«Κλείδωσε» η συμφωνία για τις λιγνιτικές μονάδες στις Βρυξέλλες

«Κλείδωσε» η συμφωνία για τις λιγνιτικές μονάδες στις Βρυξέλλες

Νοέμβριος 23, 2017 - 20:18
5 σχόλια

Λευκός καπνός βγήκε στις Βρυξέλλες κατά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των θεσμών για την αποεπένδυση του 40% του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ.

Θυμίζουμε ότι τετραμελής αντιπροσωπεία στελεχών του υπουργείου ενέργειας υπό το γενικό γραμματέα Μιχάλη Βεροιόπουλο μετέβη στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα προκειμένου να συμμετάσχει σε διάσκεψη με την Επιτροπή Ανταγωνισμού για το επίμαχο αυτό θέμα.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΝ, κυβέρνηση και DG Comp κατέληξαν σε οριστική συμφωνία που τη Δευτέρα θα παρουσιαστεί στους εκπροσώπους των δανειστών και περιλαμβάνει τη λίστα με τις τέσσερις λιγιτικές μονάδες της ΔΕΗ, δηλαδή τη Μελιτη-1, την αδεια για τη Μελίτη-2 συν τις δύο μονάδες του σταθμού της Μεγαλόπολης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν είναι σαφές τι ανταπόκριση είχαν τα υπόλοιπα ελληνικά αιτήματα, δηλαδή να αυξηθούν οι ώρες λειτουργίας από 17.500 σε 32.000 για τους παλαιούς σταθμους του Αμύνταιου και της Καρδιάς, καθώς και να επανεξεταστούν οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ ως αποτέλεσμα της συμφωνίας για λήψη διαρθρωτικών μέτρων, δηλαδή για πώληση μονάδων, κάτι που ούτως η άλλως προβλέπει το μνημόνιο. Επίσης, στην ελληνική πρόταση συμπεριλαμβάνεται και η χορήγηση της δυνατότητας στη ΔΕH είτε μόνη της είτε σε συνεργασία με ιδιώτη επενδυτή να αναβαθμίσει τον ΑΗΣ Αμυνταίου μετά το τέλος των 32.000 ωρών λειτουργίας και να μείνει έτσι στο λιγνιτικό δυναμικό της δημόσιας επιχείρησης.

(ΠΗΓΗ: energypress.gr, kafeneio-megalopolis.gr)

Ειδήσεις: 

5 Σχόλια

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΡΟΘΥΜΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΑΤΖΩΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΚΛΑ ΣΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΤΥΧΑΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ;;;;

Όπως ξεπουλάει το κράτος ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν το'χει ξεπουλήσει κανείς..Ρομπεεεεσς λεμεεεε!!

Οτι χειρότερα πέρασε απο την ελλαδα τα τελευταία 150 χρονια !!Αυτοι που θα έδιωχναν τους Γερμανούς απο τα αεροδρόμια ,αυτοι που θα ξαναέκαναν την ΔΕΗ δημόσια ,αυτοι που θα έδιωχναν τους κινέζους απο τα λιμάνια ,αυτοι που άφηναν πίσω το παλιό και θα ερχόταν το νέο !!Στα τσακίδια πεινάλεεεεες που είδατε καρέκλες και τις αρπάξατε αγράμματοι και ξεπεσμένοι χιπιδες !!

Το ποσοστό του ΟΧΙ στο μνημόνιο πρέπει να έχει ξεπεράσει το 70% σήμερα. Το συμπέρασμα αυτό πηγάζει αβίαστα και από τα πιο πάνω σχόλια. Αρά τα κόμματα Νέα Δημοκρατία, ΑΝΕΛ, Πασοκ, Ποτάμι, Συριζα που υπέγραψαν τη πώληση των μονάδων της ΔΕΗ, σε ενδεχόμενες εκλογές θα έχουν ποσοστά πολύ κάτω του 10% το καθένα! Τη βασική ευθύνη και κατ’ επέκταση οργή του κόσμου την φέρουν Νέα Δημοκρατία και Σύριζα, με ότι συνεπάγεται αυτό για τα ποσοστά τους. Να υποθέσουμε πως οι πιο πάνω σχολιαστές κινούνται μεταξύ ΛΑΕ, Ανταρσυα και ΚΚΕ ή πάμε ακόμα πιο αριστερά παιδιά;;;;;

Έξυπνη κίνηση της κυβέρνησης.Εύγε...!!! Θα γλυτώσει ο λαός από τους Φωτόπουλους και τους κάθε λογής εργατοπατέρες...!!! Αλέξη προχώρα ακάθεκτος...!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.