Ξενώνας για ευπαθείς ομάδες αξίας 555.000 ευρώ δημιουργείται στο χωριό Σέρβου Γορτυνίας

Ξενώνας για ευπαθείς ομάδες αξίας 555.000 ευρώ δημιουργείται στο χωριό Σέρβου Γορτυνίας

Ιούνιος 28, 2017 - 11:54
20 σχόλια

Δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» η ένταξη της πράξης «Κατασκευή ξενώνα στο ΔΔΣέρβου» με Κωδικό ΟΠΣ 5002155 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Η προτεινόμενη πράξη, όπως αναφέρεται στην απόφαση, αφορά στην ανακαίνιση του παλιού κτιρίου του σχολείου, που βρίσκεται εντός της Τ.Κ.Σέρβου της Δημοτικής Ενότητας Ηραίας του Δήμου Γορτυνίας, και τη μετατροπή του σε ξενώνα για τη φιλοξενία ευπαθών κοινωνικών ομάδων (ηλικιωμένοι, κ.λπ.).

Σύμφωνα με την απόφαση, η ημερομηνία έναρξης της Πράξης ορίζεται η 25η/04/2017 και η ημερομηνία λήξης της Πράξης ορίζεται η 31η/12/2023.

Προκειμένου να επισκευαστεί το Δημοτικό Σχολείο στο χωριό ώστε να γίνει ξενώνας που θα χρησιμοποιείται για τη φιλοξενία ανθρώπων που ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες, διατίθεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα πάνω από μισό εκατ. ευρώ, και συγκεκριμένα 555.000 ευρώ.

Το χωριό Σέρβου είναι ένα όμορφο, πλην μικρό χωριό στον Δήμο Γορτυνίας, με ελάχιστους μόνιμους κατοίκους. Η μετατροπή του παλιού Δημοτικού Σχολείου Σέρβου σε χώρο φιλοξενίας ευπαθών ομάδων εγείρει ερωτηματικά ως προς το ποιοι θα φιλοξενηθούν εκεί, μετά το 2023, ασφαλώς, που θα ολοκληρωθεί, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το έργο.

Δείτε την απόφαση ΕΔΩ.

Ειδήσεις: 

20 Σχόλια

Μισό εκατομμύριο είναι, όχι μισό δις...Επίσης, τι εννοεί ο αρθρογράφος "εγείρει ερωτηματικά", δικαίωμα έχουν μόνο οι κάτοικοι της Τρίπολης, οι άλλοι να πέσουν στο φαράγγι της Γκούρας; Η λογική της κατσίκας του γείτονα δεν είναι λογική, είναι καιροσκοπισμός, λαϊκισμός και δημιουργεί κακούς κοινωνικούς αυτοματισμούς....

Ρε παιδιά ας σοβαρευτούμε λίγο υπήρχε χρονιά μια μελέτη για τον ξενώνα που είχαν προτείνει οι τοπικοί παράγοντες και μπήκε στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση. Τα χρήματα δεν τα δίνει ο δήμος ούτε η Ελλάδα αλλά είναι από ευρωπαϊκά κονδύλια τι να πούμε δεν τα θέλουμε; Ας γίνει ένας ξενώνας που θα εκμεταλλευτούν τοπικοί σύλλογοι για όποια χρήση θέλουν. Λυτά μας ενδιαφέρει να πέσουν στην περιοχή. Αν δεν γίνονται έργα λέμε δεν γίνονται αν γίνονται δεν τα θέλουμε;

Στο Σέρβου κύριοι, ναι στο Σέρβου. Μια ζωή φωνάζουμε για αποκέντρωση και ζωντάνια της επαρχίας. Ναι στο Σέρβου, στο Άστρος στο Λεωνίδιο, στα Λαγκάδια, στα Δολιανά, στο Καστρί και αλλού. Υπάρχουν και εκεί άνθρωποι. Φτάνει πια με την Τρίπολη. Ο Νομός Αρκαδίας δεν είναι μόνο η Τρίπολη. Είπε άλλωστε κανείς ειδικός ότι, η ιδανική διαμονή από άποψη κλιματολογικών συνθηκών είναι μόνο η Τρίπολη.

Μάθετε πρώτα πόσα εκατομμύρια είναι ένα δις, πόσες δραχμές είναι ένα ευρώ, πόσο κάνει 1+1 και μετά πείτε την εξυπνάδα σας, θέλετε να πουλήσετε και πνεύμα τρομάρα σας.

