Και η Μαρέβα Μητσοτάκη στα Paradise Papers

Και η Μαρέβα Μητσοτάκη στα Paradise Papers

Νοέμβριος 08, 2017 - 11:09
141 σχόλια

Η απάντηση της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στα αρχεία της Appleby και των Paradise Papers βρίσκεται η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», εμφανίζεται ως μέτοχος κατά 50% offshore εταιρείας, με έδρα τα νησιά Κέιμαν στην Καραϊβική.

Η συγκεκριμένη offshore ήταν διαχειρίστρια ενός επενδυτικού fund με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο του 2010 στις Νήσους Κέιμαν η δικηγορική εταιρεία Appleby φροντίζει για την ίδρυση της Eternia Capital Management, η οποία καταγράφεται εντέλει στα μητρώα των Κέιμαν στις 30 Μαρτίου 2010. Μέτοχοι της Eternia Capital Management ήταν η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και ένας παλιός συνεργάτης της από την εποχή που εργάζονταν στην Deutsche Bank. 

Η σύνδεση της Μαρέβα Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη με εταιρεία υπό την επωνυμία «Eternia Capital» δεν είναι φυσικά κάτι νέο. Η ίδια στο δημόσια προσβάσιμο βιογραφικό της αναφέρει ότι το 2010 ίδρυσε την Eternia Capital, μια asset management εταιρεία που εξειδικεύεται στα hedge funds. 

Η ίδια μιλώντας στο «Έθνος» επισήμανε: «Ουδέποτε έκρυψα την απολύτως νόμιμη επαγγελματική δραστηριότητα μου στον χρηματοοικονομικό τομέα, αυτό άλλωστε αναφέρεται στο δημόσια αναρτημένο βιογραφικό μου, το οποίο είναι προσβάσιμο στον καθένα. Με τα διαδικαστικά της εταιρείας ησχολούμην ελάχιστα, καθώς ούτε δικαίωμα υπογραφής είχα, ούτε συμμετείχα στο διοικητικό συμβούλιο», είπε.

Δημοσιεύματα συνέδεσαν την κυρία Γκραμπόφσκι με μια άλλη Eternia Capital, την Eternia Capital Advisors, με έδρα την Ελβετία. Η τελευταία ήταν μια συμβουλευτική εταιρεία που ίδρυσε το 2010 ο Κωνσταντίνος Κυρκίνης, γνωστός κυρίως από τη συμμετοχή του στο e-food. Ο Κωνσταντίνος Κυρκίνης εμφανίζεται σε αρχεία της Appleby ως πρόσωπο επικοινωνίας για την Eternia Capital Management. Επίσης φέρεται να είναι σε επαφή με τη δικηγορική, ρυθμίζοντας υποθέσεις της υπεράκτιας εταιρείας των Κέιμαν, ο κύριος Κυρκίνης παραδέχθηκε πως στο «πλαίσιο συνεργασίας μου με τους συνιδιοκτήτες της παραπάνω εταιρείας στα Κέιμαν, περί τον Μάιο του 2012, μου ζητήθηκε από τους ίδιους να επικοινωνήσω με τη δικηγορική εταιρεία που την είχε φτιάξει και να ζητήσω την λύση της, όπως και έπραξα»

Τα νησιά Κέιμαν επιλέγονται από πολλές εταιρείες, διότι εκτός από τη μυστικότητα και τη μηδενική φορολόγηση υπάρχει μια εξαίρεση στον νόμο που διέπει την αγορά των χρεογράφων ( SIBL - Securities Investment Business Law). Μπορεί δηλαδή να λάβουν την άδεια να διαχειρίζονται επενδύσεις, αρκεί να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις και να πληρώνουν ένα ετήσιο τέλος το οποίο το 2010 ήταν 4.269 δολάρια (σήμερα το ποσό είναι 6.100 δολάρια). Ο νόμος σε αυτού του είδους της εταιρείες, που έχουν λάβει εξαίρεση, προβλέπει την τοποθέτηση του ειδικού στελέχους, το οποίο θα είναι υπεύθυνο για την υποβολή εκθέσεων και αναφορών ύποπτων συναλλαγών για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Η εταιρεία της κυρίας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη ήταν μία από τις περισσότερες από 2.000 οντότητες που έκαναν χρήση της εξαίρεσης από το SIBL. 

