Δρόμος για δυνατούς... «δύτες» η οδός Ελευθερίου Βενιζέλου στην Τρίπολη

Δρόμος για δυνατούς... «δύτες» η οδός Ελευθερίου Βενιζέλου στην Τρίπολη

Νοέμβριος 13, 2017 - 19:30
14 σχόλια

Βγαίνοντας από το σπίτι το πρωί της βροχερής Δευτέρας, ένα πράγμα έχεις στο μυαλό σου. Πώς να φτάσεις αλώβητος στη δουλειά σου, χωρίς να κινδυνέψεις από τα διερχόμενα οχήματα.

Η ώρα είναι 09:30, ο δρόμος γεμάτος από  δεκάδες αυτοκίνητα και από τις δύο κατευθύνσεις. Μπροστά από την Εθνική Τράπεζα στην οδό Ναυπλίου το αδιαχώρητο, και εσύ μόνος με μία ομπρέλα προσπαθείς να φυλαχθείς, όχι από το νερό που έρχεται από ψηλά, αλλά από το λιμνάζον νερό στο οδόστρωμα.

Η πίεση ανεβαίνει, το άγχος σε κυριεύει και μόνο σου μέλημα είναι να φτάσεις στον προορισμό σου στεγνός. Το να καταφέρεις να κάνεις το 400;aρι σε 20.09 όπως ο Κεντέρης το 2000 είναι απίθανο, έτσι αποφασίζεις να πάρεις την άλλη οδό, αυτή του «σιγά και ταπεινά».

Παίρνεις μια βαθιά ανάσα, κλειδώνεις τον στόχο και ξεκινάς με μεγάλα βήματα όταν πιάνει το φανάρι και δεν διέρχονται οχήματα και επιβραδύνεις όταν ανοίγει το φανάρι και ξεκινούν την κατάβρεξη των πεζών τα οχήματα.

Υστέρα από την 3η φορά που έχεις μπουγελωθεί από ρόδες αυτοκινήτου που πατούν μέσα σε λακκούβες, την επόμενη ξέρεις τα σημεία όπου υπάρχουν... νάρκες. Κοιτάζεις πίσω σου και τρέχεις. Ακούς αυτοκίνητο και σταματάς.

Είναι τόσο απλό, πώς με ένα στρατηγικό σχέδιο καταφέρνεις να φτάσεις στον προορισμό σου νικητής, αφού έχεις καταφέρει να ξεφύγεις από τα λιμνάζοντα νερά στην άκρη του δρόμου έχεις καταφέρεις να γλιτώσεις από τις δεκάδες λακκούβες στον δρόμο.

Και κάπως έτσι ξεκίνησε η μέρα για εκατοντάδες πεζούς που καθημερινά ζουν έτσι τις μέρες με βροχή.

Αλλά η ζωή θα ήταν λίγο καλύτερη εάν επισκευάζονταν οι δρόμοι και δεν υπήρχουν λακκούβες, αν οι οδηγοί έκοβαν λίγο ταχύτητα και αν δεν πήγαιναν σύρριζα στα πεζοδρόμια τη στιγμή που υπάρχουν λιμνάζοντα νερά, με μοναδικό τους κατόρθωμα το μπουγέλο των πεζών.

Οι δρόμοι της Τρίπολης είναι σε κακή κατάσταση, αλλά τις μέρες με βροχή γίνονται ανυπόφοροι. Έτσι όλοι οι οδηγοί των οχημάτων θα πρέπει να σέβονται και τον πεζό που βρίσκεται στη βροχή, με μοναδική προφύλαξη μια ομπρέλα.

Εφ. Κ

Ειδήσεις: 

14 Σχόλια

Οι δρόμοι της Τρίπολης είναι πράγματι σε κακή κατάσταση αλλά πρέπει και οι οδηγοί των αυτοκινήτων να είναι λίγο περισσότερο προσεκτικοί μιας και ξέρουν αυτή την κατάσταση. Πολύ απλά, όπου βλέπουν λιμνάζοντα νερά να ελαττώνουν ταχύτητα. "Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο"...

MH ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΑ 50.000.000 ΕΥΡΩ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ;

Τα λιμνάζοντα νερά στους δρόμους οφείλονται και στα φραγμένα φρεάτια. Από πότε έχουν να καθαριστούν? Βροχεροί μήνες θα έρχονταν, τι κάνανε οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ όλους τους προηγούμενους καλοκαιρινούς μήνες, δεν τα καθαρίζανε? Ξέχασα, έψαχναν για θησαυρούς και κοίταζαν πως να παραπλανήσουν και κοροϊδεψουν τους δημότες. Χαθείτε να χανόσαστε ΡΕΜΑΛΙΑ.

