Σωστικές παρεμβάσεις για το κτήριο Ρηγόπουλου

Σωστικές παρεμβάσεις για το κτήριο Ρηγόπουλου

Οκτώβριος 11, 2017 - 21:18
2 σχόλια

Σε εξέλιξη είναι τα σωστικά μέτρα για το ερειπωμένο αρχοντικό (Ρηγοπουλέικο), στο οποίο προορίζεται -μετά από την αποκατάστασή του- να λειτουργήσει το Κέντρο Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής.

Προσφάτως υλοποιήθηκαν τα πρώτα μέτρα προστασίας της περιμετρικής τοιχοποιίας με την τοποθέτηση ειδικών καλυμμάτων καθώς και αντίστοιχες παρεμβάσεις για την προστασία των θόλων του υπογείου. Παράλληλα, οι πολιτικοί μηχανικοί εξετάζουν μέτρα για την ενίσχυση της φέρουσας ικανότητας του κτηρίου. Τέλος, κοντά στη φάση της ολοκλήρωσης βρίσκεται η αρχιτεκτονική προμελέτη, η οποία ενσωματώνει τις βασικές αρχιτεκτονικές ιδέες για την αποκατάσταση και τη μελλοντική λειτουργία του κτηρίου.

Με την περάτωση της αρχιτεκτονικής προμελέτης, θα ξεκινήσει η κυρίως φάση των μελετών που περιλαμβάνουν την στατική, αρχιτεκτονική, ηλεκτρομηχανολογική, δικτύων και μουσειολογική-μουσειογραφική μελέτη. Σύντομα θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση από το ΔΣ των Ανθέων για τα επόμενα βήματα και τον γενικότερο προγραμματισμό σχετικά με το έργο.

Πηγή: anthitispetras.gr


2 Σχόλια

Σωστή η παρατήρηση του αναγνώστη.Το Ρηγοπουλαίικο αρχοντικό βρίσκεται στα Λαγκάδια Γορτυνίας,το "κρεμαστό χωριό της Πελοποννήσου.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.