Αλλάζει ταχύτητα το Internet στην Αρκαδία

Αλλάζει ταχύτητα το Internet στην Αρκαδία

Οκτώβριος 17, 2017 - 10:48
30 σχόλια

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα αναβάθμισης του δικτύου του ΟΤΕ στην Τρίπολη με τοποθέτηση οπτικής ίνας και νέων ΚΑΦΑΟ.

Το γρήγορο Διαδίκτυο, εκτός από πηγή ψυχαγωγίας, είναι καθοριστικός παράγοντας για την τουριστική ανάπτυξη και για τη λειτουργία των τοπικών επιχειρήσεων σε ολόκληρη την Αρκαδία.

Τους τελευταίους μήνες τα συνεργία του ΟΤΕ εργάζονται πυρετωδώς μέρα - νύχτα στις γειτονιές της πόλης προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες αναβάθμισης του δικτύου πριν από το τέλος του χρόνου.

Υπάρχουν βέβαια και προβλήματα,καθώς για να γίνουν αυτές οι εργασίες απαιτείται επέμβαση στα πεζοδρόμιο, αλλά και στο οδόστρωμα της πόλης.Αρχικά, οι νέες καμπίνες που τοποθετούνται, επειδή είναι μεγαλύτερες  περιορίζουν τον χώρο του πεζοδρομίου, αλλά και οι οπτικές ίνες δημιουργούν ανωμαλία στο οδόστρωμα, καθώς η επούλωση αργεί να γίνει ή γίνεται πρόχειρα.

Το ArcadiaPortal.grσε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον όμιλο του ΟΤΕ κατάφερε να εξασφαλίσει για εσάς πλήρη ενημέρωση ως προς το πότε θα μπορείτε να κάνετε χρήση των νέων ταχυτήτων στην Αρκαδία, αλλά και για το πού θα γίνει αναβάθμιση στα δίκτυα ολόκληρης της Αρκαδίας έως το 2020.

Η συνεχής εξέλιξη του Internet και οι αυξανόμενες ανάγκες καταναλωτών και επιχειρήσεων για πιο γρήγορες ταχύτητες και μεγαλύτερο όγκο κίνησης δεδομένων, επιβάλλουν την αναβάθμιση των υπαρχόντων τηλεπικοινωνιακών δικτύων. Τα Δίκτυα Νέας Γενιάς είναι πολύ σημαντικά για τη χώρα και τις τοπικές κοινωνίες, καθώς έχουν κομβικό ρόλο στην προσπάθεια για ανάπτυξη.

Αντιλαμβανόμενος τη σημασία των σύγχρονων ευρυζωνικών υποδομών για την τουριστική ανάπτυξη και τις τοπικές επιχειρήσεις, ο Όμιλος ΟΤΕ επενδύει εντατικά σε Δίκτυα Νέας Γενιάς, αναπτύσσοντας υπερσύγχρονες τεχνολογικές υποδομές σε όλη τη χώρα. Μόνο την περασμένη εξαετία, οι επενδύσεις αυτές στη χώρα ξεπέρασαν τα €2 δισ. Επιπλέον, έχει ήδη εξαγγείλει επενδύσεις ύψους €1,5 δισ. έως το 2020 για να προσφέρει στους καταναλωτές ακόμα υψηλότερες ταχύτητες Internet και μεγαλύτερη κάλυψη στο σταθερό και το κινητό.

Σε ποιες περιοχές της Αρκαδίας (πόλεις και χωριά) έχουν γίνει αλλαγές στα ΚΑΦΑΟ με στόχο να αναβαθμιστεί το δίκτυο.

Ο Όμιλος ΟΤΕ, σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές στο νομό Αρκαδίας, έχει ήδη ολοκληρώσει την πρώτη φάση του έργου αναβάθμισης του τηλεπικοινωνιακού δικτύου, εγκαθιστώντας οπτικές ίνες. Στο πλαίσιο αυτό έχουν τοποθετηθεί συνολικά 103 νέες υπερσύγχρονες καμπίνες στις παρακάτω περιοχές:

Τρίπολη
Αγ. Κωνσταντίνος Τρίπολης
Μερκοβούνι
ΒΙΠΕ Τρίπολης
Αλωνίσταινα
Στάδιο
Σκοπή
Ρίζες  
Τημένιο
Καρκαλού
Μεγαλόπολη 

Πέρα από τις νέες καμπίνες, πολύ γρήγορο Internet και αναβαθμισμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες προσφέρονται μέσω Αστικών Κέντρων στην Τρίπολη, το Λεωνίδιο, τη Μεγαλόπολη και την Παραλία Άστρους.

