Αφήστε τη Μεγαλόπολη καθαρή, βροντοφώναξαν οι κάτοικοι (pics,vid)

Αφήστε τη Μεγαλόπολη καθαρή, βροντοφώναξαν οι κάτοικοι (pics,vid)

Ιούλιος 06, 2017 - 10:00
5 σχόλια

Σε νέα κινητοποίηση προχώρησαν οι κάτοικοι της Μεγαλόπολης, οι οποίοι φώναξαν βροντερά κατά της δημιουργίας ΧΥΤΕΑ στην περιοχή.

Αν και η ανταπόκριση του κόσμου, αλλά και των φορέων, δεν ήταν η αναμενόμενη, το μήνυμα που θέλησαν οι κάτοικοι να περάσουν, θα αντηχήσει στα αφτιά των αρμόδιων, που θέλουν να δημιουργήσουν εγκατάστασης Χώρου Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ) στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας.

Την Τετάρτη 5 Ιουλίου η Επιτροπή Κατοίκων Μεγαλόπολης μαζί με τους συλλόγους και τους φορείς της περιοχής, πραγματοποίησαν συναυλία και  στη συνέχεια ανοιχτή διαβούλευση με τους πολίτες, στην πλατεία Ηρών Πολυτεχίου και στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεγαλόπολης «ο Πολύβιος».

Η Συντονιστική της Επιτροπής Κατοίκων Μεγαλόπολης απαρτίζεται από τους Αγγελόπουλος Θεόδωρος, Γιαλαμάς Παντελής, Σπυρακοπούλου Φωτεινή ,Χριστοδημητροπούλου Μαρία.

Λίγο μετά τις 19:00 ξεκίνησε η συναυλία διαμαρτυρίας κατά της κατασκευής ΧΥΤΕΑ, με την εθελοντική συμμετοχή της Χορωδίας Μεγαλόπολης, του κ. Γιώργου Βασιλόπουλου, του κ. Κωνσταντίνου Τσελά και του κ. Βαγγέλη Κυριαζή.

Επίσης μια μαθήτρια από τη Μεγαλόπολη εκφώνησε ένα μικρό λόγο, εκφράζοντας την αγωνία της για την υποβάθμιση της περιοχής με τη δημιουργία ΧΥΤΕΑ. Η 13χρονη επαναλάμβανε τη λέξη «θέλω»: «Θέλω να παλεύω, θέλω την δύναμη όλων»

Μετά το τέλος της συναυλίας, ο κόσμος πέρασε στο Πνευματικό Κέντρο όπου ξεκίνησε η ανοιχτή συζήτηση. Σε αυτήν είχαν κληθεί, όλοι οι πρόεδροι των κομμάτων της χώρας, οι βουλευτές Αρκαδίας, ο περιφερειάρχης από τους οποίους κάνεις δεν παρευρέθηκε.

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της επιτροπής κατοίκων, που συντόνιζε τη συζήτηση: Στις 30 Δεκεμβρίου 2016 δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, (ΦΕΚ 4326/τ.Β΄/30.12.2016 ) ο Εθνικός Σχεδιασμός Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ), συμφώνα με τον οποίο, προβλέπεται η δημιουργία εγκατάστασης Χώρου Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ) στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας.

Στην παράγραφο 4.13 του ΕΣΔΕΑ, υπάρχουν τα Κριτήρια αποκλεισμού και εντοπισμού των κατάλληλων περιοχών. Παρότι η Μεγαλόπολη πληροί ΟΛΑ τα κριτήρια  αποκλεισμού χωροθέτησης μιας τέτοιας εγκατάστασης διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων,  εμφανίζεται  ως η προβλεπόμενη θέση εγκατάστασης ΧΥΤΕΑ, διότι στο τέλος της προαναφερθείσας παραγράφου αναιρούνται τα παραπάνω κριτήρια, αν στην περιοχή υφίστανται περιοχές εξαντλημένων λιγνιτικών πεδίων. Όπως γνωρίζετε, στην περιοχή της Μεγαλόπολης υπάρχει το εξαντλημένο ορυχείο της ΔΕΗ.

Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσε o Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ Ιερεμίας ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχαΐας κ. Καραθανασόπουλος  ο Δημήτρης Καζάκης, Γενικός Γραμματέας του ΕΠΑΜ, επίσης οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κκ. Γόντικας και Γούργαρης, καθώς και ο δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Παπαδόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του κ. Χίνης, καθώς και ο πρώην δήμαρχος Γόρτυνος Κώστας Μιχόπουλος.

Ακολουθεί βίντεο

Έφη Καστραντά

 

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Αφήστε τη Μεγαλόπολη καθαρή, βροντοφώναξαν οι κάτοικοι


5 Σχόλια

Είπα και εγώ! ......... οργάνωση το κόμμα,(οι φωτο το αποδεικνύουν), παιδιά μήπως κάτι ανάλογο γίνονταν και στο Άστρος στο ΑΙΓΑΙΟΝ και μετά που έκλεισε οι άνθρωποι βρέθηκαν χωρίς δουλειά; το ίδιο προσπαθείτε να κάνετε στην Μεγαλόπολη; δεν πιστεύω να θέλετε να κλείσουν κατ'αρχήν τα εργοστάσια της ΔΕΗ για να πάτε σε κόντρα κυβέρνηση και περιφέρεια, αφού δεν πήραν την άδεια σας για τα σκουπίδια; Έλεος..........

Όπου πηγαίνει ο μαιντανός το ΠΑΜΕ διώχνει τον κόσμο γιατί κοματικοποιεί όλες τις συγκεντρώσεις.

Σφυριζαίε κοίτα καλύτερα το απόκομμά σου που έχει κάνει επικές κωλοτούμπες σε όλα τα ζητήματα κι άσε τα πολλά λόγια. Την συγκέντρωση δεν την διοργάνωσε κανένα κόμμα, επίσης είχαν λάβει επίσημη πρόσκληση ΟΛΑ τα κόμματα, οι τοπικοί βουλευτές και η Περιφέρεια. Πλην εκπροσώπων του ΚΚΕ και άλλων εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων κανένας άλλος δεν πάτησε το πόδι του γιατί βρωμάει μπαρούτι και κρύβονται. Σφυριζαίε ο σφύριζας ξεπουλάει την ΔΕΗ, επίσης ο σφύριζα ήταν αυτός που τασσόταν ενάντια στην ΣΔΙΤ και τον Τατούλη και τώρα τους προσκυνάει, να τους χαίρεσαι κωλοτούμπα μου!

Απόλυτα δικαιολογημένη η απουσία της χορωδίας της ΔΕΗ και του νεοδιορισθέντος καλλιτεχνικού διευθυντή της, με 1.875 ευρώ μηνιαίως δεν παίρνεις ούτε τσίχλες

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.