Η Eldorado Gold αποχωρεί από την Ελλάδα

Η Eldorado Gold αποχωρεί από την Ελλάδα

Σεπτέμβριος 11, 2017 - 09:15
86 σχόλια

Κίνηση επιθετικής στρατηγικής «βλέπει» η κυβέρνηση

Με ανακοίνωσή της το πρωί της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου η Eldorado Gold ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αναστείλει την επένδυσή της στα ορυχεία που λειτουργούν, τα αναπτυξιακά της σχέδια και τα περιουσιακά στοιχεία εξερεύνησης στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η Eldorado Gold Corporation ("Eldorado" ή "Εταιρεία") ανακοινώνει σήμερα σχέδιο για την αναστολή των επενδύσεων της στα ενεργά μεταλλεία, τα έργα ανάπτυξης και τα ερευνητικά έργα της στην Ελλάδα.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Eldorado και της ελληνικής θυγατρικής της, Ελληνικός Χρυσός, για εποικοδομητική συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση, το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος (Υπουργείο) και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, οι καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών ρουτίνας για την κατασκευή και την ανάπτυξη των έργων Σκουριών και Ολυμπιάδας στη Χαλκιδική, Β. Ελλάδα, συνεχίζονται. Oι καθυστερήσεις στην αδειοδότηση επηρέασαν αρνητικά τα χρονοδιαγράμματα και το κόστος των έργων της Eldorado και τελικά εμπόδισαν την ικανότητα της Εταιρείας να προωθήσει αποτελεσματικά την ανάπτυξη και τη λειτουργία αυτών των μεταλλευτικών έργων.

Με εξαίρεση ένα πρόγραμμα συντήρησης των έργων και το απαραίτητο κόστος περιβαλλοντικής διαχείρισης, η Eldorado και το Διοικητικό της Συμβούλιο αποφάσισαν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πρόσθετη επένδυση στα Μεταλλεία Κασσάνδρας (Ολυμπιάδα, Σκουριές, Στρατώνι) στη Χαλκιδική, καθώς και στα έργα Περάματος και Σαπών στη Θράκη, και σε οποιοδήποτε άλλο ερευνητικό πρόγραμμα στη χώρα. Τα κεφάλαια που έχουν προϋπολογιστεί να επενδυθούν σε κοινωνικές δαπάνες και ανάπτυξη υποδομών θα καταργηθούν. Ομοίως, θα επηρεαστούν τα φορολογικά έσοδα σε δημοτικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τεθούν τα Μεταλλεία Σκουριών, Ολυμπιάδας και Στρατωνίου σε καθεστώς συντήρησης θα ξεκινήσουν στις 22 Σεπτεμβρίου 2017. Η αναστολή και παύση εργολάβων και εργαζομένων θα γίνει σύμφωνα με την ισχύουσα εργατική νομοθεσία στην Ελλάδα. Οι εργασίες περιβαλλοντικής διαχείρισης και τα έργα συντήρησης θα συνεχιστούν με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και των μεταλλευτικών εγκαταστάσεών μας. Η Εταιρεία εκτιμά ότι θα διατεθούν συνολικά 30 εκατομμύρια δολάρια (ΗΠΑ) για την προετοιμασία της φάσης συντήρησης. Ενώ, τα σταθερά κόστη συντήρησης θα ανέρχονται κατά προσέγγιση στα 25 εκατομμύρια δολάρια (ΗΠΑ) ετησίως.

Η Εταιρεία επιπλέον, αναμένει λεπτομέρειες από την Ελληνική Κυβέρνηση σχετικά με την εκκρεμούσα διαδικασία διαιτησίας. Η Eldorado δεν έχει ακόμη λάβει επίσημη ειδοποίηση, αλλά είναι πεπεισμένη ότι οποιαδήποτε πιθανή διαιτησία θα αποδείξει και πάλι ότι η Εταιρεία τηρεί όλους τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς. Το Συμβούλιο της Επικρατείας (Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Ελλάδας) έχει επανειλημμένα επικυρώσει την εγκυρότητα των αδειών και της λειτουργίας μας με 18 θετικές για την Εταιρεία αποφάσεις μέχρι σήμερα.

Η Εταιρεία θα επανεκτιμήσει τις επενδυτικές επιλογές της στην Ελλάδα κατόπιν έγκρισης και έκδοσης των απαιτούμενων αδειών, σε συνεργασία με μια υποστηρικτική κυβέρνηση, ανοικτή σε συζητήσεις γύρω από τη χρήση και εφαρμογή των βέλτιστων διαθέσιμων τεχνολογιών.

