σλαβομακεδονία είναι το μόνο όνομα που μπορεί να έχει μέσα τον όρο Μακεδονία και να είναι αποδεκτό. Η ύστατη υποχώρηση. Τα υπόλοιπα περί "Νέας Μακεδονίας" και "Βόρειας Μακεδονίας" τα βρίσκω επικίνδυνα σε βάθος χρόνου.

@κύριο Τάσο - Επίσης κύριε Τάσο μην παραπληροφορείτε. Το πάνω χέρι το έχει η Ελλάδα και όχι το κρατίδιο. Αν δεν πούμε εμείς ΝΑΙ, δεν μπαίνουν ούτε στο ΝΑΤΟ, ούτε στην Ε.Ε. Κωλοτούμπες μπορούν να κάνουν, από αυτές που ξέρετε πολύ καλά στον Σύριζα, επειδή έχουμε την δύναμη να το κάνουμε. Έχουν τεράστια ανάγκη την συγκατάβαση μας στο όνομα τους. Αυτοί έχουν το πρόβλημα με την εκκρεμότητα που υπάρχει το όνομά τους. Διαστρεβλώνετε τελείως την πραγματικότητα όταν υποστηρίζεται ότι υπάρχει τετελεσμένο. Η Ελλάδα έχει το πάνω χέρι και μπορεί να τους έχει εκτός ΝΑΤΟ και ΕΕ για το όνομα.

@ 21.55 Παύλο γνήσιο ή μαϊμού: Κρατίδιο με βάση την έκταση ή τον πληθυσμό αποκαλείς ποτέ την Κύπρο;

Υπηρέτες του κ. Σόρος στα τέσσερα, σας δόθηκε εντολή και δεν την εκτελείτε; αλίμονό σας! Θα σας κάνει ΝΤΑ-ΝΤΑ-ΝΤΑ-ΝΤΑ δεν ξέρω και ουγγαρέζικα!

@Paul Tomsen - Το κρατίδιο το προσδίδω στα Σκόπια γιατί πέρα από τον μικρό πληθυσμό που έχουν, είναι ανύπαρκτοι στρατιωτικά, δεν είναι ούτε στην Ε.Ε., ούτε στο ΝΑΤΟ και έχουν πολύ μικρή οικονομική οντότητα. Σε αυτό βάλε ότι έχουν και τεράστια εσωτερικά προβλήματα. Δεν υπάρχει εθνική συνοχή. Η σύγκριση με την Κύπρο είναι τελείως άστοχη. Το αν είμαι ο Παύλος ή το τρολάκι του σύριζα είναι εύκολο να το καταλάβεις.

Εμεις Σκοπιανοί με ΣΥΡΙΖΑ πάρουμε Θεσσαλονίκη .Εσενα Παύλο σε στείλουμε Καρπενήσι μαζι με ανιψιό κυριακου ,να κόβεις ξύλα

@Συριζαίος σκερπάνι - Εσύ ψήφισε την Περιστέρα για να μην κλαίει το κορίτσι κάθε επέτειο του δημοψηφίσματος μαζί με τον Λέσβο-Μυτιλήνη.

@Παύλος 11:33 Εγκώ κσέρει εσύ πού μένει και έρτει αργκά βράντι σπίτι σου μακαιρώσει, κορίς περιμένει μένα. Çfarë nuk kuptoni?

Αμερικανοτσολία ανώνυμε σκοπιανοτσυριζαίε απειλείς και τους ανθρώπους τώρα;

Το τρολλ είναι τόσο στόκος που με αυτά που γράφει νομίζοντας ότι κάνει χιούμορ, θα του χτυπήσει την πόρτα κανένας εισαγγελέας στο τέλος.

Θα βγω έξω με νόμο Παρασκευόπουλου ,αλλα μεχρι πιάσουνε εγω φύγω απο Τρίπολη Αρκαδίας και πάω Τρίπολη λιβανου .

Βλέπεις το ξέρει ότι η δικαιοσύνη δεν αγγίζει την αριστεράτζα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.