4ος Αγώνας υπεραπόστασης στο βουνό του Κρόνου – του Πατέρα των Θεών (pics,vid)

4ος Αγώνας υπεραπόστασης στο βουνό του Κρόνου – του Πατέρα των Θεών (pics,vid)

Ιούλιος 15, 2017 - 14:02
20 σχόλια

Κρόνιον Πέρασμα και Ημικρόνιον Πέρασμα στον Πάρνωνα

Η καρδιά του αθλητισμού χτύπησε στην Αρκαδία για ακόμη μία φορά, καθώς για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας ο αγώνας υπεραπόστασης 70 χιλιομέτρων το «ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ» όπως έχει ονομαστεί το Σάββατο 15 Ιουλίου με πάνω από 180 συμμετοχές από ολόκληρη την Ελλάδα.

Φέτος, παράλληλα με τον κύριο αγώνα πραγματοποιήθηκε και το  Ημικρόνιον Πέρασμα ή αλλιώς «Δρόμοι του Πάρνωνα 37 χλμ.»

Η ιδέα του δεύτερου παράλληλου – με το ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ – αγώνα, προέκυψε από την ανάγκη και την επιθυμία πολλών δρομέων να συμμετάσχουν σε έναν τέτοιου είδους αγώνα, αλλά λόγω εμπειρίας ίσως και κούρασης, δεν μπορούσαν να τρέξουν στον μεγάλο αγώνα υπεραπόστασης, των 70 περίπου χλμ.!

Μεγάλη στιγμή της διοργάνωσης το άναμμα της φλόγας η οποία ήρθε από τους Δελφούς και σήμανε την έναρξη του αγώνα, στιγμή πολύ συγκινητική για όλους τους συμμετέχοντες αλλά και τους παρευρισκόμενους. 

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, ο Φορέα Διαχείρισης Όρους Παρνωνα και Υγροτόπου Μουστού,ο Αθλητικός Σύλλογος Αγίου Πέτρου, η  Τοπική Κοινότητα Αγίου Πέτρου και υπό την επίβλεψη του Συλλόγου Α.Π.Σ. Απόλλων Δυτ. Αττικής διοργάνωσαν για 4η χρονιά τον αγώνα στον οποίο η έναρξη δόθηκε στις 10:00.

Οι δεκάδες δρομείς ξεκίνησαν από την πλατεία του χωριού και κατευθύνθηκαν προς το καταφύγιο του Πάρνωνα. Μεταξύ αυτών και ο πατέρας Θεόδωρος Περπερίδης από τα Γιαννιτσά!

Ο αγώνας αποτελεί μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα τελευταίο προπονητικό τεστ, για τους δρομείς που θα τρέξουν στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ τον προσεχή Σεπτέμβρη και όχι μόνο.

Ο αγώνας γίνεται όλος σε μία περιοχή απείρου κάλλους, περνώντας κάτω από έλατα, πεύκα, πλατάνια και άλλα δέντρα, με συνέπεια οι δρομείς να τρέξουν κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής υπό σκιά.

Ξεκίνησε από τον Αγ. Πέτρο Κυνουρίας και κατευθύνθηκε προς το καταφύγιο Πάρνωνα, πέρασε μέσα από τα χωριά Βαμβακού – Βαρβίτσα – Καρυές – Βούρβουρα και τερμάτισε πάλι στον Αγ. Πέτρο, πραγματοποιώντας μία κυκλική διαδρομή μήκους 70χλμ.

 Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr 4o Κρόνιον Πέρασμα και Ημικρόνιον Πέρασμα στον Πάρνωνα


20 Σχόλια

Ρε πάτε καλά το δωδεκάθεο έχει πεθάνει χιλιάδες χρόνια τώρα.Τι σας έχει πιάσει τελευταία.Πόσο ανόητοι μπορεί να είναι κάποιοι;

Αγαπητέ ΠΑΝ ο Χριστος είναι Θεάνθρωπος πέθανε και αναστήθηκε.Το Δωδεκάθεο είναι ανύπαρκτα πρόσωπα.Άσχετε ε άσχετε.

@17:00 - Ωραία αυτά που γράφεις αλλά τα ίδια υποστηρίζουν και άλλες θρησκείες. Το ποιος υπήρξε ή όχι είναι καθαρά θέμα πίστης. Ιστορικά κείμενα που να επιβεβαιώνουν χωρίς αμφιβολία την ύπαρξη Χριστού, Μωάμεθ κτλ. δεν υπάρχουν. Το αντίθετο μάλλον. Αν θεωρείς το Δωδεκάθεο ανύπαρκτο ή γελοίο τα ίδια μπορεί να γράψει κάποιος και για την δική σου θρησκεία. Πόσο πιο γελοίο είναι το Δωδεκάθεο από ένα βραστό κάστανο;

Γεια σου Παύλο. Το δωδεκάθεο δεν υπάρχει για έναν και μόνο λόγο. Σήμερα δεν συνδέεται με κάποιο μηχανισμό εξουσίας. Οι πιστοί είναι νομοταγείς! Η πίστη είναι το καλύτερο στήριγμα κάθε εξουσίας. Η "ζωή του Μπράιαν" τα λέει όλα.

