Τσιαμούλος: Να σταματήσει η Περιφέρεια να αντλεί πόρους από τους Δήμους μέσω προστίμων

Τσιαμούλος: Να σταματήσει η Περιφέρεια να αντλεί πόρους από τους Δήμους μέσω προστίμων

Νοέμβριος 20, 2017 - 11:59
15 σχόλια

Χείμαρρος ήταν κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα Δεδομένα» Νίκος Τσιαμούλος στον απόηχο της επεισοδιακής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης την προηγούμενη εβδομάδα, κατά την οποία όχι μόνο ακούστηκαν βαριές εκφράσεις ανάμεσα στη δημοτική αρχή και στην αντιπολίτευση αλλά και αναδείχθηκαν σε όλο τους το εύρος προβλήματα που ταλανίζουν τον Δήμο Τρίπολης, όπως το ζήτημα της ΚΕΔΗΤ που χρονίζει.

Ήταν μια θυελλώδης συνεδρίαση.

Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε κατ’ αρχάς ο κ. Τσιαμούλος τα τεκταινόμενα στο ΔΣ, λέγοντας παράλληλα ότι η παράταξή του έκανε πολλές και ουσιαστικές προτάσεις.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ –σημειωτέον ότι ο ίδιος είναι μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού- που διοργανώνεται για τις αλλαγές του «Καλλικράτη» παρόντος του υπουργού κ. Σκουρλέτη. Η παράταξη του κ. Τσιαμούλου πρότεινε να δοθεί η δυνατότητα και σε άλλους συμβούλους να παραβρεθούν σε μια τόσο κρίσιμη συνεδρίαση για την Αυτοδιοίκηση.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσιαμούλος επανέλαβε τη θέση της παράταξής του σχετικά με τον τρόπο με τον οποίον χρησιμοποιούν οι παρατάξεις και οι επικεφαλής τους τα κοινωνικά δίκτυα, με αποτέλεσμα να μην γίνεται άσκηση πολιτικής και να αλλοιώνεται η φύση των πραγμάτων. 

Τα κοινωνικά δίκτυα υποβαθμίζουν τον δημόσιο διάλογο. Εμείς ως παράταξη ουσίας και ευθύνης χρησιμοποιούμε τα θεσμικά μας μέσα.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον απολογισμό του κ. Σωτήρη Παπαδημητρίου, υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τρίπολης, επαναλαμβάνοντας ότι, από τη στιγμή που και ο ίδιος ο κ. Παπαδημητρίου απαρίθμησε έξι προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πολίτης στην καθημερινότητά του, προς τι ο θετικός απολογισμός.

Ακολούθως, ο κ. Τσιαμούλος ανέδειξε για άλλη μία φορά το πρόβλημα του Νηπιαγωγείου των Ριζών: «Ως συνήθως, από ένα μικρό σχολείο, όπου υπάρχουν λίγοι γονείς, λίγες αντιδράσεις, όταν έχουμε ανάγκη από έναν εκπαιδευτικό, τον τραβάμε από εκεί και ενώ οι γονείς έχουν σχεδιάσει την καθημερινότητά τους, βρίσκονται ξεκρέμαστοι».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ποσόν των 369.000 ευρώ, που έχουν πιστωθεί για τις αποζημιώσεις των ανθρώπων που έχασαν την οικοσκευή τους στις πλημμύρες του 2016.

Ιδιαιτέρως καυστικός ήταν ο κ. Τσιαμούλος με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τα πρόστιμα τα οποία επιβάλλει στους Δήμους για τις ανεξέλεγκτες χωματερές: 

«Πώς μια Περιφέρεια που δεν έχει κάνει αποκατάσταση όλων των ΧΑΔΑ βάζει πρόστιμο για ΧΑΔΑ ανοιχτό; Τα πρόστιμα τα πληρώνουμε. Η Περιφέρεια αντλεί πόρους από το Ταμείο του κάθε Δήμου, χωρίς να υπάρχει απόφαση ποιος πρέπει να τα πληρώνει τα πρόστιμα».

Ακόμη, για το ζήτημα με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας σχολίασε: «Ο Δήμος Τρίπολης έχει 88 κεραίες, χρειάζονται 1.000 ευρώ για κάθε κεραία για να μετρηθεί η ακτινοβολία της. Πού θα βρει ο Δήμος τόσα χρήματα;».

Η Κανονιστική δεν υπάρχει, αλλά υπάρχει μια ανομία στους κοινόχρηστους χώρους και πρέπει να μπουν κανόνες. Η δημοτική αρχή να μελετήσει τον νέο Νόμο που ψηφίστηκε τον Αύγουστο.

