Στις 29/11 η δίκη για «παράνομη είσοδο» στο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης

Στις 29/11 η δίκη για «παράνομη είσοδο» στο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης

Νοέμβριος 22, 2017 - 09:11
5 σχόλια

Στις 29 Νοέμβρη 2017 δικάζεται στην Τρίπολη, (μετά από αναβολή της δίκης 4/4/2017, λόγω περασμένης ώρας), ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, με την ιδιότητα του Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων και με την κατηγορία «παράνομη είσοδο» στο Μουσικό Σχολείο της Τρίπολης.

Ο Π. Κουφαλάκος κατηγορείται, γιατί στις 18 Οκτώβρη του 2013, ημέρα της Πανελλαδικής κινητοποίησης των μαθητών των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, θέλησε να ενημερώσει τη Σχολική Κοινότητα για την κινητοποίηση, συνοδευόμενος από μαθητές και γονείς των Μουσικών Σχολείων Καλαμάτας, Κορίνθου, Άργους και Σπάρτης.

Την ημέρα εκείνη τα Μουσικά Σχολεία της χώρας ύστερα από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης και την σχετική απόφαση συμπαράστασης από την ΑΣΓΜΕ, οργάνωσαν σε Πανελλαδική κλίμακα κινητοποιήσεις για σοβαρά προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης, όπως ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, σε αντικείμενα εκπαίδευσης - μουσικά όργανα, περιεχόμενο σπουδών, ελλείψεις σε κτηριακές υποδομές , μεταφορά μαθητών, σίτιση κ.ά. Πολλές από αυτές τις ελλείψεις είναι ζητούμενο και σήμερα, από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης κ. Μπιστόλας, αν και συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ, αγνόησε την ομόφωνη απόφαση της ΕΛΜΕ Τρίπολης, πού στήριζε την κινητοποίηση με τρίωρη στάση εργασίας, εκβίαζε όσους μαθητές είχαν την πρόθεση να συμμετέχουν στην κινητοποίηση και προέβη σε μηνυτήρια αναφορά για «παράνομη είσοδο σε δημόσιο χώρο».

Ο νόμιμα εκλεγμένος εκπρόσωπος των Γονέων δεν είναι εξωσχολικός παράγοντας και η είσοδός του στο Σχολείο δεν μπορεί να εκληφθεί ως παράνομη είσοδος σε δημόσια υπηρεσία” .Οι Σύλλογοι Γονέων και οι Ενώσεις τους αποτελούν έναν από τους τρεις φορείς της Σχολικής Κοινότητας, που είναι οι Γονείς, οι Μαθητές και οι Εκπαιδευτικοί. Ο γραμματέας, με την ιδιότητά του, θέλησε να ενημερώσει τη Σχολική Κοινότητα σαν αναπόσπαστο μέλος της.

Ανήσυχοι οι Σύλλογοι Γονέων, οι φορείς και τα συνδικάτα, από τις συνέπειες μιας καταδικαστικής απόφασης για το μέλλον συμμετοχής του κινήματος των Γονέων στις Σχολικές κοινότητες, από την πρώτη στιγμή έχουν δημοσιοποιήσει αποφάσεις πού καταδικάζουν την παραπομπή σε δίκη του Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων και απαιτούν από την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να σταματήσει η δίωξη.

Έχουν στείλει αποφάσεις καταδίκης της παραπομπής:

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας (ομόφωνα), η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Λευκάδας, η Ένωση Γονέων Δήμου Βόλου, ο Σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Μεσσηνίας, η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Καλαμάτας, η Ένωση Γονέων Μαθητών Αγρινίου, η ΕΛΜΕ Αρκαδίας, η ΕΛΜΕ Κεφαλληνίας Ιθάκης, η Α ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, ο Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Ιλίου, ο Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Κορίνθου, ο Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, ο Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Λάρισας, ο Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, ο Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, ο Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Αλίμου, ο Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού, ο Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Πειραιά, ο Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας, ο Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου Κρήτης, ο Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Βόλου,ο Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Άμφισσας, ο Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Λαμίας, ο Σύλλογος Γονέων Καλλιτεχνικού Σχολείου Κρήτης, το Σωματείου εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Μεσσηνίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Μεσσηνίας, το Σωματείο εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, το Σωματείο Φαρμακοϋπαλλήλων Ν. Μεσσηνίας, ο Παμμεσηνιακός σύνδεσμος ιδιωτικών υπαλλήλων, ο Σύλλογος υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, το Σωματείο εργαζομένων στις εμπορικές επιχειρήσεις Αρκαδίας, το Παναρκαδικό Συνδικάτο τεχνοεργατών οικοδόμων, το Σωματείο ενέργειας Αρκαδίας, το Σωματείο εργαζομένων ΔΕΗ – ΠΑΣΑΣ,το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αρκαδίας, το Σωματείο πολιτικών υπαλλήλων Αρκαδίας, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Π.Ο.Ε ΔΕΥΑ), το Νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ Ν Μεσσηνίας, η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας, (μέλος της ΕΕΔΥΕ), η Γραμματεία ΠΑΜΕ Αρκαδίας, η Γραμματεία ΠΑΜΕ Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ
ΜΟΥΣΙΚΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


5 Σχόλια

Μπορεί να λεμε όλοι για το Μπιστόλα ότι είναι λιγάκι παραμυθάς αλλα έχει εδώ δίκιο Προστάτεψε τους μαθητές όπως είχε υποχρέωση. Περιμένω να δω πόσο δεν θα υποκύψει στις πιέσεις Δεν πειράζει παιδιά να πάει και κανένας μπαχαλάκιας μέσα

Εφόσον έχουν επιληφθεί 49 κατασκευαστές πλυντηρίων για πράξεις κατσαπλιάδων, οφείλει το Δικαστήριο να μην ανέβει καν στην έδρα.

@10:22 ποιος μπαχαλάκιας μέσα ρε τζιμάνι; Γραμματέας από ένωση γονέων κατηγορείται ότι μπήκε παράνομα. Τι μπαχαλακιας και κουραφεξαλα; Οι σύλλογοι γονέων(και οι ενώσεις αυτών) προβλέπονται ευθέως από το νόμο για την εκπαίδευση και εκπρόσωποι τους συμμετέχουν στα σχολικά συμβούλια. Δεν είναι ξένοι.

Γιατί στο Μουσικό Σχολείο είναι για πολλά χρόνια ο ίδιος διευθυντής? Τι το έχει πάρει, εργολαβία? Επιβάλλεται να δοκιμαστεί και κάποιος άλλος στο συγκεκριμένο σχολείο.

Μακρυά από τα σχολεία οι κατευθυνόμενοι από τα κόμματα, κάνουν μεγάλη ζημιά στην νεολαία! αρκετά ποια.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.