Αποκλεισμό των δημοσίων υπαλλήλων από την Αυτοδιοίκηση σχεδιάζει η κυβέρνηση

Αποκλεισμό των δημοσίων υπαλλήλων από την Αυτοδιοίκηση σχεδιάζει η κυβέρνηση

Δεκέμβριος 06, 2017 - 10:22
19 σχόλια

Δεν θα έχουν δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα όσοι εργάζονται ακόμα και με δίμηνη σύμβαση με το Δημόσιο

Η ΚΕΔΕ έθεσε τις κόκκινες γραμμές της σε σχέση με την απλή αναλογική και με τη μείωση της θητείας των αιρετών, αλλά η κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει από αυτά. Ακόμα, σύμφωνα με τα όσα σχεδιάζονται, θα αποκλείονται από την εκλογιμότητα όσοι εργάζονται στο Δημόσιο, ακόμα και με ολιγόμηνη σύμβαση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Άρη Ραβανού στο in.gr.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν έχει σοβαρά ερείσματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση -αν και προσπαθεί να αποκτήσει- έχει σε όλους τους τόνους διαμηνύσει ότι θα καθιερώσει την απλή αναλογική στις δημοτικές και στις περιφερειακές εκλογές.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της κυβέρνησης, στο νομοσχέδιο θα καθιερώνεται ως εκλογικό σύστημα και για τους δύο βαθμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης η απλή αναλογική για το σύνολο των εδρών των οικείων Συμβουλίων, ενώ η διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών αποσυνδέεται από το χρόνο διεξαγωγής των ευρωεκλογών.

Θα υπάρξουν κατηγορίες κωλυμάτων εκλογιμότητας – όπως η γενική απαγόρευση να θέσουν υποψηφιότητα όλοι όσοι έχουν οποιαδήποτε σχέση εργασίας με το Δημόσιο, ακόμα και ορισμένου χρόνου (λ.χ. δίμηνη, πεντάμηνη κ.λπ. σύμβαση εργασίας).

Θα διευκολυνθεί η συμμετοχή μικρών παρατάξεων, ομάδων πολιτών και τοπικών κινημάτων, ενώ η ανάδειξη των οργάνων των Κοινοτήτων (Συμβούλια) αποσυνδέεται από την ανάδειξη του κεντρικού Δημοτικού Συμβουλίου, με την έννοια ότι ένας συνδυασμός μπορεί να κατέλθει και αυτοτελώς σε μία μόνο Κοινότητα και, αντίστροφα, ένας συνδυασμός υποψηφίων για το κεντρικό Δημοτικό Συμβούλιο δεν απαιτείται να καταρτίζει ψηφοδέλτιο και για τις Κοινότητες.

Θα εισαχθεί η εκλογή με ενιαίο (όχι δηλαδή παραταξιακό) ψηφοδέλτιο των μονομελών οργάνων-εκπροσώπων των πολύ μικρών Κοινοτήτων. Επίσης, η συγκρότηση όλων των συλλογικών οργάνων των Δήμων και των Περιφερειών αντιστοιχίζεται στην αναλογική συγκρότηση των οικείων Συμβουλίων.

Ειδήσεις: 

19 Σχόλια

Να απαγορευτεί να θέσουν υποψηφιότητα και σε βουλευτικές εκλογές όσοι εργάζονται στο Δημόσιο. Παραιτούνται (προσωρινά γιατί σε περίπτωση αποτυχίας επιστρέφουν) για να θέσουν υποψηφιότητα και μετά ξεχνούν να επιστρέψουν, αν και απέτυχαν. Αφού ο μισθός καταβάλλεται κανονικά, τι ανάγκη έχουν;

εχει σκεφτει η κυβέρνηση να απαγορεύσει την υποψηφιότητα σε όσους είναι καταχρεωμένοι ? Ειναι γνωστό ότι με τα "κοινά" ανακατέβονται αυτοί που χρωστουν σε όποιον μιλάει ελληνικά (για να ρεφάρουν ). Είναι μεγάλη η μάσα στην τοπική αυτοδιοίκηση.....................

Που να συναγωνιζόσουν τους υποψηφίους που κατείχαν θέσεις κλειδιά στο δημόσιο. Άνθρωποι άσχετοι από τοπική αυτοδιοίκηση σάρωναν στις εκλογές, με μόνο αιτιολογικό από τον κόσμο ότι είχαν υποχρέωση . Άρα δεν υπήρχε η πραγματική εικόνα της τοπικής αυτοδιοίκησης , γι αυτό πολύ λίγα πράγματα προχώρησαν , αφού σαν προσόν εκλογής ήταν η θέση!

Μπράβο στον Σκουρλέτη που εχει @@ να βάλει στο περιθώριο ολους τους *** δημοσίους υπαλλήλους.

Δεν το λες και κακό αλλά χλωμό να αποσύρεται ο ΣΥΡΙΖΑ από την αυτοδιοίκηση, διότι χωρίς Δ.Υ. δεν υπάρχει

Ο Συριζα φαινεται να ξερει πως κατι γινεται με τους δημοσιους υπαλληλους αυτοδιοικητικους.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ. Η ΠΑΠΑΣ ΠΑΠΑΣ Η ΖΕΥΓΑΣ ΖΕΥΓΑΣ.

Τι θα κάνουν τώρα οι δασκάλοι, καθηγητές, δεητζίδες, αστυνομικοί, γιατροί και λοιποί δημόσιοι υπάλληλοι που εκλέγονται σε αξιώματα?

Η Κυβέρνηση Συριζα Ανελ προωθεί τους ελεύθερους επαγγελματίες στην αυτοδιοίκηση.

ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΗΚΟΙ ΗΤΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. ΣΤΟΥΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥΣΑ ΔΗΜΟΥΣ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΟ ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΗΤΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΔΥΟ ΜΙΣΘΟΥΣ ( ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ). ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ.

Νοσταλγοί του Πασόκ οι περισσότεροι πρώην αυτοδιοικητικοί.

νοσταγλοι του ροκ ν ρολ ειμαστε όχι του ΠΑΣΟΚ. ο πακης με την νουδου μας διορισε ολους. αυτόν θελουμε

Πάντως το μεγάλο ρεσάλτο ρουσφετιών στους Δήμους έγινε με το ΠΔ του Πάκη που μονιμοποίησε τους βολεμένους από το παράθυρο συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και έργου.

Ο αποκλεισμός των δημοσίων υπαλλήλων απο την αυτοδιοίκηση δεν ειναι κάτι καινούργιο ήταν και στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας επίσης.

Ο Κωστάκης εχει χάσει την γη κάτω απο τα πόδια του τώρα με τον νόμο περί αποκλεισμό των δημοσίων υπαλλήλων απο την αυτοδιοίκηση. Χάνει τον Κούρο και το Φάνη τον Παπά και μένει με τον Χατζοπουλο.

ΚΟΣΚΙΝΑΣ, ΚΟΥΡΟΣ, ΛΑΖΑΡΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ, ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.