Όλες οι υποσχέσεις Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ

Όλες οι υποσχέσεις Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ

Σεπτέμβριος 17, 2017 - 09:26
15 σχόλια

Μείωση του ΕΝΦΙΑ, μείωση του ΦΠΑ και έκρηξη των επενδύσεων έταξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο το βράδυ, αφού περιηγήθηκε στα περίπτερα της 82ης Διεθνιούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, απηύθυνε ομιλία στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

«Πιστεύουμε στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι προτεραιότητά του είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας μέσα από μία έκρηξη επενδύσεων.

Έκανε λόγο για δραστική απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, σταθερό φορολογικό νόμο για μία πενταετία και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% στα δύο πρώτα χρόνια της κυβέρνησής του.

Στην κυβέρνηση δεν θέλουν, δεν ξέρουν, δεν μπορούν.

Ο π΄ροεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε για λειτουργικό τραπεζικό σύστημα για τη χρηματοδότηση της επιχειρηματικότητας παράλληλα με ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους αλλά και την τήρηση των σχετικών νόμων.

Αναφορικά με τον πρωτογενή τομέα, τάχθηκε υπέρ ενός νέου προτύπου επιχειρηματικής δραστηριότητας. 

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι για το κόμμα του η υλοποίηση των ιδιωτικοποίησεων και εμβληματικών επενδύσεων, όπως το Ελληνικό και οι Σκουριές, είναι η απόλυτη προτεραιότητα. «Θέλουμε εξορυκτική δραστηριότητα στη χώρα με σεβασμό στο περιβάλλον και την αυστηρή κοινοτική νομοθεσία. Θέλουμε κράτος λιτό και αποτελεσματικό» διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε πως «μόνο εμείς μπορούμε να υλοποιήσουμε την απαραίτητη μεταρρύθμιση του κράτους».

Θα βάλω τέλος στους εργατοπατέρες και στους φοιτητοπατέρες.

«Δεν θα επιδείξω καμία ανοχή στην παραβίαση της εργασιακής νομοθεσίας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι θα βάλει τέλος στους εργατοπατέρες και στη συνδικαλιστική χειραγώγηση των εργατικών συνδικάτων, καθώς για την κήρυξη απεργίας θα απαιτείται το 50% συν ένας των μελών του σωματείου. 

Ακόμη, υποσχέθηκε 1.000 ευρώ αφορολόγητο για κάθε παιδί.

«Οι νόμοι Μπαλτά, Φίλη, Γαβρόγλου θα καταργηθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά και υποσχέθηκε ότι «οι φοιτητοπατέρες θα βγουν από τα πανεπιστήμια».

Τόνισε ότι οι φοιιτητές θα φύγουν από τις πρυτανικές εκλογές, ενώ για τις φοιτητικές εκλογές είπε πως αυτές θα γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο για την εκλογή των μελών ενός Εθνικού Συμβουλίου Φοιτητών. 

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε ότι η ΔΑΠ θα αναγεννηθεί και δεν θα υπάρχουν πλέον αφίσες της παράταξης στα πανεπιστήμια. 

«Ναι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια» υπογράμμισε, ενώ έθεσε στόχο η χώρα μας σε βάθος δεκαετίας να έχει αποκτήσει τα καλύτερα πανεπιστήμια στον ευρωπαϊκό Νότο.

Δεν συμβιβάζομαι με μια Ελλάδα στην οποία το καλύτερο διαβατήριο για την επιτυχία είναι στην κυριολεξία το διαβατήριο.

(Φωτογραφία: Eurokinissi)

Ε.Γ.


15 Σχόλια

«Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση, όσοι το επιχείρησαν καταστρατήγησαν τελικά την ίδια τη δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα». Καταπληκτικός ο Κούλης. Σου λέει, αφού δεν είμαστε όλοι ίσοι, είναι αντιδημοκρατικό και καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων να μας ισιώσουν με το ζόρι.

Τι σου είναι η Νέα Δημοκρατία. Γυρίζει σελίδα, πριν από τον 5ο π.Χ. αιώνα, αλλά σήμερα κανείς δεν θυμάται. Πέρασαν και κάτι χιλιάδες χρόνια...

Ο κρατιστής Μητσοτάκη ξέχασε να μας εξηγήσει που θα βρει τα χρήματα που θα χάσει το κράτος μειώνοντας τους φόρους. Να υποθέσουμε ότι θα συνεχίσει τις πρακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ, όπου άλλωστε ήταν και μέλος; Μονόδρομος ο δανεισμό; Πότε είπατε πως θα έχουμε καταφέρει να μειώσουμε το χρέος μας;

Περιορίζοντας τις σπατάλες! Ποιες σπατάλες; Εύκολο να τις μαντέψει κανείς. Δαπάνες για δημόσια παιδεία; Μηδέν. Ιδιωτική και όποιος μπορεί σπουδάζει. Δημόσιο σύστημα υγείας; Μηδέν. Ιδιωτική και όποιος μπορεί περιθάλπεται. Δημόσιοι υπάλληλοι; Μόνο σώματα ασφαλείας και στρατός. Στον δημόσιο τομέα αυτά χρειαζόμαστε, το είχε πει και ο Φρίντμαν δεκαετίες πριν. Και χρηματοδότηση της Εκκλησίας. Δημόσια τηλεόραση; Μηδέν. Τα ιδιωτικά κανάλια φτάνουν. Χρήμα με ουρά. Να πού θα βρει το κράτος τα λεφτά από τη μείωση των φόρων. Ποιο κράτος; Δεν είναι κρατιστής. Κατάργηση (ρε μπας και είναι αναρχοαυτόνομος;)

Εκτός των άλλων η ύπαρξη ανισοτήτων είναι δομικό στοιχείο του καπιταλισμού.

