Μητσοτάκης: Φιλελεύθερη, λαϊκή και χωρίς ταξικό πρόσημο η νέα ΝΔ

Μητσοτάκης: Φιλελεύθερη, λαϊκή και χωρίς ταξικό πρόσημο η νέα ΝΔ

Δεκέμβριος 17, 2017 - 16:49
13 σχόλια

Παρά το γεγονός ότι πολλές από τις ερωτήσεις της μίνι εσωκομματικής δημοσκόπησης είχαν ταξικό χαρακτήρα, όπως για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την ίδρυσή τους στην Ελλάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας τις εργασίες του 11ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου υπογράμμισε ότι το κόμμα του είναι οπωσδήποτε φιλελεύθερο αλλά και λαϊκό, όπως το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που δεν ενισχύει τις ταξικές διαφορές και στο οποίο δεν υπάρχει ταξικό πρόσημο.

Ακόμη, ο αρχηγός της ΝΔ τόνισε με κάθε τρόπο ότι ο λαϊκισμός τελειώνει με το τέλος της διακυβέρνησης Τσίπρα που έρχεται, ενώ, όπως όλα τα στελέχη που ανέβηκαν στο βήμα, υπερτόνισε την αλλαγή που η ΝΔ θα φέρει στη χώρα σε όλα τα επίπεδα.

Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλλάδα

«Σας παρουσιάζω το σχέδιο για την Ελλάδα που μας αξίζει. Μια χώρα αναγεννημένη και ζωντανή. Eυημερούσα. Αισιόδοξη. Ασφαλή. Ελεύθερη. Αυτό είναι το όραμα της Ν.Δ. Που θα το υλοποιήσει ενωμένη, ανανεωμένη και στηριγμένη στην εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών του 11ου Συνεδρίου. 

«Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε την ισοπεδωτική λογική του «όλοι ίδιοι είναι». Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και πρέπει να αγωνιστούμε κόντρα στη μοιρολατρία ότι για όλα αποφασίζουν οι ξένοι» συνέχισε.

«Πολιτευόμαστε με τη δύναμη του ορθού λόγου. Με πυξίδα την αλήθεια. Με ευθύνη και σταθερή αναφορά σε αυτούς που αντιπροσωπεύουμε. Γιατί εμείς είμαστε το μεγάλο λαϊκό κόμμα της Ελλάδας. Είμαστε το κόμμα όλων των Ελλήνων» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Λαϊκισμός, κρατισμός, πελατειακό κράτος, αναξιοκρατία, οικογενειοκρατία, ασθενείς θεσμοί, παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, κίτρινος Τύπος, διαφθορά. Αυτές είναι μερικές από τις παθολογίες της Μεταπολίτευσης για τις οποίες φέρουν ευθύνη όλα τα πολιτικά κόμματα και δεν εξαιρώ το δικό μας» τόνισε και πρόσθεσε: «Με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η χώρα έπιασε πάτο. Η διακυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, όχι μόνον ανέστρεψε την πορεία εξόδου από την κρίση, αλλά καλλιέργησε το ταξικό μίσος. Ζωντάνεψε πεθαμένες ιδεοληψίες. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να γίνει καθεστώς».

«Ποτέ δεν συνυπήρξαν μαζί και δεν έδρασαν ταυτόχρονα όλες οι παθογένειες της Μεταπολίτευσης στην ένταση που τις βιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία. Αυτοί που τάχα επαγγέλλονταν το νέο είναι η χειρότερη Ελλάδα του χθες» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως γράψαμε χθες, ο κ. Μητσοτάκης έκανε ένα άνοιγμα σε Γεννηματά και Θεοδωράκη, ενώ δήλωσε:

Είμαστε έτοιμοι να φέρουμε την πραγματική ελπίδα.

 

Υποσχέσεις

Και, επειδή κομματικό συνέδριο χωρίς υποσχέσεις δεν νοείται, ο κ. Μητσοτάκης, ακόμα, υποσχέθηκε μείωση του ΕΝΦΙΑ, των εργοδοτικών εισφορών και του φόρου των επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα της ΝΔ βασίζεται σε δύο άξονες είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Ο πρώτος είναι η απελευθέρωση της δημιουργικότητας των Ελλήνων από τα δεσμά του κρατισμού και της φορολογίας. Με κινητήριο μοχλό τον ιδιωτικό τομέα και με την στήριξη ενός λειτουργικού κράτους θα μπορέσουμε να εκτινάξουμε την ανάπτυξη».

Ενώ ο δεύτερος, πρόσθεσε, «είναι η διάχυση της ευημερίας σε όλη την κοινωνία. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω, το πρόγραμμα περιλαμβάνει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλους του τομείς, Παιδεία, Υγεία, και εξασφαλίζει ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης για τους πλέον αδύναμους. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να δημιουργήσουμε δουλειές και να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις». 

