Κάθετα αντίθετος με την πώληση μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη ο Γ. Παπαηλιού

Κάθετα αντίθετος με την πώληση μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη ο Γ. Παπαηλιού

Νοέμβριος 16, 2017 - 11:39
12 σχόλια

Κάθετα αντίθετος δηλώνει ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Παπαηλιού με την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ και θα συνεχίσει, όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου, να εργα΄ζεται προς την κατεύθυνση αποτροπής του ενδεχομένου πώλησης:

O βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού στις 15.11.2017 συναντήθηκε με εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης και του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας για το θέμα του ενδεχομένου πώλησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης. Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων εξέφρασαν την αγωνία, την ανησυχία και βέβαια την αντίθεσή τους σε αυτό το ενδεχόμενο.

Ο Γιώργος Η. Παπαηλιού αναφέρθηκε στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για άμεση πρόσβαση  ιδιωτών στο «λιγνίτη», που υποχρεώνει την κυβέρνηση, να λάβει επώδυνες αποφάσεις, οι οποίες  εκ των πραγμάτων δεν είναι συμβατές με την πολιτική της. Υπενθύμισε το γεγονός, ότι, μετά από διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ΑΔΜΗΕ παραμένει υπό δημόσιο έλεγχο καθώς και την πρόθεση-απόφαση της κυβέρνησης να παραμείνουν εκτός διαπραγμάτευσης οι υδροηλεκτρικές μονάδες.

Εξέφρασε την «κάθετη» αντίθεσή του στο ενδεχόμενο πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης για λόγους οικονομικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς. Υπογράμμισε την ανάγκη να σχεδιασθεί το μέλλον της περιοχής, λαμβάνοντας υπόψη τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της και αξιώνοντας από την πολιτεία την παροχή πρακτικών «δυνατοτήτων», ώστε αυτά να αξιοποιηθούν.

Τέλος, δήλωσε  διατεθειμένος να συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αποτροπής του ενδεχόμενου πώλησης.

Αντιτίθεμαι «κάθετα»  στο ενδεχόμενο πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης για λόγους οικονομικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς

Προκειμένου η περιοχή να έχει μέλλον, πρέπει να ληφθούν  υπόψη τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της και να  ζητηθεί από την πολιτεία η παροχή πρακτικών «δυνατοτήτων», ώστε αυτά να αξιοποιηθούν.

Θα συνεχίσω να αναλαμβάνω πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αποτροπής του ενδεχόμενου πώλησης


12 Σχόλια

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΒΟΛΕΥΤΑ Ποιος φώΝαζε ότι θα σκίσει το Μνημόνιο; Ποιος θα καταργούσε όλα τα μνημονιακά «με έναν νόμο και ένα άρθρο»; Ποιος θα πήγαινε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ; Ποιος θα επανέφερε τη 13η σύνταξη; Ποιος θα βαρούσε τα νταούλια να χορεύουν οι αγορές; Ποιος κατάργη- σε την τρόικα; Ποιος είχε μια πρόταση που η Μέρκελ δεν θα μπορούσε να αρνηθεί; Ποιος διαβεβαίωνε ότι θα παρακαλούν να μας δανείσουν; Ποιος φώναζε «go back κυρία Μέρκελ»; Ποιος έλεγε «μη μας βρει το κακό» για τον Τραμπ πριν του δώσει 2,4 δισ. για μια φωτογραφία; Ποιος έδιωχνε το ΔΝΤ πριν γλείψε

Το πόσο κάθετα αντίθετος είναι, θα το δούμε στην ψηφοφορία στη βουλή. Δε ντρεπονται λιγάκι, κοροϊδεύουν τον κόσμο και όταν έρχεται η κρίσιμη ώρα γίνονται ξανά οι κύριοι "ναι σε όλα"...

Ας ενημερώσουν "οι τοπικοί κομισάριοι" τον κύριο βουλευτή, όταν η πώληση μονάδων της ΔΕΗ είναι στο τρίτο μνημόνιο που το ψήφισαν οι σύντροφοι του το καλοκαιρι του 2015..τότε ντε, που η ιδεοληπτικη νέο κομμουνιστική παρέα που μας κυβερνά έκανε "στροφή στο ρεαλισμο" όπως έλεγαν για να μη χάσουν τα καλά της εξουσίας ...το ποτήρι της ξεφτίλας θα το πιουν μέχρι τέλους..και στάλα στάλα..και μη ξεχάσω: εξάντληση της τετραετίας!!

