Επτά τουριστικά λεωφορεία «κόλλησαν» στον πεζόδρομο της πλατείας Άρεως (pics,vid)

Επτά τουριστικά λεωφορεία «κόλλησαν» στον πεζόδρομο της πλατείας Άρεως (pics,vid)

Οκτώβριος 21, 2017 - 13:16
19 σχόλια

Έκκληση Κακλαμάνου: «Σεβαστείτε τις θέσεις στάθμευσης λεωφορείων στην Τρίπολη»

Η πόλη της Τρίπολης λόγω της προνομιακή θέσης της είναι σταθμός δεκάδων λεωφορείων με τουρίστες από ολόκληρη την Ελλάδα. Ο Δήμος Τρίπολης σε συνεδρίαση του ΔΣ τον Ιούλιο αποφάσισε τη χωροθέτηση πάρκινγκ για τα τουριστικά λεωφορεία, καθώς πολλές φορές οι οδηγοί τους, μη γνωρίζοντας προς τα πού να κατευθυνθούν για να βγουν από την πόλη, μπλέκουν στο πεζοδρομημένο κέντρο και δυσκολεύονται κατά τη μετακίνησή τους στα στενά της πόλης.

Τον Αύγουστο που μας πέρασε, η δημοτική αρχή Τρίπολης τοποθέτησε τις πινακίδες στους χώρους στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων, προκειμένου αυτά να μην παρκάρουν παράνομα στους πεζοδρόμους για να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες της πόλης μας. 

Τέλη Οκτωβρίου, και η Σαββατιάτικη βόλτα στο κέντρο της Τρίπολης στην πλατεία Άρεως επεφύλασσε μια έκπληξη: Επτά τουριστικά λεωφορεία είχαν παρκάρει στον πεζόδρομο της πλατείας Άρεως, προκειμένου να επιβιβάσουν τους επισκέπτες που νωρίτερα είχαν αποβιβάσει στην πλατεία.

Μα, παρκαρισμένα πάνω στον πεζόδρομο;, θα αναρωτηθεί κάποιος. Από τη στιγμή που η δημοτική αρχή πρόσφατα καθόρισε θέσεις πάρκινγκ επί της οδού Παπαρρηγοπούλου, ώστε τα λεωφορεία να παρκάρουν δίχως να παρανομούν, είναι αδιανόητο να σταθμεύουν στον πεζόδρομο, κάτι που αφενός απαγορεύεται αφετέρου προκαλεί φθορές στους κυβόλιθους των πεζοδρόμων.

Συναντήσαμε στο σημείο τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης κ. Αναστάσιο Κακλαμάνο, ο οποίος ειδοποιήθηκε, όπως μας είπε, προκειμένου να συντονίσει την κατάσταση ούτως ώστε να μην βρουν τον μπελά τους οι οδηγοί των λεωφορείων που αναγκάστηκαν να παρκάρουν στον πεζόδρομο, προκειμένου να επιβιβάσουν τους επισκέπτες. Ο κ. Κακλαμάνος συνεννοήθηκε με τους οδηγούς και είπε στην κάμερα του Arcadia Portal:

«Η πόλη μας έχει ανάγκη από επισκεψιμότητα. Έχουν επενδυθεί τεράστια ποσά από τις δημοτικές αρχές για να διαμορφωθεί ένα πεζοδρομημένο κέντρο. Έχουμε πάρκα που δεν υπάρχουν σε άλλες πόλεις, με τα αναψυκτήριά τους. Αλλά δεν υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο. Για να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο που έρχεται και που θέλει να παρκάρει, αναγκαζόμαστε και παρανομούμε. Έχουν έρθει επτά τουριστικά λεωφορεία με πενήντα επιβάτες περίπου το καθένα, δηλαδή 350 επισκέπτες. Πέντε ευρώ να αφήσει κάθε επισκέπτης στους επιχειρηματίες της πόλης μας, είναι σημαντικό. Και επειδή υπάρχουν παρκαρισμένα οχήματα στον χώρο που έχουμε ορίσει για να σταθμεύουν τα λεωφορεία, αναγκαστικά τα λεωφορεία πάρκαραν στον πεζόδρομο.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει υπακοή, δεν υπάρχει πειθαρχία. Θα παρακαλούσα τους συμπολίτες μου να σέβονται τους χώρους πάρκινγκ των λεωφορείων, ώστε να έχουμε επισκεψιμότητα στην πόλη μας.

«Οι επαγγελματίες βογκάνε, δεν θα πρέπει να χάνουμε τέτοιες ευκαιρίες», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος έκανε ό,τι ήταν δυνατόν προκειμένου να διευκολύνει την κατάσταση, παραμένοντας στο σημείο ώσπου να απομακρυνθούν τα λεωφορεία.

