Παγοδρόμιο, Χριστουγεννιάτικο χωριό και παιχνίδια στην πλατεία Άρεως

Παγοδρόμιο, Χριστουγεννιάτικο χωριό και παιχνίδια στην πλατεία Άρεως

Δεκέμβριος 07, 2017 - 10:15
4 σχόλια

Θετική γνωμοδότηση επί αιτήσεων παραχώρησης τμήματος της Πλατείας Άρεως προκειμένου να εγκατασταθεί Χριστουγεννιάτικο Χωριό και Παγοδρόμιο, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου για τα Χριστούγεννα 2017 και Πρωτοχρονιά 2018, έδωσε η Δημοτική Κοινότητα Τρίπολης σε συνεδρίασή της την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου.

Ενέκρινε θετικά την παραχώρηση τη δωρεάν παραχώρηση τμήματος της πλατείας Άρεως, στην εταιρεία με την επωνυμία «Παπαθανασίου Δημήτρης Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε» και με τον διακριτικό τίτλο «Παπαθανασίου Δημήτρης Μον.ΙΚΕ», για την εγκατάσταση Χριστουγεννιάτικου χωριού και παγοδρομίου από 7-12-2017 έως 15-1-2018, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα οριστούν από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η πρόταση της ανωτέρω εταιρείας περιλαμβάνει τα κατωτέρω:

"Δια της παρούσας, αιτούμαι όπως αναλάβω και προβώ ως ανάδοχος, στην εγκατάσταση Θεματικού Χριστουγεννιάτικου Χωριού με την τοποθέτηση παιχνιδιών και διαφόρων εγκαταστάσεων για πραγματοποίηση καλλιτεχνικών δρωμένων στην πλατεία Άρεως Τριπόλεως, με ανταποδοτικά οφέλη για τον Δήμο.

Η εταιρία και ο μοναδικός εταίρος, εκπρόσωπος και διαχειριστής αυτής, εγγυούμαστε τη δημιουργία ενός θεματικού χωριού, εναρμονισμένου με το περιβάλλον και την εποχή, το οποίο θα αποτελέσει πραγματική διαφήμιση για τον τόπο μας. Για την δημιουργία του θεματικού χωριού θα τοποθετηθούν στην πλατεία Άρεως τα ακόλουθα παιχνίδια και στοιχεία:

Α) Ξύλινα κιγκλιδώματα περίφραξης του θεματικού χωριού με περίμετρο 120 μέτρων περίπου. Επίσης, περίφραξη διαμέτρου 25 μέτρων για το χριστουγεννιάτικο δέντρο κι έλκηθρο του Αη- Βασίλη
.
Β)Στο χωριό θα υπάρχουν δύο είσοδοι. Η μία είσοδος θα αποτελείται από δύο πύργους αριστερά και δεξιά, οι οποίοι θα ενώνονται με μία φωτισμένη γέφυρα ( 6-8 μέτρα).

Έμπροσθεν των δύο πύργων θα τοποθετηθούν δύο κατασκευές (πύργοι), ως προθάλαμοι της εισόδου, χαμηλότερου ύψους (4 μέτρων, πλέον της σκεπής τους).
Εντός των πύργων αυτών θα φυλάσσονται και θα προβάλλονται δύο πανοπλίες ιπποτών χειροποίητης κατασκευής από έμπειρο τεχνίτη, πραγματικών διαστάσεων, υψηλού κόστους και άριστης ποιότητας. Οι δύο πύργοι- κάστρα, θα είναι κατασκευασμένοι από σίδηρο εσωτερικά, με σταθερή και ασφαλή εγκατάσταση στο έδαφος και εξωτερικά θα καλύπτονται με επένδυση με μοτίβο πλακιδίων, όμοιας εμφάνισης, υφής και μεγέθους με τα αντίστοιχα του Δικαστικού Μεγάρου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Οι εν λόγω ιππότες που θα «φρουρούν» τα κάστρα θα είναι τοποθετημένοι σε προθήκες κατασκευασμένες από plexy glass προκειμένου να προστατεύονται από τα καιρικά φαινόμενα. Η είσοδος στο χωριό θα εμπνέει ιπποτισμό και θα προκαλεί στους επισκέπτες μια παραμυθένια διάθεση προκειμένου εν συνεχεία να απολαύσουν τις υπόλοιπες θεματικές δραστηριότητες. Αυτό θα είναι η απαρχή ενός παραμυθένιου θεματικού χωριού για τις επόμενες προτάσεις μας, στα επόμενα έτη. Η δεύτερη είσοδος στο χωριό, με αψίδα, περίπου 8 μέτρων θα τοποθετηθεί πλησίον του ξενοδοχείου «Μαίναλο», επί της πλατείας Άρεως στην Τρίπολη.

