Γέφυρα Μαγούλας: Ας το φωνάξουμε μήπως και... σωθούμε

Γέφυρα Μαγούλας: Ας το φωνάξουμε μήπως και... σωθούμε

Νοέμβριος 19, 2017 - 11:00
20 σχόλια

"Με αφορμή τα γεγονότα στη Μάνδρα Αττικής και τις ελλιπείς εργασίες που έγιναν το Νοέμβριο 2016 μετά την πλημμύρα της 26/6/2016 στη γέφυρα της Μαγούλας, σας επισυνάπτω 3 ενδεικτικές φωτογραφίες, για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται καταστάσεις κινδύνου ανθρώπινων ζωών και περιουσιών", έτσι ξεκινάει η επιστολή που έστειλε αναγνώστης του Arcadia Portal γαι τη γέφυρα της Μαγούλας στην περιοχή της Τεγέας.

Ο αναγνώστης απέστειλε φωτογραφίες και γράφει:

"Με αφορμή τα γεγονότα στη Μάνδρα Αττικής και τις ελλιπείς εργασίες που έγιναν το Νοέμβριο 2016 μετά την πλημμύρα της 26/6/2016 στη γέφυρα της Μαγούλας, σας επισυνάπτω 3 ενδεικτικές φωτογραφίες, για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται καταστάσεις κινδύνου ανθρώπινων ζωών και περιουσιών. Η γέφυρα της Μαγούλας είχε 5 ανοίγματα (μάτια). Πρίν την πλημμύρα είχε δυόμισυ μάτια ανοιχτά. Συνεχίζει και μετά τις εργασίες να έχει δυόμισυ μάτια ΚΑΛΑ ΚΛΕΙΣΤΑ τώρα, αφού κάποιος έδωσε εντολή οι άμμοι από τη κοίτη να μεταφερθούν στην όχθη και να κλείσουν ερμητικά και το άλλο μάτι (ΓΙΑΤΙ?? και ΠΟΙΟΣ??) στην κατεύθυνση πρός Στάδιο.

Επίσημη απάντηση που έχουμε από προϊστάμενο της Περιφέρειας, ΠΡΙΝ τις εργασίες είναι ότι υπάρχει ΣΚΟΠΙΜΟ ΜΠΑΖΩΜΑ για την ΕΥΣΤΑΘΕΙΑ!! της γέφυρας.(Υπόψη περνάνε αυτοκίνητα και βαρέου τύπου πάνω από τη γέφυρα, του επαρχιακού δρόμου Τρίπολης Άστρους). Άρα ΜΠΑΖΩΘΗΚΕ καλύτερα η γέφυρα για να μην κουνιέται!! και σε επόμενη νεροποντή θα έχουμε πάλι τα ίδια αφού ο Γαρεάτης κυρίως αλλά και ο Δολιανίτης είναι ζούγκλα και ενώνονται στη γέφυρα της Μαγούλας."

Ειδήσεις: 

20 Σχόλια

Ενας συνδυασμός κρατικής προχειρότητας περιβαλλοντικού "ταλιμπανισμού" και τοπικών συμφερόντων κοστίζουν ανθρώπινες ζωές και στην εθνική οικονομία εκατομμύρια και δε νοιάζεται κανείς... Ας σταματήσει επιτέλους αυτή η σκυταλοδρομία της αθλιότητος και ας επέμβει ο εισαγγελέας σε κραυγαλέες περιπτώσεις όπως η γέφυρα-ρέματα του χωριού μας.

To χωριο σας καταναλώνει υπερβολικό χρόνο και χρήμα από κρατικους φορείς για το καθαρισμό ρεμμάτων της περιοχής. Καθαρισμό που έχει να κάνει από τη απερισκεψία και τον ωχαδερφισμό των παραρεμμάτιων ιδιοκτητών, που όταν καθαρίζουν τα χωραφια τους....οτι βρισκουν και δε βρισκουν τα πετανε στα ποταμια-ρεμματα..... Μην το παιζεται ανιδεοι όλοι..... το μερίδιο της ευθύνης είναι παντου.... βεβαια τις ευθυνες παντα θελουμε να τις ριχνουμες αλλού... επεκτείνετε τις ιδιοκτησιες προς τα ρεμματα....χτιστε μεσα κανα σπιτακι γιατι δεν ειναι αρκετα μεγαλο το χωραφακι σας...και φταινε μετα αλλοι... ζωα

Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος ?? Έχεις κάτι χειροπιαστό ή μέσα από την ανωνυμία σου γενικολογείς ? Εάν είχες κάτι συγκεκριμένο γιατί δεν το κατέθεσες στον εισαγγελέα ? Σε προκαλούμε να τα αναφέρεις !!!!!!! ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ !!!!!