Το πρόβλημα της στάθμευσης στην πόλη εξακολουθεί να είναι μεγάλο. Ωστόσο, η τήρηση των κανόνων από όλους μας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία της. Και θα συμφωνήσουμε με τον κ. Κακλαμάνο: Θέλουμε επισκεψιμότητα στην πόλη μας, θέλουμε τουρισμό, αλλά όλοι πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτό.

Θυμίζουμε εδώ ότι:

Απαγορεύεται η στάθμευση, εξαιρουμένων των τουριστικών λεωφορείων, στο τμήμα της οδού Παπαρηγοπούλου (στην πλευρά του πάρκου) από το σημείο που βρίσκεται σε απόσταση 5,00 μ μετά από τη διάβαση πεζών στη συμβολή της οδού με τον πεζόδρομο Τάσου Σεχιώτη (ΘΕΣΗ 2), ως το σημείο που βρίσκεται σε απόσταση 5,00 μ πριν τη συμβολή της οδού με τον πεζόδρομο που διέρχεται έμπροσθεν του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία (ΘΕΣΗ 1), αφαιρούμενου του τμήματος που βρίσκεται η ράμπα διάβασης ΑΜΕΑ, η έξοδος από τον ενιαίο χώρο πάρκου και πλατείας Άρεως και η έξοδος από το βοηθητικό χώρο του εστιατόριου GRAND CHALLET.

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Επτά τουριστικά λεωφορεία «κόλλησαν» στον πεζόδρομο της Άρεως


19 Σχόλια

Ο έξυπνος διορθώνει, ο κουτοπόνηρος δικαιολογείται, ο ηλίθιος επιμένει. Είναι απλούστατο να ακυρωθεί η πεζοδρόμηση στο τμήμα της Οικονομίδου που εφάπτεται του Δικαστικού Μεγάρου και στο τμήμα της Κένεντι από το Καλλιστώ μέχρι το φανάρι. Πλήρες τετράγωνο για να στρίβουν και να παρκάρουν εύκολα τα πούλμαν

Κε Κακλαμάνο ποιος πληρώνει τις φθορές του πλακόστροτου στους πεζόδρομους ? Από την τσέπη σου θα τους επισκευάσεις όταν έρθει η ώρα. Αυτό να το θυμάσαι έχει καταγραφεί.

Η ΤΡΟΧΑΙΑ που έβοσκε να αφαιρέσει πινακίδες από την παράνομη στάθμευση ΙΧΕ στην οριζόμενη θέση για λεωφορεία;

εγω δεν τους ψήφισα όμως ο Κακλαμάνος σήμερα το πρωί ........ίδρωσε. Επειδή μένω Παπαρ/λου , είδα με τα μάτια μου το αγώνα που έδινε για να βάλει ταξη στο χάος. Μπράβο του, υπάρχουν και εξαιρέσεις λοιπόν στους δημοτικούς συμβούλους (ανεξαρτήτως παράταξης). Δεν είναι όλοι τεμπέληδες.......

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ Ο ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ ΥΠΟΣΚΕΛΙΣΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Κ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟ;

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Αν υπήρχε τροχαία στην πόλη, θα έπρεπε να έχει βγει και να έχει μοιράσει ένα κάρο κλήσεις, σε όλους εκείνους τους "εξυπνάκηδες" που έχουν παρκάρει σε θέσεις που έχουν προοριστεί για τα τουριστικά λεωφορεία. Αφού όμως υπάρχει πλήρης έλλειψη αστυνόμευσης, ο καθένας κάνει ό,τι του γουστάρει, αφού γνωρίζει ότι δεν θα τιμωρηθεί. Από την άλλη, αυτά που συμβαίνουν στην Τρίπολη τα τρία τελευταία χρόνια, είναι απολύτως φυσιολογικά. Από μια δημοτική αρχή μπ*****λο, δεν περιμέναμε τίποτε άλλο από μια πόλη επίσης μπ*****λο...

Το απογευμα ειχαν αφαιρεθει οι πινακιδες απο οσα ΙΧ ειχαν παρκαρει στο χωρο για τα λεωφορεια..

δεν ξερω αν υπαρχει εντολη,αλλα τροχαια ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ κυριοι,καθε μερα ξαναγραφω ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ πανω στη πλατεια πετρινου παρκαρουν αυτοκινητα μηχανες και η τροχαια αγρον αγοραζει,προχτες παρκαρε μισο μετρο εξω απο ανοιχτο καταστημα στη πετρινου τζιπ,για πολυυυυ ωρα,και η τροχαια τα γνωστα,οταν ηρθε κοιτουσε γυρω γυρω και παρακαλαγε να παρουν τα οχηματα τους, οποιος ηταν εκει,πιο διπλα και μπροστα απο κουρειο ηταν παρκαρισμενη μηχανη μεγαλου κυβισμου,σιγα μην πηγαν εκει ...............εντελως ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ και η τροχαια και ο διοικητης της ,για κανα χωριο μεταθεση πρεπει να παει αυτος να βαλει μυαλο

Επειδή υπάρχουν πανεξυπνοι οδηγοί ΘΑ καταργήσουμε τον πεζόδρομο. Το άλλο ΜΕ τον Τοτό το ξέρεις; βρε που πάμε;

Τις πινακίδες θα τις πάρουν πίσω τη Δευτέρα αφου κάποιον "γνωστό " θα έχουν. Γερανός χρειάζεται να απομακρύνονται ΤΑ αυτοκίνητα και να παρκάρουν ελεύθερα τα λεωφορεία χωρίς να χαλάνε τον πεζόδρομο!

