Και η Μαρέβα Μητσοτάκη στα Paradise Papers

Και η Μαρέβα Μητσοτάκη στα Paradise Papers

Νοέμβριος 08, 2017 - 11:09
141 σχόλια

Η απάντηση της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στα αρχεία της Appleby και των Paradise Papers βρίσκεται η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», εμφανίζεται ως μέτοχος κατά 50% offshore εταιρείας, με έδρα τα νησιά Κέιμαν στην Καραϊβική.

Η συγκεκριμένη offshore ήταν διαχειρίστρια ενός επενδυτικού fund με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο του 2010 στις Νήσους Κέιμαν η δικηγορική εταιρεία Appleby φροντίζει για την ίδρυση της Eternia Capital Management, η οποία καταγράφεται εντέλει στα μητρώα των Κέιμαν στις 30 Μαρτίου 2010. Μέτοχοι της Eternia Capital Management ήταν η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και ένας παλιός συνεργάτης της από την εποχή που εργάζονταν στην Deutsche Bank. 

Η σύνδεση της Μαρέβα Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη με εταιρεία υπό την επωνυμία «Eternia Capital» δεν είναι φυσικά κάτι νέο. Η ίδια στο δημόσια προσβάσιμο βιογραφικό της αναφέρει ότι το 2010 ίδρυσε την Eternia Capital, μια asset management εταιρεία που εξειδικεύεται στα hedge funds. 

Η ίδια μιλώντας στο «Έθνος» επισήμανε: «Ουδέποτε έκρυψα την απολύτως νόμιμη επαγγελματική δραστηριότητα μου στον χρηματοοικονομικό τομέα, αυτό άλλωστε αναφέρεται στο δημόσια αναρτημένο βιογραφικό μου, το οποίο είναι προσβάσιμο στον καθένα. Με τα διαδικαστικά της εταιρείας ησχολούμην ελάχιστα, καθώς ούτε δικαίωμα υπογραφής είχα, ούτε συμμετείχα στο διοικητικό συμβούλιο», είπε.

Δημοσιεύματα συνέδεσαν την κυρία Γκραμπόφσκι με μια άλλη Eternia Capital, την Eternia Capital Advisors, με έδρα την Ελβετία. Η τελευταία ήταν μια συμβουλευτική εταιρεία που ίδρυσε το 2010 ο Κωνσταντίνος Κυρκίνης, γνωστός κυρίως από τη συμμετοχή του στο e-food. Ο Κωνσταντίνος Κυρκίνης εμφανίζεται σε αρχεία της Appleby ως πρόσωπο επικοινωνίας για την Eternia Capital Management. Επίσης φέρεται να είναι σε επαφή με τη δικηγορική, ρυθμίζοντας υποθέσεις της υπεράκτιας εταιρείας των Κέιμαν, ο κύριος Κυρκίνης παραδέχθηκε πως στο «πλαίσιο συνεργασίας μου με τους συνιδιοκτήτες της παραπάνω εταιρείας στα Κέιμαν, περί τον Μάιο του 2012, μου ζητήθηκε από τους ίδιους να επικοινωνήσω με τη δικηγορική εταιρεία που την είχε φτιάξει και να ζητήσω την λύση της, όπως και έπραξα»

Τα νησιά Κέιμαν επιλέγονται από πολλές εταιρείες, διότι εκτός από τη μυστικότητα και τη μηδενική φορολόγηση υπάρχει μια εξαίρεση στον νόμο που διέπει την αγορά των χρεογράφων ( SIBL - Securities Investment Business Law). Μπορεί δηλαδή να λάβουν την άδεια να διαχειρίζονται επενδύσεις, αρκεί να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις και να πληρώνουν ένα ετήσιο τέλος το οποίο το 2010 ήταν 4.269 δολάρια (σήμερα το ποσό είναι 6.100 δολάρια). Ο νόμος σε αυτού του είδους της εταιρείες, που έχουν λάβει εξαίρεση, προβλέπει την τοποθέτηση του ειδικού στελέχους, το οποίο θα είναι υπεύθυνο για την υποβολή εκθέσεων και αναφορών ύποπτων συναλλαγών για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Η εταιρεία της κυρίας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη ήταν μία από τις περισσότερες από 2.000 οντότητες που έκαναν χρήση της εξαίρεσης από το SIBL. 

Η Eternia Capital Management διαγράφηκε από τα εταιρικά μητρώα των Κέιμαν στις 30 Ιανουαρίου 2015, με απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Σε αρχεία της Appleby η εταιρεία το 2013 φαίνεται ότι χαρακτηρίζονταν «active entity», δηλαδή ενεργή, με μια σημείωση από δίπλα «non payment of fees», ότι δεν έχουν πληρωθεί τα τέλη. Και για αυτό η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη δήλωσε άγνοια αφού από τον Ιούνιο του 2012 είχε δοθεί εντολή σε συνεργάτη της που επικοινωνούσε με την δικηγορική εταιρεία να προχωρήσει στην άμεση λύση της, γράφει το «Έθνος». 