Μέσα στο 2018, αντίστοιχες υπηρεσίες θα παρέχονται μέσω Αστικών Κέντρων στους ακόλουθους οικισμούς:

Δαβιά: Αλωνίσταινα
Τρίπολη: Άνω Δολιανά, Βέρβενα, Μαυρίκι, Μάκρη, Κάψια
Άγιος Πέτρος: Βούρβουρα
Δημητσάνα: Καρκαλού
Μεγαλόπολη: Σκορτσινός, Χράνοι
Λαγκάδια: Λευκοχώρι
Λεβίδι: Καρδαράς

Επιπλέον, ο Όμιλος ΟΤΕ συνεχίζει το έργο επέκτασης του δικτύου οπτικών ινών και έως τον Οκτώβριο του 2019 θα έχει τοποθετήσει νέες καμπίνες στις παρακάτω περιοχές:

Κορακοβούνι Αγ. Ανδρέα
Χειμερινή ΜελιγούΆστρους
Άστρος
Παράλιο Άστρος
Νυμφασία Βυτίνας
Λεωνίδιο
Λάκκος Λεωνιδίου
Πλάκα Λεωνιδίου
Πουλίθρα
Πραματευτής
Παραλία Τυρού

Ποιες οι ταχύτητες που θα υπάρχουν μέσα στις πόλεις (Τρίπολη, Μεγαλόπολη, Άστρος, Λεωνίδιο);

Σήμερα οι πόλεις της Τρίπολης, της Μεγαλόπολης, του Άστρους και του Λεωνιδίου απολαμβάνουν υπηρεσίες COSMOTEVDSL για ταχύτητες Internet έως 50Mbps. Πριν το τέλος του χρόνου οι κάτοικοι της Τρίπολης θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ταχύτητες 100Mbps, ενώ έως το 2019 ταχύτητες 100Mbps θα απολαμβάνουν και οι κάτοικοι του Άστρους και του Λεωνιδίου.

Οι ταχύτητες VDSL διευκολύνουν την καθημερινότητα πολιτών και τοπικών επιχειρήσεων, καθώς μεγάλα αρχεία «κατεβαίνουν» και «αποστέλλονται» εξαιρετικά γρήγορα, ενώ κάθε χρήστης μπορεί να κάνει πολλές εργασίες ταυτόχρονα, και με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές online. Με τον τρόπο αυτό θα καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα, ενώ παράλληλα θα δοθεί σημαντική ώθηση στην τοπική επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα.

Πότε θα ξεκινήσει πρακτικά η βελτίωση υπηρεσιών και η αναβάθμιση του δικτύου;

Η αναβάθμιση του δικτύου στην Τρίπολη έχει ολοκληρωθεί και πριν το τέλος του 2017 οι κάτοικοι θα έχουν πρόσβαση σε ακόμη γρηγορότερο Internet (τουλάχιστον 100Mbps).

Οι εργασίες αναβάθμισης στο Λεωνίδιο και το Άστρος συνεχίζονται και θα έχουν ολοκληρωθεί έως τα μέσα του 2019.

Ευχαριστούμε θερμά τον Όμιλο ΟΤΕ για την άμεση ανταπόκρισή του και τις εμπεριστατωμένες απαντήσεις του στις ερωτήσεις της έρευνας του Arcadia Portal.


30 Σχόλια

Αρκετά ΚΑΦΑΟ μέσα στην πόλη δεν έχουν αντικατασταθεί. Τι θα γίνει με τις περιοχές που εξυπηρετούνται από αυτά;

Γεια σου Παύλο "γνωστέ" ανώνυμε Η αντικατάσταση των ΚΑΦΑΟ δεν είναι απλή υπόθεση, γι' αυτό έχε υπομονή. Όσο για την εξυπηρέτηση αυτή γίνεται χωρίς να αντιληφθείς οτιδήποτε. Στη γειτονιά μου δουλεύανε οι υπάλληλοι και του εργολάβου και του συνεργείου του ΟΤΕ μέχρι τις 2 τα ξημερώματα προκειμένου να έχουν αποκατασταθεί οι επικοινωνίες. Οπότε άσε λίγο τη γκρίνια

@19:14 - Που την είδες την γκρίνια; Ρωτάω προβλέπει ο προγραμματισμός την αντικατάσταση των υπόλοιποων ΚΑΦΑΟ; Είχα μιλήσει με κάποιο φίλο και μου είχε πει ότι θα αντικατασταθούν μέχρι το τέλος του 2017 και θέλω να το επιβεβαιώσω. Πράγματι οι εργασίες έγινε σε πάρα πολύ γρήγορο χρόνο και "αθόρυβα". Λογικό αφού μιλάμε για ιδιωτικό τομέα. Είχαν ρήτρες οι υπεργολάβοι και δούλεψαν στο 100%. Μπράβο τους.