«Είναι εκατοντάδες σήμερα οι επενδύσεις που δεν προχωρούν στην Ελλάδα, σε μία σειρά τομείς και όχι μόνο στις Σκουριές και στο Ελληνικό, αλλά στα τρόφιμα, στα ποτά, στους σιδηροδρόμους, στα λιμάνια, στον τουρισμό σε εξωστρεφή ιδιωτικά πανεπιστήμια, επενδύσεις με συμπράξεις του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα, στις μεταφορές, στα λοτζίστικς, στην ενέργεια, στην αγορά στην κατασκευή και στην επισκευή των ακινήτων. Εμείς ξέρουμε τι χρειάζεται και είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, να κάνουμε την Ελλάδα διεθνώς ανταγωνιστική» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

(Φωτογραφία: Eurokinissi)

 

Ειδήσεις: 

13 Σχόλια

Φιλελευθερισμός σημαίνει οι φτωχοί φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι κυρίες και κύριοι, διαλέξτε το μέλλον σας, επίσης σημαίνει στα τέσσερα , το ξεχάσατε; Α ρε Κούλη που πας να μας μ πλέξεις σε συνεργασία με τους συνοδοιπόρους σου στην προηγούμενη συγκυβέρνηση!

Φιλελευθερισμός σημαίνει ότι αυξάνονται τα εισοδήματα για όλους. Σοσιαλισμός σημαίνει ισοπέδωση προς τα κάτω. Όλοι στην ίδια φτώχεια. Διαλέγετε και παίρνετε. Ο υπόλοιπος πολιτισμένος κόσμος έχει διαλέξει εδώ και δεκαετίες.

Ο stoixos διάλεξε και πιστεύει πλέον οτι να αφήσω πίσω του την ισοπέδωση της αριστεράς και να μας ακολουθήσει προς τα εμπρός !!Εσυ Τριπολίτη και Αρκά πολίτη θα μείνεις στην μιζέρια ;;;;;

Μαζι σου και εμεις Παυλαρα .Δεν θελουμε διορισμό εμεις ,εχουμε λεφτα.Μαζι σου για να αναγεννηθεί η ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΗ Πελοποννήσος μας .

Πανω απο το πτώμα το δικό μου και του συζύγου μου , θα περάσουν αυτοι που θελουν αρραβώνες με την φωφη. Θύμωσα και δεν κάνω πίσω

@05.56 .........γυναίκα είσαι; ή κάποιο λάθος έχει γίνει στην αντιγραφή;

Άνδρας ειμαι, με σύμφωνο συμβίωσης πολυ πριν ερθει ο ΣΥΡΙΖΑ !!! Ο σύζυγος μου εχει στηρίξει πολυ τα τελευταία 10 χρονια!!!!!Ψηφο στον Κυριακο τωρα !!!!

Οποτε Παύλο μου εισαι φιλελεύθερος με τα ολα του !!!!!!!!!!'Ζητω ο Κυριάκος ,ζήτω η διαφορετικότητα !!Ζητω η Νέα Δημοκρατία !!!!!!!!!!!!!

k. 17.06 είσαι πραγματικά πολύ μπροστά από τον χώρο που ευαγγελίζεσαι , ο Κυριάκος το ξέρει?

Είδατε από που τρώνε οι κάτοικοι των χωρών που έχουν φιλελευθερισμό; κοιτάτε τις ειδήσεις και τα σάιντ να πάρετε μια γεύση, μια γεύση που μας περιμένει αν βγουν οι φιλελευθεριάζοντες πολιτικοί και οι ξένοι και ντόπιοι συνεργάτες τους (υπάρχουν πολλοί και μάλιστα εν κρυπτό και έχουν τους λόγους τους, ο καθένας τους). Τους σκουπιδιοντενεκέδες τους αφήνουμε για τους νεοφιλελεύθερους μας! Δεν μιλάμε για τους ανθρώπους του καθεστώτος και τους νεόπλουτους και πλούσιους......

Σας το 'χα πει από καιρό ότι κυκλοφοράει κάποιος που το παίζει Παύλος, νάτος πάλι. Ρε σεις υπογράφει Παύλος αλλά στην πραγματικότητα είναι ο Παύλος.

Πρέπει να ενωθούμε ολοι μαζι να κατεβάσουμε τον Παύλο για περιφέρειαρχη,τερμα ποια με τον μπάρμπα Στρουμφ τον πετραν !!!!Παύλο γερά στην περιφέρεια πελλοπονησου θα σε βάλουμε γερά !!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.