Από την δικηγορική εταιρεία Appleby δηλώθηκε πως ένας δικηγόρος με μικρό όνομα Σταύρος είχε επικοινωνήσει μαζί τους για ζητήματα της εταιρείας. Το «Έθνος» επικοινώνησε με τον Σταύρο Παπασταύρου ρωτώντας τον εάν γνωρίζει την Eternia Capital Management με έδρα τα Νησιά Κέιμαν και εάν είχε κάποια επαγγελματική σχέση με τους μετόχους της εν λόγω εταιρείας. Ο ίδιος απάντησε πως: «πρόκειται για εταιρεία πελάτη μου» και πως είχε επαγγελματική σχέση ως δικηγόρος με το fund Voyager 360 Ltd.

Ο κ. Παπασταύρου συμπλήρωσε ότι: «Επειδή στο παρελθόν, ανυπόστατα μου είχε χρεωθεί η ιδιοκτησία εταιρειών πελατών μου με τις οποίες δεν είχα ουδεμία μετοχική σύνθεση, διευκρινίζω ότι δεν έχω οποιαδήποτε ιδιοκτησιακή σχέση με τις παραπάνω εταιρείες».

Ο Σταύρος Παπασταύρου ήταν μέλος του ΔΣ μιας ανεξάρτητης συμβουλευτικής εταιρείας της MG Capital SA, μιας ανεξάρτητης συμβουλευτικής εταιρείας που είχε συστήσει η κυρία Γκραμπόφσκι το 2007. Ο κύριος Παπασταύρου έμεινε στο Δ.Σ της MG έως τον Αύγουστο του 2002. Στη θέση του σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τοποθετήθηκε ο Κωνσταντίνος Κυρκίνης. Το όνομα του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου είχε βρεθεί στη λίστα Λαγκάρντ. Επίσης είχε εντοπιστεί και στα Panama Papers.

(ΠΗΓΗ: topontiki.gr)


141 Σχόλια

15:35 για να μην το έχουν μαζέψει άλλοι Νεοδημοκράτες φαίνεται πως οι απόψεις του Άδωνη στο κόμμα καλά κρατούν. Που έχουν καταντήσει όμως ε; Να υποστηρίζουν προκαταβολικά την ενδεχομένη φοροδιαφυγή του αρχηγού τους και να πιστεύουν πως οι Πολίτες είναι ηλίθιοι και θα τον ψηφήσουν! Αν υπάρχει πουθενά βίντεο με τον Μητσοτάκης να λέει πως θα πατάξει την φοροδιαφυγή θα είναι τρομερό για ιατρική μελέτη της σχιζοφρενικής συμπεριφοράς των πολιτικών & των ψηφοφόρων τους!

Aλέκση στον δυSTOIXO δώσε κάτι παραπάνω κοινωνικό μέρισμα γιατί στην ευπαθή ομάδα μαζί με τον laboraκο τραβάνε πολύ ...κουπί

Άντε βρε ... και ένα δωράκι σύντροφοι Αδώνιδες για τις άγιες Offshore μέρες που έρχονται! https://info-war.gr/i-pliopsifia-ton-neon-stis-ipa-protima-to-sosialismo-i-ton-kommounismo-apo-ton-kapitalismo/

@STOIXOS - Μια offshore υπάρχει και αυτή δεν είναι ούτε της οικογένειας, ούτε προσωπικής της Μαρέβας. Αφορά αμοιβαίο κεφάλαιο που διαχειριζόταν η Μαρέβα. Δεν έχει ισχυριστεί ούτε ο Βάξ και βάνης το αντίθετο. Είτε κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις λοιπόν, είτε πραγματικά δεν μπορείς να καταλάβεις. Και στις δύο περιπτώσεις έχεις την συμπάθειά μου. Μην το παλεύεις άλλο με τον καπιταλισμό, δεν το έχεις. Μείνε στον Μάρξ, εκεί έχεις μέλλον για κάψιμο.