Ο George Burns, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold, σχολίασε:

«Είναι εξαιρετικά ατυχές να βρισκόμαστε σε αυτό το αδιέξοδο όταν θα έπρεπε να υλοποιούμε ένα σημαντικό επιχειρηματικό σχέδιο και να προσθέτουμε άλλες 1.200 θέσεις εργασίας στο σημερινό εργατικό δυναμικό μας, περίπου 2.400 ατόμων, στην Ελλάδα. Η επένδυση της Eldorado στην Ελλάδα αφορά στην οικοδόμηση μιας παγκοσμίου επιπέδου δραστηριότητας και μπορεί να αποτελέσει μακροπρόθεσμο εταίρο της χώρας, έχοντας την ικανότητα να προάγει τις δεξιότητες και την κατάρτιση των ανθρώπων της και να προσφέρει καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας για την ευημερία οικογενειών και τοπικών επιχειρήσεων. Εξίσου σημαντική παράμετρος είναι το γεγονός ότι, ως οικονομικός εταίρος αυτή η επιχείρηση μπορεί να προσφέρει τα άκρως αναγκαία φορολογικά και εξαγωγικά έσοδα για τις επόμενες γενιές.

Η Eldorado ήταν και παραμένει ένας προσηλωμένος, υπεύθυνος και υπομονετικός εταίρος της Ελληνικής Κυβέρνησης και των Ελλήνων πολιτών. Από την εξαγορά των Μεταλλείων Κασσάνδρας με αντίτιμο 2 δις δολάρια το 2012, η Eldorado έχει επενδύσει επιπλέον 1 δις  δολάρια στη χώρα. Το ποσό αυτό θα διπλασιαζόταν αν ήταν σε θέση να αναπτύξει πλήρως τα έργα της σε Ολυμπιάδα, Σκουριές και Πέραμα. Ωστόσο, λόγω της καθυστέρησης στην έκδοση αδειών από την ελληνική κυβέρνηση, η Eldorado δεν είναι σε θέση να συνεχίσει τις επενδύσεις της στη χώρα. Έχουμε ευθύνη απέναντι στους μετόχους μας να διαθέτουμε τα κεφάλαια όχι μόνο σε έργα με υψηλότερες αποδόσεις αλλά και σε χώρες όπου οι κυβερνήσεις υποστηρίζουν τις επενδύσεις μας και συνεργάζονται μαζί μας για να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον. Ως εκ τούτου, η Eldorado δεν μπορεί να συνεχίσει να θέτει σε κίνδυνο τα κεφάλαιά της χωρίς αυτές τις άδειες και θα επιδιώξει με όλα τα μέσα προκειμένου να προχωρήσει η επένδυσή της και να υπερασπιστεί τα συμβατικά της δικαιώματα.

Εάν η Ελληνική Κυβέρνηση επιθυμεί να εργαστεί στο πλαίσιο των συμβατικών της υποχρεώσεων με την Ελληνικός Χρυσός, να εκδώσει έγκαιρα τις άδειες και να στηρίξει την επένδυση, τότε η Eldorado θα είναι σε θέση να επανεκτιμήσει τα επενδυτικά της σχέδια στη χώρα.»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ εκτίμησε πως πρόκειται, με σκακιστικούς όρους, για μια «κίνηση επιθετικής στρατηγικής» και διερωτήθηκε γιατί, ενώ η εταιρεία βρίσκεται σε διαιτησία με το Δημόσιο, αποφάσισε να κάνει, σε αυτήν τη συγκυρία, αυτή την κίνηση.

«Η κυβέρνηση θέλει κάθε επένδυση που κινείται σε νόμιμα πλαίσια» σημείωσε ο κ. Μαντάς και υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να δούμε όλες τις λεπτομέρειες και τι προβλέπεται από τους νόμους και το Σύνταγμα τους κράτους».


86 Σχόλια

Τώρα αρχίζει νέο κεφάλαιο στο γιουρούσι των κούληδων. "Εμείς, εμείς είμαστε η καλύτερη κυβέρνηση, η 'υποστηρικτική' της Eldorado Gold, ευχαριστούμε για τη βοήθεια που μας δίνετε εναντίον των αιμοσταγών εαμοβούλγαρων στον πόλεμο υπέρ βωμών και εστιών (προς Εκάλη μεριά). Οι ιθαγενείς, όσο κι αν παλεύουν τα ιδιωτικά κανάλια, δεν χαμπαριάζουν, χρειάζεται η έξωθεν βοήθεια. Αν μας δώσει άλλο ένα χέρι βοηθείας και ο σακάτης με το τσιράκι του (τον γυρίνο με γυαλιά) θέτοντας ως προαπαιτούμενο την επένδυση της Eldorado Gold, τους ρίξαμε τους τρισκατάρατους! Και μετά θα κολυμπάμε στο χρυσό". ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ

