Πρόστιμο 1.500 ευρώ σε όσους κυκλοφορούν με ιστορικό αυτοκίνητο

Πρόστιμο 1.500 ευρώ σε όσους κυκλοφορούν με ιστορικό αυτοκίνητο

Οκτώβριος 24, 2017 - 10:40
1 σχόλια

Αν είστε κάτοχος ιστορικού αυτοκινήτου, καλό είναι να μην το κυκλοφορείτε αυτές τις ημέρες, καθώς αλλάζουν τα δεδομένα, αφού σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα, θα επιβαρύνονται με πρόστιμο 1.500 ευρώ όσοι τα κυκλοφορούν στον δρόμο.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση, τα ιστορικά αυτοκίνητα που έχουν πινακίδες ιστορικού αυτοκινήτου απαγορεύεται να τίθενται σε δημόσια κυκλοφορία και επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται μόνο για αγώνες ή εκδηλώσεις νομίμως αδειοδοτημένες, χωρίς να επιτρέπεται η αυτοκίνητη μετακίνηση από και προς τους χώρους των αγώνων ή εκδηλώσεων ή προς άλλους χώρους για την τυχόν επισκευή ή συντήρηση αυτών.

Σε περίπτωση που τα παραπάνω οχήματα τεθούν σε δημόσια κυκλοφορία κατά παράβαση των παραπάνω διατάξεων, θα επιβάλλεται πρόστιμο 1.500 ευρώ στον ιδιοκτήτη του οχήματος και πρόστιμο 1.500 ευρώ στον οδηγό του οχήματος, εφόσον πρόκειται για διαφορετικό πρόσωπο.

Στην περίπτωση τώρα που τα ιστορικά αυτά οχήματα μετέχουν σε αγώνες ή εκδηλώσεις χωρίς το απαραίτητο ενάριθμο διακριτικό γνώρισμα (πινακίδες ή οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέσο), τότε επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ.

Αντίδραση υπήρξε από τη ΦΙΛΠΑ, η οποία τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι οι όροι αυτοί και περιορισμοί εκ παραδρομής χρησιμοποιήθηκαν, αφού είναι οι όροι και περιορισμοί που ισχύουν για τα αγωνιστικά οχήματα και όχι για τα ιστορικά. Αναμένεται συνάντηση με τους φορείς για να δοθούν διευκρινίσεις ως προς την απόφαση αυτή.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.