@Τελίτσας - Μην μου συγχύζεσαι, θα πάθεις τίποτα, ελεύθερος επαγγελματίας άνθρωπος. Πως θα ζήσεις την οικογένειά σου μετά;

χαχαχαχαχαχα καλο και αυτο που ειπες παυλακη λουκουμα...............να συγχυστω μαζι σου......ελεος ρε που θα επρεπε να παιρνω και στα σοβαρα το καθε γιδι σαν και σενα ,μπας και νομιζεις οτι με νοιαζεις τι γραφεις και τι λες? εγω προσωπικα πλακα σπαω μαζι σου .........και λογικα το εχεις καταλαβει,αλλα τετοιο γιδι που εισαι ,μπορει και να μην ,χαχαχαχαχαχαχα γεια σου ρε παυλακη λακαμα

Το ποιος κάνει πως δεν καταλαβαίνει, αυτό άστο να το κρίνουν άλλοι που έχουν αξιοπρέπεια και σέβονται τη νοημοσύνη των Πολιτών. Διάβασε μερικά ερώτημα περί αρχηγικών offshore. http://www.documentonews.gr/article/to-erwthmatologio-toy-paradeisoy-ths-marebas Αλήθεια τα δημοσιεύματα για τις offshore της οικογένειας Μητσοτάκη γιατί ο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας τα χαρακτήρισε «άθλια και συκοφαντικά»; Ποιος είναι τελικά ο άθλιος και συκοφάντης; Αυτός που παραθέτει αληθινά γεγονότα ή αυτός που τα κρύβει;

@STOIXOS - Παπαγαλάκι του βάξ και βάνη κατάντησες; Το διάβασες το άρθρο; Ακόμα και στο συγκεκριμένο βαξ και βανέικο άρθρο δεν μιλάει πουθενά για αρχηγική, ούτε οικογενειακή offshore. Αυτά είναι δικά σου που έχεις γίνει πιο βάξ κα βάνης από τον αυθεντικό. Η απάντηση της Μαρέβας στα ...καρτούν "Το αμοιβαίο κεφάλαιο είχε ως θεματοφύλακα την παγκοσμίου φήμης και κύρους τραπεζική εταιρεία «Goldman Sachs Execution & Clearing LP» και ως συνεργαζόμενη τράπεζα την επίσης παγκοσμίου φήμης και κύρους επενδυτική τράπεζα «JP Morgan London»."

"Επιπλέον, όλη η δραστηριότητα του αμοιβαίου κεφαλαίου ελεγχόταν από Ορκωτούς Ελεγκτές. Η δομή του αμοιβαίου κεφαλαίου, ήταν απόλυτα νόμιμη και επελέγη με βάση την συνήθη πρακτική που ακολουθείτο εκείνη την περίοδο και, αν δεν κάνω λάθος, συνεχίζει να ακολουθείται. Όλες οι πληρωμές γίνονταν απευθείας και από τον θεματοφύλακα του αμοιβαίου κεφαλαίου και όχι από τον investment manager, ο οποίος δεν κατείχε τραπεζικό λογαριασμό σε μη συνεργάσιμο φορολογικό κράτος. "

Το συριζαίϊκο συνάφι ρίχνει λάσπη στην Μαρέβα μπας και περισώσει ότι μπορεί γιατί βλέπει ότι στο τέλος θα τους περάσει και η Φώφη. Κάνουν φιλότιμες προσπάθειες με διορισμούς και βολέματα αλλά η οργή του κόσμου για την φορολογική λαίλαπα είναι τεράστια. Έχει βογκήξει όλη η κοινωνία από τους φόρους που μας έβαλαν οι ψεύτες και από την ανικανότητά τους να προωθήσουν ακόμα και έτοιμες ιδιωτικές επενδύσεις που θα φέρουν δουλειές ώστε να ανασάνει η κοινωνία. Απέναντι σε όλα αυτά πετάνε για αντιπερισπασμό λάσπη για ένα ...αμοιβαίο κεφάλαιο που διαχειριζόταν η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. Αυτοί είναι

STOIXOS και υπόποιποι αξιοθρήνητοι.. Αν είχατε τα φράγκα, θα είχατε και σεις Offshore.. Τώρα αρουλιέστε μόνο και μόνο γιατί δεν τάχετε.. Τυπική Βαλκανική κακοήθης συμπεριφορά ..

Observer μη κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια Μπορεί να σου φανεί απίστευτο αλλά υπάρχουν άνθρωποι που συνειδητά δεν θα γίνουν ποτέ τους γουρουνομούρηδες.

Ο Παύλος πέραν του ότι αδυνατεί να απαντήσει σε τόσα ερωτήματα, τώρα αδυνατεί να αντιληφθεί πως άλλο πράγμα είναι το βιογραφικό ενός ανθρώπου & άλλο το πόθεν έσχες του. Θα κάνεις την έκπληξη να μας πεις γιατί κατά τη γνώμη σου η δημοσιοποίηση μια νόμιμης; (χλωμό για να κάνει έτσι ο Μητσοτάκης) offshore είναι άθλια & συκοφαντική; Α & για την ιστορία η Μαρέβα Μητσοτάκη εμφανίζεται στα στοιχεία των Paradise Papers ως μέτοχος 50% σε offshore εταιρεία με έδρα τα νησιά Κέιμαν. Πρόκειται για την Eternia Capital Management. Όπως δείχνουν τα πράγματα έχουν να δουν πολλά τα ματάκια μας.