Γ) Τα παιχνίδια που θα τοποθετηθούν στο χωριό ( με την επιφύλαξη ότι οι θέσεις τους δύνανται να τροποποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες ή τις τυχόν επισημάνσεις της δημοτικής αρχής) :

1) Παγοδρόμιο 12Χ22 περίπου μέτρα : (6 ευρώ ανά 30 λεπτά και 10 ευρώ ανά 60 λεπτά). Το υψηλής αισθητικής παγοδρόμιο θα φωταγωγείται από τέσσερις πύργους στις τέσσερις γωνίες του, ύψους 4,60 μέτρων πλέον της σκεπής τους.

Στην είσοδο του παγοδρομίου θα υπάρξει μία τέντα, περίπου διαστάσεων 6Χ6 μέτρων που θα εξυπηρετεί τη λειτουργία του.

2) πίστα συγκρουόμενων αυτοκινήτων διαστάσεων 18Χ13 μ., με τιμή εισιτηρίου 3 ευρώ, διάρκειας 4 λεπτά.

3) πίστα φουσκωτή, διαστάσεων 12Χ22 μ., με τιμή εισιτηρίου 3 ευρώ, διάρκειας 5 λεπτά

4) τρενάκι (με παπάκια), διαστάσεων 7Χ14μ., μαζί με τα κάγκελα, με τιμή εισιτηρίου 3 ευρώ, διάρκειας 5 λεπτά.

5) καρουζέλ, διαμέτρου 6μ., με τιμή εισιτηρίου 3 ευρώ, διάρκειας 5 λεπτά.

6) Σούτερ, διαστάσεων 8Χ2,5 , το οποίο δέχεται κέρματα για ποσό 2 ευρώ.

7) Μπάντζυ τραμπολίνο, διαστάσεων 10,5 μ., με τιμή εισιτηρίου 4 ευρώ, διάρκειας 5 λεπτών

8) τραμπολίνο, διαστάσεων 11Χ8,5 μ., με τιμή εισιτηρίου 3 ευρώ, διάρκειας 10 λεπτά

9) ψάρεμα, με τιμή εισιτηρίου 3 ευρώ

10) ποδήλατα τετράτροχα σε ποσότητα (10) τεμαχίων, με τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ, διάρκειας 15 λεπτά

11) αυτοκινητάκια, σε ποσότητα 10 τεμαχίων, τα οποία δέχονται κέρματα των 2 ευρώ, με διάρκεια 5 λεπτά.

12) καρουζέλ, με κρεμαστά αλογάκια, διαμέτρου 6 μέτρων, με τιμή εισιτηρίου 3 ευρώ.

13) τρένο 8Χ18 μαζί με τα κάγκελα, με τιμή εισιτηρίου 3 ευρώ.

14) κερματοφόρα διάφορα.

15) το χριστουγεννιάτικο δέντρο 10Χ5 μέτρα με το έλκηθρο του Αη Βασίλη.

16) Ξύλινα σπιτάκια διαστάσεων 3Χ3μ. στο κέντρο της πλατείας ως πληροφορίες και ταμεία.

17) Σπιτάκια για επαγγελματίες και για λοιπές χρήσεις ξύλινα 3Χ3 , ανάλογα προς τη συμμετοχή των επαγγελματιών.

Ο φωτισμός και η επένδυση με ήχο όλου του χωριού, και των δραστηριοτήτων που θα εξελίσσονται στο χώρο θα γίνει από ειδική καλλιτεχνική ομάδα (αναγνωρισμένη εταιρεία) με εμπειρία στον φωτισμό και ήχο θεατρικών δρώμενων με σκοπό να δημιουργηθεί μια παραμυθένια χριστουγεννιάτικη μαγική ατμόσφαιρα, που θα παρασύρει μεγάλους και παιδιά.