Τέλος, ως προς την ΚΕΔΗΤ και τα κακώς κείμενα της Επιχείρησης, ο κ. Τσιαμούλος είπε: «Παρουσία όλων των υπηρεσιών αλλά και των εργαζομένων ψηφίσαμε όχι στην αλλαγή της διοίκησης, επειδή για άλλη μία φορά ο κ. Παυλής έφερε έναν φίλο του για να διοικήσει την Επιχείρηση, ενώ θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει το καλύτερό του χαρτί».

Πολιτικά θα είναι πολύ θερμός ο χειμώνας που έρχεται και θεωρούμε ότι είναι ισχυρό το ενδεχόμενο να κλείσει η ΚΕΔΗΤ.

Καυστικό ήταν το σχόλιο του κ. Τσιαμούλου σε σχέση με τις ασθένειες που πλήττουν τους προέδρους της ΚΕΔΗΤ:

Φαίνεται ότι η ΚΕΔΗΤ αρρωσταίνει κόσμο.

Δεν παρέλειψε, ασφαλώς, να ευχηθεί περαστικά στην κυρία Μπρακουμάτσου και στον κ. Δημόπουλο.

Γαλανιάδη Εύα

 

Ειδήσεις: 

15 Σχόλια

Βέβαια όλος ο κόσμος τον στηρίζει. Φάνηκε και στη δημοσκόπηση που ήρθε τελευταίος !!

χαχαχαχαχα ρε μαγκες αν κανει για δημαρχος αυτος τοτε τι να πουν αλλοι !!!!!!!!!!!!!!!!! ελα να ειμαστε ολοι εδω το βραδυ των εκλογων,εχει να πεσει κλαμα απο το νικολακη

ΡΕ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΠΟΣΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ.ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΩΝ ΔΕΙΧΝΑΤΕ ΜΕ 2 % ΚΑΙ ΠΗΡΕ 11%.ΠΟΣΟ ΤΟΝ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ?

Κοίτα που εξελίσσεται σε μεγάλη δύναμη ο Τσιαμούλος? Αυτό συμβαίνει όμως γιατί δεν υπάρχει και καμμία άλλη σοβαρή δύναμη. Μήπως πρέπει να αρχίσουν και άλλοι ικανοί της πόλης να σκεφτούν να κατέβουν στις εκλογές με μιά νέα παράταξη..

Οσοι γελάτε με τη φιλοδοξία του ξεχνάτε πως ψηφίζουν αυτοί που έχουν βγάλει πρωθυπουργό τον Αλέκση

@Anonymos 8:57 Το ότι ο Τσαμούλος εξελίσσεται σε μεγάλη (να, με το συμπάθιο) δύναμη, από πού προκύπτει ρε παλικάρι; Από τις δημοσκοπήσεις που τον φέρνουν πάτο, από το "μεγάλο" ρεύμα (πουντιάσαμε) που έχει ή από το ότι τον αβαντάρει γνωστό και μη εξαιρετέο βοθροblog, το οποίο στο παρελθόν έβριζε το Σμυρνιώτη και τώρα βρίζει τον Παυλή γιατί δεν του δίνει "χαρτζιλικάκι"; Για σοβαρέψου λίγο...Για να μην στεναχωρηθείς στο λέω, γιατί στις εκλογές ο "μικρός Νικόλας" θα πάθει μεγάλο χουνέρι...

Εσείς κ.κ. της δημαρχίας γιατί αντλείτε πόρους από της κλήσεις της τροχαίας στους οδηγούς οχημάτων για ψύλλου πήδημα; Εδώ σας θέλω! απαρνηθεί τε και σεις αυτούς τους πόρους, αντέχετε ή θα κλείσουν οι δήμοι χωρίς χρήματα!

ΦΝΑΝΕΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΦΙΔΙΑ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΣΑΚΟΣ.ΤΣΙΑΜΟΥΛΟΣ ΡΕ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ

2.26 οχι ρε συ μονο με ξερο ψωμι,θελει και λιγο λαδακι,καμια ελιτσα,αντε λιγο τυρακι,λιγο ζαμπονακι ,δε θα φαω σημερα δε πειναω !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ακου νικολακης και ξερο ψωμι χαχχαχαχαχαχαχαχα τον πατο του βαρελιου θα δει στις εκλογες αυτος ,και εδω να ειμαστε εκεινο το βραδυ οπως εχω ξαναγραψει,νικολακηηηηηηηηηηηη οχι σταβ βαθυα παιδι μου,τωρα μαθαινεις μπανιο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.