@STOIXOS - Εδώ ψήφισες τον Σύριζα, δεν θα δουν πολλά τα μάτια σου; Ο βαξ και βάνης δεν δημοσιοποίησε απλά την offshore. Άφησε υπόνοιες για παράνομη δραστηριότητα. Ούτε αυτό καταλαβαίνεις; Δεν καταλαβαίνεις ούτε την συκοφαντία; Για ΜΙΑ offshore μιλάμε. Για αυτή που αφορά την εταιρεία της Μαρέβα (με ποσοστό 50%) που διαχειριζόταν αμοιβαίο κεφάλαιο. Απάντησε η Μαρέβα. Μας έχουν σκίσει στους φόρους και θολώνουν τα νερά με λάσπη όπου βρουν, βλέπε Μαρέβα. Και εσύ αντί να μιλάς για τους φόρους και την ανικανότητά τους, αναπαράγεις την λάσπη. Όλα καλά με την διακυβέρνηση της χώρας;

@00.31 ότι και να κάνει η οικογένεια είναι Νόμιμο και σωστό, ότι κάνουν οι υπόλοιποι Έλληνες είναι κακό; δεν μας τα λες καλά! Εκτός αν η οικογένεια δεν ανήκει στην φορολογική βάση που αποτελούν ου Έλληνες.

7.46 οτι και να κανει η οικογενεια ειναι σωστο,ετσι το βλεπει ο παυλακης ο λουκουμας ο 00.30, αν δεν εχεις διαβασει σε αλλο σχολιο,ο παυλακης ο λουκουμας λοιπον δουλευει-ανηκει στη νδ ,ετσι εχει γραψει καποιος σε σχολιο και δεν εχει διαψευσει ο ιδιος ,οποτε τι περιμενεις? οτι κανουν εκει στη νδ ειναι ευαγγελιο για αυτο το βλημα,αν το κανει ο απλος κοσμακης στην πυρα !!!

Ο Παύλος όταν δεν έχει επιχειρήματα αρχίζει τη λάσπη. Θα επαναλάβω προς κάθε λασπολάτρη πως ποτέ μέχρι σήμερα δεν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Μνημόνια με δήθεν αριστερό πρόσημο είναι για μένα ύβρης προς την αριστερά & τους ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους για μια ανθρώπινη κοινωνία! Οι Νεοφιλελεύθερες πολιτικές είτε τις ασκεί η Νέα Δημοκρατία, είτε το ΠΑΣΟΚ, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Νεοφιλελεύθερες & καταστροφικές. Τελεία κ& Παύλα............

.....Όσο αναφορά για τη λάσπη προς τον Βαξεβάνη, να σου θυμίσω πως ο δημοσιογράφος έχει αναγνωριστεί & βραβευτεί για τις αποκαλύψεις του & την προσφορά του στην δημοσιογραφία σε παγκόσμιο επίπεδο. Το βαξ και βανη που συχνά πυκνά γράφεις δείχνει την ποιότητα του χαρακτήρα σου, της σκέψη σου, των επιχειρημάτων σου & του κομματικού σου ρόλου εδώ μέσα. Για να καταλαβαινόμαστε..... ποιες αποκαλύψεις Παύλο έχουν κάνει οι “δημοσιογράφοι” Προτοσάλτε, Πρετεντέρης, Τρέμη, Ζαχαρέα, Θέμος, και λοιπά συστημικά τραπεζοπαπαγαλάκια; Το ΔΝΤ να πρόσφερε στο Μεγάλη Βρετάνια καλό φαεί;.....

1ον Πέρα από το γεγονός ότι μπορεί το περιεχόμενο της Offshore να είναι παράνομο (αλλά & νόμιμο), αν θεωρήσουμε πως όλα δήθεν οκ με το να μην κάνει το πόθεν έσχες για την επίμαχη περίοδο ο Μητσοτάκης, τότε κάθε Πολιτικός, Επιχειρηματίας, Δικαστικός, Δημοσιογράφος, Εφοριακός, Δήμαρχος .κ.λ.π. που θα θέλει να κάνει μια παράνομη συναλλαγή, με όχημα μια Offshore, θα επικαλείται διάσταση με την σύζυγο του & δεν θα ελέγχεται. Τσοχατζόπουλος Παπαντωνίου και λοιπά φιντάνια άνετα θα μπορούσαν την είχαν γλιτώσει αν προέβαλαν το ίδιο επιχείρημα και τελικά δεν ελέγχονταν.

