Γιώργος Κατσαρός: «Υπερήφανος και γεμάτος»

Γιώργος Κατσαρός: «Υπερήφανος και γεμάτος»

Ιούλιος 21, 2017 - 10:20
1 σχόλια

Το ποδόσφαιρο, η Εθνική Ελλάδος και η νέα του ζωή στην Αμερική. Ο Γιώργος Κατσαρός στο ArcadiaPortal.gr

Η ιστορία του Γιώργου Κατσαρού είναι από εκείνες που μοιάζουν με ένα καλογραμμένο σενάριο που σπάνια κανείς συναντά και κρύβει μέσα του πλούσιες στιγμές και έντονες εικόνες.

Ο Γιώργος Κατσαρός ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά ταλέντα της Αρκαδίας, μετουσιώνοντας το χάρισμά του να παίξει και να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο χωρίς όμως να μπορέσει να το κεφαλαιοποιήσει σε διάρκεια και στον βαθμό της αξίας του για ακόμα περισσότερα πράγματα, ελέω συγκυριών αλλά και ατυχιών που του παρουσιάστηκαν.

Μέσα σε λίγα χρόνια και σε μικρή ηλικία ο Γιώργος Κατσαρός κατάφερε να κάνει πολλά και σπουδαία πράγματα, να ζήσει με τον πιο έντονο τρόπο το δικό του ποδοσφαιρικό παραμύθι ολοκληρώνοντας προορά ηλικιακά την καριέρα του αλλά προλαβαίνοντας να την γεμίσει με σπάνιες και ιδιαίτερες παραστάσεις. Πλέον ο ίδιος έχει αλλάξει σελίδα στη ζωή του έχοντας κρεμάσει τα παπούτσια και έχοντας αφήσει στο παρελθόν σαν ανάμνηση τα ποδοσφαιρικά του χρόνια που τώρα θυμάται με νοσταλγία.

Τα τελευταία έξι χρόνια ο Γιώργος Κατσαρός ζει και εργάζεται μόνιμα στην Αμερική, έχοντας παράλληλα δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια, και επισκέπτεται την Ελλάδα και την Τρίπολη κάθε καλοκαίρι περνώντας τις διακοπές του με τα αγαπημένα του πρόσωπα έχοντας γυρίσει σελίδα στο προσωπικό βιβλίο της ζωής του.

Ο Γιώργος Κατσαρός βρίσκεται στην πόλη μας και μίλησε στο ArcadiaPortal.gr για τη ζωή του και για το ποδόσφαιρο, για την Εθνική Ελλάδος που ως αρχηγός της έφθασε μέχρι τους 4 της Ευρώπης, για τις αρκαδικές ομάδες και το ποδόσφαιρο στον Νομό μας και έδωσε το δικό του ξεχωριστό μήνυμα στα νέα παιδιά σε μια ιδιαίτερη συνέντευξη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Κατσαρός στο ArcadiaPortal.gr:

Για το πώς είναι πια η ζωή του μακριά από το ποδόσφαιρο

Έχω σταματήσει εδώ και 6 χρόνια το ποδόσφαιρο. Είναι πολύ διαφορετική πλέον η ζωή μακριά από το ποδόσφαιρο. Ειδικά και στη χώρα που ζω τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Δεν μπορώ να πω ότι δεν μου λείπει αλλά από την άλλη όσο ήμουν στην Ελλάδα και έπαιζα είχα απογοητευτεί πολύ και έτσι ήταν μια συνειδητή απόφαση και είμαι καλά με αυτό.

Για τους νέους ρυθμούς της ζωής του στην Αμερική

Ναι, είναι τελείως διαφορετικοί οι ρυθμοί ζωής στην Αμερική απ' ό,τι στην Ελλάδα. Αρκετή δουλειά, πολλές ώρες με την οικογένειά μου, λίγα αθλητικά, αλλά παρ' όλα αυτά υπάρχουν άλλες χαρές στην Αμερική που δεν θα μπορούσα να τις έχω εδώ.

