Παρατείνεται έως το φθινόπωρο του 2019 η θητεία δημάρχων και περιφερειαρχών

Παρατείνεται έως το φθινόπωρο του 2019 η θητεία δημάρχων και περιφερειαρχών

Ιούλιος 23, 2017 - 19:27
22 σχόλια

Η μετάθεση των αυτοδιοικητικών εκλογών, που κανονικά προγραμματίζονται να διεξαχθούν τον Μάιο του 2019, πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς όπως ενημέρωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αποσυνδεθεί η ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών με αυτές των ευρωεκλογών. «Η ταύτισή τους χρονικά αλλοιώνει το χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Άρα είναι εύλογο να μετατεθούν για λίγο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός, κάτι που για πρώτη φορά είχε πει ο ίδιος σε συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr, επιβεβαιώνοντας στην ουσία παλαιότερο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας μας, σύμφωνα με το οποίο, στο πλαίσιο της, κατά τα φαινόμενα, ειλημμένης απόφασης της κυβέρνησης η αυτοδιοικητική περίοδος να ξεκινάει από 1η  Ιανουαρίου και όχι 1η  Σεπτεμβρίου, η θητεία των αιρετών θα παραταθεί έως το φθινόπωρο του 2019: «Οι εκλογές είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να γίνουν νωρίτερα από το τέλος της παρούσας θητείας, αυτό είναι ξεκάθαρο, άρα αν θα αλλάξει λοιπόν η ημερομηνία θα είναι έτσι ώστε να πάμε πιο πέρα, πιο πίσω δηλαδή. Εγώ θεωρώ απαραίτητο το να αποσυσχετιστεί η ημερομηνία διεξαγωγής των ευρωεκλογών από εκείνη των τοπικών και περιφερειακών εκλογών. Λειτουργεί παραμορφωτικά για τον χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών το να συμπίπτουν με τις ευρωεκλογές. Το διακύβευμα είναι άλλο στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, δεν έχουμε ανάγκη από μια τέτοιου είδους αν θέλετε υπερπολιτικοποίηση, υπερκομματικοποίηση των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών», τόνιζε τότε ο υπουργός.

Να σημειωθεί ότι η κοινή ημερομηνία αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, είχε δεχθεί έντονη κριτική από τον αυτοδιοικητικό θεσμό.

Οσον αφορά την αλλαγή του εκλογικού συστήματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές και την θέσπιση της απλής αναλογικής, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι αυτή η αλλαγή «αποτελεί μια μόνο αλλαγή από ένα σύνολο θεσμικών αλλαγών που θέλουμε να προωθήσουμε και αφορούν τον Καλλικράτη».

«Δεν πρέπει να το προσεγγίζουμε αποσπασματικά. Μελετούμε ταυτόχρονα το θέμα των αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ, του ρόλου τους στην υπόθεση της παραγωγικής ανασυγκρότησης, των οικονομικών τους, των σχέσεών τους με τη κεντρική εξουσία. Φιλοδοξούμε τους επόμενους μήνες και εντός του έτους να παρουσιάσουμε το σύνολο των αλλαγών που επιδιώκουμε», πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.

(ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr)

Ειδήσεις: 

22 Σχόλια

Ο Αλέξης εχει υποσχεθεί στους Δημάρχους να τον στηρίζουν και πως θα παρατείνει την θητεία τους μέχρι το 2025 χωρίς εκλογές βέβαια.

Η δημοκρατική ευαισθησία υπαγορεύει να διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογες ΝΩΡΊΤΕΡΑ. Η μικροπολιτική προσπάθεια προσεταιρισμού των δημάρχων υπαγορεύει να διεξαχθούν ΑΡΓΟΤΕΡΑ. Όσο για την λαική ψήφο ? Ποιός νοιάζεται ? ΣΥΡΙΖΑ βλέπεις................

ο δημητρης ηταν να μη μπει δημαρχος,τρουπωσε ? μπηκε? δεν ξανακατεβαινει απο εκει,ο γιαννακης ειπαμε δεν ειναι η σειρα του ακομα ,ειναι μικρο παιδι ,εχει σειρα ο τζιουμης οταν και ερθει η ωρα της αλλαγης,και μετα αλλοι μεσα απο νδ ,ξερει ο γιαννακης γιατι τον γυρευουν ,συνεχισε τα εργα σου δημητρη και ας τους να μετρανε μερες και μηνες οσους θελουν

Ποιος Τζιουμης ρε φιλε, το *** απο την Τεγεα! Ας ασχοληθει και λιγο με την επιστημη του. Ηπαμε, οχι αλους γιατρους για δημαρχους!!!!!!!!!!!!