2ον μέσω των Offshore εταιρίες, οικονομικές ελίτ & πολυεθνικές φοροδιαφεύγουν συστηματικά με αποτέλεσμα τα κράτη να αναγκάζονται να αυξήσουν τους φόρους σε αυτούς που δεν μπορούν να κρύψουν τα έσοδα τους. Τα starbucks για παράδειγμα για μια δεκαετία στην Αγγλία πλήρωσαν ελάχιστους φόρους σε σχέση με τα έσοδα τους, μέχρι που βγήκαν στους δρόμους οι Βρετανοί & απαίτησαν να σταματήσει αυτή η ξεφτίλα! Αν τα κράτη δεν αυξήσουν τους φόρους, για ένα διάστημα εναλλακτικά μπορούν να δανειστούν από τράπεζες μέχρι φυσικά το κράτος να χρεοκοπήσει. Ένας βασικός λόγος της δικής μας χρεοκοπίας είναι αυτός.

3ον Τώρα αυτό για τη φήμη και το κύρος της Goldman Sachs είναι επιχείρημα; Ποια άλλη τράπεζα έχει πιο άσχημη φήμη και κύρος σε παγκόσμιο επίπεδα; Ούτε η HSBC που από την ίδρυση της κιόλας τον 19ο αιώνα έχει μαζέψει όλα το χρήμα από τα ναρκωτικά, δεν έχει τόσο άσχημη φήμη! Εγώ, που όπως διαρκώς γράφεις δεν ξέρω από καπιταλισμό και οικονομία θα στα λέω όλα αυτά; Με εκείνο το: άθλια και συκοφαντική, τι να ήθελε να πει ο ποιητής;

ΔύSTOIXE πάρε ανάσα και συνεχίζεις, μη σε βρει τίποτα σήμερα και μπεις στον μακάβριο κατάλογο όσων αποχαιρέτησαν 17 Νοέμβρη από το δικό του μετερίζι έκατος

https://info-war.gr/ta-skitsa-ton-paradise-papers/ Ο κόσμος το έχει τούμπανο και εσείς κρυφό καμάρι λεβεντιά μου!

Αγαπητοί πικραμένοι συριζαίοι, δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα και έχω την ελευθερία μου. Και να μου χάριζαν θέση στο δημόσιο δεν θα πήγαινα, το φτύνω. Το θεωρώ νεκροταφείο, οπότε να μου λείπει. Ούτε στη ΝΔ δουλεύω, ούτε πουθενά. Δεξιός είμαι και για αυτό βγάζετε σπυράκια. Γιατί έχετε μάθει μια ζωή να σας λένε ναι. Πρώτη φορά η ΝΔ είναι φιλελεύθερη ΔΕΞΙΑ και έχετε πάθει πανικό. Ο STOIXOS μας λέει ότι ο βαξ και βάνης είναι αναγνωρισμένος σε παγκόσμιο επίπεδο! Μέχρι εκεί έχει φτάσει το κάψιμο του. Βαφτίζει αποκάλυψη την στοχευμένη λάσπη. Ο δημοσιογράφος ελέγχει την εξουσία, όχι την αντιπολίτευση.

Η Μαρέβα δεν παρίστανε ότι ήταν σε διάσταση. Πράγματι ήταν και το ήξερε όλη η πολιτική πιάτσα. Αλλά όταν η δημοσιογραφία είναι στρατευμένη, κιτρινισμό παράγει. Ο αυριανισμός ζει νέες μέρες δόξας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θυμόσαστε τις "αποκαλύψεις" της Αυριανής με την δήθεν φωτογραφία του Μητσοτάκη;;; Η Ελλάδα του κρατισμού, της χρεοκοπίας, της κακομοιριάς πολεμάει με νύχια και με δόντια την φιλελεύθερη δεξιά που θα φέρει πρόοδο και ευημερία στον τόπο. Έχουν μάθει στην τεμπελιά, στην αργομισθία και το ξύσιμο. Μισούν την εργασία, τον πετυχημένο, την πρόοδο. Σκοπός σας είναι τα επιδόματα φτώχειας.

Δυστυχισμένε Παύλο μολις πουληθεί οι ΔΕΗ έχουν να φάνε φάπες η συνδικαληστες της ψωφοΔΕΞΙΑΣ σε Τρίπολη και μεγαλοπολη επειδή αυτη είχαν ανοίξει την κερκόπορτα !!Τωρα συνέχισε να γραφεις τις μπαρούφες σου !!