Η Eternia Capital Management διαγράφηκε από τα εταιρικά μητρώα των Κέιμαν στις 30 Ιανουαρίου 2015, με απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Σε αρχεία της Appleby η εταιρεία το 2013 φαίνεται ότι χαρακτηρίζονταν «active entity», δηλαδή ενεργή, με μια σημείωση από δίπλα «non payment of fees», ότι δεν έχουν πληρωθεί τα τέλη. Και για αυτό η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη δήλωσε άγνοια αφού από τον Ιούνιο του 2012 είχε δοθεί εντολή σε συνεργάτη της που επικοινωνούσε με την δικηγορική εταιρεία να προχωρήσει στην άμεση λύση της, γράφει το «Έθνος». 

Από την δικηγορική εταιρεία Appleby δηλώθηκε πως ένας δικηγόρος με μικρό όνομα Σταύρος είχε επικοινωνήσει μαζί τους για ζητήματα της εταιρείας. Το «Έθνος» επικοινώνησε με τον Σταύρο Παπασταύρου ρωτώντας τον εάν γνωρίζει την Eternia Capital Management με έδρα τα Νησιά Κέιμαν και εάν είχε κάποια επαγγελματική σχέση με τους μετόχους της εν λόγω εταιρείας. Ο ίδιος απάντησε πως: «πρόκειται για εταιρεία πελάτη μου» και πως είχε επαγγελματική σχέση ως δικηγόρος με το fund Voyager 360 Ltd.

Ο κ. Παπασταύρου συμπλήρωσε ότι: «Επειδή στο παρελθόν, ανυπόστατα μου είχε χρεωθεί η ιδιοκτησία εταιρειών πελατών μου με τις οποίες δεν είχα ουδεμία μετοχική σύνθεση, διευκρινίζω ότι δεν έχω οποιαδήποτε ιδιοκτησιακή σχέση με τις παραπάνω εταιρείες».

Ο Σταύρος Παπασταύρου ήταν μέλος του ΔΣ μιας ανεξάρτητης συμβουλευτικής εταιρείας της MG Capital SA, μιας ανεξάρτητης συμβουλευτικής εταιρείας που είχε συστήσει η κυρία Γκραμπόφσκι το 2007. Ο κύριος Παπασταύρου έμεινε στο Δ.Σ της MG έως τον Αύγουστο του 2002. Στη θέση του σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τοποθετήθηκε ο Κωνσταντίνος Κυρκίνης. Το όνομα του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου είχε βρεθεί στη λίστα Λαγκάρντ. Επίσης είχε εντοπιστεί και στα Panama Papers.

(ΠΗΓΗ: topontiki.gr)


141 Σχόλια

Το δούλεμα πάει σύννεφο. Ο ένας ξεχνάει το εκατομμύριο, η άλλη έχει εταιρία offshore,τι γίνετε αδέρφια σε αυτή την οικογένεια που κυβέρνησε και θέλει να ξανακυβερνησει την Ελλάδα?

ε οχι, δεν το περιμενα!!! αλλα η νδ εσπευσε απο χτες να πει Ελληνες πολιτες μην τρελαινεστε, δεν ειναι ολες οι offshore κακες, μην τις δαιμονοποιουμε ολες χαχαχαχαχα

Τεχνικά αυτό που κάνουν είναι φοραποφυγή όχι φοροδιαφυγή. Το πρώτο είναι νόμιμο αλλά ηθικά μεμπτό.

@ 19.15 Αν η φοροαποφυγή είναι νόμιμη τότε γιατί κάθε ημέρα ακούμε για τις κακές offshore?

19:15 Ποιος τον έφτιαξε φίλε μου τον νόμο που έδωσε την δυνατότητα στην οικονομική ελίτ της χώρας μας να μην πληρώνει φόρους & να συζητάμε σήμερα πως δήθεν αυτό είναι νόμιμο αλλά όχι ηθικό; Σήμερα μετά από τόσα χρόνια με διαλυμένη οικονομία μήπως είναι σωστό να απαιτήσουμε έναν νέο νόμο που να ελέγχει την διακίνηση των κεφαλαίων; Μήπως ένας τέτοιος νόμος θα ήταν ένα καλό ξεκίνημα κατά της διαφθοράς των πολιτικών και των πολιτών και μια ουσιαστική ρύθμιση στο να πληρώνουν όλοι και όχι μόνο οι φτωχοί φόρους; Ή μήπως ένας τέτοιος νόμος θα ήταν πρόβλημα για τις “ελεύθερες αγορές & οικονομίες”;

Έχουμε λοιπόν έναν αρχηγό κόμματος τον Μητσοτάκη που θέλει λέει αυτή τη φορά να γίνει πρωθυπουργός και να μας σώσει! Έχει όμως ο άνθρωπος & την ανάγκη για μερικές offshore… για μια δύσκολη ώρα βρε αδερφέ. Δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται πως κάτι το σκάνδαλο της Siemens κάτι οι offshore κάτι οι παρέες με τους ποινικούς δεν θα είναι και απίθανο να πάει η ΝΔ στις επόμενες εκλογές με άλλον αρχηγό!