Σε όλα τα διεθνή ειδησειογραφικά πρακτορεία (οικονομικά και μη) η εκδίωξη της πολυεθνικής παίζει πρώτη είδηση, ενώ ειρωνεύονται τον κοντόχοντρο Πινόκιο που χθες από τη ΔΕΘ έβλεπε συνωστισμό επενδυτών και το πρώην μπάρμπαν σύμβουλο στρατηγικού σχεδιασμού Καρανίκα για την ανάρτηση του. Αυτούς ψηφίσατε για να σας κυβερνούν. Άεργα κομματόσκυλα έχουν καταλάβει θέσεις ευθύνης στο κράτος, χωρίς να έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους και να τα αποτελέσματα. Νόμιζαν τα ότι η θητεία τους στις καταλήψεις, στις πορείες και στην αμπελοφιλοσοφία, θα προσελκύσει επενδύσεις..Δείτε ΕΡΤ και φάτε σανό τωρά..

Έλεγε ο Ραφηλίδης: "θέλεις να γίνεις πλούσιος; Σκότωσε, ρήμαξε, κλέψε, εξαπάτησε, κι όταν έρθει η ώρα σου εξομολογήσου και άντε στο καλό. Ο Άγιος Πέτρος σε περιμένει στον Παράδεισο." Οι σημερινοί επενδυτές σκέφτονται με όρους λαχείου, άμεσα κέρδη.

Δεν ξερω πως σκέφτονται οι επενδυτές, το συνοθύλευμα που μας κυβερνάει παντως, σκέφτονται με όρους σοβιετιας του '50...

Μεταξύ 2.500 δημοσίων ή δημοτικών υπαλλήλων που τα ξύνουν και ισάριθμων μεταλλωρύχων που σκάβουν σε στοές, ποιούς θα προστάτευε το σάπιο μεταπασόκ;

@Οra et labora - Συγγενής του Καρανίκα; Εντυπωσιακό. Έτσι από περιέργεια, να σε ρωτήσω κάτι; Υπάρχει κάποια ιδιωτική εταιρεία που εγκρίνεις τον τρόπο λειτουργίας της;

Όλα (ή τα περισσότερα, λείπει προς ώρας ο χειρότερος, που το παίζει παρατηρητής) τα καλόπαιδα ξανά στο μετερίζι. Συνεχίζω τη συλλογή μου, ευχαριστώ.

Μητσοτάκης: "Στη δική μου κυβέρνηση η El Dorado δεν θα έχει κανένα πρόβλημα" (μου κλέβει τις ατάκες, πρέπει να τις κατοχυρώνω ρε γαμώτο)

Όλα τα Καρανικάκια = κοινωνικά παράσιτα = θολούρα... στη πίστα! Έτσι μπράβο λεβεντιές.. όταν κοπεί το χαρτζιλίκι από το μπαμπά, να δω ποιός θα σας ταϊζει..

Κι όμως, Παύλο, υπάρχει και ιδιωτική εταιρεία που δεν ξεζουμίζει τους υπαλλήλους της. Εσύ, αντίθετα, κατάπιες χωρίς πρόβλημα τα λόγια του διευθύνοντος συμβούλου ότι η εταιρεία «θα επανεκτιμήσει τις επενδυτικές επιλογές της στην Ελλάδα κατόπιν έγκρισης και έκδοσης των απαιτούμενων αδειών, σε συνεργασία με μια υποστηρικτική κυβέρνηση, ανοικτή σε συζητήσεις γύρω από τη χρήση και εφαρμογή των βέλτιστων διαθέσιμων τεχνολογιών». Μπροστά στην πτώση της σημερινής κυβέρνησης δέχεσαι κάθε προσβολή από έναν ιδιώτη που κοιτάζει το πορτοφόλι του.

Ποιο χαρτζιλίκι του μπαμπά; Από τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εσωτερικών τραβάμε φράγκα, πού νομίζεις ότι πηγαίνουν τα πλεονάσματα;

Δεν έχεις καταλάβει ότι δε μιλάς με παιδιά που ζουν με χαρτζιλίκι αλλά με σιτεμένο δημόσιο υπάλληλο ή πρώϊμο συνταξιούχο δημοσίου

Το IQ τους παραπέμπει σε παιδιά... Μιλάνε λες και τους χρωστάνε... Ε ρε μαύρη πείνα πούρχεται...