Μάθετε να βάζετε κανονικά το όνομά σας ρε κοτούλες της ΝΔ. Η Πώληση της ΔΕΗ ήταν έργο του Αντώνη Σαμαρά και του Υπουργού Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου. Επίσης το έργο το είχε ξεκινήσει ο απέθαντος Κων/νος Μητσοτάκης και το μεταβίβασε στον αγαπημένο του γιο τον Κούλη ή Κυριάκο ή Αυγουλομάτη

@20:30 - Έχεις δίκιο. Με πρωθυπουργό τον ...Κυριάκο Μητσοτάκη δίνονται οι μονάδες της ΔΕΗ στους ιδιώτες. Για μισό λεπτό. Πρωθυπουργός είναι ο Τσίπρας;;; Και πως ο ατρόμητος αυτός αριστερός δεν κατάργησε με ένα νόμο και ένα άρθρο το όποιο ξεπούλημα της κακής δεξιάς; Αλλά τι ρωτάω. Έχεις IQ που σε οδηγεί να ειρωνεύεσαι άλλους σχολιαστές ότι δεν βάζουν το όνομα τους, ενώ σχολιάζεις ...ανώνυμα! Λογικό είναι να νομίζεις ότι επί κυβέρνησης "Λέσβου-Μυτιλήνη" τις αποφάσεις τις παίρνει η ...Ν.Δ. Σας ξεπουλάει ο Αλέξης συντρόφια, αρκεί να βγάλει μερικούς μήνες ακόμα στην καρέκλα.

Η ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΕ ΒΟΛΕΥΤΑ Ποιος πανηγύριζε για εκείνον τον γελοίο διαγωνισμό των τηλεοπτι- κών αδειών που θα έτρεφε 10.000 παιδάκια; Ποιος έχει ανακοινώσει δέκα, είκοσι, τριάντα φορές την ανάκαμψη και την ανάπτυξη ακόμη περιμένουμε; Ποιος δεσμεύτηκε να διώξει τους Κινέζους από τον Πειραιά και τους Γερμανούς από τα περιφερειακά αεροδρόμια; Ποιος έλεγε ότι θα κλείσει την αξιολόγηση χωρίς πρόσθετα μέτρα κι ότι αποκλείεται να νομοθετήσει προληπτικά; Ποιος ανακοινώνει κάθε τρεις και λίγο μείωση της εγκληματικότητας;

χαχαχα..Τι ζούμε ρε φίλε..Πόνο που δίνει στα αριστερά κομματόσκυλα ο Μητσοτάκης ακόμα και από τον τάφο..Να κρύβουν οι kolotoubistas ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ την ξεφτίλα τους στο 1990...μόνοι σας συμφωνήσατε, αποδεχτήκατε, υπογράψατε το τρίτο μνημόνιο..και θα το εφαρμόσετε μέχρι τέλους...

Καλά είδαμε και τη ΣΔΙΤ της Τέρνα πόσο κατήργησε ο Τσίπρας και πόσο την πολέμησε ο κύριος Παπαηλιού. Που αυτό ούτε είχε υπογραφεί, ούτε ήταν δέσμευση. Οι άνθρωποι είναι ψεύτες και ο Παπαηλιού δε διαφέρει.

● Αυτοβοήθεια, αυτοευθύνη, αυτοδιοίκηση ● Απαράβατος κανόνας που απορρέει από αυτή τη λογική είναι ότι κράτος και κόμματα δεν έχουν καμία δυνατότητα παρέμβασης. ● «σκοπός των ελεγκτών είναι η διασφάλιση της τήρησης του νομικού πλαισίου. ● Κατά αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα των φορέων έτσι ώστε να εξακολουθούν να υπάρχουν και για τις επόμενες γενιές.................... Τα παραπάνω στοιχεία τα έχετε δει να υπάρχουν σε πολλούς φορείς - οργανισμούς στην πατρίδα μας ;

Η ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΕ ΒΟΛΕΥΤΑ: Ποιος περιφέρει την κυβερνητική φανφάρα «από χωρίου εις χωρίον» να παιανίζει πάλι το τέλος του Μνημονίου; Ποιος διακινεί κατασκευασμένες αθλιότητες κατά των πολιτικών αντιπάλων του και των οικογενειών τους; Κι όταν ο Πρόεδρος της Βουλής προτρέπει «να μη γίνονται οι πολιτικές δυνάμεις έμποροι ψευδών ειδήσεων» ποιον ακριβώς εννοεί; Πάντως όχι κάποιον της αντιπολίτευσης! Διότι τελικά υποψιάζομαι πως μάλλον περισσεύει το θράσος παρά πρυτανεύει η ηθική.

ΝΗΠΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΒΟΛΕΥΤΑ: Αν ο Ηθικος κώδικας του Προέδρου προσβάλλεται (όπως λέει) από τη «διαχρονική ανηθικότητα» των φορολογικών παραδείσων, τότε τι θα έπρεπε να πάθει ο ίδιος κώδικας από τους έντεκα ανθρώπους που καθάρισε άνανδρα ο Κουφοντίνας, από τις ληστείες τραπεζών με Καλάσνικοφ, από όσους υπερασπίζονται έναν στυγνό κι αμετανόητο δολοφόνο, από τη διάχυτη βία, από τις μολότοφ και τις καταστροφές στο Πολυτεχνείο ή ακόμη κι από τον Ρουβίκωνα; δεΝ θα τοΝ ρώτΗςώ, ομώς. Διότι πολύ φοβούμαι ότι θα απαντήσει πάλι «ουδέν σχόλιο!». Το πΗραμε το μάθημά μας!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.