Οταν έχεις φορολογικό σύστημα "κόλαση" που σε αρμέγει για να πληρώνει κηφήνες στο δημόσιο - τοπ. αυτοδιοίκηση - ΔΕΚΟ, τότε ευλόγως αναζητάς φορολογικό paradise

Α ρε τροίκα πό… Έτσι εξηγούνται όλα! Είναι η αδικία που έσπρωξε την οικογένεια Μητσοτάκη στις Offshore! Πόσο ποιο γελοίως μπορεί να γίνει κάποιος; Διάβασε και κάτι για να σταματήσεις τις βλακείες. http://www.academia.edu/3769259/%CE%A4%CE%B1_%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B1_%CF%88%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1

Θυμήθηκαν τα συριζο-troll μια πεθαμένη ιστορία, το απόλυτο τίποτα. Μια offshore που έχει αποδειχθεί ότι είναι απολύτως νόμιμη. Πάμε για εκλογές και προσπαθούν να κλείσουν μια τεράστια διαφορά με λάσπη, ακόμα και αν είναι ανόητη. Σπαρταρίσματα μιας γελοίας κυβέρνησης που γλυκάθηκε τόσο πολύ από την εξουσία που θα κάνει τα πάντα για να γαντζωθεί σε αυτήν. Ακόμα και αν γίνονται περισσότερο γελοίοι.

Παύλο και η offshore του Τζοχατσόπουλου απολύτως νόμιμη ήταν, γιατί όμως κατέληξε στην φυλακή; Γιατί μέσα από μια νόμιμη offshore μπορούσε να κρύψει τις χρυσές μίζες και όλα τα άλλα κακουργήματα που διέπραξε εις βάρος μας χωρίς να το πάρει κάνεις είδηση (ή έτσι τουλάχιστον ήξερε από τη διεθνή πρακτική). Το αν είναι λοιπόν πεθαμένη ιστορία και το ποιοι είναι τελικά οι γελοίοι αυτό άστό να το κρίνει ο λαός. Ή μπα και σου πέφτει αρκετά κομμουνιστικό και αυτό; Αλήθεια μήπως ξέρεις την άποψη του Άδωνη στον έλεγχο διακίνησής κεφαλαίων;

Και ο STOIXOS στην πίστα... Ο Άκης πήγε φυλακή επειδή έκλεψε και όχι επειδή είχε offshore ή επιχειρηματικές δραστηριότητες. Βέβαια, τα ξεχασμένα εκατομμύρια των Συριζαίων υπουργών τάκανες γαργάρα, καθ' ότι εμφανίζεσαι μόνο γιά λάσπη.

@STOIXOS - Η Μαρέβα Μητσοτάκη έχει δραστηριότητα στον χρηματοοικονομικό τομέα. Πάρα πολλοί ιδιώτες στην Ελλάδα, εκατοντάδες ή χιλιάδες, έχουν συμμετοχή νόμιμα σε offshore. Όταν είσαι αστοιχείωτος από οικονομία μην πας να κάνεις κριτική γιατί γελοιοποιείσαι. Ο Άκης έπαιρνε μίζες όντας υπουργός και για αυτό μπήκε φυλακή. Τι σχέση έχει μια επιτυχημένη επαγγελματίας όπως η Μαρέβα Μητσοτάκη; Καμία, αλλά δεν γουστάρεις επιτυχημένο και δεξιό. Εκεί είναι το μεγάλο σου κόμπλεξ. Εσύ θέλεις φτωχούς που να ζουν με φιλοδωρήματα από το κράτος.

Observer ο Τσοχατζόπουλος εμφανίζεται να δέχεται μίζες πολλών εκατομμυρίων ευρώ για την υπογραφή συμφωνιών, που αφορούσαν την αγορά οπλικών συστημάτων και υποβρυχίων, χρήματα τα οποία στην συνέχεια διακινούσε μέσω offshore εταιρειών, σε μια προσπάθεια να αποκρύψει την παράνομη προέλευσή τους......

