Η Eldorado Gold αποχωρεί από την Ελλάδα

Η Eldorado Gold αποχωρεί από την Ελλάδα

Σεπτέμβριος 11, 2017 - 09:15
86 σχόλια

Κίνηση επιθετικής στρατηγικής «βλέπει» η κυβέρνηση

Με ανακοίνωσή της το πρωί της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου η Eldorado Gold ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αναστείλει την επένδυσή της στα ορυχεία που λειτουργούν, τα αναπτυξιακά της σχέδια και τα περιουσιακά στοιχεία εξερεύνησης στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η Eldorado Gold Corporation ("Eldorado" ή "Εταιρεία") ανακοινώνει σήμερα σχέδιο για την αναστολή των επενδύσεων της στα ενεργά μεταλλεία, τα έργα ανάπτυξης και τα ερευνητικά έργα της στην Ελλάδα.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Eldorado και της ελληνικής θυγατρικής της, Ελληνικός Χρυσός, για εποικοδομητική συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση, το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος (Υπουργείο) και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, οι καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών ρουτίνας για την κατασκευή και την ανάπτυξη των έργων Σκουριών και Ολυμπιάδας στη Χαλκιδική, Β. Ελλάδα, συνεχίζονται. Oι καθυστερήσεις στην αδειοδότηση επηρέασαν αρνητικά τα χρονοδιαγράμματα και το κόστος των έργων της Eldorado και τελικά εμπόδισαν την ικανότητα της Εταιρείας να προωθήσει αποτελεσματικά την ανάπτυξη και τη λειτουργία αυτών των μεταλλευτικών έργων.

Με εξαίρεση ένα πρόγραμμα συντήρησης των έργων και το απαραίτητο κόστος περιβαλλοντικής διαχείρισης, η Eldorado και το Διοικητικό της Συμβούλιο αποφάσισαν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πρόσθετη επένδυση στα Μεταλλεία Κασσάνδρας (Ολυμπιάδα, Σκουριές, Στρατώνι) στη Χαλκιδική, καθώς και στα έργα Περάματος και Σαπών στη Θράκη, και σε οποιοδήποτε άλλο ερευνητικό πρόγραμμα στη χώρα. Τα κεφάλαια που έχουν προϋπολογιστεί να επενδυθούν σε κοινωνικές δαπάνες και ανάπτυξη υποδομών θα καταργηθούν. Ομοίως, θα επηρεαστούν τα φορολογικά έσοδα σε δημοτικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τεθούν τα Μεταλλεία Σκουριών, Ολυμπιάδας και Στρατωνίου σε καθεστώς συντήρησης θα ξεκινήσουν στις 22 Σεπτεμβρίου 2017. Η αναστολή και παύση εργολάβων και εργαζομένων θα γίνει σύμφωνα με την ισχύουσα εργατική νομοθεσία στην Ελλάδα. Οι εργασίες περιβαλλοντικής διαχείρισης και τα έργα συντήρησης θα συνεχιστούν με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και των μεταλλευτικών εγκαταστάσεών μας. Η Εταιρεία εκτιμά ότι θα διατεθούν συνολικά 30 εκατομμύρια δολάρια (ΗΠΑ) για την προετοιμασία της φάσης συντήρησης. Ενώ, τα σταθερά κόστη συντήρησης θα ανέρχονται κατά προσέγγιση στα 25 εκατομμύρια δολάρια (ΗΠΑ) ετησίως.

Η Εταιρεία επιπλέον, αναμένει λεπτομέρειες από την Ελληνική Κυβέρνηση σχετικά με την εκκρεμούσα διαδικασία διαιτησίας. Η Eldorado δεν έχει ακόμη λάβει επίσημη ειδοποίηση, αλλά είναι πεπεισμένη ότι οποιαδήποτε πιθανή διαιτησία θα αποδείξει και πάλι ότι η Εταιρεία τηρεί όλους τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς. Το Συμβούλιο της Επικρατείας (Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Ελλάδας) έχει επανειλημμένα επικυρώσει την εγκυρότητα των αδειών και της λειτουργίας μας με 18 θετικές για την Εταιρεία αποφάσεις μέχρι σήμερα.