@Τσιπιανίτης - Ο Τσιπράκος σου με ένα νόμο και ένα άρθρο υπογράφει την ιδιωτικοποίηση της Μεγαλόπολης. Τώρα το κάνει. Μπορεί να το αρνηθεί αν θέλει. Σε ξεπουλάει όμως για να κρατήσει την καρέκλα του. Δυστυχισμένος είσαι εσύ που προφανώς δουλεύεις στην ΔΕΗ και φοβάσαι ότι θα χάσεις τα "κεκτημένα". Εγώ στην ΔΕΗ δεν θα δούλευα και να με παρακάλαγε το μισό κοινοβούλιο. Δεν γουστάρω το δημόσιο γιατί σε κάνει τεμπέλη ακόμα και αν δεν είσαι. Τα παράπονά σου στον Αλέξη λοιπόν και στους άλλους συριζαίους που σε χόρτασαν σανό για να τους ψηφίσεις. Στον "Λέσβο-Μυτιλήνη" απευθύνσου. Αυτός σε πούλησε.

@19:42 - Τα ίδια λέγατε και για τον Σαμαρά και για τον Μητσοτάκη το '89...Στην αρχή θα σου έρθει δύσκολο, μετά θα σου αρέσει.

Παυλουλη θα φάνε και οι σφυριζαιοι σουτια μαζι με τα δεξιοσκυλα !!Δεν ειμαι σφυριζαιος αλλα ούτε και δεξιός !Και ούτε στην ΔΕΗ δουλεύω ,αυτά τα διευκρινίζω γιατι εισαι πολύξερος και οποίος δεν ειναι με την ρουφιανοπαραταξη σου, τον βαφτίζεις αυτομάτως σφυριζαιο !!ΔΕΝ γουστάρω το ξεπούλημα της ΔΕΗ όπως δεν γούσταρα το ξεπούλημα της αγροτικής για 55 εκατομμύρια ,οταν η ακίνητη της περιουσία ηταν πολυ περισσότερη !!Ξυπνα και κοιτά περα απο την μύτη σου ΟΡΝΙΟ

Τι ασχολείσαι με εναν γραφικό ρουφιανοδεξιο ;;;;Σιγουρα δεν εχει παιδιά και Δρν μπαίνει στην διαδικασία να σκεφτεί τι θα γίνει με τις επόμενες γενεές οταν τα ξεπουλάνε ολα !!Οσο για τις μπαρούφες του οτι με τον νεοφιλευθερισμο προόδευσε η Ευρώπη ,ναι αφου τα έδωσαν ολα στις πολυεθνικές και η Amazon εχει έδρα το Λουξεμβούργο και πληρώνει μονο εκει φόρους ,Γερμανία ,Αγγλία που εχει αποθήκες δεν δίνει τίποτα ,και η Uber έδρα στην Ολλανδία και μονο εκει δίνει φόρους στις υπόλοιπες χώρες που εχει δουλειες ουτε αυτοι δίνουν φόρους !!Τι να μας πεις ρε ΠΑΥΛΟ ,Τρέξε να φιλήσεις τα ποδια του ΚΟΥΛΗ !!

Παύλο μου αρκεί που μετά από τόσα ερωτήματα, παρατηρήσεις & σχόλια δεν έχεις απάντηση σε τίποτα! Είσαι τόσο κενός επιχειρημάτων που σπάνια μας δίνετε η δυνατότητα να “απολαύσουμε” τόσο γελοία μαργαριτάρια αν και κάποιες φορές είναι προσβλητικά σε βαθμό "κακουργήματος". Όπως όλοι μας καταλαβαίνουμε όλα αυτά τα απίθανα ή προσβλητικά που γράφεις διαρκώς εδώ μέσα, σε έναν δημόσιο διάλογο με ονοματεπώνυμα δεν θα τολμούσες να τα επαναλάβει, σε αντίθεσή με τα δικά μου σχόλια & παρατηρήσεις που & τεκμηριωμένα είναι & σεβασμό προς την ανθρώπινη νοημοσύνη έχουν. Δεν βιάζομαι, θα προσγειωθούμε όλοι μας!

"Η πολιτική είναι συναρπαστική, επειδή οι άνθρωποι διαφωνούν. Διαφωνούν για το πώς πρέπει να ζουν. Ποιος πρέπει να παίρνει τι. Πώς πρέπει να διανέμονται η εξουσία και οι πόροι. Για το αν η κοινωνία πρέπει να βασίζεται στη συνεργασία ή στη σύγκρουση. Επίσης διαφωνούν για το πώς πρέπει να επιλύονται τέτοιου είδους ζητήματα. Πώς πρέπει να λαμβάνονται οι συλλογικές αποφάσεις. Ποιος δικαιούται να έχει λόγο." Αυτό θα 'πρεπε να είναι η πολιτική. Αφιερωμένο εξαιρετικά στον Παύλο τον παλιόβλακα, στον ψυχωτικό του πληκτρολογίου και τους άλλους της συμμορίας των πέντε (που είναι περισσότεροι).