@Οra et labora - Ποια ήταν η προσβολή; Η εταιρεία έχει δικαιωθεί πάμπολλες φορές από τα Ελληνικά δικαστήρια και η κυβέρνηση καθυστερεί συστηματικά για τα αυτονόητα. Το ότι κοιτάει το πορτοφόλι του ο ιδιώτης είναι αρνητικό; Και εγώ στην δουλειά μου το πορτοφόλι μου κοιτάω, δεν το κάνω για χόμπι. Ο δημόσιος υπάλληλος αν δεν πληρωθεί για 2-3 μήνες, θα πει "δεν βαριέσαι, θα δουλέψω τσάμπα"; Στην Apivita που πήγε ο πρωθυπουργός δεν κοιτάνε το πορτοφόλι τους; Τα έχουν βάλει με την συγκεκριμένη εταιρεία για να παριστάνουν στους αφελείς τους "αριστερούς". Με Καλογρίτσα, Σαββίδη όμως μέλι-γάλα.

Χάρη στην Eldorado Gold, η συμμορία των πέντε (που είναι έξι, κάποιος λείπει) σε απαρτία.

Δεν θεωρώ ισότιμες οντότητες την κυβέρνηση μιας χώρας (πολύ περισσότερο της δικής μου) με μια κερδοσκοπική εταιρεία. Και όταν η κερδοσκοπική εταιρεία εκβιάζει μια κυβέρνηση, ονομάζω την πράξη αυτή προσβολή.

@ 08:43 - Απέναντι στο νόμο όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα. Το κράτος οφείλει να σέβεται τους νόμους και έχει υποχρέωση να εφαρμόζει τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Αν δεν το κάνει τότε απλά μιλάμε για μπανανία. Ο εκβιασμός είσαι σίγουρος ότι είναι από την μεριά της εταιρείας; Μήπως συμβαίνει το αντίθετο; Οι εταιρείες πάντα κερδοσκοπικές είναι και αυτό είναι το υγιές. Εσύ πληρώνεις για να δουλεύεις ή σε πληρώνουν;

Στον αγύριστο να πανε !Εδωσαν 15 εκκατομυρία Ευρώ για να εισπράξουν 1.5 δις ευρώ !Διχασαν την τοπική κοινωνία και αν συνέχιζαν η μόλυνση κΙ οι καρκίνοι απο τον υδράργυρο θα ηταν πρωτοφανής στην περιοχή !Δεν γινεται να εχεις τουρισμό και να θέλεις την μόλυνση των ορυχείων !τωρα τα ψυχούλα που έπαιρναν οι υπάλληλοι θα τα βρούνε και άλλου !

Η εκτελεστική εξουσία εφαρμόζει το πλαίσιο κανόνων το οποίο η ιδιωτική επιχείρηση είναι υποχρεωμένη να τηρεί. Η Πολιτεία φροντίζει το κοινό καλό. Η "Ελληνικός Χρυσός" (καναδικών συμφερόντων) προωθεί το συμφέρον των μετόχων της. Είναι το ίδιο; Ο ιδιωτικός τομέας είναι υπεράνω; Θέλεις την επιστροφή στις χρυσές εποχές της United Fruit στη Λατινική Αμερική; Όσο περισσότερα μαθαίνω, τόσο πιο ξεκάθαρος γίνεται ο εκβιασμός και τα ψέματα της Eldorado Gold. Οι 2400 εργαζόμενοι είναι 800, τα δισεκατομμύρια είναι 740 εκατομμύρια, οι εργασίες μπλοκάρονται από την από τις τοπικές δημοτικές αρχές.

Οι τοπικοί φορείς που μπλοκάρουν τις εργασίες για περιβαλλοντικούς λόγους δεν πρόσκεινται στην κυβέρνηση. Η διαιτησία προβλέπεται από το συμβόλαιο που έχει υπογράψει η εταιρεία. Από όσα άκουσα να λένε οι υπουργοί, δεν έβγαλα το συμπέρασμα ότι αντιτίθενται στην επένδυση. Οι κραυγές της αντιπολίτευσης δεν με έπεισαν, έχω την κακή συνήθεια να σκέφτομαι, όχι να καταπίνω αμάσητα τα επικοινωνιακά σλόγκαν των κομμάτων.

Μπε συριζοτρολακια, μήπως θα είσαστε κυβέρνηση όταν πληρωθούν οι αποζημιώσεις στους καναδους; πάλι το τόπι στην εξέδρα, και δωρεάν λεφτά στις πολυεθνικές δίνει ο Τσίπρας, όπως με τις προμήθειες από την φτιαχτη έξοδο στις αγορές.

Οra et labora.. Κοιμήσου αγγελούδι μου.. Όχι και σκέφτεσαι.. αναμασάς τις "Αριστερές" παπαριές .. αν σκεφτόσουνα, ίσως νάχες σαλτάρει από κανά μπαλκόνι...