Η Εταιρεία θα επανεκτιμήσει τις επενδυτικές επιλογές της στην Ελλάδα κατόπιν έγκρισης και έκδοσης των απαιτούμενων αδειών, σε συνεργασία με μια υποστηρικτική κυβέρνηση, ανοικτή σε συζητήσεις γύρω από τη χρήση και εφαρμογή των βέλτιστων διαθέσιμων τεχνολογιών.

Ο George Burns, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold, σχολίασε:

«Είναι εξαιρετικά ατυχές να βρισκόμαστε σε αυτό το αδιέξοδο όταν θα έπρεπε να υλοποιούμε ένα σημαντικό επιχειρηματικό σχέδιο και να προσθέτουμε άλλες 1.200 θέσεις εργασίας στο σημερινό εργατικό δυναμικό μας, περίπου 2.400 ατόμων, στην Ελλάδα. Η επένδυση της Eldorado στην Ελλάδα αφορά στην οικοδόμηση μιας παγκοσμίου επιπέδου δραστηριότητας και μπορεί να αποτελέσει μακροπρόθεσμο εταίρο της χώρας, έχοντας την ικανότητα να προάγει τις δεξιότητες και την κατάρτιση των ανθρώπων της και να προσφέρει καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας για την ευημερία οικογενειών και τοπικών επιχειρήσεων. Εξίσου σημαντική παράμετρος είναι το γεγονός ότι, ως οικονομικός εταίρος αυτή η επιχείρηση μπορεί να προσφέρει τα άκρως αναγκαία φορολογικά και εξαγωγικά έσοδα για τις επόμενες γενιές.

Η Eldorado ήταν και παραμένει ένας προσηλωμένος, υπεύθυνος και υπομονετικός εταίρος της Ελληνικής Κυβέρνησης και των Ελλήνων πολιτών. Από την εξαγορά των Μεταλλείων Κασσάνδρας με αντίτιμο 2 δις δολάρια το 2012, η Eldorado έχει επενδύσει επιπλέον 1 δις  δολάρια στη χώρα. Το ποσό αυτό θα διπλασιαζόταν αν ήταν σε θέση να αναπτύξει πλήρως τα έργα της σε Ολυμπιάδα, Σκουριές και Πέραμα. Ωστόσο, λόγω της καθυστέρησης στην έκδοση αδειών από την ελληνική κυβέρνηση, η Eldorado δεν είναι σε θέση να συνεχίσει τις επενδύσεις της στη χώρα. Έχουμε ευθύνη απέναντι στους μετόχους μας να διαθέτουμε τα κεφάλαια όχι μόνο σε έργα με υψηλότερες αποδόσεις αλλά και σε χώρες όπου οι κυβερνήσεις υποστηρίζουν τις επενδύσεις μας και συνεργάζονται μαζί μας για να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον. Ως εκ τούτου, η Eldorado δεν μπορεί να συνεχίσει να θέτει σε κίνδυνο τα κεφάλαιά της χωρίς αυτές τις άδειες και θα επιδιώξει με όλα τα μέσα προκειμένου να προχωρήσει η επένδυσή της και να υπερασπιστεί τα συμβατικά της δικαιώματα.

Εάν η Ελληνική Κυβέρνηση επιθυμεί να εργαστεί στο πλαίσιο των συμβατικών της υποχρεώσεων με την Ελληνικός Χρυσός, να εκδώσει έγκαιρα τις άδειες και να στηρίξει την επένδυση, τότε η Eldorado θα είναι σε θέση να επανεκτιμήσει τα επενδυτικά της σχέδια στη χώρα.»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ εκτίμησε πως πρόκειται, με σκακιστικούς όρους, για μια «κίνηση επιθετικής στρατηγικής» και διερωτήθηκε γιατί, ενώ η εταιρεία βρίσκεται σε διαιτησία με το Δημόσιο, αποφάσισε να κάνει, σε αυτήν τη συγκυρία, αυτή την κίνηση.

«Η κυβέρνηση θέλει κάθε επένδυση που κινείται σε νόμιμα πλαίσια» σημείωσε ο κ. Μαντάς και υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να δούμε όλες τις λεπτομέρειες και τι προβλέπεται από τους νόμους και το Σύνταγμα τους κράτους».


