Δεν έχει άλλες απαιτήσεις το ΔΝΤ από την Ελλάδα

Δεν έχει άλλες απαιτήσεις το ΔΝΤ από την Ελλάδα

Οκτώβριος 17, 2017 - 12:14
1 σχόλια

Τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) της Τρίτης 17 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στην Κριστίν Λαγκάρντ, στην οποία και οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα για ένα γρήγορο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατ' ιδίαν συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Κριστίν Λαγκάρντ διήρκησε 15 λεπτά, από τα συνολικά 50 λεπτά που διήρκησε η συνάντηση των δύο πλευρών. Κυβερνητικές πηγές  αναφέρουν ότι συζήτησαν τα όσα συζητήθηκαν εκτενώς στη συνάντηση των αντιπροσωπειών.

Κοινός τόπος και για τις δύο πλευρές είναι το γεγονός ότι δεν πρέπει να υπάρξουν καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε πολύ θετικό δρόμο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, συζητήθηκε επίσης η ανάγκη για τα μέτρα για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, όπως άλλωστε έχει συμφωνηθεί από τη σχετική απόφαση του EG. Επισημάνθηκε επίσης ότι το ΔΝΤ δεν ζητά νέα μέτρα.

Στη διευρυμένη συνάντηση επίσης συμμετείχαν από την ελληνική πλευρά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ο επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων του πρωθυπουργού, Παναγιώτης Παυλόπουλος και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Μιχάλης Ψαλιδόπουλος. Εκ μέρους του ΔΝΤ, ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος, Πολ Τόμσεν, ο προσωπάρχης της κ. Λαγκάρντ, Ντέηβιντ Λίπτον, και ο αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος στρατηγικής και πολιτικής, Χιου Μπρέντεκαμπ.

(Φωτογραφία: Eurokinissi)


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Φτάνει και περισσεύει επίβλεψη της εφαρμογής των συμφωνηθέντων

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.