Σκέψεις για δημιουργία ποδηλατοδρόμων στην Τρίπολη (vid)

Σκέψεις για δημιουργία ποδηλατοδρόμων στην Τρίπολη (vid)

Σεπτέμβριος 20, 2017 - 10:05
11 σχόλια

Η βιώσιμη κινητικότητα στο επίκεντρο του Δήμου Τρίπολης

Για την κορύφωση των δράσεων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας μίλησε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού  Σπύρος Βρέντας σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να δημιουργηθούν εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης μέσα στην πόλη αφήνοντας πίσω τα αυτοκίνητα.

Ο κ. Βρέντας αποκάλυψε ότι υπάρχει μια ομάδα εθελοντών η οποία σε συνεργασία με τον δήμο, θα ξεκινήσει μια προσπάθεια δημιουργίας ενός ποδηλατοδρόμου στην πόλη της Τρίπολης και συγκεκριμένα στην οδό Καλαβύτων.

Ο κ. Βρέντας ανέφερε ότι θα γίνει η αρχή με έναν ποδηλατόδρομο 200 μέτρων, ο οποίος θα λειτουργήσει ως ένα τεστ, το αποτέλεσμα του οποίου θα δείξει αν οι οδηγοί θα μπορέσουν να συμπεριφερθούν ως πολίτες που αγαπά την κίνηση με το ποδήλατο.

Να μάθουμε να σεβόμαστε τους πεζούς, τις διαβάσεις, τις ράγες τυφλών.

Ο Δήμος Τρίπολης διοργανώνει εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο  της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Στόχος αυτού  του θεσμού είναι η ενίσχυση των βιωσιμότερων τρόπων μετακίνησης, το βάδισμα, το ποδήλατο, τη χρήση των ΜΜΜ και τον συνδυασμό αυτών σε κάθε διαδρομή. Η επίτευξη του στόχου αυτού θα έχει ως αποτέλεσμα πόλεις καθαρές, ήσυχες, ασφαλείς, οικονομικά ενδυναμωμένες, προσβάσιμες και προσπελάσιμες από όλους, εν τέλει ιδανικότερες για την καθημερινή διαβίωση όλων των κοινωνικών ομάδων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Στις 20 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση «Μια μέρα χωρίς αυτοκίνητο», κλείνοντας τους δρόμους Δαρειώτου (στο ύψος του Παλαιού Δημαρχείου) και Εθ. Αντιστάσεως (στο ύψος της Λέσχης Αξιωματικών) και ανοίγοντάς τους, στους πεζούς  και  ποδηλάτες για αθλοπαιδιές, δράσεις ζωγραφικής κ.ά.

Στις 22 Σεπτεμβρίου, ήμερα Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα ενημέρωσης και τελετή απονομής βραβείων συμμετοχής στους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής, στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Τρίπολης ώρα 13:00 στον 2ο όροφο στην αίθουσα Π. Αλεξόπουλου.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στην Τρίπολη


11 Σχόλια

Ποιους ποδηλατοδρόμους, στον "πεζόδρομο" κυκλοφορούν φορτηγά και Ι.Χ σαν να μην τρέχει τίποτα. Πέρα από τις ώρες ανεφοδιασμών. Όσο για τις διαβάσεις πεζών, είναι απλά γραμμές τύπου ζέμπρας τίποτα άλλο για τους περισσότερους οδηγούς που όταν περνάω απο διαβάσεις πατάνε και γκάζι για να τρέξω. Η Αστυνομία μόνο να κάθεται έξω από τα Everest ξέρει, και να κοιτάζει τις διερχόμενες κοπέλες, για διερχόμενα αμάξια ούτε λόγος.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.....Η ΠΟΛΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΠΩΣ ΠΧ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

το λεω από το κανω είναι πολυ μακρυα... για να δουμε θα κανει τιποτα για την πολη αυτος η δημαροχς περα απο γουρνοπουλες;

Φτιάξτε κανένα δρόμο της προκοπής γιατί από τα αυτοκίνητα πληρώνεστε κυρίες και κύριοι της δημαρχίας (τέλη κυκλοφορίας-κλήσεις-τέλη παρκαρίσματος κ.λ.π.) όλα από το αυτοκίνητο. Αλήθεια να μας πει το οικονομικό της δημαρχίας πόσα εισπράττει από τα ποιο πάνω, για να μάθουν οι Ντροπολιτσιώτες για τα λεφτά που μπαίνουν στο δήμο αααα και που πηγαίνουν αυτά αλήθεια, θα μας ενημερώσετε; ή θα πρέπει να πάρετε έγκριση του κ. δημάρχου ή είναι προσωπικά δεδομένα (τίνος) άραγε;

Βρέντα καλοπροαίρετα σου λέω ότι η Τρίπολη δεν έχει πεζοδρόμια. Τι ποδηλατόδρομοι και μπουρδες? Μερίμνησε να βελτιωθει το πράσινο και η καθαριότητα. Κοιτάχτε να μην πετιούνται λεφτά σε μελέτες και ημετέρους και είμαστε μαζί σου.

Αν περισσέψουν χρήματα από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τον γνωστό καλλιτέχνη που μας τις διοργανώνει, θα γίνουν και ποδηλατόδρομοι

Ατοπο εκ νομου η κατασκευη ποδηλατοδρομου στη καλαβρυτων..δε χωραει με απλα λογια... Καλο θα ηταν να μην ακουμε τετοια νουφαρα απο ανθρωπους που εχουν καποιο επιπεδο. Στο 2017 ζουμε....σε ποιους νομιζουν οτι απευθυνονται????

Οπως οδηγάνε οι τριπολιτσιωτες ,και τα αλάνια απο τα γύρω χωρια ,οποίος οδηγεί ποδήλατο θα ειναι ΚΑΣΚΑΝΤΕΡ !Αφηστε που θα το νομίζουν για πάρκινγκ οι σκορδαδες ,παταταδες του οροπεδίου !

@08:01 - Φυσικά και χωράει. Αρκεί να μην υπάρχουν σταθμευμένα αυτοκίνητα. Η μια πλευρά αρκεί.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.