86 Σχόλια

Σχετικά με τους θανάτους σε Μεγαλόπολη και Πτολεμαΐδα: Σίγουρα το περιβάλλον εργασίας είναι επιβαρυμένο από τη λειτουργία των ΑΗΣ, το ίδιο ισχύει για τους κατοίκους λόγω της μικρής απόστασης των μονάδων από την πόλη. Θα έπρεπε να ξέρουμε την απόκλιση από τη συχνότητα των συγκεκριμένων νόσων στο γενικό πληθυσμό: πόσα καρδιοαναπνευστικά νοσήματα, πόσα εγκεφαλικά, πόσοι καρκίνοι. Η επιβάρυνση εργαζομένων (και γενικού πληθυσμού) από τις μονάδες της ΔΕΗ είναι υπαρκτή αλλά δεν γνωρίζω αξιόπιστες μελέτες επειδή στη χώρα μας σπανίως συνδέεται η νοσηρότητα με την εργασία.

Είπα και εγώ!!!!... οκ το Κράτος-ΔΕΗ εκμεταλλεύεται τα χρήματα του ασφαλιστικού των εργαζομένων στην ΔΕΗ από το 1966. Όταν λοιπόν χρειάστηκε η ΔΕΗ να μπει μετα το 2000 περίπου στο χρηματιστήριο βρήκαν αυτή τη φόρμουλα για να επιστρέψουν τα χρήματα στους εργαζόμενους της ΔΕΗ. Ίσως όχι ότι καλύτερο, αλλά δεν έχει καμία σχέση με αυτό που αρχικά υπονόησες Παύλο! https://syntaksiouxoidei.wordpress.com/2016/02/19/to-%CE%BE%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%BF/

Παύλο τα ίδια προβλήματα που προκαλεί η καύση του λιγνίτη τα προκαλεί & η καύση της βενζίνης, του πετρελαίου, φυσικού αερίου κ.λ.π. Οκ & εγώ λέω πως πρέπει να σταματήσουμε να καύση των στερεών, υγρών & αερίων καυσίμων όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αλλά άλλο η καύση & άλλο η τοξικότητα του Αρσενικού. Αν θέλεις στο θέμα του Eldorando Gold και τοξικού Αρσενικού να το παίξεις όπως ο Τράμπ στο θέμα της κλιματικής αλλαγής που κάνει πως δεν καταλαβαίνει τότε πρόσεχε γιατί όπως ξέρεις ο Τράμπ έχει ξεπεράσει προ πολλού το επίπεδο του γραφικού αλλά και του γελοίου.

Μη αυτοξεφτιλίζεσαι στο θέμα των διαδηλώσεων, κάνοντας πως δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά των διαδηλώσεων των κατοίκων στις Σκουριές Χαλκιδικής, με τους κατοίκους στο λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης! Και επειδή η γνώση είναι όπλο, ας ακούσουμε λίγα για Καναδικές εταιρίες χρυσού,,, και όχι μόνο. http://info-war.gr/kanadas-o-dolofonos-me-to-angeliko-prosopo-ke-i-el-dorado/

600 εκατομμύρια το χρόνο κλέβουν οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ με τις παχυλές συντάξεις από τον βιοπαλαιστή Παύλο και δεν επιτρέπουν στο κράτος να ασκήσει κοινωνική πολιτική υπέρ των αναξιοπαθούντων εφοπλιστών, εθνικών εργολάβων, τραπεζιτών, πετρελαιάδων και άλλων από Εκάλη μεριά! ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΥΣ ΜΕ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ; ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΜΑΡΤΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΤΑΛΗ ΠΟΡΩΝ! ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΘΑ ΤΑ ΦΑΝΕ. ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΤΑ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝ, Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟΠΟ. ΚΑΤΩ ΟΙ ΣΠΑΤΑΛΕΣ!!!

