Η μάστιγα του παράνομου εμπορίου και οι Ρομά έφεραν αντεγκλήσεις στο ΔΣ Τρίπολης

Η μάστιγα του παράνομου εμπορίου και οι Ρομά έφεραν αντεγκλήσεις στο ΔΣ Τρίπολης

Ιούνιος 19, 2017 - 21:14
8 σχόλια

Ο κ. Κωνσταντίνος Τσάμης, πρόεδρος Βιοκαλλιεργητών Αρκαδίας, έθεσε ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που απασχολεί τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές της Τρίπολης, το οποίο δεν είναι άλλο από το παράνομο υπαίθριο πλανόδιο εμπόριο, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 19 Ιουνίου. Παράλληλα, το ζήτημα αυτό αφορά σε μια κοινωνική ομάδα η οποία απασχολεί πολύ την ελληνική κοινωνία τον τελευταίο καιρό, τους Ρομά, ενώ κατά τη συζήτηση του θέματος έγινε και αναφορά στα πρόσφατα γεγονότα του Μενιδίου.

«Κάνουμε σοβαρή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε τον χώρο των υπαίθριων αγορών. Βελτιώσαμε το χωροταξικό, αλλά δεν έχουμε φθάσει στο άριστο. Οι έλεγχοι από τον Δήμο και τις Οικονομικές Υπηρεσίες της πόλης είναι εντατικοί, στην Τρίπολη η Εφορία έχει ξεπεράσει κάθε όριο ελέγχου.

Αλλά τουςτελευταίους τρεις μήνες υπάρχουν πάνω από είκοσι – τριάντα σημεία όπου συμπολίτες μας ασκούν το στάσιμο υπαίθριο εμπόριο.

«Ποια είναι η διαδικασία που ορίζει ο Νόμος ώστε οι συνάδελφοι αγρότες να ασκήσουν το στάσιμο υπαίθριο εμπόριο μέσα στην πόλη μας;», ρώτησε ο κ. Τσάμης, με σκωπτικό θα λέγαμε τρόπο.

Ο κ. Ταλούμης παρατήρησε: «Είναι συμπολίτες μας αυτοί που κάνουν το παράνομο αυτό εμπόριο;». Ο κ. Τσάμης απάντησε ότι ο ίδιος δεν αναφέρθηκε ούτε σε παράτυπους εμπόρους ούτε σε παράνομο εμπόριο: «Προφανώς οι έλεγχοι έχουν γίνει. Όταν γίνεται τόσο καιρό, προφανώς έχουν ελεγχθεί».

Τότε, ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Κακλαμάνος είπε ότι για τον ίδιο οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι συνδημότες: «Είναι γεγονός και πράγματι έχει απόλυτο δίκιο ο κ. Τσιάμης, κάνουν εμπόριο, στήνουν ακόμα και αγροτικά, παράνομα, και δεν τους ενοχλεί κανένας και όποιος τολμήσει και τους πειράξει, βρίσκει και τον μπελά του. Είναι γεγονός ότι ως δημοτική αρχή, αγαπητέ Δημήτρη Σταματόπουλε, θα πρέπει κάτι να κάνουμε. Από τη Πέμπτη, στις παρυφές των αγορών, λειτουργούν ακόμα και παράνομα καταστήματα, σε δημοτικούς χώρους».

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Σταματόπουλος ρώτησε τον κ. Τσάμη αν έχουν προβεί ως σύλλογος σε κάποιες ενέργειες: «Θα ήθελα να τον ενημερώσω ότι το εμπόριο αυτό γίνεται κυρίως από Ρομά. Εμείς έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, μαζί με την Αστυνομία, και έχουμε ρίξει πολλά πρόστιμα. Εσείς ως σύλλογος έχετε κάνει κάποιο έγγραφο στην Αστυνομία; Όταν βγαίνουμε να κάνουμε ελέγχους, πολλοί από εσάς, λένε άστους, είναι δύσκολα τα πράγματα, πρέπει να βγάλουν το ψωμί τους». Σε αυτό το σημείο παρενέβη ο κ. Νικολάου, ο οποίος έψεξε τον πρόεδρο του ΔΣ για τη στάση του σε σχέση με τους Ρομά και υπογράμμισε: «Αν στερήσουμε αυτόν τον πόρο διαβίωσης από αυτούς τους ανθρώπους, θα μπουν στο σπίτι μας να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Ας είμαστε ευαίσθητοι σε ζητήματα κοινωνικού αποκλεισμού. Ή θα διαλέξουμε αυτό, ή τη χοντρή εγκληματικότητα». 

Ο κ. Τζιούμης παρατήρησε ότι δεν πρέπει να βγαίνουν από το ΔΣ μηνύματα του τύπου «αν δεν μπορείς να βγάλεις τα προς το ζην νόμιμα, κάν’ το παράνομα».

Ακολούθως, ο κ. Ταλούμης μίλησε ως άνθρωπος του εμπορίου: «Τους ξέρετε, τους βλέπετε. Είναι παράτυποι και παράνομοι. Ο κ. Νικολάου είπε την άποψη από τη δική του μεριά και νομίζει ότι μπορεί να είναι μπάτε σκύλοι αλέστε.

