Η επόμενη μέρα μετά την αποχώρηση Λυκουρέντζου

Η επόμενη μέρα μετά την αποχώρηση Λυκουρέντζου

Ιούνιος 23, 2017 - 07:31
11 σχόλια

Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, όπως αρέσκονται τα μέλη της να την αποκαλούν, έχασε από εχθές έναν μάχιμο πολιτικό, τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο οποίος επέλεξε τα γραφεία της ΝΟΔΕ Αρκαδίας στην Τρίπολη για να δηλώσει ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα ως βουλευτής στις επόμενες εκλογές, αλλά και ότι θα παραμείνει ως στρατιώτης στην πρώτη γραμμή της παράταξης.

Η επιλογή του τόπου της ανακοίνωσης ερμηνεύτηκε από πολλά ΜΜΕ ως «χαστούκι» στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος, επισήμως τουλάχιστον, ενημερώθηκε από τα Μέσα για την παραίτηση.
Απαντώντας δε σε ερώτηση δημοσιογράφου ως προς το αν σκέφτεται να κατεβεί ως υποψήφιος περιφερειάρχης, ο κ. Λυκουρέντζος ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο, υπογραμμίζοντας ότι η απόφασή του στηρίζεται στην προσωπική αξιολόγηση της πορείας του, και δίνοντας ένα τέλος στη φημολογία των τελευταίων μηνών.

Η κίνηση αυτή, ωστόσο, του Ανδρέα Λυκουρέντζου έρχεται να ταράξει τα νερά στα πράγματα της Νέας Δημοκρατίας στην Αρκαδία. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν συνηθίζει να ομιλεί δημοσίως για πρόσωπα, όταν ρωτήθηκε για το αν θα στηρίξει κάποιον υποψήφιο από την παράταξη: «Σε καμία των περιπτώσεων δεν θα υποδείξω σε συνεργάτη, φίλο ή φίλη το τι θα κάνει και ποιον θα στηρίξει», είπε.

Ωστόσο επειδή δεν ομιλεί δημόσια, δεν σημαίνει ότι δεν παίρνει και θέση. Επίσης, είναι γνωστές οι συγκρούσεις του τόσο με το ένα στρατόπεδο όσο και με το άλλο. Είναι γνωστό, ακόμη, ότι με τον έναν από τους δύο υποψήφιους βουλευτές είχε φθάσει στα άκρα... Μήπως, όμως, έχει γεφυρώσει σχέσεις με κάποιον; Επίσης, ακόμα και αν ο ίδιος παραμείνει αμέτοχος, πράγμα που εκτιμούμε ότι είναι πολύ δύσκολο επειδή, όπως είπε, θα είναι στην πρώτη γραμμή, τα στελέχη του θα μείνουν επίσης ουδέτερα;

Η πιο κρίσιμη για τη Νέα Δημοκρατία εκλογική αναμέτρηση μετά την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ αργά ή γρήγορα θα έρθει. Ο κ. Λυκουρέντζος το είπε καθαρά: Η ΝΔ πρέπει να πάρει την αυτοδυναμία. Όπως υπογράμμισε, δεν συνηθίζει να ομιλεί δημοσίως για πρόσωπα αλλά πολύ δύσκολα είναι δυνατόν να δεχθούμε ότι την κρίσιμη στιγμή δεν θα λάβει θέση.

Ό,τι και να πράξει ο κ. Λυκουρέντζος, το μόνο βέβαιον είναι ότι μένει πεδίον δόξης λαμπρόν για τους δύο εναπομείναντες βασικούς υποψήφιους βουλευτές με τη Νέα Δημοκρατία στην Αρκαδία οι οποίοι θα σπεύσουν να διεκδικήσουν τους ψηφοφόρους του πρώην υπουργού. Οπωσδήποτε τα επιτελεία τόσο του Κ. Βλάση όσο και της Εύης Τατούλη καταστρώνουν πλάνα. Βέβαια, ενδεχομένως το κόμμα να λάβει δύο έδρες στην Αρκαδία στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, και όλοι να μείνουν ευχαριστημένοι.