"Επιμένει η Eldorado Gold στην απόφαση, ότι θα αναστείλει τις εργασίες της, αν μέχρι την Πέμπτη δεν της δοθεί η άδεια για τη λειτουργία του μεταλλείου στις Σκουριές. Η εταιρεία διαμηνύει ότι σε περίπτωση που έως την Πέμπτη δεν τους δοθεί από την κυβέρνηση η άδεια, τότε θα προχωρήσουν στην ανάκληση των εργασιών κατ' αρχάς στις Σκουριές. Υπενθυμίζεται ότι η καναδική εταιρεία αρχικά είχε αφήσει χρονικό περιθώριο έως τις 22 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μέχρι την Παρασκευή." (δεν έχουμε ανάγκη από γκάνγκστερς, επιμένω, ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ)

@STOIXOS - Πλάκα κάνεις έτσι; Έχουν εισπράξει από το 1999 μέχρι σήμερα πάνω από 10 δις ευρώ. Με την σημερινή αποτίμηση της ΔΕΗ είναι 10 φορές η αξίας της. Με την ακριβότερη αποτίμηση που είχε, είναι δύο φορές η αξία της. Τους έχουμε δώσει 2-10 φορές την αξία της επιχείρησης πίσω. Πόσο ακόμα; Στο νόμο του 1999 μιλάει για ΠΑΓΙΑ επιχορήγηση του κράτους. Δηλαδή θα δίνουμε μια ζωή στους ΔΕΗτζήδες 600 εκατομμύρια τον χρόνο ενώ το ποσό που έχουν εισφέρει στην εταιρεία είναι συγκεκριμένο. Οι ίδιοι λένε για 1.2 τρις μέχρι το 1992. Θέλεις να πούμε ότι ήταν 2 τρις το 1999; 10 δις ευρώ = 3,4 τρις δραχμές.

@STOIXOS - Αυτές οι αποτιμήσεις φυσικά είναι υπολογισμένες πολύ βολικά αλλά ας τις δεχτώ. Τα 600 εκατομμύρια ετησίως πότε θα σταματήσουν να καταβάλλονται; ΠΟΤΕ; Πρόκειται για καραμπινάτη εύνοια προς τους εργαζόμενους της ΔΕΗ. Ακόμα και με την αναλογιστική μελέτη που επικαλούνται τα επόμενα δύο χρόνια θα πρέπει να είναι και τα τελευταία που καταβάλλεται αυτή η επιχορήγηση. Άλλα ξέρεις τι; Δεν θα καταργηθεί. Γιατί στην Ελλάδα υπάρχουν οι "έξυπνοι" που εκβιάζουν με ένα διακόπτη επειδή κάποτε κάποιος τους διόρισε και υπάρχουν και τα κορόιδα που πληρώνουν.

@21:43 - Άσε αριστερούλη, δεν έχει δράκο το παραμύθι σου. Τα 600 εκατομμύρια των καλοταϊσμένων ΔΕΗτζήδων να πάνε σε οικογενειακά επιδόματα. Να πάνε σε επιδόματα ανεργίας. Σε επίδομα θέρμανσης. Και με εισοδηματικά κριτήρια για να μην τα παίρνουν οι πολύ πλούσιοι. Έτσι κάνουν στα φιλελεύθερα κράτη. Στα αριστερά κράτη τρώνε με δελτίο και περιμένουν στην ουρά. Τις αριστερές τρίχες να πας να τις πουλήσεις σε κανένα συνέδριο της ΚΝΕ ή στα λιβάδια με το σανό που βόσκουν τα συριζόπουλα. Στο facebook με τον Καρανίκα, τον Λάκη και τον Μπαξ και βάνη.

Στις φωτιές του 2007 ξερεις ποσο κόστισε στην ΔΕΗ η κινητοποίηση που έβγαλε έξω όλα τα μηχανήματα και τις υδροφόρες !3 εκκατομυρία ευρώ και δεν ζήτησε ποτε αυτα τα χρήματα !

Ε, ρε, Στάλιν που σας χρειάζεται... (ακόμα καλύτερα, Πολ Ποτ!)