Το πιθανότερο αγαπητέ είναι ότι γνωρίζετε πολύ καλά για το χρόνο και κυρίως για το υπερβολικό χρήμα που καταναλώνει το χωριό μας (διευκρινήστε ΟΛΟ το χωριό?), για καθαρισμούς. Σας καλούμε όχι ως ζώα που μας χαρακτηρίζετε, αλλά ως πολίτες να συσχετιστείτε μαζί μας και να καταγγείλετε με ονόματα στον εισαγγελέα Τρίπολης, αυτών που γνωρίζετε ότι επεκτείνουν τις ιδιοκτησίες τους, σε ποτάμια ή ρέματα.. Ο τίτλος του άρθρου είναι "Ας το φωνάξουμε μήπως και...σωθούμε", όχι εμείς αλλά ο κάθε συνάνθρωπος μας σε όλες τις περιοχές. Κάντε το!!

Προφανώς ο φίλος 13.37 θίχτηκε και αποκαλεί ζώα ανθρώπους που ενημερώνουν μήπως καθαριστεί μια φραγμένη γέφυρα. Δεν θίχτηκε για την απάντηση του κρατικού φορέα και προισταμένου της περιφέρειας περί ευστάθειας της γέφυρας!!! Τελικά η γέφυρα πέφτει? ..γιατί περνάμε από πάνω κάθε μέρα! Σίγουρα όλοι έχουν ευθύνη αλλά όταν βρίζεις φίλε θα τους βρείς μπροστά σου...

Νομίζω ότι τα ξέρετε όλοι σας.....και κωλυσιεργειτε.....(γνωρίζετε ποιοι έκαναν τους δρόμους ρεύματα, γνωρίζετε ποιοι μπαζωνουν τα διάφορα ρεύματα της περιοχής σας....) Ο χαρακτηρισμός ζώα απευθυνόταν φυσικά, σε όσους λειτουργούν παραβατικά για το κοινο καλό... (με εκουσιες ή ακουσιες πραξεις...). δεν αναφεροταν σε οσους ανησυχούν για τη σταθερότητα και τη καθημερινότητά τους και προσπαθούν να βγάλουν άκρη....αλλοίμονο. Απλό εκεί και πέρα....αν η απάντηση τεχνικού υπαλλήλου ήταν αυτή που αναφέρεται, και δεν παρανοήσατε τι ακριβώς μπορεί να είπε....τι να πώ....!!!

Αφού ξεκαθαρίστηκε αγαπητέ ότι τα ζώα δεν είμαστε εμείς, σας κάνω σαφές με γραπτό λόγο ότι είναι αδύνατον να παρανοήσω τον όρο τεχνικός υπάλληλος που γράφετε και προϊστάμενος Περιφέρειας που αναφέρω. Που σημαίνει, ότι αδυνατώ να παρανοήσω γραπτό κείμενο και όχι κάτι που ειπώθηκε, προϊσταμένου σε επίσημο έγγραφο με σφραγίδα!!. Επίσης με βάση τους κανόνες της επιστήμης και της τέχνης, αδυνατώ να δώσω άλλο ορισμό στην ευστάθεια γέφυρας και να αιτιολογήσω σκόπιμο μπάζωμα, που προκαλεί μείωση της παροχέτευσης των υδάτων με τραγικές συνέπειες εκ του αποτελέσματος σε συνθήκες νεροποντής.