@Οra et labora - Όταν δεν εφαρμόζονται οι αποφάσεις των δικαστηρίων ποιος εκβιάζει ποιον; Η πολιτεία ΔΕΝ φροντίζει αυταπόδεικτα το κοινό καλό. Μια κυβέρνηση με τις αποφάσεις της μπορεί να βλάπτει τους πολίτες της. Μια εταιρεία προωθεί το συμφέρον των μετόχων της αλλά υπόκειται στους νόμους του κράτους. 800 εργαζόμενοι είναι λίγοι; 740 εκατομμύρια είναι λίγα; Διαιτησία για τεχνικό ζήτημα; Ακόμα και έτσι όμως, πόσοι μήνες χρειάζονται για να ολοκληρωθεί η διαιτησία, θετικά ή αρνητικά; Η αντιπολίτευση δεν σε πείθει αλλά σε πείθει η κυβέρνηση. Δεν έχει πει κανένα ψέμα η κυβέρνηση για αυτό σε πείθει

Με τον ψυχωτικό παρατηρητή συζήτηση δεν γίνεται. Το μόνο που λαχταράει για τον απέναντι είναι το κρεματόριο. Πινοσέτ στη νιοστή. Η Πολιτεία, Παύλο, τυπικά φροντίζει για το κοινό καλό (το αν βλάπτει τους πολίτες είναι σχετικό, προσωπικά με έχουν βλάψει με τις αποφάσεις τους όλες οι κυβερνήσεις από το 1990 που μπήκα στο ελεύθερο επάγγελμα, εσύ τα 'χεις με τη σημερινή γιατί το βλέπεις κομματικά, εγώ δεν έχω ούτε αυτή την πολυτέλεια, θα ήταν μια παρηγοριά). Πώς να με πείσει η αντιπολίτευση όταν συνεισφέρει τα μάλα στον εξευτελισμό της πολιτικής; Ποιον πείθει εκτός χούλιγκανς το Τσίπρας=Ίρμα;

@Οra et labora - Συμφωνώ ότι όλες οι κυβερνήσεις έχουν βλάψει τους ελεύθερους επαγγελματίες, όχι όμως όλες το ίδιο. Το λιγότερο βλαπτική υπήρξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1990-93. Η περισσότερο βλαπτική είναι η κυβέρνηση Τσίπρα. Αν εσένα δεν σε ενοχλεί το θέμα του ασφαλιστικού στους ελεύθερους επαγγελματίες, μάλλον είσαι ο μόνος. Δεν με πειράζει τόσο το ποσοστό επί του καθαρού (;) εισοδήματος, αλλά οι παροχές που έχω έναντι των εισφορών που πληρώνω. Πολύ χαμηλό επίπεδο υγείας και ανύπαρκτη συσχέτιση εισφορών και σύνταξης. Αυτά τα έκανε ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ του ΤΣΙΠΡΑ. Όχι ο Άδωνις, ούτε ο Κυριάκος.

@ Οra et labora - Σημασία λοιπόν δεν έχει να έχεις το όνομα (κράτος) αλλά οι πράξεις. Ο ιδιώτης δικαιούται ένα ξεκάθαρο ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην πρόταση του για επένδυση. Σε εύλογο χρονικό διάστημα, όχι σε μήνες και χρόνια. Ο ιδιωτικός τομέας κινείται με πολλαπλάσια ταχύτητα του δημόσιου. Αυτό συμβαίνει γιατί σχεδόν πάντα είχαμε κρατιστές στην εξουσία. Η μοναδική φορά που η κυβέρνηση ήταν σχετικά φιλική προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν του Κων/νου Μητσοτάκη. Τώρα ελπίζουμε σε ακόμα πιο φιλική κυβέρνηση προς την πραγματική οικονομία. Ειδικά τώρα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Όχι άλλα κρατισμό, φτάνει.

Πιστεύεις ότι είμαι συριζαίος, ότι θα σε σώσει ο Κούλης, ότι η παλιά Ν.Δ. ήταν λαϊκίστικη και η νέα ορθολογική, ότι ο δημόσιος τομέας φρενάρει την ανάπτυξη και ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία έχει απαντήσεις για κάθε πρόβλημα της ανθρωπότητας. Και επειδή η ανθρωπότητα συνεχίζει να έχει του κόσμου τα προβλήματα, είσαι έτοιμος να πεις ότι η Δεξιά που κυβέρνησε τον "ελεύθερο" κόσμο ως τώρα (δεν μιλάω για την Ψωροκώσταινα), δεν ήταν Δεξιά αλλά επηρεασμένη από τους κομμουνιστές. Ο παράδεισος θα ξεκινήσει από το 2017 αν βεβαίως ακολουθήσουμε αυστηρά τις επιταγές του νεοφιλελευθερισμού. (συνεχίζει)

.. είσαι στο ελεύθερο επάγγελμα 30 χρόνια και έχεις αυτές τις απόψεις! ο ψυχωτικός είναι στο καθρέφτη σου..