Γάτος γαμεί γάτος σκούζει!!! Τόσα χρόνια ποιοι κυβερνούσανε Παύλο; Εσείς δεν διορίζατε Υπουργούς, Προέδρους Δημόσιων Οργανισμών, Συνδικαλιστές, Υπαλλήλους; Τώρα σας πήρε ο καημός; Πρώτα ξεπουλήσατε τον εθνικό μας πλούτο & τώρα ζητάτε τα ρέστα; Αυτά που λέει ο Παύλος να τα βλέπετε εσείς οι Νεοδημοκράτες που για δεκαετίες σας έβαζε η Νέα Δημοκρατία στο Δημόσιο & τώρα που κατέστρεψαν με τις πολιτικές τους το Δημόσιο, την Οικονομία & το Κράτος θα μείνετε & χωρίς δουλειά & συντάξεις! Πες το ξεκάθαρα Παύλο, αν βγει ο Μητσοτάκης να κυβερνήσει, Δεητζιδες θα σας διαλύσει τις συντάξεις! Έργο ΝΔ!!!

@ ΔΕΗΤΖΗΣ - 600.000.000€ το χρόνο παίρνετε. Αυτό έλειπε να μην βγάλετε τα μηχανήματα έξω να βοηθήσετε τον κόσμο. Μισθοί και συντάξεις στον θεό, παροχές απίστευτες και η χειρότερη αναλογία εργαζόμενων στα γραφεία/παραγωγή στην Ευρώπη.

@STOIXOS - Εγώ δεν διόρισα κανένα. Αν ήταν στο χέρι μου θα είχαν μπει όλοι με ΑΣΕΠ και συνέντευξη και φυσικά δεν θα υπήρχε μονιμότητα. Αξιολόγηση για όλους. Το "έγκλημα" έχει δύο συνένοχους στον διορισμό. Αυτόν που διόριζε και αυτόν που διοριζόταν. Μην τα βλέπεις μονόπαντα. Οι συντάξεις θα διαλυθούν ακόμα και με κυβέρνηση δική σου με εσένα πρωθυπουργό και 20 κλώνους για υπουργούς. Δεν γίνεται να πληρώνεις από άδεια τσέπη. Εσύ συμφωνείς να επιδοτούμε όλοι οι Έλληνες τα ταμεία άλλων ασφαλισμένων; Το δικό σου ταμείο το πληρώνει κάποιος άλλος; Σου φαίνεται λογικό;

"Αν ήταν στο χέρι μου θα είχαν μπει όλοι με ΑΣΕΠ και συνέντευξη και φυσικά δεν θα υπήρχε μονιμότητα." Αναρωτιέμαι, τόσα χρόνια και σε τόσες χώρες της Δύσης που υπάρχει η μονιμότητα στο Δημόσιο και σε πολλούς άλλους τομείς, πώς κατάφερε η ανθρωπότητα να επιζήσει μέχρι να έρθει η φαεινή ιδέα στον Φρίντμαν (και να την παπαγαλίζει τώρα ο Παύλος); Αρρώστια φίλε μου, αρρώστια...

Αυτό που για ότι κακό μας έχει βρει… φταίνε οι άλλοι… εμείς με τις ψήφους μας δεν φταίμε σε τίποτα… συν τη μοιρολατρία…. να ένα φοβερό κοκτέιλ! Στο χέρι σου ήταν & είναι να αλλάξει το πελατειακό κράτος που καλλιέργησαν για δεκαετίες Νέα Δημοκρατία-ΠΑΣΟΚ, όμως εσύ, λες πως δεν διόρισες κανέναν αλλά ψηφίζεις αυτούς που διορίζουν. Το έγκλημα έχει λοιπόν δυο συνενόχους! Και αυτούς που το κάνουν & αυτούς που εις γνώσιν τους τους ψηφίζουν για να το κάνουν.

Παύλο όλοι ο εργαζόμενοι έχουν πληρώσει στα ταμεία τους αυτά που τους αναλογούσαν. Οι φιλελεύθερες κυβερνήσεις όμως που ψηφίζεις τα διέλυσαν. Για το χρήματα στο ταμείο της ΔΕΗ σε είδα πολύ να κόβεσαι, για τα δισεκατομμύρια π.χ. των Τραπεζιτών που μας τα φόρτωσαν στη πλάτη και μας χρεοκόπησαν κουβέντα δεν λες! Τυχαίο, μπα... μόνο για αφελείς.

