Άναψαν οι φανοί στις γειτονιές της Τρίπολης για τα μαγιάτικα στεφάνια (pics,vid)

Άναψαν οι φανοί στις γειτονιές της Τρίπολης για τα μαγιάτικα στεφάνια (pics,vid)

Ιούνιος 23, 2017 - 23:00
1 σχόλια

Το έθιμο του φανιστή με το κάψιμο των Μαγιάτικων στεφανιών αναβίωσε στην Τρίπολη.

Μικροί και μεγάλοι περίμεναν την εορτή του Γενεσίου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου η οποία εορτάζεται στις 24 Ιουνίου. Παραμονή της εορτής 23 Ιουνίου, αναβιώνει το έθιμο με τις φωτιές που ανάβονται στις γειτονιές, στις οποίες συνήθως καίονται και τα στεφάνια τα οποία και φτιάχνουμε την ημέρα της πρωτομαγιάς.

Όπως προτάσσει το έθιμο στην περιοχή Σέχι Τριπόλεως αναβίωσε το κάψιμο των στεφανιών και το Arcadia Portal βρέθηκε εκεί για να σας μεταφέρει την έναρξη του καλοκαιριού.

Παλαιότερα σε κάθε γειτονιά μαζεύονταν μικροί και μεγάλοι και άναβαν φωτιές, ενώ έστηναν και γλέντι, αφού το έθιμο ήταν μία ευκαιρία για διασκέδαση και παιχνίδι. Τώρα πλέον αυτό το έθιμο χάνεται στο βάθος των χρόνων και στην Τρίπολη ελάχιστες είναι οι γειτονιές που το αναβιώνουν και μία από αυτές είναι στου Σέχι, όπου ακόμα και σήμερα τηρούν την παράδοση.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.g Αναβίωσε το κάψιμο του πρωτομαγιάτικου στεφανιού στην Τρίπολη


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.