Κανένα μπάζωμα/επίχωμα δε μπορεί να φέρει στο έδαφος , με ασφάλεια τα φορτία που αναπτύσσονται σε γέφυρα κλάσεως 30/30 όπως αυτή της Μαγούλας. Για το λόγο αυτό λέω ότι δε μπορεί να το έγραψε αυτό τεχνικός υπάλληλος...δλδ μηχανικός.... Μήπως ο χριστιανός εννοούσε κάτι άλλο λέω...

Καταρχήν από τον χαρακτηρισμό ‘’ζώα’’ που αποκαλείς όσους ενδιαφέρονται για κάτι το σωστό, φαίνεται το μορφωτικό σου επίπεδο. Σου επιστρέφω τα χαρακτηρισμό πιστεύοντας ότι, εφόσον γνωρίζεις για σπατάλη δημοσίου χρήματος στο χωριό μας, είσαι και εσύ πιθανόν ένα από αυτά τα τετράποδα, που μπορεί να έχεις βάλει την υπογραφή σου σε αυτή τη σπατάλη. Οι υπεύθυνοι εμπλεκόμενοι που είναι, έχουν επισκεφθεί περιοχές με τέτοια προβλήματα, πέραν της επίσκεψής τους στα γραφεία τους ή τα κομματικά τους να πάρουν γραμμή; Δυστυχώς έχει γεμίσει το Δημόσιο με άχρηστους υπαλλήλους, διορισμένους και εκλεγμένους.

Φτάσαμε λοιπόν αγαπητέ να μιλήσουμε επιστημονικά για τη γέφυρα Μαγούλας κλάσεως 30/30, και αυτό καταδεικνύει ότι ή έχετε ή δεν έχετε πλήρη γνώση του τι ακριβώς συμβαίνει σε πολλά επίπεδα. Ενώ σας είμαι ξεκάθαρος, επιμένετε στον όρο τεχνικός υπάλληλος που κατά σύμπτωση ξέρετε ότι είναι μηχανικός και χριστιανός που δεν το έγραψε αλλά το υπέγραψε! και κάτι άλλο εννοούσε… Επειδή όμως κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές και καταστράφηκαν περιουσίες, 1. Αφήστε τον να εξηγήσει ΜΟΝΟΣ το ΤΙ και το ΠΟΙΟΣ.. 2. Εφόσον εσείς γνωρίζετε όμως, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε αύριο το πρωί και σταματάω το διάλογο μαζί σας.

Αγαπητέ, αν απευθυνθήκατε για ευστάθεια γέφυρας....σε μή μηχανικο (τεχνικο υπαλληλο) τοτε μαλλον απευθυνθηκατε σε λαθος υπηρεσια. Η κλάση 30/30 είναι η κλάση όλων των γεφυρών του επαρχιακού δικτύου της Ελλάδας...δεν είναι επιστήμη...ευρέως διαδεδομένη γνώση.... Αν έχετε στα χέρια σας επίσημα χαρτιά με σφραγίδες όπως λέτε, τότε τι σας κρατάει από το να κάνετε ότι Συστήνετε σε άλλους???? Εγώ δεν άνοιξα διάλογο, τοποθέτησα τη φωνή κ τη σκέψη μου σε σχέση με αυτά που ξέρω...για να εκφράσω τους προβληματισμούς μου για το θέμα.... Καλή συνέχεια σε όλους...

Και για να ενημερώσω λίγο.....στη μάντρα τις προάλλες έπεσαν σε τρεις ώρες 80χιλ νερό....σε σας πέρυσι το καλοκαίρι είχε πέσει 178χιλιοστα σε δύο ώρες......πολλά επίπεδα παραπάνω.... Και αν ο δολιανιτης και ο γαρεατης δεν ήταν γεμάτοι κλαδιά και σακούλες λιπασμάτων σε συνδυασμό με τη μετατροπή του ρεματος σε δρόμο στην έξοδο των γιοκαρεικων δεν θα είχε ανέβει πάνω από το δρόμο το νερό. Σε κάθε περίπτωση θέλει στρατηγικό σχεδιασμό και οργάνωση, με παράλληλη ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου.