Ρε STOIXOS σου το έχει ήδη πει (ο Παύλος) ότι, με την πίεση των συνδικαλιστών και τη συνενοχή της αριστεράς και άλλων κρατιστών, οι εργαζόμενοι έπαιρναν πολύ περισσότερα από όσα άξιζαν. Από αυτά τα πολλά που έπαιρναν "πλήρωναν" και τα ταμεία τους για τις παχυλές συντάξεις. Μιλάς για τους τραπεζίτες που πήραν δισεκατομμύρια. Δεν τα έφαγαν όμως για καινούργια αμάξια, μεζονέτες και ταξίδια στο Παρίσι. Τα επένδυσαν κύριε, σε οφσορ εταιρείες αναγνωρισμένης αξιοπιστίας, σε λίστες, σε ακίνητα στο Λονδίνο! Αυγάτισαν τον πλούτο, δεν τον σπατάλησαν. Λατινικά ξέρεις; Δες τι πάει να πει Οra et labora

@ STOIXOS - Οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες έχουν πληρώσει αυτά που αναλογούσαν. Οι εργαζόμενοι όμως, ειδικά της ΔΕΗ αλλά και άλλοι, λαμβάνουν συντάξεις πολύ υψηλότερες των εισφορών τους. Τα δισεκατομμύρια φέσι των τραπεζών και όχι μόνο των τραπεζιτών δεν είναι τα λεφτά των αμοιβών τους μόνο. Αυτά είναι σταγόνα στον ωκεανό. Το 99% είναι τα κόκκινα δάνεια. Λεφτά που πήραν οι συμπολίτες μας. Για να χτίσουν σπίτια. Για να πάνε διακοπές. Για να αγοράσουν αγαθά. Λεφτά που πήραν οι επιχειρήσεις μας. Οι επιχειρήσεις των 1-5 ατόμων και οι επιχειρήσεις των 1.000 ατόμων. Όλοι ήταν στο πάρτι.

Παυλο το ότι είσαι της φιλοσοφίας: αφού δεν έχω εγώ κατσίκα, να ψοφήσει του γείτονα που έχει- το καταλάβαμε. Συν το μένος για ότι έχει σχέση με Δημόσιο & Υπαλλήλους-Εργάτες. Και θέλεις να γίνουμε λέει & Σκανδιναβία…τι να πει κανείς;! Εγώ πάλι πιστεύω ότι οι Δεητζηδες περνούν αυτά που πρέπει να πάρουν. Όταν βγει ο Μητσοτάκης κυβέρνηση ας τους αλλάξει τα φώτα αφού αυτό θέλετε. Βέβαια από την άλλη οι Δεητζηδες - Δημόσιου υπάλληλοι θα μας πούνε, ποιος Γιατρός, Δικηγόρος, Μάστοράς, Τεχνίτης, Έμπορος κ.λ.π. κ.λ.π. κ.λ.π. πλήρωσε ποτέ φόρους. Και θα έχει δίκιο… όλοι στην Ελλάδα ζούμε.

Για τις Τράπεζες τώρα. 1. Για πάνω από μισό αιώνα οι Τράπεζες στην χώρα μας αλλά και τις μεγάλες καπιταλιστικές χώρες βλέπε: ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετάνια, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία κ.λ.π. δεν είχαν πρόβλημα Τραπεζικού χρέους. Γιατί ξαφνικά γύρω στο 2000 αρχίσαν ορισμένοι οικονομολόγοι να μιλούν έντονα για φούσκα; Ξέρεις; ....

....2. Παύλο εσύ το μόνο που κάνεις, είναι να αναπαράγεις την προπαγάνδα των χρεοκοπημένων -καταχρεωμένων στις Τράπεζες – ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών. Ότι θέλουν οι Τράπεζες, λένε τα Ιδιωτικά κανάλια. Περιμένω από σένα -και θα επιμείνω σε αυτό- την ψευδοανάλυση για την κατάρρευση των τραπεζών & για το ποιοι ευθύνονται, να την τεκμηριώσεις με ένα βιβλίο ή ένα έγκυρο άρθρο που θα μας υποδείξεις.

