Σκηνές Άγριας Δύσης με απειλές και τραυματισμό θηροφύλακα της Αρκαδίας

Σκηνές Άγριας Δύσης με απειλές και τραυματισμό θηροφύλακα της Αρκαδίας

Σεπτέμβριος 13, 2017 - 10:51
2 σχόλια

«Φύγε από μπροστά, θα σε σκοτώσω»

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Ηλιόπουλος Γεώργιος και Παναγιώτου Γεώργιος με περιοχή ευθύνης τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Μεγαλόπολης και Ανδρίτσαινας αντίστοιχα, αξιοποιώντας σχετικές καταγγελίες για παράνομη θήρα το βράδυ μετέβηκαν στην περιοχή της Φιγαλείας του Δήμου Ζαχάρως όπου περί ώρας 23.30 ακούστηκαν τρεις πυροβολισμοί.

Λίγο μετά ένα μηχανάκι ήρθε προς το μέρος που ήταν οι Θηροφύλακες με επιβαίνοντες δύο νεαρά άτομα τα οποία δεν αντιλήφθηκαν την παρουσία των Θηροφυλάκων. Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες αποτελούσαν τον προπομπό ενός άσπρου ημιφορτηγού κλειστού τύπου και ως εκ τούτου οι Θηροφύλακες δεν προέβησαν στην ακινητοποίηση του οχήματος.

Πράγματι, μετά από 15 λεπτά εμφανίστηκε το άσπρο φορτηγάκι το οποίο κινείτο με κλειστά φώτα και οι Θηροφύλακες αμέσως του έκαναν σήμα να σταματήσει για τον προβλεπόμενο έλεγχο.

Οι επιβαίνοντες, ένας άνδρας και μία γυναίκα οι οποίοι σύμφωνα με τις πληροφορίες ήταν και οι γονείς των δύο νεαρών ατόμων αμέσως προέτρεξαν να αναφέρουν πως ήταν στα μελίσσια και για ξύλα. Οι Θηροφύλακες ζήτησαν να κάνουν τον προβλεπόμενο έλεγχο στο όχημα και διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε κάτι ενοχοποιητικό στο εσωτερικό του οχήματος.

Στην συνέχεια οι Θηροφύλακες ζήτησαν από τον οδηγό να ανοίξει το καπό της μηχανής αφού οι πληροφορίες τους ήταν ότι εκεί έκρυβε όπλο και θηράματα (λαγούς).

Μόλις ο οδηγός άκουσε την εντολή να ανοίξει το καπό αντέδρασε φωνάζοντας στον Θηροφύλακα που ήταν μπροστά στο όχημα «φύγε από μπροστά, θα σε σκοτώσω», ανάπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή παρασύροντας και τραυματίζοντας ευτυχώς ελαφρά στο δεξί πόδι τον Θηροφύλακα.

Υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του οδηγού για άρνηση ελέγχου και απείθεια, για απειλή καθώς επίσης για αντίσταση κατά της αρχής όπως προβλέπεται από τον Δασικό και τον Ποινικό Κώδικα.

Αγαπητοί συνάδελφοι, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, η συμβολή σας για να καταστείλουμε τέτοια μεμονωμένα φαινόμενα λαθροθηρίας από τέτοια άτομα που καμία σχέση δεν έχουν με την κυνηγετική δραστηριότητα, είναι απόλυτα καθοριστική. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να ληστεύουν και να καταστρέφουν τον θηραματικό μας πλούτο, αλλά και να υπονομεύουν τον αγώνα και τις προσπάθειες μας για την προστασία του τέτοιοι αδίστακτοι παράνομοι οπλοφόροι κατσαπλιάδες κλεπτομανείς, και σε αυτόν τον αγώνα εναντίον τους είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, μια γροθιά.!!!

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Απο ποιο στοιχείο αποδυκνειεται η κατηγορία της λαθροθηρίας στην προκειμένη περίπτωση;

Να ανοίξει το καπό της μηχανής καθώς είχαν πληροφορίες..... καλά τα γνωστά, οι λαθροθήρες κολλητοί των θηροφυλάκων για να βγάλουν από την μέση τον ανταγωνιστή τον έδωσαν στεγνά. Τους κολλητούς τους λαθροθήρες να δούμε πότε θα πιάσουν οι θηροφύλακες στην περιοχή της Μεγαλόπολης. Ο συγκεκριμένος θεσμός είναι κωμωδία. Πρώτον κανείς δεν ελέγχει την θηροφυλακή, και δεύτερον από την στιγμή που οι ίδιοι οι θηροφύλακες είναι ΚΑΙ κυνηγοί οι οποίοι ορίζονται από τους κυνηγετικούς συλλόγους, καταλαβαίνουμε όλοι ότι η αξιοπιστία & η αντικειμενικότητα πάνε περίπατο.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.