Αναλαμβάνουμε την υποχρέωση για την έκδοση των εισιτηρίων, θεωρημένων από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. Επιπρόσθετα, εγγυώμεθα τον πλήρη έλεγχο των εγκαταστάσεων και την πλήρη ασφάλεια αυτών, την συντήρηση του εξοπλισμού καθ όλη την διάρκεια της παρούσης συμβάσεως. Τα μηχανήματα θα φέρουν όλες τις απαραίτητες ασφάλειες και εξαρτήματα που τυχόν απαιτούνται για την ασφαλή συμμετοχή των μικρών και μεγάλων συμμετεχόντων. Οι μελέτες τοποθέτησης θα γίνουν από ειδικούς μηχανικούς. Δεσμευόμαστε να ασφαλίσουμε ολόκληρη την ως άνω δραστηριότητα με συμβόλαιο αστικής ευθύνης έναντι τρίτων. Επίσης θα αναλάβουμε τις αμοιβές των υπαλλήλων που θα απασχολούμε, τις ασφάλειες τους, τυχόν έξοδα διαμονής τους κλ.π. καθώς και τα έξοδα μεταφοράς κι εγκατάστασης των παιχνιδιών και του παγοδρομίου. Η πίστα του παγοδρομίου θα έχει προστατευτικές μπάρες και θα διαθέτει στους συμμετέχοντες παγοπέδιλα σε διάφορα μεγέθη και κάθε άλλο που απαιτείται για το πατινάζ και την προστασία για την αποφυγή ατυχημάτων. Η ευθύνη για τυχόν τραυματισμό αφορά την εταιρεία μας. Όλος ο εξοπλισμός μετά την λήξη των εορτών θα απομακρυνθεί από εμάς με δικές μας ενέργειες και δαπάνες και ο χώρος θα παραδοθεί στην προτέρα κατάσταση, όπως παραλήφθηκε. Τυχόν φθορές προκληθείσες στο χώρο είτε κατά την εγκατάσταση είτε κατά την απομάκρυνση του εξοπλισμού θα αποκατασταθούν από εμάς. Το θεματικό χωριό θα είναι ανοιχτό όλες τις ημέρες και όλες τις ώρες σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Αντισταθμιστικά οφέλη του Δήμου Τρίπολης από την παραχώρηση:

Η δημιουργία ενός Χριστουγεννιάτικου Χωριού - Θεματικού Πάρκου, απολύτως εναρμονισμένου με το πνεύμα των εορτών, με σεβασμό στην αισθητική του τόπου και στην ελληνική παράδοση. Σκοπός είναι η ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων με την παροχή ψυχαγωγικών προγραμμάτων με ανιματέρ, και άλλων συναφών δραστηριοτήτων με γνώμονα πάντα την προώθηση του Χριστουγεννιάτικου πνεύματος. Στα πλαίσια αυτά τα αντισταθμιστικά οφέλη του Δήμου είναι :