Μέχρι τώρα η κυβέρνηση Τσίπρα με τη δικαιολογία ότι την υποχρεώνουν τα μνημόνια εφαρμόζει νεοφιλελεύθερες πολιτικές, οπότε η αντίρρησή σου, Παύλο, είναι καθαρά υποκειμενική. Θέλεις οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι απολύσεις, η απορρύθμιση της εργασίας, η εξαφάνιση του κράτους πρόνοιας (Φρίντμαν) να εφαρμοστούν από κυβέρνηση Κούλη. Στο σύμπαν σου υπάρχει μόνο η έννοια του κέρδους. Οτιδήποτε δεν επιφέρει κέρδος απορρίπτεται. Εσύ στην καθημερινότητά σου δεν κάνεις τίποτα αν δεν βγάλεις κάτι; Δεν μ' αρέσει ο κόσμος σου. Τον θεωρώ απάνθρωπο.

@Οra et labora - Στην δουλειά μου με ενδιαφέρει το κέρδος και οι ποιοτικές ανθρώπινες σχέσεις. Η δουλειά μου δεν ταυτίζεται με όλη την καθημερινότητά μου. Η Δεξιά στην Ελλάδα ήταν κρατισμός. Στον υπόλοιπο δυτικό κόσμο η δεξιά τα τελευταία 30-40 χρόνια ήταν φιλελεύθερη και για αυτό προόδευσαν. Τα ποιοτικότερα κοινωνικά κράτη είναι στις σούπερ φιλελεύθερες σκανδιναβικές χώρες και γενικότερα στην βόρεια Ευρώπη. Το κοινωνικό κράτος θέλει χρήμα και το χρήμα θέλει φιλελευθερισμό. Δεν γίνεται κοινωνικό κράτος με σπόρια. Τα φιλελεύθερα κράτη έχουν πολύ χαμηλή ανεργία. Το παραμύθι δεν έχει δράκο.

Μπορεί τα νεοφιλελεύθερα ευρωλιγούρια να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν όμως για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται όταν λένε “επενδύσεις” τι ακριβώς εννοούν. Μητσοτάκης & λοιποί κάνουν γαργάρα τη συστηματική φοροδιαφυγή της Eldorado Gold μέσω Μπαρμπέιντος -http://www.enikonomia.gr/economy/18561,Forodiafygh-ths-Eldorado-Gold-meswMparmpeintos-perigrafei-ollandikh-MKO.html . Γαργάρα για το γεγονός ότι ΔΕΝ υπάρχει μέθοδος εξόρυξής χρυσού που να μην έχει επιπτώσεις στους ανθρώπους βλέπε: Καρκίνος κ.λ.π.! https://www.youtube.com/watch?v=kKSxzJ0w2Jk Νεοφιλελεύθερες “επενδύσεις” νεοαποικιακού χαρακτήρα.

@ STOIXOS - Τα εργοστάσια στην Μεγαλόπολη και την Πτολεμαϊδα μπορείς να μου πεις ποια εταιρεία τα έχει; Είναι και αυτά "νεοφιλελεύθερες επενδύσεις"; Μήπως επειδή εκεί απασχολούνται δημόσιοι υπάλληλοι που τους πληρώνω την σύνταξη εγώ και οι συμπολίτες μου, δεν είναι "νεοφιλελεύθερη" πολιτική αλλά φιλολαϊκός κρατισμός; Δεν έχει επιπτώσεις στους ανθρώπους η καύση λιγνίτη; Αυτά για τις offshore απασχολούν όλες τις δυτικές οικονομίες και προσπαθούν να βρουν τρόπο να κλείσουν τις τρύπες. Ακόμα και η Google αλλά και η Apple έχουν κατηγορηθεί για παρόμοιες πρακτικές.

Τι ακριβώς θέλεις να πεις Παύλο; Ότι δεν πρέπει να πληρώνονται και να παίρνουν συντάξεις οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ; Από πού κι ως πού πληρώνεις εσύ τις συντάξεις τους; Και, κυρίως, από πότε; Φορολογητέο εισόδημα του δεητζή πες 100, απ' αυτό κρατήσεις για σύνταξη, εφάπαξ, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη 40, εσύ τι πλήρωνες γι' αυτόν; Σου μιλάω για τη χρυσή εποχή, πάνω στην οποία η προπαγάνδα των ιδιωτικών καναλιών των εφοπλιστών και των εθνικών εργολάβων με τους χρυσοπληρωμένους πρετεντέρηδες έχτισε το μύθο των προνομιούχων δεητζήδων.

