Πλημμύρες: Το πάθημα που δεν έγινε μάθημα στον δήμο Τρίπολης

Πλημμύρες: Το πάθημα που δεν έγινε μάθημα στον δήμο Τρίπολης

Οκτώβριος 24, 2017 - 11:07
1 σχόλια

Εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Τρίπολης

Συνεχίζεται ο καθαρισμός των φρεατίων και των ρεμάτων από τα συνεργία της ΔΕΥΑΤ και της Καθαριότητας του Δήμου Τρίπολης ενόψει χειμώνα.

Οι εργασίες αφορούν στον καθαρισμό των φρεατίων στην πόλη της Τρίπολης από τη ΔΕΥΑΤ, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίπου 15 μέρες και τον καθαρισμό ρεμάτων από υπεύθυνα συνεργία του Δήμου οι οποίες θα συνεχιστούν για περίπου έναν μήνα ακόμα.

Όπως επεσήμανε ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας και αντιδήμαρχος Καθαριότητας Σ. Παπαδημητρίου «για εμάς είναι διαρκής ο αγώνας ο καθαρισμός των ρεμάτων».
Πρωταρχικός στόχος του Δήμου Τρίπολης είναι ο καθαρισμός των ρεμάτων και μετά της οδοποιίας και των καταβόθρων. 

Ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε ότι τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν οι καθαρισμοί στις καταβόθρες του Λεκανοπεδίου της Μαντινείας όπως στη Νεστάνη, στο Κάψια και στα άλλα χωριά.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το ArcadiaPortal.gr με τον κ. Παπαδημητρίου και σε σχετική ερώτηση με τον καθαρισμό των ποταμών ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ανέφερε ότι οι εργασίες αυτές είχαν γίνει  εντατικά σε προηγούμενο χρόνο. Nα αναφέρουμε ότι έναν χρόνο νωρίτερα είχε γίνει καθαρισμό από τα Μηχανήματα το Γενικού Επιτελείου Στρατού.
Αυτές τις ημέρες γίνεται καθαρισμός στο ρέμα του Αγίου Νικολάου στην Τρίπολη, το οποίο είναι ένα πολύ καίριο σημείο, που  αν δεν καθαριστεί σωστά ελλοχεύει ο κίνδυνος μιας επικείμενης πλημμύρας.

Η διαπίστωση είναι ότι οι πλημμύρες της 25ης Ιουνίου δεν έγιναν μάθημα σε κανέναν και εντοπίζονται ξανά, μπάζα και τα φερτά υλικά στα ρέματα.

Τέλος, να επισημάνουμε ότι η πυκνή πτώση των φύλλων από τα δέντρα δημιουργεί προβλήματα στους δρόμους και στα φρεάτια. Έτσι, οι πολίτες που εντοπίζουν συγκέντρωση πολλών φύλλων στα φρεάτια καλό είναι αν μπορούν και έχουν τη δυνατότητα να τα απομακρύνουν, καθώς ο καθαρισμός των φρεατίων από τη ΔΕΥΑΤ γίνεται μόνο εσωτερικά.
 

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Αφού ο Δήμος καθαρίζει, μάλλον για τους δημότες δεν έγινε μάθημα, έτσι θα έπρεπε να είναι ο τίτλος.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.