1) Η δημιουργία χριστουγεννιάτικου θεματικού χώρου αποτελούμενο από το σπίτι του Άγιου Βασίλη κι εξωτερικό έλκηθρο.
2) Στολισμός της πλατείας με φωτάκια και άλλα διακοσμητικά με σκοπό την δημιουργία ενός εορταστικού κλίματος. Όλα τα στολίδια θα είναι από ασφαλή υλικά, υψηλής αισθητικής και άριστης ποιότητας, προκειμένου να συμβάλλουν στην διαμόρφωση ενός χώρου πραγματικής ευεξίας και χαράς για την πόλη μας.
3) Τοποθέτηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στολισμένου με παιχνίδια και φωτάκια (Δέντρου Αξιών) Το δέντρο θα περιβάλλεται από ένα ξύλινο τρενάκι κι έλκηθρο.
4) Τοποθέτηση εορταστικής διακοσμημένης αψίδας στην είσοδο, που θα αποτελείται από δύο πύργους και θα ενώνονται με μία γέφυρα, σαν είσοδος κάστρου, φωτισμένη ανάλογα με το ύφος του Χριστουγεννιάτικου Χωριού, όμορφης και εντυπωσιακής αισθητικής. Την είσοδο θα κοσμούν δύο επιβλητικοί ιππότες.
5) Διαμόρφωση χώρου εισόδου και διαδρομής με το δημοτικό τραινάκι προκειμένου να εισέρχεται στο χώρο του χωριού και να μεταφέρει μικρούς και μεγάλους στο σπίτι του Αη Βασίλη, όπου και τα παιδιά ως τελευταία στάση θα επισκέπτονται τον Αη Βασίλη και θα λαμβάνουν γλυκίσματα ή θα φωτογραφίζονται μαζί του.
6) Σπιτάκια διακοσμημένα με λαμπάκια και διάφορα παιχνίδια όπου θα δύνανται να πωλούν προϊόντα τοπικές επιχειρήσεις.
7) Δημιουργία διαδρομής του δημοτικού τραίνου προκειμένου να ενώνεται το καλλιτεχνικό χωριό που θα δημιουργηθεί με την Πλατεία Πετρινού και την Πλατεία Άρεως και οι επισκέπτες να δύνανται να συμμετέχουν στα δρώμενα και των δύο θεματικών πάρκων στα πλαίσια της διασκέδασής τους αλλά και προς όφελος των καταστημάτων που εδρεύουν στους δυο πεζόδρομους και στην πλατεία Πετρινού. Η εταιρία αναλαμβάνει να παράσχει εξ ολοκλήρου το ποσό για τη μίσθωση του τρένου.
10) Δημιουργία ενός πανέμορφο παγοδρομίου, εμβαδού 270,00 τ.μ., με διαστάσεις 12Χ22 περίπου μέτρα, το οποίο θα είναι επιβλητικό και θα αποτελέσει πόλο έλξης για την πόλη μας.
11) Σημαντική προβολή της πόλης και έλξη επισκεπτών από άλλες πόλεις της Ελλάδας, καθώς θα γίνουν διαφημιστικές καμπάνιες μέσω ραδιοφωνικών σταθμών μεγάλης εμβέλειας στην Αττική και σε πόλεις της Πελοποννήσου, αλλά και μέσω διαφημιστικών φυλλαδίων που θα διανεμηθούν (σε ξενοδοχεία, καφετέριες, χώρους εστίασης κ.λ.π.). επίσης, προβολή των εκδηλώσεων και των δραστηριοτήτων μέσω του διαδικτύου, από site ενημερωτικό, ειδικά για το σκοπό αυτό, που θα προωθήσει και θα ενισχύσει την επισκεψιμότητα στην πόλη μας.
12) Θα διανεμηθούν 500 προσκλήσεις για δωρεάν εισιτήρια ώστε ο Δήμος να τα διαθέσει στις κοινωνικές ομάδες, στα ΑΜΕΑ και όπου αλλού χρειαστεί ή κρίνει ότι υπάρχει ανάγκη.

Δ) Η εγκατάσταση των παραπάνω ψυχαγωγικών παιχνιδιών σε ένα χώρο στην καρδιά της πόλης, θα προσφέρει στους κατοίκους και στους επισκέπτες του Δήμου, ειδικά τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους, τη δυνατότητα να ζήσουν το ιδιαίτερο εορταστικό κλίμα που χαρίζουν η περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ειδικά στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Πρόκειται για μία εγκατάσταση η οποία θα δώσει μία ευχάριστη Χριστουγεννιάτικη νότα και θα χαρίσει πολλά χαμόγελα, χωρίς πολυέξοδες λύσεις αλλά μέσα σε προσιτά οικονομικά πλαίσια.

Ειδήσεις: 

4 Σχόλια

δωρεάν παραχώρηση της πλατείας Άρεως σε ιδιώτη ;;;;;; Πάμε καλά;;;; Τίνος είναι η πλατεία που την δανείζουμε δωρεάν σε ιδιώτες για να βγάλουν κέρδος;;;;;; Οι φθορές της πλατείας μετά από τέτοια χρήση;;;; Ποιος θα τις πληρώσει στο τέλος;;;;; δωρεάν σε ιδιώτη............;;;;;;

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ , ΑΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΘΑ ΔΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ. ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟΝ ..... ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕ ΙΠΠΟΤΕΣ ????? ΜΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΥ ΚΟΛΑΝΕ ΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ ?????????? ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΡΠΑΚΤΗ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!!!!

@ 10.23 η Πετρινού στους καφετζήδες ολόκληρο το χρόνο είναι με αντίτιμο;

καγκελάριος::: φυσικά η Πετρινού είναι με αντίτιμο. Τι βλακεία είπες;;; Δεν πληρώνουν ενοίκιο στον δήμο ανάλογα με τα τετραγωνικά και τα τραπέζια-καθίσματα που έχουν έξω;;;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.