Οι νόμοι υπάρχουν. Οι θέσεις έχουν προβλεφθεί. Δεν υπάρχει όμως τροχαία. Το ότι έκοψαν κλήσεις εκ των υστέρων δεν λέει τίποτα. Κάθε ημέρα πρέπει να κόβουν κλήσεις, για ΠΑΝΤΑ. Αν η τροχαία έκανε την δουλειά της όλοι θα είχαν άψογη οδηγική συμπεριφορά. Τώρα που είναι ανύπαρκτη και οι πολίτες το έχουν καταλάβει, σωστή οδηγική συμπεριφορά έχουν μόνο οι πολύ τυπικοί πολίτες που είναι, δεν είναι, το 20-30%. Και στην Γερμανία με ανύπαρκτη τροχαία στα ίδια χάλια θα κατέληγαν. Όταν η αστυνομία ντρέπεται να κάνει την δουλειά της, αυτά συμβαίνουν. Τα ίδια συνέβαιναν και με την δημοτική αστυνομία.

Άντε να μην πω πως τα κάνατε, λίαν επιεικώς "μαντάρα", αφού είσαστε ....... ειδήμονες! Από το ΙΧ εισπράτετε το ΙΧ κυνηγάτε, τι κάνατε λοιπόν κ.κ. για το ΙΧ ; προφανώς ΤΙΠΟΤΑ! αδειάστε μας τον χώρο .

Ενδεχομένως θα πρέπει να δημιουργηθούν και άλλες θέσεις στάθμευσης για ΙΧ. Είναι προφανές ότι υπάρχει έλλειψη και δημιουργεί πρόβλημα.

Χρειάζονται χώροι στάθμευσης, σωστά. Υπήρχαν κάποιοι χώροι επί Σμυρνιώτη, που επί Παυλή δεν λειτουργούν. Έργο Παυλή. Πέρα από αυτό όμως εδώ μιλάμε για 10-20 θέσεις Ι.Χ. που εύκολα μπορούν να βρεθούν 20-40 μέτρα πιο πέρα. Η απουσία της Τροχαίας είναι το 99% του προβλήματος. Φοβούνται να κόψουν κλήσεις. Ας έκοβαν κλήσεις κάθε μέρα και θα βλέπαμε ποιος θα πάρκαρε εκεί.

Όντως, η κατάσταση με την πλήρη απουσία και αδράνεια της τροχαίας στην πόλη είναι πλέον εξοργιστική. Το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να παίρνουν τη νύχτα από πίσω κανέναν ταλαίπωρο να τον γράψουν για αλκοόλ. Τίποτε άλλο. Ακόμη κι αν τους τηλεφωνήσεις επώνυμα, δεν έρχονται ποτέ

Τις προάλλες ήταν παρκαρισμένο επί τρεις ολόκληρες μέρες ένα αυτοκινητάκι πάνω στο πεζοδρόμιο μέσα στη στοά την πρώην Εμπορικής Τράπεζας επί της Εθνομαρτύρων. Τρεις ολόκληρες μέρες και νύχτες. Κανείς δεν ασχολήθηκε, κανείς δεν αφαίρεσε πινακίδες, κανείς δεν ενοχλήθηκε.

Καλημέρα. Εκ μέρους του γραφείου μας " Χαλούλος Εκδρομές" θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμο Τρίπολης και τον κύριο Κακλαμάνο για την διευκόλυνση της επίσκεψης των εκδρομέων του γραφείου μας στην πόλη. Είμαστε γραφείο της Αθήνας αλλά αν δείτε τα Λεωφορεία μας έχουν Τριπολιτσιώτικες πινακίδες με έδρα της"Χαλούλος Β.Γ.Σ ΟΕ". το Άστρος . Γεννημένοι ( οι αδελφοί Χαλούλου) στην Τρίπολη με καταγωγή από Καστρί και μεγαλωμένοι στο Άστρος,με λεωφορείο στο ΚΤΕΛ Αρκαδίας από το 1963 έως το 2010. Αγαπάμε τον τόπο και κάνουμε συχνά εκδρομές στην Αρκαδία. Τώρα διοργανώσαμε γιορτή κάστανου στο Καστρί .

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.