Άκουσε ανόητε των 22:48 - Στυλιτης, απόφοιτος της 2ας Γυμνασίου και 25 χρόνια υπηρεσία παίρνει πιο πολλά από δικαστή με ίδια χρόνια προϋπηρεσίας... Αυτή είναι η πραγματικότητα.. Η αριστερή 100χρονη λάσπη σούχει θολώσει τα μυαλά..

Γίνε κι εσύ παλιομακάκο στυλίτης να παίρνεις περισσότερα. Και μετά κάντα μασούρια και βάλτα εκεί που πρέπει.

Επιχειρήματα επιπέδου νηπιαγωγείου! Anonymous 14/09/2017 - 22:48. Μη τσιμπάς… ο Παύλος για άλλη μια φορά ξέρει πως δεν έχει επιχειρήματα & προσπαθεί να πάει την συζήτηση άλλο λέγονται κλασικές νεοφιλελεύθερες μπούρδες. Ο Παύλος συγκρίνει την τοξικότητα του αρσενικού με αυτή του λιγνίτη. Λαμπρά! Δεν χρειάζεται να πω τίποτα, απλά αυτό ήταν το καλύτερο επιχείρημα που μπόρεσες να σκεφτείς; Αλήθεια ξέρεις γιατί η Eldorado Gold έφυγε κακήν κακώς από την Κίνα και έχει περιβαλλοντικά προβλήματα και στην Ρουμανία; Με Μητσοτάκη αρχηγό μη μιλάτε πολυ για offshore!!!!

@22:48 - Ετησίως καταβάλλονται από τον προϋπολογισμό του κράτος, δηλαδή από εμένα και όλους τους συμπολίτες μου, 600.000.000 ευρώ για το ταμείο των υπαλλήλων της ΔΕΗ. Από εκεί πληρώνονται οι συντάξεις τους. Όχι από τις εισφορές τους. Αν έπαιρναν συντάξεις βάση των εισφορών τους θα ήταν πάρα πολύ μικρότερες. Αυτά τα 600.000.000 ευρώ είναι ρουσφέτι του κράτους απέναντι στο πανίσχυρο συνδικαλισμό των δεητζήδων. Προφανώς και το έχουν κάνει νόμο του κράτους (από το 1999) με επιχειρήματα που σε κάνουν να μην ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις ή να κλάψεις. 600.000.000 ευρώ. ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ!!!

@14:47 - Από τον λιγνίτη ο θάνατος έχει αριστερό πρόσημο, οπότε έχει ηθικό πλεονέκτημα έναντι του αρσενικού; Κάνε μια ερώτηση στον εαυτό σου. "Αν το εργοστάσιο στην Μεγαλόπολη ήταν ιδιωτικό, πόσο κράξιμο θα έριχνα κάθε ημέρα και πόσες κατάρες; Τώρα που είναι δημόσιο γιατί δεν μιλάω;".

Για να υποστηρίξεις την αντιπάθειά σου για οτιδήποτε πλησιάζει το δημόσιο ρεζιλεύεσαι άγρια. Ξέρεις τι είναι ο λιγνίτης και τι το αρσενικό;

Από μια άποψη έχει δίκιο ο Παύλος. Είναι να τρελαίνεσαι αν σκέφτεσαι ότι έχεις τη δυνατότητα να βγάλεις χρήμα με ουρά και να στα χαλάει όλα μια εταιρεία κοινής ωφελείας που από το 1956 εκμεταλλεύεται μονοπωλιακά την ηλεκτρική ενέργεια; Τώρα ευτυχώς κάτι πάει να γίνει με τα προαπαιτούμενα που επιβάλλουν οι έξωθεν φίλοι. Η ΔΕΗ ξεδοντιάστηκε, ο Μυτιληναίος πληρώνεται από το κράτος για να κρατάει τη μονάδα του ανενεργή (σε εφεδρεία το λένε, ωραία λέξη), σε λίγο θα μας δώσουν τους μισούς πελάτες της ΔΕΗ να τους πουλάμε ρεύμα που φτιάχνει η ΔΕΗ καίγοντας λιγνίτη. Ο παράδεισος της ελεύθερης αγοράς.

Ενθουσιασμένοι είναι οι επενδυτές για τον κλάδο των ιδιωτικών φυλακών στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς αναμένεται έκρηξη δραστηριότητας σύμφωνα με τα σχέδια και τις εξαγγελίες του Τραμπ. "Οι αυστηρές πολιτικές νόμου και τάξης του Τραμπ, οι οποίες μέχρι στιγμής είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση των συλλήψεων των ύποπτων παράνομων αλλοδαπών, ενισχύουν την αισιοδοξία μας". Ο παράδεισος της ελεύθερης αγοράς.