.....Ο πρώην υπουργός δικάζεται για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από το έγκλημα της κατ’ εξακολούθηση παθητικής δωροδοκίας (και όχι κλοπής όπως λανθασμένα έγραψες), με επαρκείς ενδείξεις ότι υπήρξε ο πραγματικός ιδιοκτήτης τουλάχιστον τριών offshore εταιρειών, που εμπλέκονται κυρίως σε εικονικές και μη αγοραπωλησίες ακινήτων, με σκοπό να σβήσουν τα ίχνη του παράνομου χρήματος. Γράψε πρώτα τη πρόταση σου για τη πάταξη της διαφθοράς και μετά μίλα για λάσπη. Σε πια ξεχασμένα εκατομμύρια αναφέρεσαι;

Παύλο το ποιος είναι αστοιχείωτος στα θέματα οικονομίας έχει φανεί από τον καιρό που δεν ήξερες ποιο μοντέλο οικονομίας εφαρμόζουνε οι κυβερνήσεις ΝΔ ΠΑΣΟΚ (και προσφάτως ο ΣΥΡΙΖΑ) μιλάς για σοβιετίες & μετά από όλα αυτά πιστεύεις π.χ. πως η γιγάντωση του ιδιωτικού χρηματοπιστωτικού τομέα ή η μεταφορά των χρεών από τις ιδιωτικές τράπεζες στους φορολογούμενους είναι κομουνιστικές πολιτικές!.....

Οι offshore της οικογένειας Μητσοτάκη με πρόσχημα ότι βρισκόταν σε διάσταση δεν είχαν ελεγχθεί μέσω πόθεν έσχες. Νόμιμο χμμμμ ηθικό σίγουρα ΟΧΙ!!! Ο Μητσοτάκης που δεν είχε συμπεριλάβει στη δήλωσή του τις offshore της οικογένειας του, όταν λέει: όχι στους λαθρεπιβάτες του παρασιτικού καπιταλισμού, σε ποιους ακριβώς αναφέρεται; Να υποθέσω Παύλο πως δεν έχεις άποψη σχετικά με τον έλεγχο διακίνησης κεφαλαίων ε; Με αυτά τα μυαλά σιγουρά θα αποκτήσουμε σκανδιναβική οικονομία!!!

Απίστευτο που που σχολιαζει θετικά ο κόσμος την Offshore της κυρας... δηλαδη σας λεει ο κυριακος πληρωστε μακακες και εμεις θα τα βγαζουμε εξω. Δεν φτανουν τα δώρα της siemens έχει και Offshore ο μαγκας και παρόλα αυτά ειναι ικανός για πρωθυπουργός;;; στα μουτρα σας σας δουλεευι

Παυλάκο μου αν οι offshore εταιρίες είναι νόμιμες, όπως υποστηρίζεις εσύ και το αφεντικό σου ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ τότε γιατί δεν λειτουργούν στην Ελλάδα και να φορολογούνται όπως όλες οι ελληνικές εταιρίες? Γιατι να λέγονται offshore?

@STOIXOS - Δεν έχεις μυρωδιά από καπιταλισμό και οικονομία. Το να κατηγορεί κάποιος γενικά τις offshore είναι σαν να τα βάζει με τα αυτοκίνητα επειδή κάποιοι με αυτά κάνουν ληστείες. Η Μαρέβα αμοιβαίο κεφάλαιο διαχειριζόταν. Τι σχέση έχει αυτό με μίζες, με δωροδοκίες και ότι άλλη μπαρούφα γράφεις; Μια offshore είναι, νομιμότατη και αφορά την Μαρέβα και όχι τον Κυριάκο. Αναπαράγεις λάσπη του βαξ και βάνη, σαν γνήσιο συριζο-troll που είσαι. Οι πολίτες θέλουν πετυχημένους, όχι άεργα κομματόσκυλα με παλαιολιθικές ιδέες. Κατέρρευσε ο σοσιαλισμός και δεν το πήρατε χαμπάρι φουκαράδες.

