Παπαζαχαρίας: Στο Συμβούλιο Επικρατείας η προγραμματική ΦΟΔΣΑ - Περιφέρειας Πελοποννήσου

Παπαζαχαρίας: Στο Συμβούλιο Επικρατείας η προγραμματική ΦΟΔΣΑ - Περιφέρειας Πελοποννήσου

Οκτώβριος 11, 2017 - 11:07
10 σχόλια

Στα παλιά του τα παπούτσια γράφει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τις όποιες βελτιώσεις πέτυχε η κυβέρνηση στην αρχική συμφωνία του έργου της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Αναμφίβολα τα βήματα του έργου της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Περιφέρεια Πελοποννήσου δυσκολεύουν, ύστερα από την επιμονή του Περιφερειάρχη, που θέλει σώνει και καλά να υποβαθμίζει έως και να αγνοεί  τα πέντε βελτιωτικά σημεία που πέτυχε η κυβέρνηση, στη προγραμματική σύμβαση του έργου,  ύστερα από διαπραγματεύσεις που έκανε με την ανάδοχο εταιρεία. και τα οποία έχουν ήδη συμπεριληφθεί  στην απόφαση του ΦΟΔΣΑ

Όπως έχει ανακοινωθεί επίσημα με συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας κου Φλαμπουράρη στην ΕΡΤ 1 τον Απρίλη του 2017, αλλά και όπως ανακοινώθηκε στη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ από το προεδρείο του Φορέα πριν ακριβώς από τη ψηφοφορία, το έργο της διαχείρισης θα γίνει αφού η κυβέρνηση κατάφερε να πετύχει τις παρακάτω βελτιώσεις της αρχικής συμφωνίας που είναι:

1. Η διάρκεια του έργου θα είναι 21 χρόνια και εφ όσον θα συμφωνήσουν οι εμπλεκόμενες πλευρές θα μπορούν να παραταθεί για 7 ακόμη χρόνια, αντί για 28 συνεχόμενα που ήταν αρχικά.

2. Η ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα παράδοσης απορριμμάτων στο εργοστάσιο από τους δήμους, έγιναν 100.000 τόνοι αντί 150.000 τόνοι που ήταν αρχικά.

3.  Οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης των Απορριμμάτων (ΣΜΑ) θα είναι 9 συνολικά αντί για 2 που προβλέπονταν αρχικά, με τη διαφορά όμως ότι οι 7 επί πλέον θα γίνουν με δαπάνη του δημοσίου.

4.  Η κατασκευή Φωτοβολταικού πάρκου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για τις ανάγκες των δήμων ισχύος 3 Mvatt.

5.  Η ίδρυση πράσινου ταμείου όπου θα κατατίθεται από την εταιρία μέρος των κερδών της και στη συνέχεια το συγκεντρωθέν ποσό θα διανέμεται στους δήμους

Οι παραπάνω όμως βελτιώσεις που αφορούν τη σύμβαση, θα πρέπει να σημειωθεί,  δεν εξασφαλίζονται μέσα στην υπό ψήφιση-έγκριση  προγραμματική σύμβαση του έργου, από τα αρμόδια όργανα που είναι : το Περιφερειακό Συμβούλιο και ο ΦΟΔΣΑ, παραπλανώντας έτσι τόσο τα μέλη του ΦΟΔΣΑ όσο και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου για το τι ψήφιζαν τελικά.

Μετά το πέρας της ψηφοφορίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο και αφού πρώτα ο Περιφερειάρχης εξασφάλισε την ψήφιση της προγραμματικής σύμβασης του έργου, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στα ΜΜΕ, αναφέρθηκε με πολύ σαφή τρόπο, ότι το έργο θα γίνει  όπως ακριβώς αναφέρει η αρχική σύμβαση,  με βάση της οποίας έγινε, η ανάδειξη της αναδόχου εταιρείας,. ύστερα από διεθνή διαγωνισμό

Ύστερα από αυτές τις εξαπατήσεις των θεσμών, άλλα να θέλουν και να ψηφίζουν και άλλα να εγκρίνονται τελικά, και μετά από αυτό το θεαματικό άδειασμα της κυβέρνησης και πιο συγκεκριμένα του αρμόδιου υπουργού Επικρατείας του κου Φλαμπουράρη από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστήριξε στη συνέντευξή του, όσοι θίγονται προσέφυγαν ήδη στη δικαιοσύνη και όλοι  περιμένουμε να δούμε την αντίδραση του υπουργού Επικρατείας σ αυτές τις μεθοδεύσεις  του κου Περιφερειάρχη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο πιο αρμόδιο όργανο που είναι ο ΦΟΔΣΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων, αναφέρει σαφέστατα πως η προγραμματική σύμβαση του έργου εγκρίνεται, μόνο και μόνο εφ όσον συμπεριληφθούν σ αυτή και οι πέντε βελτιώσεις που ισχυρίζεται πως πέτυχε η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την ανάδοχο εταιρεία. 

Έχει λοιπόν μαλλιά να ξάνει ο αρμόδιος υπουργός, ύστερα από αυτό το κουβάρι στο οποίο έχει μεταμορφωθεί η όλη υπόθεση, αφού με το τρόπο που την έχει διαχειριστεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία,  όλα δείχνουν πως οι μεθοδεύσεις αυτές, στόχο έχουν τη διασφάλιση των αρχικών κερδών της με την απόρριψη των πέντε βελτιωτικών σημείων που ισχυρίζεται πως έχει συμφωνήσει  η κυβέρνηση.