Παύλο αυτά για τα 600.000.000 προς τους δεητσήδες που τα διάβασες; Έχει πραγματικό ενδιαφέρον αν ισχύουν! Τώρα για το ερώτημα σου: Μην κρίνεις, εξ ιδίων, τα αλλότρια! Είτε δημόσια είτε ιδιωτική να ήταν η εξόρυξή λιγνίτη ή η εξόρυξή χρυσού για μένα έχει την ίδια αξία. Εκεί είναι η διαφορά μας! Κρίνω με βάση όχι ποιος το κάνει αλλά τι συνέπειες έχει αυτό που κάνει. Τα παγκόσμια στάνταρτ στα ποσοστά αρσενικού π.χ. στο νερό κ.λ.π. είναι ΜΗΔΕΝ!!!! Γι’ αυτό & στις Σκουριές για χρόνια έχει βγει ο κόσμος στους δρόμου. Στη Μεγαλόπολη έχει βγει ο κόσμος στους δρόμους Παύλο;

Απάντησε μου τώρα Παύλο σε ένα δικό μου ερώτημα. ΕΣΥ είσαι υπέρ ή κατά της εξόρυξής χρυσού στα κοιτάσματα π.χ. στου Κάψια ή Επάνω Δολιανών ξέροντας ότι θα μολυνθεί ο υδροφόρος ορίζοντας από αρσενικό και αλλά τοξικά παράγωγα της εξόρυξής; Πάντως με κάλυψες για το πώς φαντάζεσαι τις επενδύσεις στην Ελλάδα από τις πολυεθνικές με τις 10 offshore. Αυτά όσο αναφορά τα “όνειρα” σου για μετατροπή της Ελλάδας σε Σκανδιναβική οικονομία από ένα Χρεοκοπημένο κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία!

Κι εγώ θα ήθελα να μάθω κάτι παραπάνω για τα 600 εκατομμύρια το χρόνο που κατά τον Παύλο καταβάλλονται από τα ταμεία του κράτους στη ΔΕΗ.

@18:49 & 21:54 - http://www.naftemporiki.gr/finance/story/1069411/i-aluti-eksisosi-tou-asfalistikou. Ψάξτε για «αντιπαροχή έναντι περιουσίας στους τομείς ασφάλισης της ΔΕΗ». Μου κάνει εντύπωση που δεν το γνωρίζετε. Έχουν γραφτεί πάρα πολλά για αυτή την ετήσια χαριστική επιχορήγηση. Περίπου 600 εκατομμύρια τον χρόνο από το 1999. Πρέπει να έχουν δοθεί πάνω από 10 δις ευρώ από το 1999 μέχρι σήμερα. Με 600 εκατομμύρια τον χρόνο κάνεις κοινωνική πολιτική ποιότητας. Σε σοβαρές χώρες. Εδώ τα παίρνουν οι ΔΕΗτζήδες γιατί λέει η ΔΕΗ φτιάχτηκε με τις δικές τους εισφορές...Τραγέλαφος.

@22:38 - Ξέρεις πόσους εκατοντάδες ή και χιλιάδες θανάτους έχουν προκαλέσει η Μεγαλόπολη και η Πτολεμαϊδα; Όχι στην θεωρία, στην πράξη. http://www.greenpeace.org/greece/el/news/2012/septemvrios/koino-enimerotiko-deltio/- http://www.wwf.gr/blog/1786-2016-03-24-10-48-56

@19:01 - Το ότι θα μολυνθεί ο υδροφόρος ορίζοντας είναι δική σου άποψη. Θα σου απαντήσω ότι ΟΧΙ δεν θα ήμουν υπέρ εξόρυξης που θα μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα. Προφανώς και όχι. Αυτή η βεβαιότητα όμως από που προκύπτει; Κάπου αλλού ανέφερες για τους εργαζόμενους και ότι στην Μεγαλόπολη δεν μιλάει κάποιος. Μα και οι εργαζόμενοι της Eldorado κάνουν διαδηλώσεις υπέρ της επένδυσης. Η Μεγαλόπολη οικονομικά έχει προσαρμοστεί 100% πάνω στο εργοστάσιο. Χωρίς εργοστάσιο δεν υπάρχει οικονομία στην Μεγαλόπολη. Κάνουν τα στραβά μάτια για τις επιπτώσεις στην υγεία λοιπόν και ζουν την ...ζωή τους.

Σελίδες

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.