@Τσιπιανίτης - Η Αγροτική εκτός από περιουσία είχε τόσα πολλά κόκκινα δάνεια, κοινώς χρέη, που υπερκάλυπταν την περιουσία της. Μια χρεοκοπημένη τράπεζα γιατί μέσω αυτής έκαναν ρουσφέτια όλες οι κυβερνήσεις με πρώτο το πασόκ. Όλος ο ντουνιάς ήξερε για τα ρουσφέτια μέσω αγροτικής και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους, μικρούς, μεσαίους και μεγάλους. Η ΔΕΗ επίσης χρεοκόπησε γιατί είχε την χειρότερη αναλογία εργαζομένων σε γραφεία/παραγωγή στην Ευρώπη. Με λίγα λόγια οι περισσότεροι καθόντουσαν και έπαιρναν μισθάρες και παροχές και λίγοι δούλευαν. Λογικό που χρεοκόπησε και αυτή. Ας πρόσεχαν.

@ΧΤ 660 - Και παιδιά έχω και όρεξη για δουλειά και πρόοδο έχω. Ρουφιάνοι είναι για εσένα όλοι όσοι έχουν διάθεση να εργαστούν και τα καταφέρνουν. Συντρόφια για εσένα είναι οι τεμπέληδες, οι αργομισθίες και οι άπλυτοι αναρχοαριστεροί. Οι Ευρωπαϊκές χώρες με όλες αυτές τις εταιρείες που αναφέρεις, έχουν τα ποιοτικότερα κοινωνικά κράτη και τις καλύτερες παροχές προς τους πολίτες. Ο κόσμος άλλαξε και εσύ ακόμα δεν έχεις καταλάβει πως μπορεί μια εταιρεία να έχει έδρα όπου γουστάρει. Στο 1920 έχεις μείνει. Ξύπνα Θανάση!!! Ξυπνάτε αριστεροί της φακής που κοιμόσαστε με τα τσαρούχια.

@STOIXOS - Σε ένα δημόσιο διάλογο με ονοματεπώνυμα ή σε μια συζήτηση πρόσωπο με πρόσωπο την ίδια ανάγωγη συμπεριφορά θα είχες και πάλι. Τα ίδια αναχρονιστικά επιχειρήματα και τον ίδιο σανό από τον βαξ και βάνη. Την απάντηση της Μαρέβας την κάνεις γαργάρα. Ότι και να σου πουν για εσένα φταίνε οι "κακοί" καπιταλιστές. Κοιμάσαι με τα τσαρούχια του Μαρξ και δεν θα πάρεις χαμπάρι ποτέ σου τίποτα. Ούτε σε σχόλια, ούτε πρόσωπο με πρόσωπο, ούτε αν έβλεπες με τα μάτια σου απελπισμένους να προσπαθούν να πηδήξουν ένα τοίχος για να σωθούν από την κατάρα του σοσιαλισμού. Μέχρι εκεί μπορείς.

Παύλο παλιόβλακα, οι τράπεζες είναι εργαλεία ανάπτυξης, όχι κερδοσκοπικοί οργανισμοί για να κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους. Η Αγροτική αυτό ήταν, αλλά τα σκυλιά τη χρησιμοποίησαν για να παίξουν το παιχνίδι του πελατειακού κράτους και όταν την τίναξαν στον αέρα, την πάσαραν σε έναν από τους φίλους τους, άσε που είχαν βουτήξει κι αυτοί ένα σωρό δανεικά και αγύριστα.

Παύλο εισαι γενίτσαρος και στην κατοχή αν ζούσες θα φόραγες κουκούλα και θα γύρναγες μαζι με τον Μπατρανη !Δεν σου αξίζει να ζεις στα αγιασμένα και ηρωικά χώματα της Αρκαδίας!Εισαι ΝΤΡΟΠΗ Και εύχομαι να μην υπάρχουν αλλοι με το δικό σου το μυαλό στην πόλη μου !!

Παυλακη πρόσεχε με τις ηλιθιότητες που γραφεις γιατι θα σε στάμπαρουν και θα σε κοπανάνε μαζι δεξιοί και Συριζαίοι ,μεχρι και οι ψηφοφόροι του Λεβέντη θα ασελγήσουν επάνω σου !!

Οσο για την ΔΕΗ ο Τάκης που ειχε διορίσει ο μπούλης την διάλυσε, γιατι οτι πιάνει η ρουφιανοδεξια γινεται μπαρούτι !!!Κατσε και γράψε μονο για τον Αστέρα γιατι σε ολα τα αλλα θέματα κανεις πολλα φάουλ !!

