Τι είπαν οι Τριπολίτες για το κόστος και το πρόγραμμα εκδηλώσεων της επετείου της Άλωσης (vid)

Τι είπαν οι Τριπολίτες για το κόστος και το πρόγραμμα εκδηλώσεων της επετείου της Άλωσης (vid)

Σεπτέμβριος 19, 2017 - 13:45
7 σχόλια

Οι δημότες απαντούν στο Arcadia Portal: Ακριβές ή φθηνές οι εφετινές εκδηλώσεις;

Μεγάλη συζήτηση για ακόμα μία χρονιά έγινε κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ Τρίπολης τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου με θέμα το κόστος των εκδηλώσεων για την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς. Διοίκηση του Δήμου και αντιπολίτευση συμφώνησαν στη σημασία των εκδηλώσεων τόσο για την προβολή της πόλης μας όσο και για τον φόρο τιμής που πρέπει να αποδιδεται κάθε χρόνο στο ίδιο το ιστορικό γεγονός.

Τι έχουν να πουν, όμως, οι πολίτες για το κόστος των εκδηλώσεων, τη διοργάνωσή τους και το πρόγραμμα;

Ρωτήσαμε τους κατοίκους της Τρίπολης να μας πουν αν τους φαίνεται υψηλό το ποσό των περίπου 72.000 ευρώ που θα δαπανηθεί εφέτος για τις εκδηλώσεις, αν γνωρίζουν το πρόγραμμα, αν θα παραστούν και αν θεωρούν ότι στην παρούσα οικονομική συγκυρία οι εκδηλώσεις βοηθούν την οικονομία της πόλης.

Οι περισσότεροι απάντησαν ότι το ποσό δεν είναι πολύ υψηλό, ότι ανάλογες εκδηλώσεις αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής της πόλης μας και του Δήμου και ότι θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα.

Ο Δήμος ξέρει αν είναι ακριβές οι εκδηλώσεις.

Άλλοι, μας είπαν ότι το ποσό είναι πολύ μεγάλο, και ότι εκτός από τα μικρόφωνα, κανονικά ο Δήμος δεν θα έπρεπε να πληρώσει τίποτε άλλο.

Πάντως, οι περισσότεροι μάς είπαν ότι δεν έχουν ενημερωθεί ακόμα για το πρόγραμμα, αν και δήλωσαν την επιθυμία τους να τις παρακολουθήσουν της εκδηλώσεις. Με μεγάλο ενδιαφέρον, δε, αναμένουν το χορόδραμα στην πλατεία Άρεως, για το οποίο γνώριζαν όλοι, καθώς, ως κάτι το πρωτόγνωρο, έχει συγκεντρώσει και το ενδιαφέρον των ΜΜΕ.

Στη χθεσινή συνεδρίαση εκφράστηκε η επιθυμία της δημοτικής αρχής να καθιερωθεί η επέτειος της Άλωσης της Τριπολιτσάς ως εθνική εορτή. Το βέβαιον είναι ότι συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των ντόπιων.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Οι Tριπολίτες μιλούν για την επέτειο της Άλωσης


7 Σχόλια

Αυτές τις μέρες στα γραφεία της ΔΕΥΑΤ εχει γινει το αδιαχωρητο απο πολίτες ποε έλαβαν φουσκωμενουν λογιαριασμούς, διότι για άγνωστο λόγο, οι καταμετρητές δεν έπαιρναν μετρήσεις για 2-3 τριμηνα με αποτελεσμα να 10πλασιαστουν οι λογαριασμοί ύδρευσης λόγο κλιμακωτής χρέωσης. Μήπως είναι κι αυτός ένας τρόπος να εξευρεθούν τα χρήματα των εκδηλώσεων?

Κοπελιά, δεν είναι η άλωση της Τριπολιτσιάς, αλλά της Τριπολιτσάς...Τριπολιτσά έιναι το όνομα, όχι Τριπολιτσ-ι-ά...Ντρέπεσαι να πεις Τριπολιτσά; Dabrolitza (Νταμπρόλιτσα: Η πόλη με τις δρυς) ήταν το σλάβικο όνομα της πόλης...

ή ήθελαν μόνο να μιλησουν άτομα από 50 χρονών και πάνω, ή όντως το πρωι μόνο τέτοιες ηλικίες κυκλοφορούν έξω.....αφου βλέπεις ρε κοπελιά, οι άνθρωποι ούτε ξέρουν ούτε έχουν ενημερωθεί τι ακριβώς θα γίνει το σαββατοκύριακο τι τους ρωτάς για το κόστος? ο αλλος λέει μόνο τα μικρόφωνα να πληρωθούν...όταν πάει και τα σκάει στο γυφτο-πανηγύρι το καλοκαιρι μόνο τα ηχητικά πληρώνει? αυτοί νομίζουν οτι μόνο παρέλαση θα γίνει μεθαύριο!!

Καταρχήν απελευθέρωση,όχι άλωση!άλωση σημαίνει υποδούλωση με βίαια μέσα,μάθετε το επιτέλους. Δεύτερον,ειναι κ υδροπολιτσα,η πόλη του νερού,σλαβικο. Τριτον,72.000€για πυροτεχνήματα που ειναι λιγότερα από παλια;;;εκδηλωσεις με τα χορευτικα στο γερο του Μωρια μπροστά δε γίνονται πλεον,που χαλιονται τόσα λεφτά;;;;;;;;μηπως πληρώνονται οι του Δήμου για να παρευρεθούν ρε παιδι μου;;

Όντως, η Άλωση δεν ήταν υποδούλωση με βίαια μέσα, ήταν απελευθέρωση (μέσω της χειρότερης σφαγής της Επανάστασης).

Δηλαδή σφαγές δεν έκαναν οι ΤΟΥΡΚΟΙ 400 χρονια ;Σε λιγο θα πας και τους αγωνιστές στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ,και στην Χάγη ,και θα ζητάς αποζημιώσεις απο τους απογόνους τους !

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.