Ο ήσσονος σημασίας Κουφοντίνας

Ο ήσσονος σημασίας Κουφοντίνας

Νοέμβριος 09, 2017 - 21:01
4 σχόλια

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, εχθρός, κατά την πεποίθησή του, της δημοκρατίας και των θεσμών της, ένας επαναστάτης, κατά δική του δήλωση, χρησιμοποίησε διατάξεις του Νόμου της Δημοκρατίας στην οποία τον πέταξε η μοίρα για να ζήσει -και την οποία δεν αποδέχεται- για να βγει από το κελί για δύο ημέρες μόνο.

Δηλαδή: όταν μας βολεύει το κράτος που θέλουμε να καταστρέψουμε, όταν οι Νόμοι που θέλουμε να καταργήσουμε μάς ευεργετούν, τους χρησιμοποιούμε, ξαποσταίνουμε και μετά ξανά προς την επαναστατική δόξα τραβάμε.

Ο ίδιος ποτέ δεν δήλωσε μεταμέλεια και ποτέ δεν αρνήθηκε την ιδεολογία του. Δεν ζήτησε καν συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων του. Αλλά νιώθει ότι δικαιούται να βγει για λίγο από της φυλακής τα σίδερα.

Θυμήθηκα μια επιστολή που είχε γράψει το μπουμπουκάκι της επανάστασης Νίκος Ρωμανός, στην οποία σημείωνε ότι είναι δικαίωμά του να παρακολουθεί ελεύθερος τα μαθήματά του στο Πανεπιστήμιο το οποίο επίσης έχει κάθε δικαίωμα να κάψει, όπως έλεγε ο ίδιος, επειδή δεν καλύπτει την αναρχική του κοσμοθεωρία. Είχε κάθε δικαίωμα, όπως έλεγε, να παρακολουθήσει τα μαθήματα ενός εκπαιδευτικού συστήματος που ο ίδιος ήθελε να τινάξει στον αέρα.

Όλοι οι «επαναστάτες» διεκδικούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη, από το ελληνικό κράτος, αυτό που θωρούν ότι δικαιούνται όπως όλοι οι πολίτες. Κι ας μην αποδέχονται το πολίτευμα και τους νόμους του.

Έξω από την πόρτα του Κορυδαλλού, μια ολόκληρη κοινωνία -που δεν τα βάζει με τον Νόμο και δεν παίρνει τα όπλα να καθαρίσει τον κοσμάκη- σύσσωμη πτύει κατάμουτρα την αστική της δημοκρατία που επιτρέπει σε κάτι καθάρματα σαν τον Κουφοντίνα να απολαύσουν δύο ημέρες οικογενειακής γαλήνης. Πτύει κατάμουτρα το συμβούλιο των δικαστών που επέτρεψε στον Κουφοντίνα να ζήσει δύο μέρες θαλπωρής και μελισσοκομίας, φορώντας το βραχιολάκι του στο πόδι, ασφαλώς, για να μην το σκάσει α λα Χριστόδουλο Ξηρό.

Έξω από την πόρτα του Κορυδαλλού, ο ολιγόλογος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ καταδίκασε την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, παρά το γεγονός ότι την σέβεται, βεβαίως-βεβαίως.

Τελικώς, ένας επαγγελματίας εκτελεστής έχει μεγαλύτερη πίστη στην Ελληνική Δικαιοσύνη από εμάς τους υπολοίπους; Τελικώς, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που βγαίνουν από το πρωί στις τηλεοράσεις και κατηγορούν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι έβγαλε έξω τον Κουφοντίνα, μας λένε ότι επί δικής τους κυβέρνησης και διακυβέρνησης η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη δεν θα έπαιρνε την ίδια απόφαση;

«Είναι ήσσονος σημασίας», είπε ο κ. Κοντονής, αν ο δολοφόνος της 32χρονης εφοριακού βγήκε από τη φυλακή με τον Νόμο Παρασκευόπουλου. Είναι ήσσονος σημασίας για τον κ. Κοντονή, ίσως, που κάθε μέρα οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν κακοποιούς τους οποίους ο εισαγγελέας αφήνει ελεύθερους την επομένη. Είναι ήσσονος σημασίας που μέσα στις φυλακές ο κοινός κλέφτης γίνεται εκβιαστής, βιαστής, ληστής και δολοφόνος επειδή ουσιαστικά δεν υπάρχει σωφρονιστικό σύστημα. Είναι ήσσονος σημασίας που μέσα σε ενάμιση χρόνο βγήκαν από τις φυλακές 10.000 κρατούμενοι, ανάμεσά τους και βαρυποινίτες.

Είναι ήσσονος σημασίας που ο καθημαγμένος από την εγκληματικότητα πολίτης δεν εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη και τη δική του αστική δημοκρατία και τον ενοχλεί η διήμερη άδεια του Κουφοντίνα;

(Φωτογραφία: Eurokinissi/Στέλιος Μισινας)

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 
Tags: 

4 Σχόλια

O μέσος συριζαίος θα μάθει τι σημαίνει ήσσονος, αν μελλοντικά -ελπίζω- μειωθούν οι μισθοί των κηφήνων του δημοσίου (δηλ. του μέσου συριζαίου) με την αιτιολογία της ήσσονος απόδοσης. Μείζονος σημασίας όμως είναι η υποδοχή στον αδειούχο από το βλαστάρι του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων που έχει θητεύσει κάτι χρονάκια μέσα.

11 φορές ισόβια και τον αφήνουν με διήμερη άδεια. Γιατί όχι 5ήμερη να πάει μια εκδρομή ο "καημένος"; Σκότωσε καμπόσους και τι έγινε; Αν είχε off-shore μάλιστα, τότε θα ήταν εγκληματίας. Τώρα σκότωσε μερικούς που δεν γούσταρε, έφαγε και το παιδάκι τον Αξαρλιάν, σιγά το πράγμα. Δικαίωμά του στην τελική να μην γουστάρει και να σκοτώνει όσους διαφωνεί. Αφού είναι αριστερός. Είναι ανώτερος άνθρωπος. Δεν είναι κάθαρμα ή απόβρασμα της κοινωνίας... Σιχαίνεται το αστικό κράτος αλλά κάνει πέτρα του καρδιά και συμπληρώνει την αίτηση για άδεια. Ουουουου να χαθείτε, να χανόσαστε αποβράσματα.

Πρώτη φορά που συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο του Παύλου, παει ο Κουφοντίνας να δει αν κοιμούνται οι μέλισσες κ οι οικογένειες που καταστράφηκαν εξ αιτίας του δεν δέχθηκαν ούτε μια συγγνώμη. Ντροπή μας

Δώστε του κι ένα υπουργείο του "καημένου"!!!!!!!!!!!!!!!! Πόσα κόκκαλα Ελλήνων αγωνιστών, άραγε τρίζουν?!!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.