Εγώ διάβασα σε προηγούμενο άρθρο πως "λεφτά υπάρχουν"! Εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα φαγω... θα αξιοποιηθούν για το καλό της πόλης μας!

Μαινάλου και 11ου Συντάγματος. έχετε τύχει όταν βρέχει?

Θα πάνε σπίτι τους οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ όπως πήγε σπίτι του και ο αλλος ΑΧΡΗΣΤΟΣ Ο ΧΑΧΑΣ.

Ο κόσμος σας χουχιάζει και σεις περπατάτε στο δρόμο και τους αντιετωπίζετε με ύφος χιλίων καρδιναλίων. Τι θέλετε και ξεμυτίζετε από το λαγούμι σας στην Λαγοπάτη, δεν ντρέπεστε ;

γιαννακης -μητσος οι δυο ΧΕΙΡΩΤΕΡΟΙ ever δημαρχοι που εχουν περασει απο τη τριπολη ,παρε τον εναν χτυπα τον αλλον !!!!!!!!!!!!!!!!

@7:16 - 9:13 - Δεν φτάνει που ψήφισες τον Μήτσο, τον συγκρίνεις και με τον Σμυρνιώτη; Από ποιον πλανήτη κατέβηκες; Η παράταξη Σμυρνιώτη άλλαξε την πόλη. Περπατάμε στο πεζοδρομημένο κέντρο που έφτιαξε, τα παιδιά μας πάνε σχολείο στα έργα της, οι δρόμοι δεν ήταν ποτέ σε αυτά τα χάλια, υπήρχαν έστω τα μικρά πάρκινγκ κτλ. κτλ. Δεν άφησε μακέτες πίσω της, άφησε έργα αλλά και μελέτες έτοιμες για υλοποίηση. Παυλής με στήριξη Τζιούμη γύρισαν την πόλη 15 χρόνια πίσω. Το απόλυτο μηδέν. Το μόνο που μπορείτε να προσάψετε στον Σμυρνιώτη είναι ότι είναι ...χαμογελαστός;

παυλακη ο γιαννακης εκανε εργα τις μακετες του προηγουμενου,και μαλιστα εκανε εργα ,πεζοδρομισε το κεντρο,πλατεια πετρινου και εκανε μια ΠΑΡΑΝΟΜΗ κανονιστικη κομμενη και ραμενη στα μετρα του καταστηματος υγειονομικου της ξαδερφης του ,ξαναλεω ΚΑΡΑΠΑΡΑΝΟΜΗ ,μαλιστα ακομα λειτουργει με την ιδια κανονιστικη ετσι,για ρωτα εκει στη δημαρχια ,εχουν σκασει τπτ χαρτια αυτες τις μερες? για να δεις τα εργα του γιαννακη ,αντε που θες να βγεις και απο πανω ,εχει να πεσει γελιο σε λιγες μερες

Καλα καλα για την πλατεια πέτρινου θα ακούσετε σε λίγες μέρες! Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος ( καταστηματάρχης). Και φυσικά οι υπηρεσίες του δήμου Τριπολης, θα κλάψουν!!!

Ο "ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΧΑΣ", όπως τον αποκαλείς τρομάρα σου, είναι ένας από τους καλύτερους δημάρχους που πέρασαν από την πόλη, αξιοποίησε ότι μελέτες βρήκε και άφησε σημαντικό έργο. Αν ήταν άλλος στη θέση του θα έκανε δικές του και θα ξόδευε τον Δήμο. Αυτός όμως προτίμησε να κάνει έργα και να δώσει μια άλλη, όμορφη, όψη στην πόλη. Πληρωμένα παπαγαλάκια, που λέτε ότι σας υποδεικνύουν!!!!! Πόσα σας δίνουν? Βρείτε να πείτε κάτι άλλο, βαρεθήκαμε ν'ακούμε τα ίδια και τα ίδια.

παντως ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΧΑΣ θα παραμεινει μετα τις εκλογες ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΧΑΣ ,εδω θα ειμαστε ολοι αλλοι να κλαινε και αλλοι να γελανε !!!

Ο Βόσνος θα ειναι ο καινούργιος πρόεδρος της ΚΕΔΗΤ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.