Οταν έχεις δήμαρχο ΠΑΣΟΚ, θα έχεις και αντίστοιχη ιεράρχηση ενεργειών και προτεραιοτήτων

Η απορία μου ειναι απλή. Γιατί ο δημαρχος δεν ανακοινωσε ένα τοσο μεγαλο εργο και γιατι πηγε να γινει μια τετοια επενδυση στα μουλωχτα; υπάρχει κατι μεμπτο στην υποθεση; για να ψάξουν καλυτερα οι δημοσιογράφοι τι συμβαίνει

εχουμε τετοιο χωριο στην αρκαδια; προς τα που πεφτει; ποσοι κατοικοι ειναι εκει; τι προσβαση εχει; καποια μελετη υπαρχει διαθεσιμη;

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΡΑΦΕΙ ΟΛΟΚΑΘΑΡΑ ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ,ΜΙΣΟ ΔΙΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΛΟΙ.ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΙ ΛΗΓΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΑΡΚΑΔΕΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.ΤΑ ΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΛΙ.

@21.08 υπάρχει ακόμα ΠΑΣΟΚ?δεν το βλέπω ούτε στη βουλή, μάλλον άλλαξε όνομα γιατί δεν περπατάει το παλιό.

23.39, τo χωριό είναι δίπλα στην Δημητσάνα, πριν τη Βυτίνα αριστερά και κοντά στην Ε.Ο. Τρίπολης Πύργου. Και θα είναι μια μεγαλόπρεπη κατασκευή, όπως το Αρχοντικό Καλτεζιώτη που έγινε στο Κάψια και όχι στην Τρίπολη.

Στην συγκεκριμένη ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ πρόσκληση, απ ότι είδα στο ymeperaa.gr, υπεβλήθησαν εκατοντάδες προτάσεις από σχεδόν το σύνολο των Δήμων της χώρας, για να προκριθούν τελικά 55, αφού προηγουμένως αυξήθηκε ο Προϋπολογισμός από τα 28 στα 68 εκατ. ευρώ. Βλέποντας δε τον πίνακα των αποτελεσμάτων ο Δήμος Γορτυνίας που υπέβαλλε την πρόταση του ξενώνα άφησε πίσω στη βαθμολογία μεγάλα αστικά κέντρα και πολύ ισχυρότερους δήμους. Οπότε μπράβο για την ωριμότητα της πρότασης τους!! @Arcadiaportal: Καλόπιστη κριτική κάντε και κάνα google πριν αφήνεται υπονοούμενα και δημιουργείται εντυπώσεις...

φιλε ΕΣΠΑ μπορεις να μας πεις γιατι το εργο γινεται στα μουλωχτα χωρις καμια ενημερωση απο το δημο για ενα τοσο ακριβο ισως και σημαντικο εργο; να βγουν και να μιλησουν. η μουγκα σημαινει ενοχη οπως σου λενε και πιο πανω.

ΚΑΛΑ,ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗ ΧΩΡΑ;;;;; ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΩΦΕΛΗ;;;; ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΣΤΟΥ ΣΕΡΒΟΥ,ΕΧΩ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΝ ΤΖΑΜΠΑ..... ΤΡΑΓΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ Η ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ Η ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ... ΤΠ ΠΑΡΤΥ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ.... ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΓΟΡΤΥΝΙΑ,ΣΧΕΤΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ!!!!!!

Καλά σας πειράζει που γίνεται και σε κάποιο άλλο χωριό κάτι και όχι μόνο στα δικά σας ; Καλά λέει κάποιος παραπάνω για την κατσίκα του γείτονα...Θα κόψει κλίνες από τις δικές σου μοναχοφάη ;Ντροπή ρε παιδια έργα γίνονται ! Μακάρι δεν λέτε ; Αν δεν πάρουμε αυτά τα χρήματα θα πάνε χαμένα ! Βγαίνουν μόνο για συγκεκριμένο σκοπό . Καλό για όλη την Αρκαδία είναι ! Και η κατάσταση στην Γορτυνία δεν είναι απελπισία. Προβλήματα υπάρχουν παντού.Μην αφήνεται την δυσιδαιμονία να σας κυριεύει. ΑΓΑΠΩ ΓΟΡΤΥΝΙΑ !

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.