Ωστόσο, αστάθμητος παράγων είναι η δυναμική ενός πιθανού τρίτου υποψηφίου. Βέβαια, ακόμα και αν προκύψει υποψήφιος νέος και άφθαρτος από το Μητρώο Στελεχών του Κυριάκου Μητσοτάκη, πολύ δύσκολα θα αποδειχθεί επικίνδυνος για τους άλλους δύο υποψηφίους, εκτός και αν είναι μεταγραφή ηχηρού ονόματος από την Αθήνα.

Είμαστε μόνο στην αρχή. Και έχουμε την πεποίθηση ότι καθώς οι εκλογές πλησιάζουν -ή, για την ακρίβεια, καθώς τα κόμματα ετοιμάζονται για τις εκλογές- οι ζυμώσεις θα είναι πολλές.
 


11 Σχόλια

ο βλασσης ετσι κι αλλιως θα εβγαινε ,να δω και την ευη στη βουλη να πηδηχτω απο το παραθυρο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δυστυχώς έχουμε μπουχτίσει ως χώρα και κοινωνία από πολιτικούς που "πέρασαν και δεν ακούμπησαν". Δεν συνέδεσαν το όνομα τους με καμία μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία για το κοινό καλό αλλά συνέχισαν παλαιοκομματικές αντιλήψεις, ρουσφέτια και εξυπηρέτηση ημετέρων και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. Το πολιτικό προσωπικό ανέκαθεν υπήρξε κατώτερο των περιστάσεων, κάτι που εξηγεί σε μεγάλο βαθμό το σημερινό μας κατάντημα. Σήμερα δε, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο σε ανικανότητα και αμορφωσιά..Μόνη ελπίδα νέα πρόσωπα (ανεξ. ηλικίας), ΕΝΤΙΜΑ και καταξιωμένα στη δουλειά τους..Και ο θεός ας μας λυπηθεί...

Στην πιάτσα ήταν γνωστό μήνες ότι θα παραιτηθεί. Αυτόν που θα στηρίξει ήταν δίπλα του στην συνέντευξη τύπου. Έλα μου όμως που το κόμμα έχει επιλέξει ποιους θέλει και προφανώς δεν ήταν ο Mr Νοδε. Γι'αυτο έχει φαγωθεί όλο αυτό τον καιρό αυτός και όλο το σάπιο σύστημα που ζούσε επι προηγούμενου καθεστότος με τις πλάτες απο τα κεντρικά.

anonymos Παρ, 23/06/2017 - 09:39 Και δεν μας λες, από πού ακριβώς θα έβγαινε (έτσι κι αλλιώς κιόλας!) ο Βλάσης; Από την πόρτα της εξόδου, μάλλον, ε; Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω πάντως, αλλά άρχισε να ετοιμάζεσαι σιγά-σιγά για να πηδηχτείς...από το παράθυρο! Θα το συνηθίσεις και θα σ' αρέσει...

Μη Αντρέα μη! Όχι για εμάς.. για την ανθρωπότητα! Είναι κρίμα... Τι θα απογίνουμε... Ο θεός να βάλει το χέρι του μετά από αυτό... :-(

Η ΄΄πολιτευτης΄΄ , θα μεινει για παντα πολιτευτης λεβεντες και μην κανετε ονειρα για ρουσφετακια........πανε αυτα ανηκουν στην παλια Ελλαδα που εφυγε.

Τα ανόμοια δεν συγκρίνονται, εκτός αν είσαι Τσίπρας. Ο βουλευτής συγκρίνεται με βουλευτή και ο αποχωρήσας α' επιλαχών με την β' επιλαχούσα.

ΑΛΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ.Ο Α.Λ ΠΑΝΤΑ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΗΤΑΝ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΔΟΣΟΛΗΨΙΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΩΡΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΟΣΟΙ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ.ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΗΘΟΣ ΚΥΡΙΟΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ.

ρωτηστε το μαρακι ρε παιδια να σας πει ποσο καλος ηταν ... αφου τη διορισε μαζι με κατι αλλα στραβαδια που καθονται και γραφουν αραδες στο φατσοβιβλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.