Εμείς οι έμποροι, όμως, κλείσαμε τα μαγαζιά μας και οι παράνομοι είναι ακόμα και επιβιώνουν.

«Δεν ξέρω πού βρίσκουν τα προϊόντα, αλλά είναι όλα παράνομα. Να προσέχετε τι λέτε, κύριε Νικολάου, αλλά εδώ να λέμε την αλήθεια.

Αν τους διώξουμε και γίνουν κλέφτες, αυτό είναι δουλειά της Πολιτείας και της Αστυνομίας.

Ο κ. Τσάμης, τέλος, συμπλήρωσε ότι ο ίδιος και όλοι οι αγρότες, δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν αν οι άνθρωποι αυτοί κάνουν εμπόριο παράνομα εδώ και τρεις μήνες και ότι αυτό είναι ζήτημα των Αρχών.

Γαλανιάδη Εύα

 

Ειδήσεις: 

8 Σχόλια

Με τους γύφτους που πουλάνε στα μουλωχτά πατάτες στον περιφερειακό δεν ασχολείται κανείς. Ούτε Εφορία, ούτε Αστυνομία, ούτε Δήμος κ.λπ.. Μόνο σε κανένα χωριάτη που πάει να πουλήσει κανένα ματσάκι ρίγανη ξέρουν να ρίχνουν τα πρόστιμα. Και έτσι οι γύφτοι έχουν γίνει εξουσία.... Αν τολμάτε μαζέψτε τους....

Κανείς δεν ακουμπάει τους γύφτους κι όλοι ξέρουμε αλλά δεν μιλάμε για να μην βρούμε το μπελά μας. Τα ναρκωτικά και η πορνεία (τουλάχιστον εδώ στην Τρίπολη) καθώς και οι κλεψιες πάνε σύννεφο. Σχεδόν ότι πουλάνε είναι είτε κλεμμένο (έχετε δει εσείς γύφτο να καλλιεργεί;;;) είτε ότι χειρότερο από άποψη υγείας. Αλλά όλοι κοιτάμε αλλού.

εδω σε καθε γωνια της πολης ,ακομα και εξω απο τον ΑΒ εχουν στησει παγκο κανονικα οι γυφτοι τι να λεμε ....................και η αστυνομια στη κοσμαρα της !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!και ο καθε αλλος αρμωδιος ,οποιος και να ειναι αυτος.ο καθε νομιμος επαγγελματιας να γονατισει να πεθανει για να πληρωσει ενοικιο ρευμα εφορια κλπ

όλα τα αγροτικά προιοντα που κατασχέθηκαν εχθές, πετάχτηκαν στα σκουπίδια με εντολή εισαγγελέα (όπως ορίζει ο απάνθρωπος αυτός νόμος). Νομίζω ότι σε μία χώρα που οι αρκετοί πολίτες πεινάνε, τόσοι τόνοι μαναβικής στα σκουπίδια είναι αντικείμενο δημοσιογραφικής έρευνας......................

ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΚΡΑΤΟΥς ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ. ΟΜΩΣ ΛΙΓΗ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ.ΠΟΣΟΙ ΜΑΝΑΒΗΔΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΑΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ - ΟΛΟΙ ΚΡΥΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΚΑΒΟΥΚΙΑ ΜΑΣ , ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΞΩ ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ........................

Δεν είναι έλεγχοι αυτοί που κάνουν οι υπάλληλοι του Δήμου στις λαϊκές αγορές. Υποκλίσεις κάνουν στους ελεγχόμενους. Γι'αυτό τους πληρώνουν οι δημότες? Ας τους εκπαιδεύσει κανένας, για να κατανοήσουν τον ρόλο τους, γιατί διαφορετικά δεν τους υπολογίζει κανένας. Άσε που έχουν καταληφθεί τα πεζοδρόμια της πόλης με παντός τύπου εμπορεύματα, τραπέζια κ.λπ., ώστε οι πεζοί αναγκάζονται να κατέβουν στον δρόμο. Ειδικά εκεί στην Ουάσιγκτον, στο πρώην μπακάλικο του Γιαλή, τι έχει κάνει ο άνθρωπος, ολόκληρο κήπο έχει στήσει.

Αν αγοράζουμε τα προϊόντα που χρειαζόμαστε μόνο από όσους βρίσκονται εντός των νόμιμων λαϊκών αγορών, τότε και οι παράνομοι θα αναγκαστούν να συμμορφωθούν. Είναι τόσοι πολλοί οι εκεί νόμιμοι έμποροι που μπορούμε να βρούμε αυτό που θέλουμε στην καλύτερη τιμή. Άσε που οι ασκώντες παράνομο υπαίθριο εμπόριο και σε κλέβουν στο ζύγισμα και η ποιότητα των προϊόντων είναι κάκιστη.

Ανώνυμε φίλε κι εγω πουλάω ματσάκια με ρίγανη και τσάι εκτός λαϊκής αλλά δεν μου έκοψε κανεις προστιμο, οπότε μη λες βλακείες

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.