@18:55 - Η ύπαρξη ανισοτήτων είναι δομικό στοιχείο της φύσης. Ούτε το ίδιο ύψος έχουμε, ούτε το ίδιο IQ, ούτε τις ίδιες δεξιότητες, ούτε την ίδια διάθεση για εργασία, ούτε τίποτα. Έχουμε τα ίδια δικαιώματα αλλά όχι τις ίδιες ικανότητες, επιθυμίες, όνειρα κτλ. Αυτή η ανοησία του κομμουνισμού ταλαιπώρησε και ταλαιπωρεί ακόμα εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη.

ora et labora πολλά λές,να εργάζεσαι και να προσεύχεσαι για την μακροημέρευση του Μητσοτάκη, γιατί χωρίς αυτόν δεν έχουμε καμμία ελπίδα για την διεύρυνση και εμπέδωση της ανισότητας.

:-)

Παύλο, κάνεις σκόνη την ιστορία, τη λογική, τον πολιτισμό, δείχνεις τον αποκρουστικό εαυτό σου, ένα νου και μία σκέψη εγκλωβισμένη σε μια αντίληψη των πραγμάτων ασύμβατη με την ανθρώπινη πρόοδο. Η ανισότητα που χρειάζεται ο καπιταλισμός για την ύπαρξή του δεν είναι το ίδιο πράγμα με την ποικιλομορφία των ανθρώπων. Ο καπιταλισμός έχει ζωτική ανάγκη ύπαρξης των φτωχών για να υπάρχουν οι πλούσιοι. Γι' αυτή την ανισότητα μιλάμε. Η ποικιλομορφία (και όχι η εισοδηματική ανισότητα) είναι αναγκαία συνθήκη για την πρόοδο. Δεν είναι δημιουργικός ο καπιταλισμός, είναι καταστροφή του μέλλοντός μας.

Οra et labora στις συναντήσεις του ο Μητσοτάκης με Δανειστές, Εταίρους, Τραπεζίτες, ΣΕΒ, & Εφοπλιστές, ως ένθερμος υποστηρικτής του φιλευθερισμού θα μιλήσει για το “όνειρο” του να στηρίξει την Ιδιωτική Υγεία & Παιδεία. Για να γίνει αυτό θα διαλύσει της Δημόσια Υγείας & Παιδείας με πρόσχημα το “νοικοκύρεμα” του “σπάταλου” κράτους. Ποιοι μιλούν;! Οι χρεοκοπημένοι της Νέας Δημοκρατίας που διέλυσαν την Ελληνική οικονομία, χρεοκοπήσαμε & θέλουν λέει πάλι να τους ψηφήσουμε γιατί τούτη τη φορά τους φαίνεται ότι θα γίνουν επιτυχημένοι κυβερνήτες μας!!!! Για γέλια και για κλάματα η φάση ε; ......

Είναι ενδεικτικό πουθενά οι απολογητές του φιλελευθερισμού δεν θα τολμούν να μιλήσουν για αυτά τα θέματα. Τον χαρακτηρίζω Κρατιστή (με πρακτικές σοβιετίας μάλιστα) γιατί με την ψήφο του κατέστρεψε τους κανόνες της “Ελεύθερης Αγοράς”, της “Ελεύθερης Οικονομίας”. Με μεθόδους παρέμβασής κράτιστών δεν άφησε την οικονομία & τις αγορές να αυτορυθμιστούν (βλέπε: Φρίντμαν) δίνοντας δισεκατομμύρια Ευρώ στις χρεοκοπημένες τράπεζες καταστρέφοντας έτσι την υγιή αγορά και μεταφέροντας το χρέος των Τραπεζιτών στους Φορολογούμενους!!! Κρατιστής ειδικού σκοπού λοιπόν ή αλλιώς, ειδικών συμφερόντων!

Η ΝΔ και ο "μιρικόνγκος" δεν έχουν καμία σχέση πλέον με την παλιά ΝΔ. Με την λαική δεξιά. Με την ορθοδοξία και τις εθνικές αξίες. Η σημερινή ΝΔ είναι πια ένα κόμμα-μαριονέτα των αγορών, τις παγκοσμιοποίησης, των ανοικτών συνόρων. Όταν διαταχθεί να κυβερνησει , θα ξεπουλήσει ΄οτι θα έχει αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θεωρεί την ισότητα αντίθετη με την ανθρώπινη φύση, λησμονεί ότι η ανισότητα γεννά διαφορετικές ευκαιρίες για τους πολίτες και πλήττει την κοινωνική δικαιοσύνη. Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που αποθεώνει τον ατομικισμό, οι ίσες ευκαιρίες δεν είναι φυσική κατάσταση. Είναι ο πρώτος επίδοξος πρωθυπουργός που υπόσχεται μια κοινωνία ανισοτήτων με τον ίδιο προστάτη των ισχυρών. Την ώρα που αμφισβητεί το κοινωνικό οικοδόμημα του δυτικού κόσμου υπερασπίζεται με πάθος τους φοροφυγάδες από τις διάφορες λίστες." Σαν να διαβάζω "Το νησί των πιγκουίνων" του Φρανς.

Ο Γυάλινος Πρίγκιπας και επίδοξος κυβερνήτης μας, κάνει επίδειξη της αλαζονεία του! Είπαμε.... ο άνθρωπος είναι.... Φιλελεύθερος!

Ο Βολταίρος είχε πει πως «Αν έχεις ικανότητες, δεν έχεις ανάγκη από προγόνους». Αυτό ισχύει και για τους προγονόπληκτους, όχι μόνο για τον Κούλη, ιδιοκτήτη του σπιτιού του Βολταίρου στο Παρίσι.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.