3. Στη δική μου τη δουλειά αν χρεοκοπήσω, δεν θα έρθει το κράτος να μου δώσει χρήματα των φορολογουμένων, στις Τράπεζες γιατί τα κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ το έκαναν με τον πλέον σκανδαλώδη τρόπο;

Τι να σου πω ρε STOIXOS. Περίμενες άλλη απάντηση από τον Παύλο; Σπίτια, αμάξια και διακοπές. Το είπε και ο γυρίνος με γυαλιά, που επειδή έχει έμμονη ιδέα με το πιοτό και το σεξ το είπε κάπως αλλιώς (βγάζει τα απωθημένα του από όταν τον είχαν κλείσει μικρό σε σχολείο με καλόγριες).Όμως, δεν έχεις δίκιο στην κατσίκα, ο Παύλος έχει κατσίκα και φοβάται ότι θα του την πάρεις, εσύ που δεν έχεις και τη λιμπίζεσαι! Και απάνω στον πανικό του λέει ό,τι του 'ρθει (να του δείξω εγώ π.χ. τι σύνταξη παίρνει ο πατέρας μου σε σχέση με τις κρατήσεις που του έκαναν μετά από δεκαετίες στο Κερατσίνι).

@Οra et labora - Να έρθεις και να μου δείξεις τις κρατήσεις του και την σύνταξη που παίρνει. Κατσικά φυσικά και έχω. Δεν την αγόρασα με διορισμό, ούτε την αγόρασα εις βάρος των συμπολιτών μου, να τα ξύνω σε κάποιο δημόσιο πόστο. Ούτε φοβάμαι να μου την πάρει κάποιος, δεν μπορεί να μου την πάρει κανένας. Δεν είμαι ρουσφετάκι. Δεν είμαι αριστερός να λέω μπούρδες όσο δεν έχω λεφτά και όταν τα αποκτήσω να κάνω τον καπιταλιστή. Ούτε είμαι αριστερός που το παίζει δήθεν ανθρωπιστής και βαράει μαστίγιο στους εργαζόμενους του. Δεξιός είμαι, όσο δουλεύω πληρώνομαι και σέβομαι τον μόχθο όλων.

@17:12 - Έγκυρο άρθρο για εσένα είναι μόνο αυτό που έχει γράψει κομμούνι. Κάνε google και διάβασε άρθρα κάποιου Γιώργου Καισάριου την εποχή που ήταν στον Capital.gr. Πρόσεξε όμως γιατί θα σου πέσουν βαριά με τις αριστερές μπαρούφες που έχεις σαν φέσφατα στο κεφάλι σου. Για την κατσίκα τα έγραψα και στο άλλο σχόλιο. Εγώ θέλω να έχω γείτονες με πολλές κατσίκες. Εσύ θέλεις να έχουμε ΟΛΟΙ από μισό κατσίκι. Εσύ θέλεις μιζέρια μοιρασμένη σε όλους και εγώ θέλω πλούτο ανάλογα την ικανότητα του καθενός. Στο δικό μου σενάριο ο πιο φτωχός είναι καλύτερα από την μιζέρια της δικής σου εκδοχής.

Παύλο χαίρομαι που έχεις κατσίκα και δεν φοβάσαι μη σου την πάρει ο STOIXOS. Αν είχες και λίγη ενσυναίσθηση θα ήταν καλό για όλους. Αυτό λείπει σε πολλούς δεξιούς, αλλά και πολλούς που το παίζουν αριστεροί. Εγώ πάντως, από χρόνια δεν τολμώ να δηλώσω αριστερός, ντρέπομαι, όχι γι' αυτά που λες εσύ και ο ψυχωτικός για τους αριστερούς αλλά γι' αυτά που κάνουν πολλοί που δηλώνουν αριστεροί.