@20:16 - Φιλαράκο έχω VDSL πάνω από ένα χρόνο. Περαστικά σου...

εμενα περαστικα μου γιατι? εγω ρωτησα? εσυ ρωτας και τωρα μας λες οτι εχεις vdsl ,τοτε γιατι ρωτας? αρε γιδι παυλακο

@09:18 - Εσύ ειρωνεύτηκες σε εσένα απαντάω. VDSL μπορείς να έχεις και με χαλκό ανάλογα την απόσταση. Πέρα από αυτό δεν κοιτάω μόνο την πάρτι μου. Το 1/4 της πόλης είναι ακόμα με τα παλιά καφάο.

εγω σε ειρωνευτικα παυλακο? ρε οσοι μπαινουν στο πορταλ στα χωνουν και σε γλεντανε και μονο εγω σε ειρωνευτικα? τι αλλο θα μας πεις,αντε κανε κανα κρυο μπανιο μπας και στρωσεις ρε συ,αλλα που θαυματα δεν γινοντε

Καταρχήν δεν είναι Ομιλος ΟΤΕ αλλά COSMOTE εξολοκληρου Γερμανικός. Ασχετα ομως με αυτό, γιατί ο ομιλος ΟΤΕ αφού επενδύει τοσα δις για οπτικές ίνες και γρήγορο internet στην Αρκαδία, μου ζήτησε για αρχική σύνδεση τηλεφωνου στο σπίτι μου (εντός οικισμού Βυτίνας), 260 ευρώ για 20 μετρα καλώδιο?

Γεια σας οι ταχυτητες αυτες, εχω εμπειρια απο το εξωτερικο, θα ειναι διαθεσιμες και σε αλλους παροχους εκτος του οτε; Εευχαριστω.

@11:43 - Μάθε να μιλάς σαν άνθρωπος και έλα με τον κηδεμόνα σου.

προς το παρόν έχουν αλλάξει τα φώτα στο σκάψιμο στους δρόμους και στον μεσημεριανο μας ύπνο..........

παυλακο τι εκανες παλι και στα χωνουν? οπως βλεπεις στο εγραψα και πριν ,σε γλενταει ολο το πορταλ και η τριπολη,δεν ειμαι μονο εγω και για να καταλαβεις ποιος ειμαι ................................

Τι ασχολείστε με τον Παύλο ρε μάγκες ;Εκει στην τοπική της ΝΔ που καθετε ,λιώνει με τον υπολογιστή της Τ.Ο Τριπολεως !!

ααααααααααααααα μιλαμε για τοσο ΜΕΓΑΛΟ λουκουμα ο παυλακης .....................χαχαχαχαχαχαχα θα περασω να σε γνωρισω απο κοντα ρε παυλακη να σου πω δυο φωνηεντα ,εχει να πεσει γελιο

Παυλάκο μόλις έρθει ο φίλος σου ο Κούλης στην εξουσία θα τα καταργήσει τα νεα ΚΑΦΑΟ γιατί ήταν του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χαχαχαχα

Κυρία Κατερίνα,αν δεν το έχεις πάρει χαμπάρι ο Γερμανικός ΟΤΕ δουλεύει με καπιταλιστικά κριτήρια όπως και παλιότερα ο Δημόσιος ΟΤΕ. τα 20 μέτρα καλώδιο κυρία Κατερίνα μου περιλαμβάνουν και το σκάψιμο, τη σύνδεση κλπ. Δεν είναι αρνάκι φρικασέ που το έβαλες στη χύτρα σου και έγινε σε 15 λεπτά! Αντε μια ζωή τις ίδιες βλακείες λέτε

Σκάβανε με βαμβακοκασμά Παυλάκη! χαχαχα Αθόρυβα??? έχεις δει ποτέ σκάψιμο αθόρυβο? Στο χωριό μου που είχα βλάβη από κεραυνό στο τηλέφωνο μου το φτιαξε ο ιδιωτικός τομέας σε 22 μέρες, επειδή λέει "ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΒΛΑΒΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΟΧΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ" αυτή ήταν η απάντηση του προϊσταμένου σε τηλεφωνική μου διαμαρτυρία. Το τηλέφωνο το είχα βάλει από το 1997 με δημόσιο τον ΟΤΕ και με απλή αίτηση σε 9 ημέρες!!!!!!