Παύλο ένα παράδειγμα δικής μου ανάγωγης συμπεριφοράς έχεις να μας πεις; Το να ρωτάω π.χ τη θέλει να πει ο Μητσοτάκης με το να χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα για τις “γνωστές” & “νόμιμες” offshore του: άθλια και συκοφαντικά; Η απάντηση της Μαρέβας δημιούργησε νέα περισσότερα ερωτήματα & μόνο γαργάρα το όλο θέμα δεν θα κάνουμε! Όταν θα νιώσεις στο πετσί σου τι εστί φτώχεια και ανεργία, γιατί για να γράφεις όλα αυτά τα απίθανα μάλλον δεν ζοριστεί ακόμα, τότε θα σε παρακαλέσω να συνεχίσεις να γράφεις & να μας εξηγείς τι θα σημαίνει για σένα πια ο καπιταλισμός, ο νεοφιλελευθερισμός & ο σοσιαλισμός.

Θα ήθελα να σχολιάσω και εγώ την περίπτωση αλλά το αποφεύγω διαπιστώνοντας ότι το επίπεδο του διαλόγου εδώ βαθμολογείται με αριθμούς θερμοκρασιών ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ στα μέσα Γεννάρη...Καλό κουράγιο.

ρε σεις το εχω γραψει εδω και καιρο..................ο παυλακης ειναι ΜΕΓΑΣ ΛΑΚΑΜΑΣ μεγαλο γιδι και δεν την ακουει οτι και να του πειτε,εκει αυτος τα δικα του,πινει νερο στο ονομα της νδ ,τι θελετε και ασχοληστε μαζι του πια? αιδφορια πληρης ειναι αυτο που του αξιζει,και που μπαινετε στον κοπο να του απαντησετε ανοιξετε διαλογο μαζι του,πηρατε καμια σοβαρη απαντηση? μην ασχολειστε αλλο μαζι του ξαναλεω .........................μιλαμε για ΜΕΓΑ ΒΛΑΞ

@ΧΤ 660 - Ρουφιάνοι ήταν αυτοί που σκότωσαν τους ίδιους τους συντρόφους τους και που έβαλαν το κομματικό τους λάβαρο πάνω από την σημαία της χώρας τους. Για εμένα υπάρχει μόνο η σημαία της πατρίδας.

@STOIXOS - Διαβάζεις συνέχεια βαξ και βάνη και εμφανίζεσαι πιο φανατικός και από αυτόν. Μιλάς για δύο offshore ενώ είναι μια. Μιλάς για offshore της οικογένειας ενώ είναι offshore που ανήκει σε εταιρεία που είναι μέτοχος με 50% η Μαρέβα και αφορά την επαγγελματική της δραστηριότητα. Για εσένα είναι αναξιόπιστοι οι πάντες εκτός από τον βαξ και βάνη. Για googla-ρε για την καταδίκη του για συκοφαντικά σχόλια για τον Στουρνάρα. Έτσι είναι οι αξιόπιστοι; Έχω περάσει στην ζωή μου με το ταμείο να είναι μείον, έχω περάσει και με το ταμείο να είναι θετικό.

"Σε φυλάκιση 8 μηνών με τριετή αναστολή καταδίκασε το Tριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τον Κώστα Βαξεβάνη, στη δίκη που είχε με τη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα. Η απόφαση, που ανακοινώθηκε την Τετάρτη από τον πρόεδρο του δικαστηρίου, αναφέρει ότι έκρινε ένοχο τον εκδότη δημοσιογράφο για δυσφήμηση διά του Τύπου στην πολύκροτη υπόθεση που αφορά σε προσβλητικό δημοσίευμα κατά της Λίνας Νικολοπούλου. Ο δημοσιογράφος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος." Πηγή: Καταδικάστηκε σε 8 μήνες ο Κώστας Βαξεβάνης για δυσφήμηση της συζύγου Στουρνάρα | iefimerida.gr

"1 έτος φυλάκισης στον Κώστα Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος Χρήστου Μαρκογιαννάκη"

"Καταδίκη Βαξεβάνη για το Βατοπαίδι Χρηματική αποζημίωση 10.000 ευρώ καλείται να καταβάλει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο"

"Σε 26 μήνες καταδικάστηκε ο Κώστας Βαξεβάνης για δυσφήμιση του Ανδρέα Βγενόπουλου" Πηγή: Σε 26 μήνες καταδικάστηκε ο Κώστας Βαξεβάνης για δυσφήμιση του Ανδρέα Βγενόπουλου | iefimerida.gr "

Σελίδες

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.