@22:28 - Απίστευτο είναι το πόσο συριζαίος μπορεί να είναι κάποιος. Αμοιβαίο κεφάλαιο διαχειριζόταν στην offshore, για ποια λεφτά που έβγαλε έξω μιλάς; Για ποια δώρα της Siemens μιλάς επίσης; Για ένα τηλεφωνικό κέντρο που στην τελική το πλήρωσε κιόλας;;; Πήγαινε ψήφισε τον Λέσβο-Μυτιλήνη που γελάει ο πλανήτης με τα αγγλικά που μιλάει και έχει γίνει πρωταθλητής της κωλοτούμπας. Προφανώς δημόσιος υπάλληλος ή άεργος και εσύ, γιατί δεν έχει μείνει ένας που είναι στον ιδιωτικό τομέα που να λέει θετική κουβέντα για δαύτους. Εκτός από τον Παπαζαχαρία που ζει το όνειρο του και έχει γίνει groupie του.

«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια». Η φράση είναι πασίγνωστη και χρησιμοποιείται ευρέως, ιδιαίτερα σε πολιτικές τηλεοπτικές συζητήσεις. Σύμφωνα με ιστορικές πηγές, η φράση είχε ειπωθεί από τον Ιούλιο Καίσαρα, όταν χώρισε με τη δεύτερη σύζυγό του, Πομπηία Σύλλα.... Αφιερωμένο στα troll υπεράσπισης.

@Γιαννάκη Παπαγεωργίου - Αγαπητέ Γιαννάκη όλες οι offshore είναι νόμιμες. Αυτό που είναι παράνομο ή νόμιμο είναι οι δραστηριότητες που γίνονται μέσω αυτών. Αφεντικό έχω τον εαυτό μου και τέτοιες χαζομαρίτσες να τις πεις σε κανένα παιδάκι. Αυτό που λες περί φορολόγησης στην Ελλάδα είναι και ο λόγος που βούλιαξε η χώρα. Ξέρεις Γιαννάκη δεν είναι ηλίθιος κάποιος που είναι πετυχημένος να κάθεται να φορολογείται με 60-70% από τον Λέσβο-Μυτιλήνη και τον Κατρούγκαλο. Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Αν εσύ Γιαννάκη θεωρείς λογικό να πληρώνεις τέτοιους φόρους κάνε το.

Η γυναίκα του "Καίσαρα" είναι τίμια και επιτυχημένη με λεφτά. Αυτό ενοχλεί τους άεργους, τις αργομισθίες και τους τεμπέληδες κομμουνιστο-αριστερούς. Θα προτιμούσατε να είναι διορισμένη στο δημόσιο ή να πλένει πιάτα στο σπίτι γιατί έτσι ξέρετε. Γιατί έτσι βουλιάξατε την χώρα. Με τη νοοτροπία του κακομοίρη. Του διορισμού, του βολέματος, του κομπλεξισμού για τον πετυχημένο.

Παυλο δεν μπορώ να πιστεψω πόσο απίστευτο κομματοσκυλο είσαι. Ο Αρχηγός σου δηλαδη δεν πληρωνει φόρους και αφηνει μονο το λαουτζίκο να τους ξελασπώνει για ολους. Δηλαδη θες να μας πεις οτι με λιγότερη φορολογία θα φέρουν τα λεφτά του μέσα και θα το παίζουν πατριώτες; με 10 και με 20 και με 30 και με 40% φορολογία πάλει έξω θα τα έχουν οι "πατριώτες"

@Δημήτρης - Ο Κυριάκος δεν είναι αρχηγός μου. Θα τον ψηφίσω γιατί είναι κατά πολύ πιο ικανός από τον Λέσβο-Μυτιλήνη και φιλελεύθερος, που σημαίνει δουλειές και πρόοδος. Μέχρι εκεί όμως. Ούτε αρχηγός μου είναι, ούτε ίνδαλμα μου. Από που προκύπτει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πληρώνει φόρους; Τι είδους συκοφαντία είναι αυτή; Με ψέματα νομίζεις ότι θα σε πιστέψει κάποιος; Απάντησε, από που προκύπτει ότι ο Μητσοτάκης δεν πληρώνεις φόρους;

Είναι ηθικότατος παύλο και πληρώνει φόρους ... κάτι ψιλά όμως γιατί τα βγάζει έξω σε Offshore τα χοντρά και αφήνει τα ελάχιστα για τα μάτια του κόσμου. Εσύ πίστεύεις και τα περί διάστασης με τη σύζηγο του ώστε να μην δηλωσει τα ποθεν έσχες των περιόδων που ήταν αυτή στις offshore... Είναι σαν να με ρωτάς τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια.