@Γιάννης Παπαγεωργίου - Όταν έκαναν εγκατάσταση στα καινούριο κουτιά δεν είχε ιδιαίτερο θόρυβο, σχεδόν τίποτα. Ούτε όσο έκαναν τις εργασίες μεταφοράς από τα ΚΑΦΑΟ στα νέα κέντρα. Θόρυβο είχε όταν πέρασαν μετά τις οπτικές ίνες και έσκαβαν με εκείνο τον "τροχό". Η όχληση όμως ήταν για πολύ λίγες ώρες. Ο ιδιώτης άλλαξε τα καφάο σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Ένας δημόσιος ΟΤΕ θα το έκανε σε 5 χρόνια. Αν εσύ είσαι ευχαριστημένος από τον παλιό δημόσιο ΟΤΕ τότε να πάρεις και κανένα λαχείο. Είσαι ένας στο 1.000.000. Οι υπόλοιποι έχουμε ταλαιπωρηθεί μέχρι αηδίας.

Παύλουλη αν αυριο βγει ο Κουλης και πει οτι θα ξανακάνει τον ΟΤΕ δημόσιο ,Εσυ πρώτος θα κανεις κωλοτουμπα και θα δοξαζεις τον δημόσιο ΟΤΕ !!!

@06:07 - Κωλοτούμπας είναι μόνο ο Αλέξης (αυτός που έχει φάει την καμήλα και μένει η ουρά) και όλος ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κυριάκος είναι φιλελεύθερος, κάτι που δεν ξέρεις τι σημαίνει. Άνοιξε κανένα βιβλίο να διαβάσεις. Δημόσιος θα γίνει ο ΟΤΕ από φιλελεύθερο αφού σβήσει ο ήλιος πρώτα. Αγαπητέ Συριζούλη μην φοβάσαι, δεν θα σε απολύσει ο Κυριάκος. Πέσε να κοιμηθείς τώρα, η αργομισθία σου θα συνεχίσει να πέφτει.

παυλακη ο κυριακος ειναι ο σωτηρας του εθνους μας ε εεεεεεεε,αυτον περιμενουμε ,μιλαμε οτι αυτο το παιδι,αλλα και ΟΛΟΙ οι αλλοι απο πασοκ νδ συριζα (γνωμη μου παντα) ειναι να τους κλεισουν φυλακη και να τους δεσμευσουν περιουσιες ,αφου δε βρισκετε ενας να πει βγαινω και ΟΛΟΥΣ οσους εχουν μπλεχτει τους παιρνω περιουσιακα ,και τους χωνω και μεσα ,αυτο θα συνεχιζετε μεχρι να μας κανουν σκλαβους των ξενων ,και που εισαι ,ο κυριακος ακομα χαιρεταει τις κουκλες στις βυτρινες ο γουρλωματης χαχαχαχααχα

@18:49 - Αντί να γράψεις πόσο βλάκας πιάστηκες που ψήφισες τον Αλέξη που "έφαγε την Καμήλα και περιμένει την ουρά ...στην τράπεζα" δίνεις και συμβουλές. Δεν ντρέπεσαι που ψήφισες Αλέξη που νομίζει ότι Λέσβος και Μυτιλήνη είναι άλλα νησιά. Που ότι λέει είναι ΨΕΜΑ. Που είναι κυβέρνηση μαζί με τον Καμμένο που πάει σαν υπουργός στην ρουλέτα και έχει κάνει ακόμα περισσότερες κωλοτούμπες. Αντί να πεις ότι έκανα βλακεία και μετανιώνω, επιμένεις. Ξέρεις τι λένε για αυτόν που επιμένει στο λάθος του;

Παυλουλη θα με διορίσει στην Siemens ο Κουλης Οποτε δεν αγχώνομαι καθόλου και θα εισπράττω και τον αργόμισθο μου εδω

παυλακη κανε ενα refresh στη μνημη σου τι ελεγαν και τι ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΟΙ τους απο νδ και πασοκ και μετα πες μου ποσο λαμακας πιαστηκες και εσυ και ολοι οι αλλοι που ψηφισαν νδ και πασοκ ,αυτοι εκαναν οσα ελεγαν ετσι? αρε γιδι παυλακο,αλλα τι να λεω,εδω γραφουν οτι εισαι μεσα στη νδ τι να μας πεις δλδ τωρα,οτι να περιμενουμε τους σωτηρες μας να βγουν και να τα αλλαξουν ολα? ρε κρεμαλα ολοι τους ρε

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.