παυλακη .......................που εισαι χαρα μου? το κατεχεις και αυτο το αντικειμενο? .............φτου σου χαρα μου να μη σε μασχανω ..........................και ξανα μανα φτου σου

Ανώνυμε20/21 να εισαι καλά.Κάθε φορά που σε διαβάζω νιώθω παρα πολύ όμορφα,γιατί γράφει με χιούμορ.Ιδιαίτερα όταν απευθύνεσαι στο φίλο μας το Παυλάκη.Συνέχισε αν και δεν σε γνωρίζω σε θεωρώ φιλο μου.Νασαι καλά.

Αγαπητέ κύριε ΠΑΥΛΟ, δεν τα ξέρεις καλά τα πράγματα.Για το Χριστό υπάρχουν ιστορικοί που γράφουν για την ύπαρξή του.Φλάβιος Ιώσιπος Τάκιτος. Καλό είναι πριν γράψεις να ερευνάς τα πραγματικά στοιχεία.

Ανώνυμε 20:21, βασκάνω λένε, όχι μασχάνω, τέλος πάντων, αν είσαι πιστός ορθόδοξος χριστιανός και περιμένεις να προσκυνήσεις το βραστό κάστανο, χαίρομαι γιατί έχεις δει το φως το αληθινό και είσαι ευτυχισμένος. Το σημαντικό είναι να πιστεύεις, η πίστη δεν δημιουργεί μπλεξίματα με αυτόφωρα και δίκες, δεν συμβαδίζει βέβαια με αυτό που θεωρείται ευφυΐα, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας. Εξάλλου, μακάριοι οι πτωχοί (απ' όλες τις απόψεις).

ρε συ 22.23 ειδες πουθενα να λεω και να ασπαζωμαι τις θεωριες για καστανα κλπ........................αν το βλεπεις πουθενα δειχτο μου και μενα............τα γραπτα μενουν ,εγω για παυλακη μιλησα που λεει τη ΣΩΣΤΗ αποψη του στα ποδοσφαιρικα.........και προφανως λεει τη ΣΩΣΤΗ αποψη του και εδω αφου γραφει οπως γραφει..................και φυσικα συμφωνω απολυτα με το κλεισιμο σου,μακαριοι οι πτωχοι.....................

@20:21 - Αγαπητέ "τελίτσα". Τα κείμενα σου με τις 20 τελείες μεταξύ λέξεων, με το αγγλικό σημείο στίξης για την ερώτηση, με την "μασχάλη" αντί για βασκανία κτλ., είναι μια απόλαυση. Στο δημοτικό με ωτοασπίδες πήγαινες; Με γυαλιά ηλίου; Χαμπάρι ο Τρύφωνας; Μάλλον έτσι εξηγείται ότι είσαι τόσο "ψαγμένος" και "μάγκας".

ασε τι ειμαι εγω............εσυ περνεις χαμπαρι με αυτα που σου γραφουν και σου λενε εδω?...............μπααααααααααα ντουβαρι σκετο παυλακι

Διαχειριστές, το λιντσάρισμα επιτρέπεται; Ρε ανώνυμε, το καταλάβαμε ότι ο Παύλος σού κάθεται στο στομάχι, θα έχεις τους λόγους σου, εντάξει, αλλά μην το παρακάνεις. Υπάρχουν άλλοι, πολύ χειρότεροι στο σάιτ, ο γελοίος παρατηρητής π.χ. (καιρό έχει να γράψει), ο αποτρόπαιος, ο Λακάν, ο προβοκάτορας. Αν είσαι αλλεργικός, άντε στους ειδικούς.

ρε μεγαλε 14.42 μονο σε μενα καθεται στο στομαχι ο παυλακης?.....................δε βλεπεις που πολλοι τον πικαρουν και τον σχολιαζουν? .................δλδ εσυ τι ζορι τραβας αν του κανω καζουρα? και ναι υπαρχουν και αλλοι ,η τριπολη ανεκαθεν ειχε τα νουμερα της......................και οταν ξεμενε εκανε και εισαγωγη !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

@ 17/07/2017 - 14:42 - Εσύ ποιός γελοίος ανώνυμος είσαι;

@Observer 16:46 Είναι ένας από τους γελοίους ανώνυμους στους οποίους υπάγεσαι κι εσύ...Εκτός κι αν θεωρείς ότι το Observer είναι το βαφτιστικό σου...

@ 14.42 Τελείωσε η κατασκήνωση των βιβλιοπωλών στην πλατεία Αρεως και ήρθε η δύσκολη ΩΡΑ της επιστροφής στη ρουτίνα. Ο Παύλος δίνει λόγο ύπαρξης σε μερικούς και τον υπερασπίζονται όχι επειδή έχει δίκιο -εδώ είναι αυτονόητο- αλλά επειδή τους κάνει τη χάρη και συζητάει μαζί τους.

Πωλούνται σανδάλια γνήσια ,χιτώνας των σκυριτων ,και σπαρτιατική ματσέτα 854 ευρώ !πληροφοριες ΚΥΡΙΟΣ ποσειδωνας

8:15 τι πίνεις και βλέπεις οτι οι χριστιανοί ειναι Εβραίοι ;Γιατι μεταφράστηκε η Αγία γραφή στα αρχαία ελληνικά ,γιατι οι σιβυλλες είχαν προφητεύσει τον ερχομό του Χριστού ;Τους αρχαίους ναούς του διέλυσαν οι Ρωμαίοι !

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.