Απο ότι φαίνεται ο Παυλής θα ειναι δημαρχος μέχρι το 2025. Πως λέει ο λαός "αν εχεις τύχη διάβαινε και ριζικό περπάτα"

ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΘΙΑΣΟ ΠΑΥΛΗ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΥ Κ.Λ.Π ΑΥΤΟΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥΣ

@Χρήστος 07:09 - Anonymous 17:30 Μη φάτε, έχουμε γλαρόσουπα στο ψυγείο...Κια μιας και είναι και καλοκαίρι, επιτρέπεται να κάνετε «όνειρα θερινής νυκτός»...Μπα σε καλό σας, μας έφυγαν τα τσίσα από τα γέλια!

@16:46 - Τι να συνεχίσει ο Παυλής;;; Το έργο του;;; Βρε άνθρωπε λυπήσου μας; Κόντεψα να πνιγώ από τα γέλια με ...καρπούζι. Ευτυχώς δεν ήμουν μόνος στο σπίτι. Το μόνο έργο Παυλή ήταν μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής των εκλογών. Αυτοί που ψήφισαν Παυλή μας λένε να ψηφίσουμε Τζιούμη. Δηλαδή ψήφισαν τον χειρότερο για να μας φανεί ο Τζιούμης ...ικανοποιητικός; Έχουμε την εμπειρία Σμυρνιώτη που βελτιώθηκε ο Δήμος μετά από 20 χρόνια και θα ψηφίσουμε Τζιούμη γιατί είναι καλύτερος από τον ...Παυλή;;; Μεγάλε, ΟΛΟΙ είναι καλύτεροι από τον Παυλή. Ο Σμυρνιώτης όμως έχει έργο πίσω του. Όχι λόγια, έργο.

Από ...Σκουρλέτη, τι περιμένεις; Οι τύποι δεν παίζονται. Ο συνδυασμός Σύριζα και Παυλή πραγματικά δεν έχει ιστορικό προηγούμενο συνδυασμού μαύρης τρύπας στην κεντρική εξουσία και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ποιούςαπειλείς ορέ,Δευ24/07/2017-22:13,τους δημότες που τον ανέδειξαν στη θέση που βρίσκεται;Και μια επισήμανση:Τόσους δημοτικούς άρχοντες και υπαλλήλους πληρώνουμε,ένας να βάλει μια τάξη το απόγευμα στο έρμοΔΑΚ δεν υπάρχει;Ο χώρος και ειδικά στα σκάμματα έχουν γεμίσει με ακαθαρσίες σκυλιών.Τα όργανα γυμναστικής έχουν μετατραπεί σε παιδική χαρά,αν και υπάρχει πινακίδα ότι πρέπει να χρησιμοποιούνται από άτομα άνω των 14 ετών,και παιδάκια 3-10 ετών δίνουν πάνω τους ρεσιτάλ αντοχής.Προσέξτε πολύ οι υπεύθυνοι μην τρέχετε σε τίποτα δικαστήρια, γιατί στις παιδικές χαρές ισχύει συγκεκριμένη νομοθεσία

6.29 να πας να κανεις τον αστυνομικο μονος σου στα οργανα στο δακ,εγω καθε μερα θα τσακωνωμαι με τους δημοτες που κατεβαινουν κατω? αρκετα πια,πηγαινω στο ωραριο μου και ειμαι κανονικα στη δουλεια μου

Να δω από ποιό λαγούμι θα βγεις, Τρί 25/07/2017-10:03, όταν θα έρθει ο εισαγγελέας να σε ψάχνει. Και συ αλλά και οι γονείς που παραμελούν την εποπτεία των παιδιών τους και τα εκθέτουν σε κινδύνους. Μιλάμε για νήπια και παιδιά κάτω των 14 ετών που είναι ανεβασμένα και παίζουν με τις ώρες σε όργανα γυμναστικής που χρησιμοποιούνται από ενηλίκους. Εκτός του ότι μπορούν να χτυπήσουν, εμποδίζουν την ορθή σωματική τους διάπλαση και τραυματίζουν το μυοσκελετικό τους σύστημα.

οταν ειναι και ανηλικο το παιδι την ευθυνη την εχουν οι γονεις του,οποτε αν κανουν ζημια σε οργανα κλπ αυτοι θα τη πληρωσουν,εγω τι φταιω δλδλ να τσακωνομαι με το κοσμο καθε μερα? τους μιλας σε γραφουν,μιλας σε ενα δυο, απεναντι ο αλλος κανει τα δικα του,ο υπαλληλος δεν ειναι και αστυνομικος ,ελεος

Τα έχουν ξεχαρβαλώσει όλα τα όργανα, που ήταν ένα συν στα πολλά μείον του ΔΑΚ. Θα φύγει κανένα πόδι και θα σπάσει καμία μέση σε κανέναν αθλούμενο, αν δεν τον λυντσάρουν οι τέντυ μπόϋδες που καιροφυλακτούν. Γιαυτό πρέπει κάποιος να εποπτεύει όλους τους χώρους, ειδικά το απόγευμα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.