Η φωνή και η σκέψη σας από την αρχή δείχνει ότι προβληματίζεστε - ταυτίζεστε για ευθύνες «εκεί» που αναλογούν και τις βοηθάτε με λάθος ύψος βροχόπτωσης. Τώρα γιατί η ΕΜΥ δίνει άλλο…? Φυσικά και είχαν οι κοίτες των ποταμιών σακούλες λιπασμάτων και κλαδιά, όπως και αυτοφυή δέντρα 15ετίας, και τα ρέματα ήταν δρόμοι. Ο κρατικός μηχανισμός που έχει τον έλεγχο τους, είχε ενημερωθεί από την δική μας ευαισθητοποίηση 1 χρόνο πριν την πλημμύρα. Δεν είδε ούτε το ρέμα των Γιοκαρείκων? Πάνω στο δρόμο είναι. Μην «μπερδεύετε» τις υπηρεσίες, στη σωστή είναι ο μηχανικός!!! Εσείς είστε στην άλλη.

Αγαπητέ φίλε, απ ότι φαίνεται γνωρίζετε πολλά και με πολλές λεπτομέρειες !! Αλλά κάτι σας κρατάει και δεν θέλετε να μιλήσετε περισσότερο. Καλύπρετε κάποιους ή μήπως τον εαυτό σας . Αυτό καταλαβαίνω εγώ από τον διάλογο που έχετε αναπτύξει. Αλλά γιατί τόση εμπάθεια προς τη Μαγούλα ??

Όποιος προσέξει τι γράφει ο αυτός που αποκαλεί ¨ζώα¨, αυτούς που παρουσιάζουν μια φραγμένη γέφυρα του χωριού τους, καταλαβαίνει ότι έχει μεγάλη καούρα με το τεχνικό υπάλληλο. Μια τον αναφέρει μηχανικό και την άλλη μη μηχανικό χαχα. Αντί να πεί μήπως οι άνθρωποι δίκαια φωνάζουν μιλάει για σακούλες λιπασμάτων. Μας λέει ότι το ποτάμι βούλωσε από τη σακούλα. Σήμερα πέρασα από περιέργεια από το γεφύρι της Μαγούλας. Γελάνε και τα κολωνάκια της γέφυρας με αυτά που συμβαίνουν από κάτω. ΕΛΕΟΣ.

Δεν βλέπω κάποιον αρμόδιο να παίρνει θέση για την φραγμένη γέφυρα ή τις πλημμύρες του 2016 ! Σε παρόμοιο θέμα για τα φραγμένα ρέματα του Νεοχωρίου, ο Πρόεδρος του χωριού με επιχειρήματα και φωτογραφίες υπερασπίστηκε τα έργα που έκανε !! Εδώ σιωπή !!

Έλα τώρα που θα μας πείς ότι πνίγηκε η Μαγούλα από το ρέμα των Γιοκαρείκων. Τα Γιοκαρέικα πλημύρισαν απ αυτό, που ήσουν εκείνο το βράδυ;; Έσπασε ο Δολιανίτης από τα τεράστια δέντρα που είχε μέσα και τα αμάξια φεύγανε αριστερά του δρόμου προς Ρίζες στο γύφτικο. Στο γιοφύρι της Μαγούλας το νερό περνούσε από πάνω αφού δεν χωρούσε. Φέτος τον Ιούνιο έτρεχε πάλι η αστυνομία να κλείσει το γεφύρι στη βροχή από τα Βούρβουρα. Ψέματα; Βουλωμένες καταβόθρες στου Κύρα-Ρίζες30 χρόνια ακαθάριστα όλα. Κινδύνευσε κόσμος εκεί. Η ρούγα όμως στο Δολιανίτη την καθάρισαν για να περνά ο άλλος (ξέρει αυτός). ΝΤΡΟΠΗ.

Το ξεχάσαμε και αυτό , όπως θα ξεχαστεί και η πλημμύρα στην Μάνδρα !! Αλλοίμονο σ αυτούς που χάθηκαν και στις οικογένειές τους !! Πολύ κρίμα !!

Το ξεχάσαμε και αυτό , όπως θα ξεχαστεί και η πλημμύρα στην Μάνδρα !! Αλλοίμονο σ αυτούς που χάθηκαν και στις οικογένειές τους !! Πολύ κρίμα !!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.