Το πάρτι

Το πάρτι

Δεκέμβριος 07, 2017 - 13:06
5 σχόλια

Είχαμε πάρτι χθες. Το «παραδοσιακό» άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου έχει καθιερωθεί στις ελληνικές πόλεις από τότε που ο Λάτσης και το συνάφι του αποφάσισαν να επενδύσουν στα εμπορικά κέντρα και πριν από το μιλένιουμ κιόλας καλούσαν στις υπεραγορές τους τον Σάκη, την Ελένη και τα άλλα παιδιά της σόου-μπιζ να ανοίξουν τον διακόπτη των αστραφτερών λαμπιονιών και να μοιράσουν αυτόγραφα σε ένα μέρος της λοβοτομημένης νεολαίας μας.

Ζήλεψαν οι Δήμοι τα Hall, Mall και δεν συμμαζεύεται και καθιέρωσαν το πάρτι με τα λαμπιόνια.

Οι επιχειρηματίες, βέβαια, το κάνουν για να κερδίζουν χρήματα ενώ οι Δήμοι για να τα σκορπάνε σε «ποιοτικά θεάματα».

Χθες στην πλατεία Πετρινού κάτω από έναν ουρανό καλωδίων, πρόχειρα και την τελευταία στιγμή τοποθετημένων προκειμένου να φωτιστούν όλα τα ξύλινα σπιτάκια και το δέντρο, ο δήμαρχος μαζί με εκατοντάδες κόσμου κάτω από μια σκηνή που και εκείνη στήθηκε την τελευταία στιγμή, μέτρησαν αντίστροφα και ο χώρος φωταγωγήθηκε.

Ο Αϊ-Βασίλης στη θέση του, οι πλανόδιοι με τα μπαλόνια στη δική τους. Μια ξυλοπόδαρη σήκωνε τα παιδάκια στην αγκαλιά της και φωτογραφιζόταν μαζί τους και ένας κουρασμένος μαριονετίστας προσπαθούσε να διασκεδάσει το πλήθος γύρω του.

Χάβρα, σπρωξίδι. Μας έχουν στριμωγμένους από παντού, πρέπει να στριμωχνόμαστε και στην ουρά για ένα μπισκότο με σοκολάτα;..

Το δώρο είναι εφέτος, λέει, το θέμα των γιορτών στην Τρίπολη. Τα παιδάκια πάντως έλαβαν χθες μια σακούλα με ένα τετρασέλιδο παραμύθι και μια ευχετήρια κάρτα από τον δήμαρχο.

(Διότι, πώς να κάνει Χριστούγεννα το τετράχρονο χωρίς τις ευχές του δημάρχου του!)

Ο κ. Παυλής εφέτος ως βοηθός του Αϊ-Βασίλη, μοίρασε δώρα στα παιδιά. Οπωσδήποτε πιο ευχάριστη ασχολία από το να συμμετέχει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα το Τεχνικό Πρόγραμμα...

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε με πολλή όρεξη πάντως στο πάρτι. Η νύχτα θύμιζε την Shock Price Night, το κερδισμένο στοίχημα της δημοτικής αρχής. 

«Έχω πάψει από καιρό να έχω εμπιστοσύνη στο αισθητήριο του κόσμου», λέει ένας φίλος μου στο τηλέφωνο όταν του περιγράφω την εικόνα με τους εκατοντάδες Τριπολίτες γύρω από τα ξύλινα σπιτάκια και με επαναφέρει.

Ξύλιασαν όσοι έμειναν στην πλατεία ώσπου να ξεκινήσουν οι Kings να τραγουδούν για το «καυτό μπικίνι», με -2 βαθμούς στην Τρίπολη. Οι οποίοι δεν νομίζω ότι είπαν έστω και ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι. Λες και είχαν έρθει για δική τους συναυλία και όχι για να συμμετάσχουν σε μια χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Τελικώς, με καθυστέρηση μιας περίπου ώρας, ανέβηκαν στη σκηνή και σκόρπισαν ενθουσιασμό στους εφήβους κάτω από την εξέδρα.

Έτσι είναι, όμως, όταν περιμένεις να έρθουν τα όργανα από την Αθήνα.

Περιμένεις.

Στα πολύ θετικά της γιορτής, και κοντά στο πνεύμα των Χριστουγέννων, της προσφοράς και της αγάπης, το κάλεσμα του κ. Βρέντα στις οικογένειες για τη συγκέντρωση δώρων για τα παιδιά που είναι λιγότερο τυχερά. Που θα έπρεπε να είναι η πρώτη μας έγνοια όλον τον χρόνο και όχι μόνο τούτες τις ημέρες.

Παντού στον κόσμο να Χριστούγεννα εκτός από το νόημά τους -είναι γιορτή της Χριστιανοσύνης, πάνω από όλα, αλλά ποιος το θυμάται;- χάνουν και το χρώμα τους κάτω από αστραφτερά πυροτεχνήματα και πολύχρωμα μπαλόνια. Γίνονται ένα πάρτι κατανάλωσης, οι κοινωνίες έχουν όλο και μικρότερη συμμετοχή στη γιορτή, ενώ η ίδια η γιορτή θυμίζει λούνα παρκ και πανηγύρι. Φτηνό θέαμα.

Αλλά ακριβοπληρωμένο.

Θέλουμε κόσμο, θέλουμε επισκέπτες, θέλουμε πληρότητα στα ξενοδοχεία μας αλλά δεν έχουμε αντιληφθεί ότι ο Αθηναίος δεν φεύγει από την πόλη του για να κάνει Χριστούγεννα-μικρογραφία της θλίψης της πλατείας Συντάγματος σε μια άλλη πόλη.

Η φανφάρα, χρήσιμη κι αυτή οπωσδήποτε, αργά ή γρήγορα ξεφουσκώνει σαν γιορτινό μπαλόνι.

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 
Tags: 

5 Σχόλια

Πέστα χρυσόστομη !!!! Η Φανφάρα από τον Μήτσο-δήμαρχο πάει σύννεφο.... Πουλάει (και μάλιστα πολύ ακριβά) "Άρτον και Θεάματα" και από ουσία μηδέν !!!! Όλοι οι δρόμοι είναι γεμάτοι λακκούβες και ο δήμαρχος 3 χρόνια τώρα δεν έχει βάλει ούτε πρόκα σε αυτή την πόλη......

Ο μητσος ακολουθει το παραδειγμα του γιαννακη και ου το καθε εξης ..................... ΟΛΟΙ τα ιδια κανουν ,οσο το ανεχωμαστε εμεις,και τους ψηφιζουμε ΕΜΕΙΣ τα ιδια και τα ιδια !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Η Τριπολη σε μια μικρογραφια της Ελλαδας.Τί κι αν χανονται μισθοι,συνταξεις,εργασια,σπιτια σε πλειστηριασμους,τα σαχλοπανηγυρα ανθουν!Δωστε πυροτεχνηματα στο λαο,δωστε ξυλοποδαρους για μια ωρα πληρωμενους με δυο μηνιατικα ορθοστασιας ιδιωτικου υπαλληλου...Και εις αλλα με υγεια,και περαστικα μας τα νεα μετρα με το νεο Ετος!!!

Αυτοί που τους ψήφισαν δεν τη βρίσκουν με τη Φιλαρμονική της Βιέννης. Από την ώρα που Δήμος Τρίπολης είναι η επαρχία Μαντινείας να τα περιμένετε όλα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.