παυλακη λουκουμα....................να ψηφισεις οποιον γουσταρεις ,τετοιο προβατο που εισαι αυτα θα λες,οτι ειναι νομιμη κλπ κλπ ενω οι αλλες of sor ειναι παρανομες ..................θα φαει ο κουλης τετοιο μαυρο που θα ειναι ολο δικο του,και σαν κουλης αλλα και σαν νδ ,και μαυρο οχι μονο στη νδ,αλλα και σε πασοκ και συριζα με τα σκ@τ@ που μας εφεραν σε αυτη τη κατασταση,ουστ ρε γιδι που θες και να μιλησεις και να μας πεις για καλους και αγιους ανθρωπους που θελουν τη σωτηρια μας,και το καλο μας ..............εχεις καταλαβει ποιος ειμαι ετσι ?

Από βδομάδα χρειάζομαι κάποιον να αδειάσει το βόθρο. Μπορεί το πόρταλ να ειδοποιήσει τον 17.51 αχόρταγο;

@Δημήτρης - Αφού δεν το έχεις, τι επιμένεις; Στην offshore δεν είχε δικά της λεφτά. Το αμοιβαίο κεφάλαιο που διαχειριζόταν ήταν εκεί. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για offshore ρώτα στην Αυγή, που έχει μέτοχο offshore εταιρεία. Ω ναι, η Αυγή του Λέσβου-Μυτιλήνη έχει μετόχους που κρύβονται πίσω από offshore. Η Μαρέβα γράφει φάτσα κάρτα στο βιογραφικό της για την εταιρεία της. Δεν έκρυβε τίποτα γιατί είναι πεντακάθαρη. Αλλά που να καταλάβει ο κλασσικός συριζαίος. Το μυαλό του κατανοεί συγκεκριμένα πράγματα. Διορισμός, συμβασιούχος, μονιμοποίηση, εξάμηνα, εννιάμηνα, επιδόματα κτλ.

@τελίτσα - Αγαπητέ τελίτσα, χρυσαυγόπουλο είσαι και το παίζεις έξυπνος; Τσόντα του σύριζα;

παυλακη ................οχι ρε δεν ειμαι χρυσαυγοπουλο..............ουτε ΔΥ ,ελευθερος επαγγελματιας ειμαι και εχω περασει και ψηφισει ΟΛΑ τα ζωα πασοκ νδ συριζα που ανεβηκαν πανω με τα ψεμματα και εκαναν ΟΛΟΙ τους τα εντελως αντιθετα απο αυτα που ελεγαν ,για να βγαλω το ψωμι μου τρεχω και δεν φτανω ,δεν ειμαι κηφινας του δημοσιου ουτε χρυσαυγιτης ρε γιδι,αλλα δεν προκειτε ποτε μου να ξαναψηφισω κανεναν απο δαυτους,που μας εχουν πνιξει ολα τα χρονια ,καταλαβες,εσυ αν εισαι διορισμενος και τρως ειτε απο δουλεια ειτε απο τη νδ κατσε και γλυψε και φωναζε υπερ τους ?

Παύλο 1ον πρέπει να καταλάβεις πως όταν σε ρωτάει κάποιος π.χ. για τον έλεγχο διακίνησής κεφαλαίων, το να του απαντάς πως δεν έχει μυρωδιά από καπιταλισμό και οικονομία, αυτή η η απάντηση είναι για γέλια. 2ον Αν δεν έχεις πρόβλημα που η οικονομική ελίτ της χώρας (& όχι μόνο η οικογένεια Μητσοτάκη) δεν φορολογείται ή έχεις και εσύ offshore & αγωνιάς μπα και σε φορολογήσει το Ελληνικό κράτος ή κάτι σοβαρό συμβαίνει με εσένα. 3ον πουθενά δεν έγραψα πως η Μαρέβα έχει σχέση με μίζες & δωροδοκίες, γι’ αυτό μη τα χάνεις. Αλήθεια εσύ που ξέρεις από οικονομία πιο βιβλίο σχετικό διάβασες τελευταία;

@STOIXOS - Αγαπητέ αριστερέ, ανάκριση θα μου κάνεις μόνο στον ύπνο σου που θα έχει επικρατήσει ο αριστερός ολοκληρωτισμός. Τις ώρες που είσαι ξύπνιος ξέχνα το. Η Μαρέβα Μητσοτάκη δεν είχε ΔΙΚΑ της χρήματα στην offshore αλλά χρήματα αμοιβαίου που διαχειριζόταν. Μπορεί να είναι νόμιμο κάποιος να φορολογείται με 60-70-90% σε μια χώρα, αλλά είναι επίσης νόμιμο και το δικαίωμα του να επιλέξει όποια χώρα θέλει για να φιλοξενήσει τις δραστηριότητές του, ανάλογα την φορολογία της. Λίγα κορόιδα υπάρχουν στον πλανήτη. Τα τελευταία μεγάλα κορόιδα είναι αυτά που είχαν/έχουν αριστερούς στην εξουσία.