Για την ποδοσφαιρική του διαδρομή και το κεφάλαιο Εθνική Ελλάδος

Μετά τον απολογισμό που έκανα από τότε που σταμάτησα το ποδόσφαιρο νιώθω πολύ γεμάτος και πολύ υπερήφανος με ό,τι έχω καταφέρει στο άθλημα. Είναι τιμή για μένα το γεγονός ότι υπήρξα αρχηγός σε μια Εθνική ομάδα που κατέκτησε την τέταρτη θέση σε Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η Εθνική Νέων ήταν η πρώτη ομάδα που κέρδισε την Ισπανία. Όσο έπαιζα ποδόσφαιρο, προσπαθούσα και έδινα τα πάντα για τις ομάδες που αγωνιζόμουν. Τώρα λοιπόν που σταμάτησα, νιώθω πολύ καλά για αυτά που μπόρεσα να πετύχω.

Για το αν ξεχωρίζει κάποια στιγμή από την ποδοσφαιρική του καριέρα

Η κλήση μου στην Εθνική ομάδα. Κάθε παιδί όταν ξεκινάει το ποδόσφαιρο είναι όνειρό του να φορέσει το Εθνόσημο της χώρας του. Το γεγονός ότι ήμουν και αρχηγός σε εκείνη την Εθνική με παίχτες δίπλα μου που τώρα διαπρέπουν στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι κάτι το ξεχωριστό και νομίζω είναι η κορυφαία στιγμή της καριέρας μου.

Για την αξία της φωτογραφίας με τον Σνάιντερ κόντρα στην  Εθνική Ολλανδίας

Όχι, δεν είχα φανταστεί, είναι η αλήθεια, τότε την αξία αυτής της φωτογραφίας σήμερα. Μάλιστα ήταν από τα πρώτα παιχνίδια του Σνάιντερ στην Εθνική Ολλανδίας και κατευθείαν έγινε και αρχηγός δείγμα του πόσο τον πίστευαν και πόσο στηρίχτηκαν πάνω του. Αισθάνομαι τυχερός γιατί έχω παίξει κόντρα και σε άλλους σπουδαίος ποδοσφαιριστές, όπως ο Φαν ντε Φαάρτ, ο Κουαρέσμα και ο Ρέγες. Αυτές είναι στιγμές που μένουν και αποτελούν την προίκα μου από το ποδόσφαιρο. Είναι στιγμές που θα θυμάμαι και θα έχω να λέω στα παιδιά μου.

Για το Αρκαδικό ποδόσφαιρο, τον Αστέρα Τρίπολης και τον Παναρκαδικό

Όταν ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο, στην Τρίπολη δεν υπήρχαν αυτά που συμβαίνουν τώρα που υπάρχουν δηλαδή δύο ομάδες τόσο οργανωμένες (Αστέρας-Παναρκαδικός) και σε υψηλό επίπεδο. Πλέον και οι δύο αυτές ομάδες παρέχουν όσα χρειάζεται μία πόλη για να μπορέσει να στηριχθεί και να αναδείξει τα ταλέντα της. Για όλα αυτά τα παιδιά από την Τρίπολη που ξεκινούν να παίξουν μπάλα είναι μεγάλο πλεονέκτημα ότι υπάρχουν αυτά τα εχέγγυα. Είναι πολύ θετικό που υπάρχουν πολλές Αρκαδικές ομάδες σε Εθνικές κατηγορίες. Ο Αστέρας έχει ανεβεί πολύ ψηλά. Ο Παναρκαδικός προσπαθεί και θεωρώ ότι θα πρέπει να στηριχθεί ακόμα περισσότερο από όλους γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι η ιστορικότερη ομάδα της Αρκαδίας και η θέση της είναι για ακόμα ψηλότερα. Το να είναι ο Παναρκαδικός στην Γ’ Εθνική και να συντηρείται εκεί δεν είναι αρκετό ούτε για τη Τρίπολη ούτε για την ιστορία αυτής της ομάδας.

Το μήνυμά του στα νέα παιδιά που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο

Το πιο βασικό απ’ όλα είναι να πιστέψουν σε αυτό που πάνε να κάνουν και να τα δώσουν όλα με στόχο να πετύχουν. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από αυτόν της πίστης σε αυτό που κάνεις. Να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, να το παλέψουν, να προσπαθήσουν και να δουλέψουν σκληρά και μέσα από την προσπάθεια θα έρθει η στιγμή που θα επιβραβευτούν.

Αντώνης Χρονάκης


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Οι άλλες χαρές στην Αμερικη ,που δεν μπορούμε να τις εχουμε εδω μπορει να μας εξηγήσει ποιες ειναι ;Γιατι εκτος απο δουλεια και λογαριασμούς στα παντα ,εγω δεν ειδα κατι άλλο στα αρκετά χρονια που ημουν εκει !

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.