Η όλη υπόθεση θα πάει, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία,  στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο και θα αποφανθεί για τη νομιμότητα της όλης διαδικασίας, λαμβάνοντας υπόψη του ως οφείλει, τον δεσμευτικό όρο που τέθηκε από μερικούς συμβούλους του ΦΟΔΣΑ, που όπως προαναφέρθηκε, αποτελεί προϋπόθεση  της έγκυρης ψήφισης της προγραμματικής σύμβασης του έργου..

Τάσος Παπαζαχαρίας

Συντονιστής της Ν.Ε

του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

Δελτίο Τύπου


10 Σχόλια

Κύριε Παπαζαχαρία η κυβέρνηση σας, υπογράφει ένα έργο καταστροφικό για την Αρκαδία. Κάπου εδώ τελειώνουν όλα τα επιχειρήματα σας και ξεκινά η προσωπική σας ευθύνη. Έχετε δεσμευτεί οτι θα παραιτηθείτε αν υπογραφεί το έργο. Η κυβέρνηση Σύριζα μας πούλησε, σας πούλησε, κάνει ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που εξήγγειλε. Δεν υπάρχει καμία βελτίωση του έργου αλλάζοντας 3 όρους στη σύμβαση. Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει και καιρός να διαλέξετε κι ο ίδιος ποια σημαία θα κρατάτε.

Δημήτρη το ξέρω ότι από την υπόθεση αυτή θέλεις να αποκομίσεις μόνο και μόνο κομματικά οφέλη. Δεν θα σε ακολουθήσω σ αυτή τη λογική σου. Να ξέρεις μόνο ότι η κυβέρνηση δεν υπέγραψε ούτε αποφάσισε για τίποτα απολύτως. Εκείνοι που αποφάσισαν είναι ο ΦΟΔΣΑ ( οι δήμαρχοι ) 17 όχι με 22 ναι και στη συνέχεια αποφάσισε και το Περιφερειακό Συμβούλιο. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας. Ευχαριστώ!

Κύριε Παπαζαχαρία η ιδεολογική προπαγάνδα χρησιμοποιήθηκε από τα ανελεύθερα καθεστώτα ως κορονίδα τιθάσευσης των μαζών Έρχεται όμως η στιγμή που η μοίρα των τυράννων είναι πολύ φρικτή Πολλοί μου λένε αυτός είναι για φτύσιμο, θέλω όμως να καταλάβω πόσο ψυχολογικά άρρωστος και βαθιά πορομένος είναι ο ανθρώπινος νους που δεν δέχεται το αυτονόητο. Αλήθεια έμαθα πως διορίζετε συνεχώς τάγματα ασφαλείας ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΦΤΑΝΕΙ Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ

Παλιέ σύντροφε θα ήταν προτιμότερο να έγραφες το όνομά σου για να δούμε όλοι που μας διαβάζουν κατά πόσο είσαι παλιός σύντροφος η κάποιος ειδικευμένος σφουγγοκωλάριος...... καληνύχτα σου!

Πήδα στη γκιόστρα νιόγαμπρος μ' αριστερή μπαντιέρα, για να χει αξία, σα "μετανοιώσεις", γιόκα, παραπέρα. Κι όλο τ' ανάποδα να λες μ' αυτά που λεγες πρώτα, γιατί σε καταλάμψανε, Σαούλ, τα ουράνια φώτα. Σε αυτά δε θα σταθείς πολύ. Μ' εντάξει το ηθικό σου, παλιούς σου φίλους πρόδινε στο νέο αφεντικό σου. Μπροστά στο δυνατότερο στη λάσπη ανακυλίσου και γλείφε του τα δάχτυλα πιότερο απτο σκυλί σου. Βάρναλης

Ε, αφού πήγε το όριο από τις 150.000 στις 100.000 και θα γίνουν 7 σταθμοί μεταφόρτωσης με δαπάνη του ...δημοσίου, τότε το έργο έγινε αριστερό. Και έχετε το θράσος να γράφετε και άρθρο για αυτό!!! Αφού είναι και έμπνευσης Φλαμπ, τότε είναι τέρμα αριστερό, στα όρια του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Κύριε Παπαζαχαρία μας τρολάρετε ή έχετε πάθει πολιτικό vertigo;

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ Κ. ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑ ΣΤΑ ΕΞΗΣ: 1. ΣΤΟ ΣτΕ ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΠΕΝΤΕ ΔΗΜΟΙ, ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΣΔΑ ΠΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΟ ΣΔΙΤ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΝΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ 2. ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΗΔΗ 5 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗ (ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ) ΚΑΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ 3. ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΥΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΕ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΦΟΔΣΑ (5/17) ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Π.Σ. (326/17 ) ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ. ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Από τις πολλές κυβιστήσεις εκεί στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ θα ξεπεράσουν και την Κομανέντσι..Τώρα το έργο ΣΔΙΤ δεν είναι κόκκινη γραμμή για τους συντρόφους αφού το κόμμα αποφάσισε να δώσει τις ευλογίες του στις νεοφιλελέ ΣΔΙΤ..Για να γίνει πιο εύπεπτος ο σανός αναμασάνε κατι για βελτίωση των όρων και περήφανη διαπραγμάτευση και ρίχνουν την ευθύνη στο ΦΟΣΔΑ λες και όταν διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους περί σκισίματος της ΣΔΙΤ δεν ανήκε η αρμοδιότητα στο ΦΟΣΔΑ..είναι γλυκές οι καρέκλες και οι σύντροφοι και οι συν αυτώ βολεύτηκαν μια χαρά...

Η κωλοτούμπα είναι συνώνυμο του Αλέξη Τσίπρα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, κατά συνέπεια αυτό χαρακτηρίζει και τα στελέχη του.

Απέραντη θλίψη και δικαιολογημένη οργή για όλα αυτά. Τάσο ξεφτιλίζεσαι μετά από τόσες δεκαετίες αγώνων για ποιο λόγο;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.