@τελίτσας - Ελεύθερος επαγγελματίας και να ψηφίσεις σύριζα, πρέπει να είσαι από εκείνα τα κορόιδα που πίστεψαν τα παραμύθια για αρκούδες περί "σεισάχθειας" κτλ. Δύσκολη η περίπτωσή σου.

Τι οικογένεια είναι .........αυτή κ.κ. 19.09, το κόμμα μάλλον θέλει νέο αρχηγό, για να κυβερνήσει την Ελλάδα. Πρέπει να είναι και πατριώτης και να αγαπάει την Ελλάδα και τους Έλληνες!

Τι οικογένεια είναι .........αυτή κ.κ. 19.09, το κόμμα μάλλον θέλει νέο αρχηγό, για να κυβερνήσει την Ελλάδα. Πρέπει να είναι και πατριώτης και να αγαπάει την Ελλάδα και τους Έλληνες!

Είναι σαν να κλέβω εκκλησία! Φίλε Παύλο κάνει μπαμ από χιλιόμετρα ότι δεν έχει ανοίξει οικονομικό βιβλίο. Πρόσφατα την έκανες με ελαφρά όταν σε ρώτησα αν ξέρεις τις αιτίες της κατάρρευσης των Τραπεζών. Αναπαράγεις τις αθλιότητες των χρεοκοπημένων ιδιωτικών καναλιών που εξαναγκάζονται από τις χρεοκοπημένες τράπεζες & τα χρεοκοπημένα κόμματα εξουσίας. Σε λίγο που θα αρχίσει ο νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας να προτείνει σαν μοντέλο οικονομίας τον Εθνικιστικό Προστατευτισμό (αν του το επιτρέψουν οι εταίροι μας!) να σε δω τι θα γράφεις;!

Πλησιάζεις τη συμπεριφορά της συμμορίας των πέντε (που είναι περισσότεροι) Παύλο. Αν θες να συζητάς, μάζεψε τη γλώσσα σου, γιατί οι άλλοι θα σου απαντάνε δεόντως και καταντάει τσίρκο. Οι διαχειριστές δεν αποφασίζουν να βάλουν κανόνες για να κρατιέται ένα κόσμιο επίπεδο, προτιμάνε το μπο@#ρδ%*ο.

@STOIXOS - Του ποιου; Του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας; Βρε άνθρωπε μην διαβάζεις πολύ Αυγή και Documento, σε έχουν κάνει χάλια. Θα αλλάξει αρχηγό η ΝΔ επειδή δεν βολεύει τον Τσίπρα, τον Καρανίκα και τον Βαξ και βάνη ο Κυριάκος; Εθνικιστικό προστατευτισμό;;; Στην Βενεζουέλα νομίζεις ότι ζεις ή στην Κούβα; Στην Ευρώπη του φιλελευθερισμού είσαι, δεν το έχεις καταλάβει; Good bye Lenin...

Τα "μάζεψε την γλώσσα σου" δείχνουν το αδιέξοδό σου και τη νοοτροπία σου. Όταν δεν μασάνε τα πρόβατα το σανό που πλασάρετε εσύ και τα άλλα συντρόφια με την αριστερή ιδεολογία του 1920 μην τσαντίζεσαι. Αναλογίσου μόνο ότι έχει παλιώσει το σανό σας και πλέον σας κάνουν χαβαλέ. Κυβερνήσατε κιόλας και ξεφτιλιστήκατε.

Παυλο ο Μητσοτάκης που δεν είχε συμπεριλάβει στη δήλωσή του τις offshore της οικογένειας του, όταν λέει: όχι στους λαθρεπιβάτες του παρασιτικού καπιταλισμού, σε ποιους ακριβώς αναφέρεται; Μήπως σε αυτούς που κυβερνούν και νομοθετούν με βάση τα συμφέροντα τους, έτσι ώστε να έχουν το “δικαίωμα” να επιλέξουν όποια χώρα θέλουν για να φιλοξενήσουν τις δραστηριότητές του, ανάλογα την φορολογία της; Η Νέα Δημοκρατία και ο φιλελευθερισμός δημιουργοί 2 κατηγορίες πολίτων. Αυτούς που έχουν την δυνατότητα να φοροδιαφεύγουν και αυτούς που δεν μπορούν. Προφανώς όλοι εμείς ανήκουμε στη δεύτερη!