Για τις γερμανικές εκλογές. Συγγενής που ζει εκεί: "α σήμερα έχουν εκλογές. Αλλά, ξέρεις, οι Γερμανοί δεν πολυασχολούνται με την πολιτική. Τα κόμματα είναι απλοί διαχειριστές". Ναι, σκέφτηκα, οι Γερμανοί κάηκαν με τον Χίτλερ και κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου και τώρα γύρισαν την πλάτη στην πολιτική. Ή μάλλον οδηγήθηκαν στο να προτιμούν διαχειριστές. Όλοι εκτός από όσους ψήφισαν την Εναλλακτική για τη Γερμανία. Το ίδιο συμβαίνει στην Ολλανδία, στη Δανία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία. Σήμερα η ακροδεξιά μιλάει πολιτικά και έχει ρεύμα. Δυστυχώς (κι ο Παύλος λέει για κυριαρχία της αριστεράς).

@Οra et labora - Ενσυναίσθηση έχω εκεί που χρειάζεται. Όταν κάνουμε πολιτική κουβέντα και χρειάζεται να απαντήσω για το τραπεζικό σύστημα και θεωρίες συνωμοσίας τότε την αφήνω στην άκρη. Το κάθε άτομο το καθορίζουν οι πράξεις του και μόνο. Αν κάποιος που δηλώνει δεξιός είναι μαχαιροβγάλτης δεν με αφορά. Είμαι δεξιός φιλελεύθερος. Θέλω ο πολίτης να έχει ελευθερία επιλογής στην ζωή του, στην δουλειά του, στις προσωπικές του σχέσεις, μέσα σε όχι στενά όρια. Δεν θέλω κρατισμό, δεν θέλω απαρχαιωμένα θρησκευτικά δόγματα. Η λαϊκή δεξιά είναι για τους παλιούς και τα ΚΚ ένα ανέκδοτο.

Παυλο με τη λέξη κομμούνι, έδειξες αμέσως πόσο πολύ ζορίζεσαι όταν σου ζητάνε να τεκμηριώσεις αυτά που λες. Συν ότι επιβεβαίωσες αυτό που φαίνεται από όλες σχεδόν τις απάντηση σου. Αναπαράγεις τις ηλιθιότητες των Ιδιωτικών καναλιών και των κομματικών επιτελείων. Ένα ρημαδοβιβλίο δεν έχεις αξιωθεί να ανοίξεις. Έτσι θα γίνουμε Σκανδιναβία; Με τη στραβομάρα μας; Ο Παύλος λοιπόν αδυνατεί να απάντηση και στα 3 ερωτήματα. Η αλήθεια είναι πως δεν εξεπλάγην για αυτή του την ασχετοσύνη.....

Το μόνο που μπόρεσε να πει (βιβλίο δεν υπήρχε περίπτωση να παράθεση) ήταν να ψάξω άρθρο λέει του Γιώργου Καισάριου. Και ω του θαύματος και αυτό το κομμούνι ο Καισάριου μιλάει ( http://e-rooster.gr/11/2008/1001 )για την τραπεζική απληστία. Που είναι τα πάρτι της ψευδοανάλυσή σου Παύλος;;; Θα σου πω κάτι που θα σε σοκάρει! .....

Υπάρχουν και αριστεροί που δεν είναι κομμούνια! Υπάρχουν και εκτός Νέα Δημοκρατίας Πολίτες με κριτική ικανότητα. Υπάρχουν Αριστεροί που διαβάζουν βιβλία γραμμένα από φιλοκαπιταλιστές οικονομολόγους-αναλυτές. Π.χ. Η οικονομία της Κρίσης των Ρουμπινί-Μιμ. Θα σου πρότεινα το ακόμα πιο σοκαρίστηκα βιβλίο του για τα δικά σου δεδομένα "αρχικουμουνιστή" Ρομπερτ Ραιχ (Υπουργού Εργασίας του Μπιλ Κλίντον) – Καπιταλισμός για τους πολλούς, όχι για τους λίγους. Νομίζω πως πρέπει επιτέλους να μάθουμε να σεβόμαστε τη νοημοσύνη των συμπολιτών μας.

Τελικά όλοι καταλάβαμε τελικά σε ποιον-ποιους έπεσαν βαριές οι φιλελεύθερες μπαρούφες. Οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι Έλληνες & η χρεοκοπία της Ελλάδας μας είναι το καλύτερο σας σενάριο για το οποίο μας έγραψες να υποθέσουμε Παύλο;

Σελίδες

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.