Σύσκεψη (Μνημόσυνο) για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη

Σύσκεψη (Μνημόσυνο) για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη

Νοέμβριος 13, 2017 - 20:12
3 σχόλια

Αφού κανένας δεν έκανε τίποτα για να αποτραπεί το χειρότερο και εφιαλτικό σενάριο της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ , αφού κορυφαία συνδικαλιστικά και αυτοδιοικητικά στελέχη καθησύχαζαν τους πάντες , αφού πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, τώρα μετά την οριστική απόφαση πώλησης μονάδων της ΔΕΗ , έρχονται στην Μεγαλόπολη για να κάνουν το μνημόσυνο και να  μας χορτάσουν για ακόμη μια φορά με τις όμορφες κουβέντες και τις αγωνιστικές τους διαθέσεις.

Όπως αποκάλυψε πρώτο το Καφενείο της Μεγαλόπολης, την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου θα γίνει η επίσημη ενημέρωση από τον Υπουργό κ. Σταθάκη. Η τελική λίστα που συμφωνήθηκε ανάμεσα στην Ελληνική Κυβέρνηση και την Ευρωπαική Επιτροπή περιλαμβάνει τις μονάδες 3 και 4 της Μεγαλόπολης μαζί με τα Ορυχεία, την μονάδα της Μελίτης 1 καθώς και την άδεια της Μελίτης 2 και τα Ορυχεία της Βεύης.Στην συνέχεια θα γίνει η σύσκεψη την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στην Μεγαλόπολη, στην οποία θα συμμετέχουν εκτός των τοπικών παραγόντων και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι των Δήμων των ενεργειακών κέντρων Μακεδονίας και φυσικά η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Στην σύσκεψη θα πρέπει να δώσουν το παρόν οι Βουλευτές  , ειδικά αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ. Θα εμφανιστούν;

Αναρωτιόμαστε βέβαια τι θα έρθουν να πουν στην Μεγαλόπολη οι εκπρόσωποι μας στο Κοινοβούλιο , αφού όλοι τους έχουν δώσει την ψήφο τους για το ξεπούλημα μονάδων με διαφορετικούς τρόπους κάθε φορά. Αναρωτιόμαστε τι θα μας πουν οι πολιτικοί παράγοντες που υποστηρίζουν τα κόμματα που ξεκάθαρα είναι υπέρ της πώλησης μονάδων  η της μικρής ΔΕΗ παλιότερα και φυσικά η μεγαλύτερη απορία μας είναι τι θα μας πουν οι συνδικαλιστές,  οι Γενοπίτες.

Ο Βουλευτής κ. Παπαηλιού τι έχει να μας πει για την πώληση των μονάδων; θυμάται τις δηλώσεις για ΔΕΗ υπό Δημόσιο έλεγχο;

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ τι θα πει στους εργαζόμενους; Πως θα εξηγήσει ότι δεν έχει συνεδριάσει καν για το θέμα; Φτάσαμε στο τέλος και δεν έχουμε δει ούτε μια κινητοποίηση, τι περιμένουν; Πως θα αποτρέψουν την καταστροφή της ΔΕΗ ;

Τα παιχνίδια που έχουν παίξει όλοι τους είναι πολύ μεγάλα και πολύ βρώμικα. Το έκαναν βέβαια αφού κανείς δεν τους ενόχλησε. Όταν έρχονται στην Μεγαλόπολη κάνουν βόλτα και τουρισμό και καλύπτονται από διάφορους τοπικούς παρατρεχάμενους. Λυπάμαι που το λέω αλλά όλοι πιαστήκαμε στον ύπνο και αφήσαμε κάποιους ελάχιστους να παίξουν με την τύχη της ΔΕΗ αλλά και της περιοχής της Μεγαλόπολης.

Σήμερα έχουμε την λίστα με τις μονάδες προς πώληση , αύριο θα πουληθούν και τα νερά, θα έρθουν και τα απόβλητα , όλα τα χειρότερα σενάρια αρχίζουν να παίρνουν  την τελική τους μορφή. Και οι πολίτες αλλά και οι εργαζόμενοι παρακολουθούν με φόβο τις εξελίξεις , είναι αδύναμοι να παρέμβουν. Ακόμα και σήμερα συναντώ πολλούς που με ρωτάνε αν είμαι σίγουρος για αυτά που γράφω!!

Μαθαίνουμε σήμερα ότι πουλιούνται οι μονάδες της Μεγαλόπολης , της Μελίτης , αύριο θα ακούσουμε για τις ιδιωτικές συμμετοχές στις υπόλοιπες μονάδες, μεθαύριο θα φανούν και τα υπόλοιπα σχέδια που έχουν να κάνουν με την «πώληση πελατών της ΔΕΗ» . Δυστυχώς όλα είναι κανονισμένα. Θυμηθείτε ότι πολύ σύντομα θα ακούσουμε ότι πρέπει να πουληθούν και Υδροηλεκτρικά και ακόμα μια είδηση σημαντική για όσους ασχολούνται…ότι η Η Κομισιόν θα δεχθεί τη συμμετοχή εταιρειών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης  στο market test πώλησης του 40% του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ!!  Έτσι όλα θα έχουν γίνει όπως επιθυμούν οι εταίροι μας και τα ιδιωτικά συμφέροντα. Και όσα ακούγαμε εμείς για σκληρή διαπραγμάτευση ήταν απλά μπαρούφες!

Παρόλα αυτά θα ακούσουμε μεθαύριο για αγώνες , για αντιδράσεις για πολλά άλλα. Ψέμματα όλα και λόγια του αέρα για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια. Για να έρθουν όλοι τους εδώ να μας χτυπήσουν το χέρι στην πλάτη , να μας δώσουν τα συλλυπητήρια τους και να γυρίζουν πάλι στις καρέκλες τους και να συνεχίζουν τα παιχνίδια τους.

Και εμείς θα τους δεχθούμε με χαρά, θα τους ευχαριστήσουμε κιόλας και μετά θα μας φταίνε οι άλλοι…..

δείτε τι έλεγαν πριν λίγο καιρό ο Αλέξης ΧΑΡΙΤΣΗΣ Βουλευτής Μεσσηνίας – Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης μαζί με τον ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ Γιώργο, Βουλευτή Αρκαδίας και δείτε και την συγκέντρωση που είχε γίνει στην Μεγαλόπολη τον Μάιο του 2017, από τότε μέχρι σήμερα ……. τίποτα!

Περισσότερα στο Καφενείο Μεγαλόπολης


3 Σχόλια

Όπως ξεπουλάει η πρώτη φορά αριστερά (τρομάρα τους) το κράτος, δεν το ξεπουλάει κανείς..Μπολσεβίκικος νεπφιλελευθερισμός...

Ο Παπαζαχαρίας πρόλαβε και τα πήρε από τη μαμά ΔΕΗ και κάνει τώρα τη πλάκα του εμείς τι κάνουμε που θέλαμε και αριστερό πρωθυπουργό που αποδείχτηκε στημένη μαριονέτα του συστήματος

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.