@STOIXOS - Ποιες offshore έχει η οικογένεια Μητσοτάκη; Ο φιλελευθερισμός δημιουργεί δύο κατηγορίες πολιτών. Τους εργατικούς και τους τεμπέληδες. Όποια χώρα έχει υψηλούς φόρους χωρίς αντίστοιχα υψηλές παροχές πάει άπατη. Εσύ θα πλήρωνες 30 ευρώ για ένα καφέ; Αυτό σου ζητάει το Ελληνικό κράτος. Μια χώρα λοιπόν μπορεί να έχει υψηλούς φόρους (π.χ. Σουηδία) αρκεί να παρέχει αντίστοιχες υπηρεσίες στον πολίτη. Δεν γίνεται να είσαι το Ελληνικό κράτος και να ζητάς 60-70% φόρους. Απλά δεν θα στο πληρώσει κανείς, θα βρει τρόπο ότι και να κάνεις. Δεν πληρώνει κανείς υπηρεσίες που δεν του παρέχονται.

μα καλα τωρα χωρις πλακα κανετε διαλογο με το παυλακη που ειναι ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΛΗ μερα στα γραφεια της νδ ,οπως εχει γραψει αλλος εδω ? και περιμενετε σοβαρο διαλογο και απαντηση? αφου το παιδακι πινει νερο στο ονομα της νδ και του προεδρου της οποιος και αν ειναι επανω ,απο εκει τρωει και ζει ,τι περιμενετε ? χασου ρε γιδι παυλακο,μονο ετσι σου αξιζει .....................ο νοων νοειτω .............

Eternia Capital Advisors η περίπου φανερή offshore της οικογένειας Μητσοτάκη με έδρα την Ελβετία. Eternia Capital Management η κρυφή offshore της οικογένειας Μητσοτάκη με έδρα τα νησιά Κευμάν. Ελπίζω το επόμενο σου ερώτημα να μην είναι το: ποιος είναι ο Μητσοτάκης; Κάθε Έλληνας Παυλο γνωρίζει σήμερα με τον πιο τραγικό τρόπο, πως για τους υψηλούς φόρους, την κακοδιαχείριση, την διαφθορά, το πελατειακό κράτος κ.λ.π. ευθύνονται τα δυο κόμματα που εναλλάσσονταν για δεκαετίες στην εξουσία. Νομοθετούσαν αυξήσεις φόρων για τους πολίτες αλλά για τους εαυτούς τους “νόμιμες” offshore με 0,5% φόρο!!!

Και εσύ αυτές τις λογικές τις βρίσκεις σωστές μόνο και μόνο γιατί οτιδήποτε άλλο σου φαίνεται κομμουνιστικό! Αυτά που γράφεις προσβάλουν πρώτα πρώτα τους εναπομείναντες σοβαρούς της Νέας Δημοκρατίας. Ο Μητσοτάκης δεν ήταν σε διάσταση με την γυναίκα του. Βρίσκεται σε διάσταση με την ελάχιστη ηθική & αξιοπρέπεια που πρέπει να έχει κάθε πολίτης. Φυσικά όπως έγραψες δεν είναι κοροΐδο να πληρώνει τα σχολεία τα νοσοκομεία το αμυντικό μας πρόγραμμα κ.λ.π. γιατί είναι “νόμιμος” κάτοχος offshore. Με τον Χριστοφοράκο κουμπάροι είναι, γιατί πάρα πολλά τα τηλεφωνήματα. Τίποτα περί Παρασιτικό καπιταλισμό;

STOIXOS, ο τύπος είναι παλιόβλακας. Διαφημιστής. Ακολουθεί διαφημιστικές μεθόδους. Κάποτε η διαφήμιση ήταν μορφή τέχνης. Τώρα προκαλεί αηδία.

μαγκες οσο ασχολουμαστε με το παυλακη και το καθε παυλακη..........αξια του δινουμε με το νουμερο................οτι και να του πουμε αυτος εκει..θα μιλαει για νομιμοτητα κλπ κλπ κλπ τι να πεις,προκειτε περι μεγαλου λαμακα

Σελίδες

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.